Szerző Téma: Hit általi megigazulás  (Megtekintve 2916 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2018. Március 13. - 21:36:05
Válasz #15

Nem elérhető Zoltan70

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 136
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 12:29:52
 • Testvér
 • Regisztrált: 10/12/2017
Kedves Pulsar
Olyanokat írsz, ami arról tesz bizonyságot, hogy nem érted (jól)  sem az Írást sem azt akitől származik  (Istent)

Jézus senkinek sem hazudott, senkit nem vezetett félre, és senkit sem buzdít a hazugságra.
Isten az Igazságnak Atyja, tökéletes, szent. Istentől az Igazság származik, nem származhat hazugság. A hazugság a Sátántól származik.  (a hazugság az hazugság, bárki, és bárkineknek mondják, kicsi vagy nagy, mindegy)

Pálról meg annyit, hogy attól mert Római állampolgár is volt, nyugodtam megmaradhatott  zsidónak, s ez nem ellenkezet a zsidósággával. S éppen azért kényszerűlt arra, hogy Római állampolgárságára hivatkozon, mert a zsidók között nem lehetet zsidó. Jézus is azt mondta, hogy az övéi közé jött, s az övéi nem fogadták be, nem volt több Pál a mesterénél …
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert kegyelembõl tartattatok meg, hit által; és ez nem tõletek van: Isten ajándéka ez;

2018. Március 14. - 09:25:55
Válasz #16

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 392
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:01:11
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Kedves Zoltán!

Megint egyet értek veled. És nem gondolom azt hogy minden tekintetben igaz amit írtam. Ellenkezőleg. Én azt írtam hogy ezek néző pontok. Nézhetek valamit innen, és nézhetek valamit a túloldaláról. Van emberi nézőpont, van világi nézőpont, van hívő nézőpont, van egy örökkévalóságból való nézőpont. Van katolikus, van református, van evangélikus, van metodista, baptista, és sorolhatnám a nézőpontokat. Azt is mondhatom hogy minden ember nézőpontja más. Meg kell próbálni megkeresni Isten nézőpontját, ami az abszolút igazság nézőpontja, de erre az ember önmagában képtelen. Csak akkor képes rá, ha Isten kijelenti magát neki. Isten szelleme a bölcsesség, ahogy Elihu a Jób könyvében mondja:
  a Mindenható lehellése, ami értelmet ad néki!

Azt gondolom hogy a büszke, férfias, lovagias becsület, nem engedné meg azokat a dolgokat, amiket Isten tesz. A lovagias becsület eljönne a földre, és mindenkinek betöltené a szükségleteit. Ennek azonban az lenne a következménye hogy mindenki elkárhozna, mert senki sem tudna a saját szabad akaratából megváltozni, és befogadni Jézus Krisztust. Vagyis Isten igazsága, hogy nem szolgál ki minket mindenben, jobb mint a lovagias becsület. Sok világi mivel nem látja át az Isten terve mögötti célt, Istent vádolja a világban levő gonoszságért, mert egy ilyen lovagias igazságban hisz, ami nem Isten igazsága.

Salamon azt írta hogy a kereszténységben nincs megalkuvás. Nem lehet egy gonosz hatalommal együttműködni. Szerintem ez egy vaskalapos igazság. Igenis van úgy hogy ügyeskedni kell. Túl kell élni. Sőt nyerni is lehet. Ez nem leborulást jelent, és nem imádást jelent. Salamon szerint azonban igen. Salamon azért ítél el többek között engem, mert én egy olyan hatalomnak lettem (valamilyen szinten de egyáltalán nem teljesen) a kiszolgálója, amit ő gyűlöl. Én meg azt mondom erre hogy én sem szeretem ezt a helyzetet, ha volna jobb lehetőség, akkor azt tenném, de nincs jobb. Jelen helyzetben minden más választás rosszabb, szerintem. Hangsúlyozom hogy a saját nézőpontomból nézve. Isten nézőpontját meg egyenlőre nem tudom, mert még a prófétaság szelleme nem annyira erős bennem hogy tudnám. Salamon nézőpontját meg azért nem akarom elfogadni, jól lehet van abban is igazság amit ő mond, mert úgy gondolom hogy most nem annak van az ideje. Valószínűleg lesz olyan idő amikor Salamonnak fogok igazat adni, és örömmel megyek a vágóhídra, de most még úgy látom hogy nincs itt az ideje. Ez még nem az a nap.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 14. - 10:05:49
Válasz #17

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 392
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:01:11
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
a megigazulást nem lehet oktatás- hittan, biblia iskola, erkölcstan- által bele csempészni az emberek szívébe, mint ahogy ma próbálkoznak iskolákban. ezt minden embernek egyénileg, az Istennel való kapcsolata folyamán  kaphatja meg. olyan mint a hit ajándéka Istentől, azt nem lehet oktatás, tanulmányok által megszerezni.
Kedves Salamon!

A keresztények Jézus Krisztus tanítványai. Egy-egy istentisztelet, egy iskolai tanórának is tekinthető, legalábbis a tanítás része. Ami hitet hoz létre egy ember szívében, az a Krisztusról szóló beszéd, réma, aktuális szó, aktuális üzenet. Pál apostol írja hogy miképpen hinnének prédikáló nélkül?. Vagyis muszáj prédikálni hogy higgyenek az emberek. Ezért nagyon fontos hogy bármilyen módon, de tanítva legyen a megigazulás, és bármilyen módon, hirdetve legyen a Krisztusról szóló beszéd. Aztán majd mindenki leszűri magának ebből amit Isten kijelent a számára, vagy közösségbe kerül Jézussal, vagy nem, de ha nincs hirdető, senki sem fog tudni eljutni a hitre.

Róma levél:10:14 Mimódon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, aki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?
15 Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? amiképpen meg van írva: Mely szépek a békesség hirdetőknek lábai, akik jókat hirdetnek!
16 De nem mindenek engedelmeskedtek az evangyéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! Kicsoda hitt a mi beszédünknek?
17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.

A probléma abban áll, hogy: Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek?

Sajnos a legtöbb prédikálót nem Jézus Krisztus küldte el. De Pál erre is azt mondja hogy:

Filippi levél:1:18 Mert mit mondjak? csakhogy minden módon, akár színből, akár szívből, a Krisztus prédikáltatik: és én ennek örülök, sőt örülni is fogok.

Vagyis szerintem örülni kell annak hogy van hittan, van biblia iskola, van erkölcstan. Az embert a szó tartja meg. A jó szó. Az igaz hogy a tettek teszik az embert azzá aki, de a tettek mindig az ember szívéből jönnek, amit pedig a szó tud megérinteni. Persze ki mire hallgat. Van akit nem érint meg a jó szó, mert rossz a szívének a földje. De ha egyáltalán nem hall jó szót, akkor nem tud választani sem.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 14. - 16:14:49
Válasz #18

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 392
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:01:11
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Jézus senkinek sem hazudott, senkit nem vezetett félre, és senkit sem buzdít a hazugságra.
Isten az Igazságnak Atyja, tökéletes, szent. Istentől az Igazság származik, nem származhat hazugság. A hazugság a Sátántól származik.  (a hazugság az hazugság, bárki, és bárkineknek mondják, kicsi vagy nagy, mindegy)
Azért kíváncsi vagyok, hogy konkrétan ezzel az Igével mit tudtok kezdeni?

Királyok I. könyve:22:19   És monda Mikeás: Azért halld meg most az Úr beszédét: Látám az Urat az ő székiben ülni, és az egész mennyei sereget az ő jobb- és balkeze felől mellette állani.
20 És monda az Úr: Kicsoda csalja meg Akhábot, hogy felmenjen, és elvesszen Rámoth Gileádnál? És ki egyet, ki mást szól vala hozzá.
21 Akkor előjőve egy lélek, aki az Úr eleibe álla, és monda: Én akarom megcsalni őt. Az Úr pedig monda néki: Miképpen?
22 És felele: Kimegyek és hazug lélek leszek minden ő prófétáinak szájában. Akkor monda az Úr: Csald meg és győzd meg; menj ki, és cselekedjél úgy.
23 Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened.
24 Akkor odalépett Sédékiás, a Kénaána fia, és arcul csapván Mikeást, monda: Hogyan? Eltávozott volna én tőlem az Úrnak lelke, hogy csak néked szólana?

Isten nem hazudott közvetlenül, de küldött egy szellemet hogy csalja meg a prófétákat. Nem annyira érthető, hogy ez egy jó szellem volt, vagy gonosz szellem. Valószínűbb hogy gonosz szellem, Istennek engedelmeskedve. Az Isteni igazság így valósult meg, egy hazugság által, egy gonosz szellem által. Ez istenkáromlás akkor? Esetleg ez egy betoldás a Bibliába?

Még ez is egy érdekes mondat:
Királyok I. könyve:22:15
És mikor a királyhoz ment, monda néki a király: Mikeás! elmenjünk-é Rámoth Gileád ellen hadba, vagy elhagyjuk? Ő pedig monda néki: Menj fel és járj szerencsével; az Úr kezébe adja azt a királynak.
Mit csinált Mikeás?
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 14. - 22:05:47
Válasz #19

Nem elérhető qqq

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 19:53:07
 • Testvér
 • Regisztrált: 18/12/2014
Pulsar, tudod, mit jelent a "tükör által homályosan"? Nem kapcsolódik ide, csak egyszer utánanéztem, hátha nem tudod.
Szia Qqq!

Nem tudom hogy mire gondolsz.

9.    Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10.    De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11.    Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12.    Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13.    Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

Én arra gondolok hogy egyenlőre nem láthatjuk a teljes valóságot. A "most rész szerint van bennem az ismeret", ugyanazt jelenti mint a "tükör által homályosan látunk". Szinonimák, ebben a szöveg környezetben. De nem tudom hogy önmagában mit jelent. Talán Pál apostol korában nem tudtak tiszta tükröt készíteni, és homályosak voltak? Akkor még nem volt polírozógép meg fogkrém.
A "tükör által homályosan" csak egy egyszerű korabeli hasonlat, nincs szimbolikus tartalma. Mai nyelven úgy mondanánk a régi mondatot, hogy homályosan látunk, amikor tükörbe nézünk - mert valóban, az akkori tükrök inkább csak tükröződő tárgyak voltak, amikben nem úgy látták a dolgokat, mint a mai tükrökben, vagyok a maguk valójában. Szóval, ha ma használjuk, az azt jelenti, hogy pont azt látjuk a tükörben, ami a valóság. Ez egy elavult hasonlat. 
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu