Szerző Téma: Mi a helyes a BIBLIA alapján, ha tévtanításokat hallunk?  (Megtekintve 2647 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2017. Szeptember 11. - 23:42:35

Nem elérhető Uriás

 • újonc tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 4
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2017. Szeptember 22. - 22:16:25
 • Testvér
 • Regisztrált: 09/09/2017
Sziasztok!  bye

Sajnos ez manapság elég sokunknak téma. Úgy gondolom, hogy sajnos a legtöbb nagy egyház már nem a régi értékeket képviseli. Az interneten ugyanezt találom.

Itt nem arról van szó, hogy az adott felekezet pásztora egyszer-kétszer valami határeset vagy helytelen dolgot mond mondjuk x évben egyszer.  Hanem az, hogy különböző igeverseket kiforgatnak és kontextuson kívül helyezik, esetlegesen fura dolgok a pénzügyek körül, egyértelmű bizonyítékok "fura" hatalomvágyas megnyilvánulásokra (pl négyszemközt szellemi terror alkalmazása) és hasonlók.

Szóval szerintetek ilyenkor a BIBLIA ALAPJÁN mi a teendő? Nem fejben fogant magánvéleményekre vagyok kíváncsi, hanem a Bibliával alátámasztva.
Pl.
1. A Biblia alapján ne szólj senkinek csak hagyd ott a helyet. Ha kérdezik, hogy miért volt, hallgass
2. A híveknek, akik oda járnak, esetleg mondd meg, miért rosszak ezek a dolgok, mert a Biblia ez és ez verse szerint....
3. X és Y igehely szerint ilyenkor el kell tussolni az egészet és maradni, mert...
4. etc
5.stb

Ilyenkor kicsit fura helyzetben van az ember, úgy érzem, mert itt akár más emberek üdvössége lehet a tét. brrr

 De ugyanakkor az ember nem akar mindent felforgatni sem, pláne, hogy legtöbb esetben az adott emberek azért járnak oda, mert egyetértenek ezekkel a dolgokkal, és sajnos sok esetben annyira el vannak hitetve, hogy mégcsak nem is kíváncsiak a problémákra, hisz azok "csak démoni ihletésűek lehetnek".  ok7

Köszönöm szépen a válaszokat!
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Október 22. - 16:08:05
Válasz #1

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 471
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 22:27:20
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Szia!

Ez az egyik nézőpont:
Filippi levél:1:18   Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.

De esetleg lehet a helyzet rosszabb:
14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15 És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16 Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17 Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18 És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Azt hiszem hogy a hit az ami alapján el lehet dönteni egy helyről hogy Isten azon a helyen van e, vagy nincs. Mert ahol van hit, ott Krisztus prédikáltatik. Lehetnek tévtanítások, de ha meg van a hit szelleme, akkor az meg fogja őrizni az embereket. Mindenhol vannak elhajlások. És én is tévedhetek. Amiről ma azt gondolom hogy elhajlás, holnap talán nem tartom annak. Vagy amiről ma azt gondolom hogy azt kellene tenni, holnap talán az ellenkezőjét gondolom. Szóval a hitre szavazok. Azt tartom jó helynek ahol jelek és csodák történnek, mert a hívőket jelek és csodák követik. Viszont az antikrisztusnak se szeretnék bedőlni, vagyis a törvényesség ugyanolyan fontos szempont. Egy gyülekezet megítélése mindig magánvélemény. Illetve a Bibliával támasztották alá az inkvizíciót is. Szóval a tuti megmondhatója a szívedben lakik. Neked kell megtalálnod hogy Isten hova vezet. De ha megtalálod a helyed, akkor sem érdemes másokat lenézni azért mert egy tanítást másképp látnak. De a véleményedet is érdemes elmondani. Ha meghallgatnak akkor jó, ha meg nem és te nem akarsz azzal együtt élni akkor tovább kell menni. Olyan helyet biztos hogy nem fogsz találni ahol mindenki és minden tökéletes. Olyat viszont biztos találsz, akikkel együtt tudod dícsérni az Urat. 

Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu