Szerző Téma: Victoria Afangbedzi - Bizonyság a pokolról  (Megtekintve 8154 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2018. Február 27. - 19:43:13

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5619
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:18:48
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Iopk1bkjF5g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Iopk1bkjF5g</a>

http://www.youtube.com/watch?v=Iopk1bkjF5g

A videó fordítása:

Sziasztok, Victoria testvérnő vagyok, Togo köztársaságból, mr. Herbert evangélista felesége vagyok, és a ’Krisztus tanítványa’ gyülekezetbe járok, amelyet Salamon pásztor vezet.

2014. szeptember 9-én reggel egy migrénes fájdalommal ébredtem fel. Azt hittem, hogy ez csak egy egyszerű fejfájás lesz, ezért gyógyszert vettem be, de az állapotom, egyre csak tovább rosszabbodott. Szédülni kezdtem, ezért a férjem azt javasolta, hogy hívjak egy orvost, aki injekciót adott, később, vérátömlesztést is kaptam..

Amikor lefeküdtem pihenni, hírtelen arra lettem figyelmes, hogy a hálószobámban világosság lett. A férjem és a gyerekeim ekkor már aludtak. Megfordultam, és akkor hallottam, hogy egy hang hív. A férjem megkérdezte tőlem, hogy mi történik itt, de nem tudtam neki válaszolni.

Azt hittem haldoklom, ezért elkezdtem megvallani bűneimet mindent, ami a szívemben volt egészen gyerekkoromig. Ahogy a bűneimet vallottam, egyszer csak két angyalt láttam meg a hálószobámban, akik így szóltak: ’Victoria kelj fel és gyere velünk!’ Felkeltem, és csatlakoztam hozzájuk, ám akkor rájöttem, hogy az én szellemem kelt fel, és hagyta el a testem, mert láttam, ahogy testem továbbra is alszik az ágyon.

A két angyalt dicsőségesnek láttam. Nagy lendülettel futásnak eredtem és rohantam anélkül, hogy tudtam volna, hová is futok. A futás nem volt fárasztó. Akkor egy erőteljes hangot hallottam, amely így szólt: ’Állj meg!’ Megálltam és megfordultam, de nem láttam senkit sem.

Aztán hírtelen megláttam, hogy az Úr Jézus Krisztus száll le előttem dicsőségben, odajött és rám tette a kezét. Nem tudtam az arcára nézni, mert olyan erős volt a belőle kisugárzó dicsőségének a fénye.

Az a hely ahol voltunk olyan volt, mint egy sivatag, nem volt se fa, se ház, se építkezés. Akkor Jézus elvezetett egy útkereszteződéshez, ahol két utat láttam előttünk, az egyik széles volt és tágas, a másik viszont egy keskeny út volt. 

Észrevettem, hogy senki nem volt a keskeny úton, de láttam vagy ezer embert a tágas és széles úton. Észrevettem, hogy ezek az emberek Istenben hívő emberek voltak, mértékletes volt az öltözetük, és nem viseltek se gyűrűt, se nyakláncot, se karkötőt.

A nőkön nem nadrág volt, és fejük be volt fedve. A hívőknek ebben a tömegében tinédzserek is voltak. Volt köztük, akik dicséretet énekeltek, és voltak, akik nyelveken imádkoztak, miközben így haladtak előre a széles úton.   

Azt mondtam magamban, ezek a keresztények, olyanok, mint én vagyok, ezért követnem kell őket, majd gyorsan csatlakoztam is hozzájuk, a széles úton, de ekkor egy nagy hang hallatszott az égből amely így szólt: ’Victoria, jöjj ki ebből a tömegből!’ Kíváncsi voltam, ki az, aki szólt, ki az, aki ismeri a nevemet ezen a helyen?

Aztán hírtelen, az Úr szerető keze ragadott meg és kihúzott ebből a tömegből, amely a széles úton haladt, és visszatértem az útkereszteződéshez. Az Úr Jézus Krisztus állt előttem, és azt mondta:

’Ezek az emberek mind keresztények, de nem tisztítják meg magukat, bár gyülekezetbe járnak, és másképp vannak felöltözve, de a szívük tele van hamissággal, tele van hazugsággal, tele van gyűlölettel, és tele van képmutatással. A pokol felé vezető, tágas úton járnak. Szájukkal Úrnak vallanak engem, de félelmem a szívüktől távol van.’

Akkor ezt mondta Jézus: ’Victoria állj meg és figyelj’ Hírtelen futballistákat láttam meg az úton, olyanok voltak, mint a többiek, és kezükben egy labdát tartottak.

Azt mondta az Úr Jézus: ’Ezek labdarugók, és azok, akiknek lelkük szenvedélyesen rajong a futball iránt. De a futball miatt, a pokol felé tartanak. Minden olyan férfi vagy nő, akinek lelke a futball iránt rajong, nem léphetnek be a Mennyek országába.’

Jézus ezt mondta, hogy ez a sport, a labdarúgás, a Sátán vezetése alatt történik. Azt mondta, hogy a szellemvilágban is van futball, de ott labda helyett, koponyákat rugdosnak a démonok. Jézus megmutatta nekem a labdarúgás szellemét. Ezt a démoni hatalmat imádták és tisztelték a futball csapatok és velük a focirajongó, szurkolók.
 
Azután azt mondta nekem Jézus: ’Jöjj és kövess engem.’ A Mennyország kapujához vitt el Jézus, és azt mondta, hogy figyeljek. Ott álltam a Menny hatalmas kapuja előtt, és láttam embereket a kapu előtt, és három angyalt, akik a Menny kapujában álltak. 

Aztán láttam egy angyalt, akinek az egész testét szemek borították, és láttam egy embert, aki haladt az angyal felé, akinek a testén mindenhol szemek voltak.

Ha egy ember méltó volt arra, hogy beléphessen a Mennyek Királyságába, az angyal a fejével bólintott, ezzel elismerve, hogy méltó az ember a Mennyek Királyságára. De ha méltatlan volt a személy, akkor az angyal megrázta fejét, ezzel jelezve, hogy el lett utasítva.

Amint az angyal az elutasítás jelét adta, erős forgószél támadt és felkapta az embert és elvitte magával. Hallottam, hogy az ember sírt, akit a forgószél elragadott, és a hangja visszhangzott egészen addig, míg többé már hallani nem lehetett.

Azon a napon csak egy nő jutott be a Mennybe. Az összes embert, aki ott várakozott, a forgószél kapta fel és vitte a holtak hazájába. Jézus azt mondta, hogy ez a nő, aki bejutott, az életében imádkozott, és békeségben élt mindenkivel.

Ez a nő mindenkit szeretett és tele volt, gyengédséggel. Tisztességesen öltözött, nem mutogatta az ő testét. Amikor ez a nő átlépett a Mennynek kapuján, az angyalok győzelemujjongásba kezdtek, és örömmel telve dicsérték az Urat.

Akkor Jézus elvitt a Menny kapujától és megkérdezte tőlem: ’Victoria, hol vagy vasárnaponként? Mire azt feleltem: ’Mi mindnyájan a gyülekezetben, hogy téged imádjunk és dicsérjünk Uram.’ Jézus azt mondta: ’Sok gyülekezet vasárnap nem engem, hanem a Sátánt imádja.’

Azt mondta az Úr: ’Sok gyülekezet van a Földön, de csak egy maréknyi ember van, akik engem imádnak.’

Akkor az Úr és én, a föld alá kezdtünk el ereszkedni. El akartam menekülni, de Jézus rám szólt: ’Victoria állj meg!’ Jézus szava kedves volt mikor megállított. A pokol egy borzalmas, félelmetes és elviselhetetlen hely, ezért nem akartam oda lemenni. De Jézus azt akarta, hogy vele menjek.

A pokolban mindenféle lárma és kiáltás hallható, a sötétség kézzel tapintható. Az emberek a bűneik miatt bánkódnak, de már túl késő nekik.

Ahogy tovább mentünk lefelé, könyörögni kezdtem Jézushoz: ’Kérlek Uram, mi ez a hely? Kérlek vigyél ki innen!’

Jézus azt mondta: ’A bűn miatt életre kelt harag, az nyilvánul meg itt, és várja itt az embereket.’

Láttam embereket a pokolban. Láttam férfiakat és nőket, láttam pásztorokat és evangélistákat, a pokolban, akik sírtak. Láttam egy lelkészt, ismertem a nevét: Morris-nak hívták őt. Az Úr azt mondta, kérdezzem meg, hogy miért van itt. Megkérdeztem, de ő nem tudott válaszolni, mert annyira zokogott.

Démonok kínozták, döfték, szúrták, ő pedig sírt és ordított. Jézus azt mondta, ő elkárhozott, már nem tud visszatérni a Földre, hogy a bűneit megbánja.

Akkor az Úr átvitt egy másik helyre, hogy láthassam Michael Jackson-t, aki a pokolban folytatta a táncot. Az Úr azt mondta, hogy a Sátán az ő ura, és minden alkalommal, amikor abbahagyta a táncolást, démonok kínozták őt tűzzel. Michael azt mondta: ’Mond meg az embereknek, hogy hagyják abba, és ne hallgassák és játsszák tovább a dalaimat, mert itt szenvedek!’

Az Úr azt mondta: ’Mond meg azoknak, akik még mindig hallgatják a zenéit, és még mindig táncolnak a dalaira, és a hanglemezei ott vannak a szobáikban, hogy hagyják abba, és szabaduljanak meg azoktól!’

Ezután az Úr elvitt egy másik népszerű emberhez. Láttam Bob Marley-t a pokolban. Így sírt: ’Oh, sohasem gondoltam, hogy Jézus valóban létezik, sok rasta, azt mondta nekem, hogy isten vagyok, és azért jöttem, hogy beteljesítsem Jézus próféciáit.

Menj és mondd meg nekik, hogy vágják le ezt a hajat, és Jézusban, bízzanak, hogy ne kerüljenek ők is ide. Az emberek azt mondják, hogy az én jövendöléseim be fognak teljesedni, de én itt örökre elvesztem!’

Aztán Jézus azt mondta nekem, hogy mindazok, akik május 11-én Bob Marley halálának évfordulóját ünneplik, és mindazok, akik imádják és tisztelik Bob Marley-t, és képeit, amikor meghalnak, ez az a hely, ahová kerülnek majd!

Az Úr azt mondta: ’Mondd meg a rastáknak, hogy Én Vagyok, és nincs más,! Vagyok, Aki Vagyok, a szuverén, és ami nekem tetszik, azt teszem.

Azután Jézus egy szörnyű helyre vitt el a pokolban, ahol láttam egy gyereket, aki 8 éves volt. Láttam, hogy a pokolban, nem csak a tűz miatt szenvednek, hanem kígyóharapások, skorpiók, hosszú, éles fogú, húsevő rovarok miatt is gyötrődnek az elveszett emberek.

Ezek a lények beleértve a démonokat is, kínozták ezt a gyereket. Amikor a gyerek meglátta Jézust, hangosan kiáltott Jézusnak, hogy mentse meg őt. Jézus megkérdezte tőle, hogy miért került ide? Ő azt válaszolta, hogy a videó játékok, a rajzfilmek a háborús filmek, és a szappan operák miatt jutott ide.

Jézus megkérdezte tőlem: ’Hallod Victoria?’ Akkor Jézus megkérdezte a gyerektől: ’Tudsz mondani nekem egy verset a Bibliából?’ A gyerek azt felelte, hogy nem tud egyet sem. Aztán Jézus megkérdezte tőle, hogy miket, nézett a tv-ben. A gyerek sorolni kezdte az összes rajz, és háborús filmeket meg a szappanoperákat.

Az Úr azt mondta, hogy ez a gyerek egész életében, csak a filmeket nézte, sőt már a pornófilmeket is nézett.

Így szólt Jézus: ’Mond meg a szülőknek, hogy mutassák meg az én utamat a gyermekeiknek, és ültessék beléjük az én igémet már kisgyerekkorukban, különben mikor a trombitaszó felharsan, sokan itt fognak majd maradni!’

Ezután megkértem Jézust, hogy adjon nekem egy jelet, mert hittem, hogy ezt az üzenetet el kell, hogy vigyem a világnak. Akkor Jézus hirtelen eltűnt, de aztán láttam, egy fiatal férfit felém békésen közeledni, aki rendkívül gyönyörű volt, és fehér ruhája a dicsőségtől ragyogott.

Azt hittem, hogy egy angyal, de mikor közelebb jött hozzám, átváltozott a külseje, sötét és csúnya lett, nevetett és a mellét verte, majd tapsolni kezdett kezével. Ahogy a kezét összecsapta egyre nagyobb fájdalmat, éreztem, hogy szinte már kezdtem elájulni.

Megkérdeztem tőle: ’Ki vagy te? Azt válaszolta: ’Én vagyok a Sátán, te pedig az, aki lelkeket ragad el a királyságomtól, és támadja az én országomat! De most szemtől szembe, meg fogom mutatni neked!’ Az ördög a mellét verte és így dicsekedett:

Azt mondta: ’Sikerült a legtöbb gyülekezetet megszereznem a Földön, és elérni, hogy az emberek a gyülekezetben egymás háta mögött pletykáljanak, egyik a másikat lehúzza, zúgolódjanak és panaszkodjanak egymás ellen. Én vagyok a felelős mindezért.’ Nevetett gonoszan.

 ’Én irányítom a zenét, és a táncot, amit a sok gyülekezetben játszanak, ezek a táncok és zenék az enyéim! Mert a zenekarok és a dicsőítő csoportok erkölcstelenségben vannak, megromlottak! Én vagyok felelős mindezért!’ Verte büszkén a mellét az ördög.

’A gyülekezetek tagja vitatkoznak és veszekszenek egymással. Elküldtem ügynökeimet a Föld minden gyülekezetébe, és sok gyülekezetből eltávolítottam már és megöltem a szentséget! Sok gyülekezet már szennyes a paráznaságtól. Én vagyok felelős mindezért!

A pásztorok elbocsátották feleségeiket, és vettek helyettük feleségül maguknak, más idegen nőket. Mikor ezek a pásztorok megtagadták és elbocsátották törvényes feleségeiket, az én könyvembe írták be a gyülekezetük nevét, mert hozzám tartoznak!

Eltávolítottam a gyülekezetből a szabadságot, a pásztorok konfliktusokba keveredtek a tagokkal. Masszázsszalonok, bárok, éjszakai klubok, ezek mind az én házaim és most már gyülekezetek is!’ Dicsekedett nevetve, mellét verve a Sátán.

El volt ragadtatva mindazoktól a dolgoktól, amiket tett, amiket véghezvitt gyülekezetekben, Miközben büszkén nevetett fájdalmat éreztem magamban. ’És most itt vagy nekem Victoria!’ - nevetett, de közben láttam, ahogy Jézus dicsőségben ereszkedett lefelé.

Amikor a Sátán meglátta Jézust, dühében összeszorította a fogait. Jézus így szólt hozzám: ’Hallottad miket mondott? A gyülekezetek, amelyek nem az igére, hanem a csodákra és a megnyilvánulásokra összpontosítottak, az ördög elcsábította.’

Amikor beszélt hozzám Jézus, az ördög távolabb húzódott és figyelt. Jézus azt mondta: ’Nincs hatalma. Ti mindnyájan hatalmat gyakorolhattok fölötte, az én nevem által’. Akkor kimondtam Jézus Krisztus nevét, és az ördög, a földre esett.

Jézus azt mondta: ’Bárhová mész prédikálni, ha szembeszáll veled, csak használd a nevem, és így fog összeesni, mert nincsen hatalma. Aztán azt mondta Jézus: ’Az ördög a házasságot használja arra, hogy a lelkeket a pokolba vigye.

Minden nő, akinek hozománya nem lett kifizetve teljes mértékben, de már együtt él a férfival, és gyermeket is szült, hiányozni fognak az elragadtatáskor, mert ez paráznaság. A férfinak előbb ki kell fizetnie a hajadon családjának a hozományt, különben paráznák lesznek.

Ezután az Úr elvitt egy Christine nevű nőhöz, akinek hosszú feszület volt a nyakán, katolikus volt. Azt mondta nekem: ’Nem tudtam! Azt gondoltam, hogy jól van az, hogy katolikus vagyok…’ Jézus azt mondta: ’Menj el, és mond meg a katolikusoknak, hogy én már nem vagyok a kereszten, ők mégis, továbbra is keresztre feszítenek. Én nem vagyok szobor!’

Jézus azt mondta: ’Képeket készítenek rólam. Mondd meg nekik, hogy mind az Antikrisztust imádják! Az, aki a kereszten van, az nem én vagyok, hanem az Antikrisztus!’

Jézus azt mondta: Közülük sokan áldást keresnek az úgynevezett ’áldott szent víztől’, de azt a vizet, a halottak testrészeiből nyerik, és keverik össze sima vízzel.’

Azt mondta az Úr, hogy a katolicizmus, szövetségben van a halál szellemével. Aztán megmutatta az Úr nekem a pápát, II. János Pál pápát. Egy hatalmas kígyó volt az atya nyakára tekeredve. Jézus azt mondta, hogy egy katolikus sem fog belépni a Mennybe, mert a katolikus egyház az okkultizmusban van, és szövetségben van a halállal.

Az Úr azt mondta, ’Én nem vagyok jelen ebben az egyházban, a szentek vére, és az okkultizmus miatt.’ Ezután otthagytuk a pápát.

Láttam egy fiatalembert a pokolban, aki könyörgött Jézusnak, hogy vigye ki őt a pokolból. Jézus mondta neki: ’Minden vasárnap gyülekezetbe mentél, miközben a hét más napján, bárba és éjszakai klubba jártál, hogy igyál.’

A Sátán könyvébe írta be a nevét. Az ördög azt mondta nekem, hogy az összes bár az övé, és mikor ez a férfi esténként oda járt, azzal ő is az ördög tulajdonává lett. Ezután láttam egy nőt a pokolban, egy lelkésznek a feleségét. Jézus azt mondta nekem, hogy az ő problémája a meg nem bocsátás volt, ő nem volt megbocsátó, és ezen a haláláig sem változtatott, azért került ide. 

Az Úr Jézus azt mondta nekem, ’Gyűjtsd össze a pásztorok feleségeit és mond meg nekik, hogy legyenek megbocsátók és alázatosak’ és azt is mondta, hogy a pásztorok feleségei, vessék alá magukat a férjeiknek.

Az Úr azt mondta nekem: ’Vannak igehirdetők, akik összevesznek a feleségükkel, aztán mennek prédikálni a gyülekezetbe anélkül, hogy kibékülnének a feleségükkel, és így állnak a pulpitushoz. Az ördög ihleti őket, és tőle van az, amit prédikálnak.’

A pásztorok is a teljes hozományt ki kell, hogy fizessék, a feleségük családjának, különben paráznaságot követnek el - mint, akik nem házasok, - ha mégis együtt élnek, és azok a gyerekek, akik tőlük születnek, velük együtt, a pokolra jutnak majd.

Jézus azt mondta: ’Amikor egy férfi, saját maga dönti el szívében, hogy kit vesz el feleségül, az a férfi ne jöjjön hozzám azzal a kéréssel, hogy érvényesítsem meg az ő döntését, mert ez az ő választása ebben a helyzetben. Ne jöjjön hát hozzám, mert ő választott. Először jöjjön hozzám, hogy én válasszak neki, de ha már választott, akkor már, ő döntött.

Jézus azt mondta: ’A házastársválasztás sok embert a pokolra juttat. Sokan hívnak Uruknak, és személyes megváltójuknak, de az ilyenek mégis hamar szerencsétlenségre jutnak.’ Jézus azt is mondta, hogy az nem az akarata az, hogy a hívő, hitetlent válaszon, és vele egy pár legyen. Mind a férfi, mind a nő, újjászületett hívő kell, hogy legyen.

Aztán láttam egy nőt a pokolban, aki hozzáment egy hitetlen férfihez. A saját választása okozta azt, hogy a pokolba jutott. Az emberek, Jézus nélkül hoznak alapvető döntéseket a házasságra, anélkül, hogy figyelembe vennék az örök következményeket.

Ezután az Úr beszélt nekem azokról a gyülekezetekről, ahol a férfiak házasságtörésben élnek. Olyan gyülekezetekről, ahol a vezetők maguknak, második feleséget vettek. Jézus azt mondta, hogy az első feleségükkel kell, hogy maradjanak, mert Ő nem ismeri el a másodikat feleségüknek, sem pedig gyermekeiket.

Jézus azt mondta: ’Azok az emberek, akik jegyben járnak, de már szexuális kapcsolatba léptek egymással, ne közelítsenek egymáshoz. Azt is mondta Jézus, hogy akik már házasok, de a házasságuk előtt a szexuális együttlétük megtörtént, meg kell térniük, és vallják meg bűneiket a pásztoruknak.’

Azt is mondta: ’Sok gyülekezetben a dicsőítő csoport paráznaságban van, ezért nem nyilvánítom ki nekik, magamat.’

Az Úr azt mondta, ’Azok házasságok, amelyek a veszekedésről és a viszályokról szólnak, nem látják meg az Én arcomat és lemaradnak az elragadtatásról! Meg kell tanulniuk megbocsátani egymásnak és bocsánatot kérni a veszekedés után.’

Az Úr azt mondta, ha a feleségeddel, veszekedtek, kölcsönösen meg kell, hogy bocsássatok egymásnak, mert közel az Ő eljövetele.

Jézus mondta: ’Azért küldelek téged, hogy figyelmeztesd a nőket, mert öltözködésük a pokolba viszi őket.

A mesterkélt hajakhoz démonok is társulnak, amelyek a pokolba viszik őket. Némely emberek frizurája a pokolba viszi őket.

Az számít, ami a szívben van. Ne tartsanak haragot és ellenségeskedést szívük mélyén az emberek iránt, mert azt mondja, hogy az emberek, minden féltett dolognál, jobban őrizzék meg a szívüket.

Jézus azt mondta: ’A Sátán és az ő angyalainak készítettem a poklot, de a Sátán az ember ellensége, azon dolgozik, hogy az ember a pokolba jusson.’ Jézus figyelmezteti Isten gyülekezetének vezetőit, hogy tartsanak bűnbánatot, mert a titkos szekták irányába tértek le.

Itt sajnos vége szakadt a bizonyságnak, de amint meglesz, a fordítás is tovább folytatódik majd.

Fordította: www.hajnalcsillag.net

Üdv: nagyika7


2018. Február 28. - 09:42:35
Válasz #1

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Minden nő, akinek hozománya nem lett kifizetve teljes mértékben, de már együtt él a férfival, és gyermeket is szült, hiányozni fognak az elragadtatáskor, mert ez paráznaság. A férfinak előbb ki kell fizetnie a hajadon családjának a hozományt, különben paráznák lesznek.
Ajjajj, akkor nekem annyi... Én nem fizettem semmit a feleségemért.  Meg nem is fogok. Asszem. s46
Arról nem is beszélve hogy a focit se vetem meg. Szerintetek mi lesz velem? Minden nap démonok fognak rostélyon pirítgatni? Szerintem Isten irgalma ennél sokkal nagyobb. A testvérnő bizonyára hibátlan szuper keresztény. De Jézus azt mondja, hogy aki hisz üdvözül. Az emberek nem a bűneik miatt mennek a pokolba, hanem azért mert nem hisznek. Szóval ez így nekem egy kicsit durva. Bár a 90%-a talán úgy van ahogy mondja. Mégsem hiszem hogy ez az üzenet Isten ajándéka lenne nekünk. Inkább arról szól hogy bármit csinálhatsz úgy is elkárhozol. Ez pedig nem igaz. Csak higgy, és üdvözülsz. Ez van megírva.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Február 28. - 14:58:59
Válasz #2

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5619
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:18:48
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
Kedves pulsar!

Az a gond, hogy nem érted, minek az okáért is prédikálta a testvérnő azt az üzenetet, amin most a fejedet vakarod.   

Mert vannak még kultúrák és etnikumok, ahol az a jó szokás járja, hogy a leány a családban, az apja tekintélye és felügyelete alatt nő fel, majd szűzen adják férjhez, a család által meghatározott jegyajándék fejében. Ez teljesen biblikus és jó dolog, Izrael is ezt gyakorolta régen. A mi modern nyugati keresztény kultúránk számára ez régimódi, és visszataszító, mert nálunk a divat az, hogy a jó nevelés híján, a szabadjára engedett lány, a szüzességét, az első szerelmével elhálja, majd még egy pár fiúval is megismerszik - keresve az igazit – mire férjhez megy. Tehát amin fennakadtál, az nem a mi kontinensünknek és kultúránknak lett volna üzenet.

Viszont a bizonyság szerint, a gond náluk meg az, Afrikának ama részén, ahol még jegyajándék fejében kötnek szövetséget, hogy a türelmetlen jegyesek, már azelőtt egybekelnek, úgymond összeházasodnak, mielőtt a vőlegény a jegyajándékot teljesen kifizette volna. Jákob hét évig szolgált az apósának a szerelméért. Ez volt az ő jegyajándéka, amiben apósával megegyezett. Istentelenség lett volna Jákobtól, ha szavát megszegve a sátorába vitte volna jegyesét, a letelt idő előtt. Vagy nem? Ugyanez a helyzet áll fent ma azoknál, akik ezt a szokást megtartva, jegyajándék fejében adnak, vesznek feleséget. Isten csak azután tekinti az ilyen házasságot hitelesnek, miután a jegyajándékot, a vőlegény a leendő apósának kifizette. Addig meg csak jegyeseknek számítanak, amiben nincs joguk az együttlétre.

A futballról meg annyit, hogy az nem a mozgás öröméről szól. Egy időben szerettem és érdekeltek engem is a nagyobb meccsek, de jó ideje már rá se nézek, és még azelőtt abbahagytam végleg meccset nézni, mielőtt az ilyesfajta figyelmeztető bizonyságokat megismerhettem volna. Épp ezért engem ezek a látomások/szellemi élmények csak megerősítenek abban, hogy ne fecséreljem rájuk többé az időmet, mert több kára, mint haszna ezeknek a stadionokban zajló, futballsztár-bálvány-isten-tiszteleteknek.

üdv: nagyika7

2018. Február 28. - 17:01:09
Válasz #3

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Aztán Jézus azt mondta nekem, hogy mindazok, akik május 11-én Bob Marley halálának évfordulóját ünneplik, és mindazok, akik imádják és tisztelik Bob Marley-t, és képeit, amikor meghalnak, ez az a hely, ahová kerülnek majd! Az Úr azt mondta: ’Mondd meg a rastáknak, hogy Én Vagyok, és nincs más,! Vagyok, Aki Vagyok, a szuverén, és ami nekem tetszik, azt teszem.
Szerintem az utolsó mondat itt elég furcsa. Bár lehet hogy a fordításból fakad a kritikám. Jézus ugyan azt csinál ami tetszik neki, de ez mégsem a stílusa. A II. Mózes 3, 14 nem a szuverenitásra vonatkozik. Inkább arra hogy Ő van és lesz, Ő Örökkévaló. Bár nem ismerem Bob Marleyt, lehet hogy ez az üzenet a rajongóinak jelent valamit.

Amikor a Sátán meglátta Jézust, dühében összeszorította a fogait. Jézus így szólt hozzám: ’Hallottad miket mondott? A gyülekezetek, amelyek nem az igére, hanem a csodákra és a megnyilvánulásokra összpontosítottak, az ördög elcsábította.’
Sajnos sok gyülekezet megy szembe a jelekkel és a csodákkal. Kétségtelen hogy vannak ez miatt elhajlások, és Jézus is beszél olyanokról akik csodákat tettek és nem ismerte őket, de a jelek és a csodák a hívőkért vannak. Elizeus nem hagyta el addig Illést, amíg fel nem vitetett a mennybe, és attól hogy látta Illést felmenni, lett rajta kétszeres kenet. Ha azt mondta volna hogy tudod mit Illés, menj csak én hallgatok rád és itt maradok a prófétákkal, akkor nem lett volna az aki lett. Jézus egy helyen mondja hogy ha jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek. Amikor jelt kívántak Tőle azt mondta hogy a parázna nemzetség nem kap jelet. A jelek a hívőkért vannak. A jelek és a csodák pedig az Igét támasztják alá, a Szentlélek jelenlétét demonstrálják, az igehirdetés gyümölcse a hit és a csodák, ez által tartatik meg a hitben a hívő. Jelen korban ez az üzenet nem hasznos.

Jézus azt mondta: ’Képeket készítenek rólam. Mondd meg nekik, hogy mind az Antikrisztust imádják! Az, aki a kereszten van, az nem én vagyok, hanem az Antikrisztus!’
Korábban ezekkel a katolikusok elleni mondatokkal teljesen egyetértettem volna. De azt gondolom hogy azok a katolikusok akik Jézus Krisztus nevéért halnak meg, Indiában, Afrikában, Ázsiában, azért mert nem tagadják meg Jézus Krisztust, és sóvárognak egy Biblia után, mert elfogják és megverik vagy börtönbe zárják egy Bibliáért, meg lefejezik őket vagy élve megégetik, nem hinném hogy nem kellene keresztény mártírnak tekinteni. Bennük van élő hit, mert inkább a halált és a fogságot választják, mint hogy megtagadják Jézust.

A pásztorok is a teljes hozományt ki kell, hogy fizessék, a feleségük családjának, különben paráznaságot követnek el - mint, akik nem házasok, - ha mégis együtt élnek, és azok a gyerekek, akik tőlük születnek, velük együtt, a pokolra jutnak majd.
Van egy törvény a Bibliában, amiben nincs szó hozományról. Sőt voltak korok amikor a hölgy szülei fizettek hozományt, nem hogy kaptak. Ez egy emberi dolog, és a Tóra semmit nem ír róla. Jákób megegyezett Lábánnal. Lehetett volna másképp is megegyezni, de Lábán ezt a feltételt szabta. Szóval nincs ilyen törvény hozományt kell fizetni. Megegyezés van atya és a veje között.

Ezután az Úr beszélt nekem azokról a gyülekezetekről, ahol a férfiak házasságtörésben élnek. Olyan gyülekezetekről, ahol a vezetők maguknak, második feleséget vettek. Jézus azt mondta, hogy az első feleségükkel kell, hogy maradjanak, mert Ő nem ismeri el a másodikat feleségüknek, sem pedig gyermekeiket.
Ezzel sem értek egyet. A többnejűség sincs tiltva a Bibliában. Ezen ugyan lehet vitatkozni, és Pál is írja hogy a vezetők egyfeleségűek legyenek, mégsem azt jelenti hogy ez miatt valakinek nem lehet üdvössége.Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Február 28. - 19:42:50
Válasz #4

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5619
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:18:48
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
Idézet
Van egy törvény a Bibliában, amiben nincs szó hozományról. Sőt voltak korok amikor a hölgy szülei fizettek hozományt, nem hogy kaptak. Ez egy emberi dolog, és a Tóra semmit nem ír róla. Jákób megegyezett Lábánnal. Lehetett volna másképp is megegyezni, de Lábán ezt a feltételt szabta. Szóval nincs ilyen törvény hozományt kell fizetni. Megegyezés van atya és a veje között.

Kedves pulsar!

A Törvény, ha érintőlegesen is, de kitér a jegyajándékra. Ha pl. egy férfi megrontott egy Izraeli szüzet, akkor az köteles volt az apjának érte fizetni annyit, amennyi éppen akkor a hajadonok jegyajándéka volt.

Ha annak atyja nem akarja azt néki adni: annyi pénzt adjon, a mennyi a hajadonok jegyajándéka. 2Móz 22,17

Tehát bevett dolog volt, és a Tóra is helyet adott a jegyajándéknak.

Idézet
Ezzel sem értek egyet. A többnejűség sincs tiltva a Bibliában. Ezen ugyan lehet vitatkozni, és Pál is írja hogy a vezetők egyfeleségűek legyenek, mégsem azt jelenti hogy ez miatt valakinek nem lehet üdvössége.

A többnejűség valóban nincs tiltva, csupán csak azok számára, akik egyházi tisztségben vannak. Ha azért valakit Isten erre hívott, az nem vehet magának két feleséget, mert az ige számára ezt megtiltotta. Több eset is van az Újszövetségben arra, hogy a házasságnak hit kapcsolatokat, az Úr paráznaságnak mondja. A paráznák pedig nem üdvözülnek. Ez esetben ez áll fent. Isten a második házasságát az egyházi szolgálónak törvénytelennek minősíti. 

üdv: nagyika7

2018. Február 28. - 19:57:23
Válasz #5

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
A pásztorok is a teljes hozományt ki kell, hogy fizessék, a feleségük családjának, különben paráznaságot követnek el - mint, akik nem házasok, - ha mégis együtt élnek, és azok a gyerekek, akik tőlük születnek, velük együtt, a pokolra jutnak majd.
A hozomány nem kifizetése, ha ebbe a lány apja beleegyezett, nem bűn.
De a gyerekekre vonatkozóan nem tudom hogy ezt hogyan kell érteni. El tudom képzelni hogy úgy érti hogy néhány éven belül visszajön az Úr, és akkor a gyerekek, mivel a szüleik alapján lesznek megítélve, nem kerülnek be a mennybe. De azt gondolom hogy egy gyermek is meg tud térni, és mehet a mennybe az apjától függetlenül. Bár az önálló gondolkodás az kb. tinédzser korban kezd kialakulni. 

Jézus azt mondta: ’Amikor egy férfi, saját maga dönti el szívében, hogy kit vesz el feleségül, az a férfi ne jöjjön hozzám azzal a kéréssel, hogy érvényesítsem meg az ő döntését, mert ez az ő választása ebben a helyzetben. Ne jöjjön hát hozzám, mert ő választott. Először jöjjön hozzám, hogy én válasszak neki, de ha már választott, akkor már, ő döntött.
Isten amikor társat keresett Ádámnak hogy ne legyen egyedül, először megmutatta a választékot. Aztán amikor egyik sem tetszett neki igazán, teremtette Évát. Ádám pedig elfogadta Évát. De szó sincs arról hogy a férfinak nincs választási lehetősége. Az világos hogy az arának az Úrban kell lennie, de azok közül bármelyiket választja, Isten meg fogja áldani.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Február 28. - 20:05:18
Válasz #6

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5619
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:18:48
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
Idézet
Sajnos sok gyülekezet megy szembe a jelekkel és a csodákkal. Kétségtelen hogy vannak ez miatt elhajlások, és Jézus is beszél olyanokról akik csodákat tettek és nem ismerte őket, de a jelek és a csodák a hívőkért vannak. Elizeus nem hagyta el addig Illést, amíg fel nem vitetett a mennybe, és attól hogy látta Illést felmenni, lett rajta kétszeres kenet. Ha azt mondta volna hogy tudod mit Illés, menj csak én hallgatok rád és itt maradok a prófétákkal, akkor nem lett volna az aki lett. Jézus egy helyen mondja hogy ha jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek. Amikor jelt kívántak Tőle azt mondta hogy a parázna nemzetség nem kap jelet. A jelek a hívőkért vannak. A jelek és a csodák pedig az Igét támasztják alá, a Szentlélek jelenlétét demonstrálják, az igehirdetés gyümölcse a hit és a csodák, ez által tartatik meg a hitben a hívő. Jelen korban ez az üzenet nem hasznos.

Egy időben figyelemmel kísértem egy afrikai pásztort, akin keresztül nem semmi gyógyulások és csodák történtek. Az igehirdetése viszont, lapos száraz és unalmas volt. Az emberek a csodák miatt gyűltek köréje, szolgálatán meglátszott, hogy erre fókuszált, nem az igére. A gyülekezetében, szemmel láthatóan nem tanította meg a nőket, még arra sem, hogy mit mond az ige, hogyan is öltözködjenek tisztességesen. Hamar el is bukott feleségcserével csenget le az ébredés vége… és ez nem egyedi eset. A szomorú valóság is ezt a testvérnőt igazolja, hogy bizony e jelen korban hasznos és aktuális az ő üzenete...

üdv: nagyika7

2018. Február 28. - 20:06:11
Válasz #7

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Tehát bevett dolog volt, és a Tóra is helyet adott a jegyajándéknak.
Ez lehetséges, de ha az apa és a leendő veje úgy egyeznek meg, hogy nem kell jegyajándékot fizetni, az teljesen helyénvaló. Én legalábbis így egyezkedtem az apósommal és hiszek abban hogy nem fogok pokolra kerülni emiatt. Persze ha valaki csaló, megígéri és mégsem fizeti ki, akkor más a helyzet, de itt nem erről beszél.

A többnejűség valóban nincs tiltva, csupán csak azok számára, akik egyházi tisztségben vannak. Ha azért valakit Isten erre hívott, az nem vehet magának két feleséget, mert az ige számára ezt megtiltotta. Több eset is van az Újszövetségben arra, hogy a házasságnak hit kapcsolatokat, az Úr paráznaságnak mondja. A paráznák pedig nem üdvözülnek. Ez esetben ez áll fent. Isten a második házasságát az egyházi szolgálónak törvénytelennek minősíti. 
Jézus nem beszél konkrétan a többnejűségről, csak az elbocsátott asszonyról, akit más vesz el. Amiket Pál apostol ír, nem törvények, hanem olyan ajánlások amiket illik megtartani. Kivételek viszont mindig lehetnek. Ahogy meg van írva hogy nő ne tanítson, de van olyan amikor nő tanít.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Február 28. - 20:20:34
Válasz #8

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Egy időben figyelemmel kísértem egy afrikai pásztort, akin keresztül nem semmi gyógyulások és csodák történtek. Az igehirdetése viszont, lapos száraz és unalmas volt. Az emberek a csodák miatt gyűltek köréje, szolgálatán meglátszott, hogy erre fókuszált, nem az igére. A gyülekezetében, szemmel láthatóan nem tanította meg a nőket, még arra sem, hogy mit mond az ige, hogyan is öltözködjenek tisztességesen. Hamar el is bukott feleségcserével csenget le az ébredés vége… és ez nem egyedi eset. A szomorú valóság is ezt a testvérnőt igazolja, hogy bizony e jelen korban hasznos és aktuális az ő üzenete...
Rendben, van ilyen. De a világon élő x millió pásztor közül talán minden ezredik olyan amelyik betegekért imádkozik és meggyógyulnak. Pedig mindegyiknek ilyennek kellene lennie. És a legtöbb "pásztor" még a teológiájában is hiszi hogy a csodák kora lejárt.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 01. - 12:02:36
Válasz #9

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
A szomorú valóság is ezt a testvérnőt igazolja, hogy bizony e jelen korban hasznos és aktuális az ő üzenete...
Írtam pár kifogást, de ennek ellenére, egyáltalán nem zárom ki hogy a hölgy Jézus Krisztussal találkozott. Csak nekem itt Európában elég furcsa. De Togoban és az elragadtatás közelsége miatt, lehet hogy aktuális.
   
 • egyfeleségűség, kezdetben így volt, lehet ilyen feltétele az elragadtatásnak is, szerencsére nálunk ez az általános a katolikus hagyomány miatt
 • hozomány fizetés, lehet náluk a hozomány fizetés ennyire fontos
 • foci, ebben is lehet valami
 • hajviselet, ebben is lehet valami
 • feleség választás, tényleg nem mindegy, lehet akár ennyire szigorú az elragadtatás feltétele, ha kevés az idő
 • Az Ige előtérbe helyezése, nagyon fontos, de azért nem lehet kidobni a csodákat sem.

Azt hiszem hogy ennyi fura dolog van benne, ami nekem nem tetszett elsőre. Elképzelhető ez a szigorúság is. Nem tudom.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 01. - 18:05:15
Válasz #10

Nem elérhető salamon

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 267
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Június 11. - 10:12:14
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
kedves pulsar
a mai világot valóban áthatja a bűn, ez alól a sport sem kivétel.ez igaz.
de az azért tulzás, hogy ha megnézel egy-két foci meccset, akkor az káros lehet.
megint német sándor jut eszembe.
1. ő is volt kint angliában többször a gera zoli meccsein, akkor ő is betöltekezett bűnnel, azért mert ott volt azon a meccsen?
2. 2016-os eb magyar csapat sikerében német sándornak is volt "szerepe" szellemi síkon saját elmondása szerint, ő imádkozott a válogatottért ill. angyalok segítették a fiúkat és azért sikerült jó eredményt hozniuk.
kérdéseim: azóta nem imádkozott, vagy nem eleget vagy nem elég hangosan kiáltott imáival, hogy nem megy a fiuknak a foci úgy, ahogy 2016 nyarán?
hová lettek a csapatot segítő angyalok?
 ill. gera zoli is a foci világában és abból él, akkor ez hogy egyeztethető össze?
gera zoli nem vált bálvánnyá, amikor gera feliratos mezekben  járnak a hit gyülis gyerekek vagy posztereken, képeken zoli szerepel a szobájuk falán?

 

2018. Március 01. - 20:30:48
Válasz #11

Nem elérhető pulsar

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 409
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 23:49:42
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Hát vannak foci fanatikusok. Azokra érvényes lehet hogy azért nem fogja őket felvenni az Úr, mert imádkozás helyett inkább focival foglalkoztak. De ha valaki imaéletet is él, és reggel nem focival kezdi a napot hanem imával, és azzal is fejezi be, akkor szerintem nem bálványa a foci. Sokan szeretik a focit. Gera Zolit is nagyon sokan szeretik. A gyülekezetben nem is annyira a foci miatt, hanem azért mert ő egy példakép lett. Annak a példaképe hogy hogyan tud valakit az Úr megmenteni a kábítószertől meg a ragasztótól. Jó vele találkozni, jó ránézni. Láthatod megtestesülve benne Isten munkáját. Vagyis ő már egy közszereplő lett. Magyarországon és Angliában kevés ember van aki nem ismeri.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2018. Március 16. - 12:27:11
Válasz #12

Nem elérhető zozi

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 448
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Május 29. - 12:50:41
 • egy szabad keresztény
 • Regisztrált: 30/07/2011
Továbbra sem térek magamhoz a megdöbbenéstől, hogy több éves/ évtizedes hívők milyen baromságokat meg tudnak kajálni. Tényleg csak az kell, hogy legyen benne bűntudatkeltés, kárhoztatás, ördögözés meg poklozás? Ennyi a szellemi igény?
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2018. Március 16. - 16:38:42
Válasz #13

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5619
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:18:48
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
Zozi! Szabadulj meg a Jehova tanúinak tévtanaitól mielőbb! Sőt hamar vesd el magadtól az Adventisták öröklét tagadásáról szóló tévelygéseiket is amit a sátán ihletett a hamis prófétanőjükön keresztül!

nagyika7

2018. Március 24. - 15:44:19
Válasz #14

Nem elérhető zozi

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 448
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Május 29. - 12:50:41
 • egy szabad keresztény
 • Regisztrált: 30/07/2011
Jaj Nagyika! Már megint itt tartunk?
Mondtam már egy párszor, hogy semmi közöm hozzájuk.

Inkább állj neki Bibliát tanulmányozni. Akkor talán nem hiszen minden ostobaságnak, amit Jézusra hivatkozva előadnak egyesek.

 sl8

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu