Szerző Téma: Felház  (Megtekintve 55926 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2016. Április 28. - 11:13:29
Válasz #45

Nem elérhető kis virág

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 377
 • Ország: 00
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2016. November 05. - 10:10:28
 • Testvér
 • Regisztrált: 30/09/2012Szia Szikla !

Értem amit írsz, a problémák tekintetében.

Nyilván mindenkinek van véleménye és a felekezetek is eltérő tanításokat vallanak.
DE, az alaptanítások nem térhetnek el, ezért ezekben, mármint az alaptanításokban a Szentírásra, egyéb másban pedig a Szent Szellemre kellene hagyatkoznia mindenkinek, nem más vagy mások véleményére. Persze ez sem ennyire egyszerű, függ az érettség mértékétől (is) nyilván. Az sem mindegy és szerintem a lényeg ebben van, hogy valaki "kereszténynek vagy Krisztus követőjének" vallja magát, nem mindegy. Az is különböző, hogy egyáltalán ki - mit vár, vagy vár el pl-l. egy ilyen szerveződéstől mint a Felház.

Viszont amikor egy - egy téma kapcsán, legyen az bármilyen jellegű kialakulnak véleménykülönbségek, szerintem az is lehet hasznos (nem a mindenféle vagdalkozásokra és az akarat ráerőltetése másokra - címűre gondolok), mert ha valaki keresi, kutatja az ezzel kapcsolatos igazságot, "válhat" érettebbé a szellemi dolgokban, sőt, ha kellően alázatosak vagyunk, akár egymástól is tanulhatunk - nánk. Persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő lelkület, mert lehet, hogy nem egyeznek a nézőpontok, de egy értelmes megindokolt véleményt én magam legalábbis, szívesen átgondolok, még ha aztán nem is tudom magamévá tenni.... de pl-l. az értelmetlen és érthetetlen, meg a - majdénmegondomazigazságotmertezatutifogaddelmerténénéntudomésakkorisígyvan - ... ezzel nem tudok mit kezdeni. Biztos érted mire gondolok ?

Ahogyan föntebb is írtam, én leteszem ezt a témát, majd látjuk a továbbiakat, Isten áldjon meg !Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mariann, oszo, Szikla

2016. Május 05. - 09:04:20
Válasz #46

bist

 • Vendég
Egy régi felvétel! Február.
https://www.youtube.com/watch?v=VLVTjxqoOnQ&feature=youtu.be&list=PLPxMp-dD2yzosvY5GR51ymlQKB2fJlf6j
Március!
https://www.youtube.com/watch?v=cM8DYcLzYQc&index=3&list=PLPxMp-dD2yzosvY5GR51ymlQKB2fJlf6j

Ne feledjük a cikket a Bors Írta!
http://www.borsonline.hu/aktualis/orban-gaspar-istent-hivjuk-hogy-segitsen-megvaltoztatni-ezt-az-orszagot/111948

Aki Istent szorgalmasan keresi, az megtálalja.
 Meg van irva: „Én az engem szeretőket szeretem, és akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.” (Példabeszédek 8:17)
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Kegyelem, Szikla, Csilla67

2016. Szeptember 09. - 21:29:36
Válasz #47

Csilla67

 • Vendég
Sziasztok!

Annyi féle vallási felekezet működik az egész világon, hogy csak a Google segítségével tudnám őket itt felsorolni.
Mivel az Úr majd' mindegyiket hagyja, hogy működjön, azért kíváncsi lennék, melyiket tekinti "konkolynak".
Lehet, épp' a (jó öreg) római katolikus egyház lesz az egyik konkoly, ami a szűz Máriához és minden halotthoz imádkozik, akiket szentté avattak, hogy segítse meg.
Még szobrokat és festményeket is készítettek róluk, pedig egyiket sem látták hogy néztek ki életükben.
Magyarország is szűz Mária oltalmára lett bízva, pedig a Bibliában nem olvastam semmit arról, hogy feltámadt volna, vagy még életében elragadtatott, mint Illés és Énoch. Akkor hogy oltalmaz egy halott bárkit, nem még egy egész országot?
Akik a Mennybe kerültek, szerintem inkább Istent dicsőítik, és le sem tudják venni az Úrról a szemüket, annyira csodálatos, nem pedig a földiekkel foglalkoznak.
Míg éltek, nekik is megvolt a maguk küldetése, most már semmi közük ehhez a világhoz.
A rózsafűzért és a skapuláré érmet a szűz Mária jelenésekhez köti a római katolikus egyház, pedig a Biblia erről sem ír semmit.
És akkor még ott van a tisztítótűz, azaz a purgatórium, amiről szintén nem találok Igét a Bibliában.
Egyszóval, várhatunk az idők végezetéig, hogy mi fog kisülni a Felházból, mert lehet, nem fogja szétszóratni az Úr.

Ha fenti soraim vádlásnak, vagy más szörnyűségnek tűnnek, azokat azért írtam, mert (titokban) választ illetve cáfolatot várok.
Ez csak az én véleményem, ami tudatlanságomból származik.

Csilla

Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2016. Szeptember 11. - 09:36:23
Válasz #48

Nem elérhető lucius

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 223
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 20:51:03
 • Testvér
 • Regisztrált: 22/07/2012
Kedves Csilla67!

Látom, sok-sok kérdés merült fel benned.
Választ is fogsz mindegyikre kapni, -hiszem, azonban ez nem egyszerre történt egyikőnknél sem.
A válaszok néha annyira megdöbbentőek, annyira hihetetlenek, hogy csak Isten tudja, mikor van itt az ideje, hogy szembesüljünk velük. Ha korán mondja meg valaki ezeket, könnyen élből elutasítjuk őket, pedig helyes válaszok.

Van egy-két vezérelv, vezérfonal, amelyek segíthetnek Neked, hogy VALÓDI válaszokat találj, ezekre szeretném most a figyelmedet irányítani, ha megengeded.

1. Jézus sohasem mondta nekünk, hogy emberekben bízzunk, sőt az Ige szerint "átkozott, aki emberben bízik". E szerint nem járunk el helyesen, ha csak azért elfogadunk egy véleményt igaznak, mert azt sok ember hiszi, vagy mert azt egy nagyon tekintélyes vallásos ember állítja, egyszóval nem bízhatunk meg emberi véleményekben, sem egyházakban.

2. Jézus szerint Isten igéje "igazság". A bibliában megbízhatsz. Ha megismered Isten Igéjét, az segíteni fog, hogy kiszűrd a nyilvánvaló emberi tévedéseket, tévtanításokat.

Ez a megismerés azonban egy folyamat, ezért óhatatlan, hogy ne tévedjünk bizonyos dolgokban, és a felelősségünk az, hogy amikor felismerjük ezeket a tévedéseinket, megtérjünk, és az felismert új igazság szerint éljünk. Ez azonban sokszor csak áldozatok árán megvalósítható. Amikor az emberek felismerték Jézusban a Messiást, sokan követték, sokan azonban, bár tudták ki ő, nem merték követni, mert "inkább szerették az emberek dícséretét, semmint Istennek dícséretét".

Ez hatalmas kísértés mindannyiunk felé. Kövessük a felismert igazságot, de akkor az emberek, az egyházunk, vagy a hívő testvéreink esetleg elfordulnak tőlünk, vagy inkább alkudjunk meg, hunyjuk be a szemünket, és akkor élvezhetjük azokat a javakat, amelyekhez általuk jutunk??? Akkor nyerünk, ha inkább akarunk Istennek tetszeni, semmint az embereknek. A "menyasszony" ekkor hű marad az ő Urához, és Isten ebben nagy-nagy gyönyörűségét leli.

A megtérésedkor Isten újjáteremtett téged. A bemerítésed is ezt jelképezi. A lelkiismereted "megelevenedett", a szívedben Isten Szelleme él, aki elvezet Téged "minden igazságra". A feladatod ezek után az, hogy amit teszel, abban tiszta lelkiismereted legyen. Ímmár tudsz Istennel "beszélgetni", meg tudod "beszélni "vele a dolgokat, és a szívedben érzed, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy békességed legyen Istennel. KÖVESD MINDENBEN A SZÍVEDBEN ÉLŐ BÉKESSÉGET! Legyen békességed abban, amit teszel. Isten helyeslését érezni fogod a szívedben. Beszéld meg Istennel, amit tenni szándékozol. Beszéld meg vele, kérd el tőle, hogy mire akar használni, és a szívedben tudni fogod, mit kell tenned. Beszéld meg Vele a kérdéseidet. Ő a szívedben él, és vezetni fog. Tartsd tisztán a lelkiismeretedet, ez a legfontosabb! Tégy meg mindent ennek érdekében, a többi MÁSODLAGOS!!!!

Visszatérve a kérdéseidre:

Ez egy "emberi" vélemény :)
Isten nem egyházakban gondolkodik, hanem emberekben. A búza és a konkoly példázata is emberekre vonatkozik. A búza a világban,  a katólikus és más egyházakban is azokat jelképezi, akik valóban megtértek az egyházon belül, a konkoly pedig azokat, akik csak látszólag keresztények, de belül "ragadozó farkasok".

A katólikus egyház "közbenjáróiról, szentjeiről" pedig ezt mondja Isten Igéje: 1Tim 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,   Sok-sok más tanításuk is téves. Valójában minden ember és minden egyház téved bizonyos dolgokban, de a katólikus egyház nagyon sokban téved, légy nagyon óvatos.

A mi feladatunk a következő: 1Thess 5:21 Mindent megvizsgáljatok, ami jó, azt megtartsátok!

Kövesd a neked adatott világosságot lépésről lépésre, tiszta őszinte lelkiismerettel továbbra is, vess össze mindent a bibliával, ne törődj az emberi véleményekkel, csak Istenével, és akkor biztonságban leszel, és egyre nagyobb világosságot kapsz majd Istentől. Az örök élet miatt pedig ne aggódj, mert aki hisz, annak MÁR örök élete van! Ez vagy Te.

Üdvözlettel: Lucius
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Csilla67, ovoneni
...Az Úr a mi igazságunk...

2016. Szeptember 11. - 14:12:27
Válasz #49

Csilla67

 • Vendég

Drága Lucius!

Azért írtam, hogy a konkoly többek között a római katolikus egyház, mert embereket téveszt meg, akik mindent elhisznek. (Tisztelet a kivételnek)    vf28

Szeretettel:  Csilla
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu