Szerző Téma: A törvény és a kegyelem.  (Megtekintve 74301 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2017. November 29. - 20:42:49
Válasz #210

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Sziasztok

A Törvény nemcsak a 10 parancsolatból áll..........
Elég sok Bibliai vers mellett elmennek az általánosan elterjedt "kegyelem" tan ( nem a hiper kegyelem )hirdetői. Pl Az az ember aki imádkozott Pálért (az igaziért) Maga  is törvényt megtartó törvény szerint élő ember volt.     Apcsel 22:12 Egy bizonyos Anániás pedig, aki törvény szerint élő kegyes férfi, aki mellett bizonyságot tesznek az ott lakó zsidók mind, Ellentétes azzal az állítással hogy a törvény elhordozhatatlan """10. Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk?""" Ez és még sok más főleg "újszövetséginek" nevezett bibliai részlet ellent mond az Írásoknak és a Prófétáknak. és elmegy fontos versek mellet azokat hangsúlyozva amik a "kegyelem" tant erősítgetik. De ez nem tisztességes Írásmagyarázás. csak egy kettő a sok példából ami mellett elmentek eddig : Ebbe az Ananiásról szóló több vers is beletartozik. Pl nem fér bele egyes tanokba hogy egy törvény szerint élő, cselekedetekből megigazuló Ananiás hogyan lehet teljes Szent Szellemmel, hogyan imádkozhatott Pálért hogy újra lásson és persze ő maga is közölte Pállal Istentől kapott elhívását. Apcsel 22:12 Egy bizonyos Anániás pedig, aki törvény szerint élő kegyes férfi, aki mellett bizonyságot tesznek az ott lakó zsidók mind,  Apcsel 22:16 Most tehát miért késlekedsz? Kelj fel, keresztelkedj meg, mosd le bűneidet, segítségül híván az Úr nevét. pedig ő törvény szerint élő ember volt. Ők még nem választották szét a Törvényt és a kegyelmet. De maga Jézus sem tette és nem is volt szándékában ezt  megtenni.    Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. 5:18 Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik. A föld pedig ugye a lábunk alatt van az ég a fejünk fölött van így tehát Tart a Kegyelemmel teljes Törvény korszaka amit  a Megváltó nem törölt el. Nincs több időm igy most csak ennyit írok, viszont érdemes a Jakab levelet is megnézni, (főleg a 2. részt )  és meglátni mennyire ellentmond az pl a Galata levélnek és egyes verseknek. Éppen ezért nem akarták elfogadni a Jakab levelet ihletettnek annó de megegyeztek hogy az nem mond ellent (pedig ellent mond) és lehetett így ezzel ihletett. Persze emberek döntötték ezt el.

Kedves Csaba!

Kösz a gondolataidat!

Pál apostolnál is látjuk, hogy továbbra is hű maradt a Törvényhez és megtartotta az ÚR ünnepeit.

Pál ugyanis már előzőleg úgy döntött, hogy Efezus mellett csak elhajózik, hogy ne kelljen időt töltenie Ázsiában. Sietett, hogy lehetőleg pünkösd napjára Jeruzsálembe érkezzen.
Apcsel 20,16

Mivel a Pünkösd nem más, mint az ÚR ünnepe, Shavuot, a Hetek ünnepe (Időpontot ugye itt is 325-ben változtatták meg a keresztény ősatyák). Erre az ünnepre minden zsidónak Jeruzsálemben volt a helye a Törvény szerint (5Móz 16,16). Ez annyira fontos volt Pálnak, hogy nem ment el ezért Efézusba. Tehát teljesen természetes volt Pál apostol részére megtartani a Törvényben elrendelt ünnepeit az Úrnak!

Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. November 30. - 15:41:54
Válasz #211

Nem elérhető Kegyelem

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 58
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 15:41:48
 • Testvér
 • Regisztrált: 04/11/2015
Jézus szava igaz és szent

de ha számodra a Kegyelem azt jelenti hogy anarchia lesz akkor hazugságot állítasz és Isten káromló vagy.

A Kegyelmet össze mosni a Törvénnyel meg a legnagyobb bűn....


és még mindig ott marad a megválaszolatlan kérdés, ha nincs Templom hogyan tartasz meg te bármilyen Törvényt is? hisz ha egyet nem tudsz mindegyikben vétkes vagy..

és ha a Törvényadó a szívedben él minek a Törvény?  (ami csak a bűnt leplezi le az életedben, semmi másra nem jó mert általa nem válsz igazzá..

a másik meg ha téged a Szent Lélek vezet és lelki/szellemi ember vagy akkor nem vagy Törvény alatt? ezt érted amúgy?

a testi meg a lelki törvényeket meg nem lehet külön választani, nem te választod meg melyik a jó neked hisz az egyik függ a másiktól


Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. November 30. - 18:29:22
Válasz #212

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Kegyelem, mielőtt még ilyen kemény szavakkal dobálózól, kérlek olvasd pontosan át, amit írtam. Nem azt írtam, hogy a kegyelem jelent anarchiát.

A Törvény által a bűneink következménye a halál. Jézus Krisztus vérében kegyelmet kaptunk és általa örök életet. Tehát itt van az összefüggés.

Ha valakinek Jézus a szívébe írta a Törvényt, az nem Törvénynélküli. Az anarchia pedig a Törvénynélküliség következménye.

A kegyelem ingyen van, de nem olcsó. Megfizethetetlen árat fizetett érte Jézus és Ő a mi egész életünket akarja.

Akkor Jézus ezt mondta tanítványainak: "Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem. 25. Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja. 26. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért?
Máté 16,24-26A törvény tehát szent, a parancsolat is szent, igaz és jó.

Róma 7,12

Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. 15. Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. 16. Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, akkor elismerem a törvényről, hogy jó.
Róma 7,14-16
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. November 30. - 18:55:40
Válasz #213

Nem elérhető Kaszonyi Csaba

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 15
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Január 06. - 02:38:15
 • Testvér
 • Regisztrált: 28/05/2017
A tartalmat nem tekintheted meg. Regisztrálj vagy jelentkezz be!


Szia Kegyelem

Amióta hiszek a Megváltóban részese voltam sok hamis tanításnak. Hittem bennük és hirdettem is őket. De változtam és változok, és mindegy mi az ára fel akarom vállalni ha megtérek valami bűnből mint a tévtanítások amiket addig befogadtam. Az Isten Törvényéről alap hazugság az hogy az egy olyan iga lenne ami az "atyáknak" is megtarthatatlan elhordozhatatlan iga volt. Mert Hol megtartották hol nem. De megtartható volt. Mivel elhiszed az Apcsel ezen állítását hogy az elhordozhatatlan iga volt és ma is az innen biztosan tudom hogy nem ismered az Írásokat  azért hiszed el.
Igen Jézus szava igaz  és nem Anarhia.
Még mielőtt azt mondanád egy két vers miatt hogy a 69 es zsoltár a Megváltóról szól közlöm hogy Dávidról . A János ev 2 /17 vers utal a 69 zsolt 10 es versére mintha az a Megváltóról szólna de az és az ecetre való hivatkozás mindössze 2 mondat RÉSZE és nem arról szól a zsoltár. Meg kell az egész zsoltárt nézni és nem csak úgy megenni amit újszövetségi "írásnak" neveznek . Az ott nem a Megváltó beszéde csupán kiragadtak belőle 2 verset. Részletezi Dávid abban a zsoltárban mit tesznek vele . Jézust pl nem vádolták lopással, nem mondja Jézus hogy vétkezett amiket Isten látott,  Jézusról nem költöttek borívó nótákat, Jézus nem könyörgött hogy VÁLTSA meg Isten hisz Ő a Megváltó ,Dávid követett el bűnt volt olyan balga, aminek nevezi magát érte,  de a Megváltó nem........... Szóval. A Kegyelem idején könyörgött vagyis a törvény idején mikor még ált a Sátor mert az ő idején a Sátor volt a Templom és áldozatokat mutattak be ami ha szívből való megtérés és hitből fakadt akkor bocsánatot kapott a bűnös a Kegyelem idején mert hitből szívből megcselekedte a Törvényt.
 Zsoltárok 69:5 (69:6) Istenem, te tudod, milyen balga voltam, vétkeim nincsenek elrejtve előtted.
Zsoltárok 69:13 (69:14) De én hozzád imádkozom, URam, a KEGYELEM idején, Istenem. Nagy szeretettel hallgass meg, hűségesen segíts meg!
tehát a Törvény= Kegyelem, amit tudot a TÖRVÉNY szerint élő PÁL is
   Apcsel 24:17 Több év múltán eljöttem népemhez, hogy alamizsnát adjak, és áldozatokat mutassak be.
Másik  Zsoltárok 130:4 De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged.
 Zsoltárok 130:7 Bízzál, Izráel, az ÚRban, mert az ÚRnál van a KEGYELEM, és gazdag ő, meg tud váltani.

Megint csak valamilyen bűnbe ment Izrael amikor a zsoltár íródott, természetesen a Törvény=Kegyelem idején.
Érdemes lenne az egész írásokat  és az Újszövetségi Iratokat mert az nem AZ ÍRÁSOK ÉS A PRÓFÉTÁK csak egy irathalmaz ami vagy megáll az Írások mércéjén, vagy nem. Jézus Krisztus az emberiség megígért Megváltója, aki emberi testben megszületve meghalt hogy Megváltson a bűneink miatt, mielőtt kételkednél hogy kiben is hiszek.
Jakab 2:17 Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Sohasem ért semmit a Törvény ha nem hitből cselekedték meg. Mindig is elvárta Isten hogy Hitből tartsák meg. A Megváltó eljöveteléig amíg a Templom ált addig szívből való megtérés és hit kellett az áldozat bemutatásához hogy elfogadja Isten és az bocsánatot kapott aki így mutatta be az áldozatot. Miközben hittel várták hogy majd egy nap a Megígért Megváltó is megérkezik aki egyszeri áldozatát bemutatja. De a Törvénytől nem lehet elválasztani a Hitet, és a Cselekedetektől sem lehet.  Jakab 2:20 Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő? És ez a legnagyobb amivel szembe száll a Galata levél kb 80%-a ezért hamis. és egy egy vers innen onnan Jakab 2:24 Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által. vagyis a Hitből fakadó cselekedetből volt a bűnbocsánat a Templom idején is. És ez az óriási hazugság ami Jakab állításával és az egyész írás állításával szemben hazudik a Törvényről, ezért Törvénytaposásnak Tarton az általánosan elfogadott Kegyelem tant.  Gal 2:16 tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és nem a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által nem igazul meg egy ember sem........Mindent meg lehet beszélni ha van hozzá türelmed.

utólag mert fontos hisz ez ellen is beszélnek és kiforgatják. 
      Jakab 2:21 Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron?
Jakab 2:23 Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: "Ábrahám hitt az Úrnak, aki ezért igaznak fogadta el őt", és "Isten barátjának neveztetett".
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. December 01. - 11:56:00
Válasz #214

Nem elérhető pityu63

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 112
 • Utoljára itt járt:2018. Január 12. - 13:50:31
 • Testvér
 • Regisztrált: 10/08/2011
Kedves Csaba!
Szeretném kérdezni mit értesz ez alatt?


- „Az Isten Törvényéről alap hazugság az hogy az egy olyan iga lenne ami az "atyáknak" is megtarthatatlan elhordozhatatlan iga volt. Mert Hol megtartották hol nem. De megtartható volt. Mivel elhiszed az Apcsel ezen állítását hogy az elhordozhatatlan iga volt és ma is az innen biztosan tudom hogy nem ismered az Írásokat  azért hiszed el.”
Az „Apcsel ezen állítását” Ki ihlette, Ki íratta le szerinted?
Vagy pl.
-„És ez a legnagyobb amivel szembe száll a Galata levél kb 80%-a ezért hamis.

Remélem nem azt érted ez alatt, hogy a Galatákhoz írt levél 80 %-a hamis?
Mit értesz az alatt: Törvény=Kegyelem?
Kedves Csaba!
II.Tim.3: 16. „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
17. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
Valóban hasznos a Törvény a tanításra, de törvény cselekedeteiből egy ember sem fog megigazulni, csak az Úr Jézusba vetett hit által.
Jakab levele nem Mózes törvényének megcselekvéséről szól, hanem a Királyi törvény megcselekvéséről.
Jak.2: 8. „Ha ellenben megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: Szeressed felebarátodat, mint tenmagadat, jól cselekesztek.”
Hit által igazulunk meg kegyelemből nem pedig cselekedetekből. Viszont a cselekedeteink fejezik ki a hitünket. Ha a hitünket nem követi cselekedet az csak egy halott hit, és a halott hit nem tud örök életet adni. A cselekedtek nélküli hit nem üdvözít, de a hit mozgatja a cselekedeteinket és nem a törvény, főleg nem Mózes törvénye. Mózes törvénye egyáltalán nem érvényes a pogányokból lett hívőkre.
Róm.8: 1. „Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.
2. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.
II.Kor.3: 6. „A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
7. Ha pedig a halálnak betűkkel kövekbe vésett szolgálata…”
A „betű” megöl. Mi lett kövekbe vésve? A Mózes törvénye. Nem a betű szolgái vagyunk, hanem az újszövetségé. Akkor vagyunk az újszövetség szolgái ha a Szent Szellem beírja a szívünkbe „a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvényét
Zsid.7: 12. „Mert a papság megváltozásával szükségképen megváltozik a törvény is.”
Nem vonatkozik ránk Mózes törvénye. Attól, hogy„a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye”  tartalmaz parancsolatokat Mózes törvényéből, attól még nem ugyanaz.
Gal.5:1 „Annakokáért a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával.
2. Ímé, én Pál mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus néktek semmit sem használ.
3. Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.”
Ebből az Igerészből viszont az is következik, hogy ha valaki a Mózes törvénye alapján tart meg különböző dolgokat a törvényből, akkor köteles az egész törvényt megtartani. Vagyis köteles körülmetélkedni is, de ettől óva intek mindenkit, mert akkor „Krisztus néktek semmit sem használ.”

Hitem szerint a Biblia teljes összhangban van. Hogy mi nem látjuk át teljes egészében, attól még abban van. A titkok az Úréi a kijelentett dolgok pedig a miénk.
Igaz, hogy Isten parancsolatai nem nehezek, de csak azoknak akiknek Isten Szelleme beírta a szívébe. Ő az aki alkalmassá tesz bennünket, magunktól, emberi erőlködésből lehetetlen.
Legsen áldott az Úr neve!!!
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. December 01. - 21:16:22
Válasz #215

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Kedves Csaba!

Idézet
Az Isten Törvényéről alap hazugság az hogy az egy olyan iga lenne ami az "atyáknak" is megtarthatatlan elhordozhatatlan iga volt.

Mózesi Törvény… Mire gondolunk itt? Nemde Isten Szava, Isten Törvénye?

Több évtizede nagyon komolyan áttanulmányoztam a Tórát, Mózes könyvét imádkozva. Nem találtam benne semmi olyasmit, ami az ember kárára lenne, sokkal inkább az ember javát szolgálja.
Semmi olyasmit, ami elviselhetetlen tehernek tűnne. Ha a Szentlélek által olvassuk, láthatjuk benne Isten hatalmas bölcsességét és irgalmát, szeretetét de Igazságát is.

Az elviselhetetlen teher nem Isten Ígéje, hanem az Igazságot elferdített emberi rendelkezések.

"Az írástudók és farizeusok a Mózes székébe ültek. 3.Tehát mindazt, amit mondanak, tegyétek meg és tartsátok meg, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert beszélnek ugyan róla, de nem teszik. 4. Súlyos és elhordozhatatlan terheket kötnek össze, és az emberek vállára rakják, de maguk az ujjukkal sem akarják azokat megmozdítani.
Mt 23,2-4

Utánna olvastam a 119 Zsoltárt.

Nagyon megérintett az, hogy Dávid milyen mélységesen szerette Isten parancsolatait. Isten lelke által értette meg Isten parancsolatait. Egy bensőséges szeretettel átitatott imádság.

Íme néhány gyöngyszem belőle:

1.Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. 2. Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt, 3. nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. 4. Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák. 5. Bárcsak állhatatosan járhatnék utadon, megtartván rendelkezéseidet! 6. Akkor nem vallanék szégyent, ha figyelnék minden parancsolatodra. 7. Tiszta szívből adok hálát neked, tanulva igazságos döntéseidet.

29. Tarts engem távol a hazugok útjától, és ajándékozz meg kegyelmesen törvényeddel! 30. Az igaz utat választottam, döntéseidet magam előtt tartom. 31. Ragaszkodom intelmeidhez, URam, ne engedj megszégyenülnöm! 32. Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem. 33. Taníts, URam, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig!

48. Elfogadom parancsolataidat, mert szeretem őket, és elmélkedem rendelkezéseiden. 49. Emlékezz szolgádnak tett ígéretedre, amelyhez nekem reménységet adtál. 50. Ez a vigasztalásom nyomorúságomban, mert beszéded megelevenít engem. 51. Bármennyire csúfolnak is a kevélyek, mégsem hajolok el törvényedtől.

71. Jó nekem, hogy nyomorúság ért, hogy megtanuljam rendelkezéseidet. 72. Jobb nekem a te törvényed, mint ezernyi arany és ezüst. 73. Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!

105 Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.

Ragyogó arccal nézz szolgádra, és taníts engem rendelkezéseidre! 136. Könny patakzik szememből azok miatt, akik nem tartják meg törvényedet. 137. Igaz vagy, URam, és helyesek döntéseid. 138. Elrendelt intelmeid igazak, és igen megbízhatók.

Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet; nem botlanak meg azok. 166. Segítségedben reménykedem, URam, és teljesítem parancsolataidat. 167. Megtartja lelkem intelmeidet, mert nagyon szeretem azokat.
Isten Önmaga mondja:

És melyik nagy nemzetnek vannak olyan igazságos rendelkezései és döntései, mint amilyen az az egész törvény, amelyet én adok ma elétek?!
5Móz 4,8

Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek. 2. Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. 3. A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el, igazán hirdeti a törvényt. 4. Nem alszik ki, és nem törik össze, míg a törvénynek érvényt nem szerez a földön; tanítására várnak a szigetek.
Ézs 42,1-4

Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. December 02. - 13:16:47
Válasz #216

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5601
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 06:10:36
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
- „Az Isten Törvényéről alap hazugság az hogy az egy olyan iga lenne ami az "atyáknak" is megtarthatatlan elhordozhatatlan iga volt. Mert Hol megtartották hol nem. De megtartható volt. Mivel elhiszed az Apcsel ezen állítását hogy az elhordozhatatlan iga volt és ma is az innen biztosan tudom hogy nem ismered az Írásokat  azért hiszed el.”
Az „Apcsel ezen állítását” Ki ihlette, Ki íratta le szerinted?
Vagy pl.
-„És ez a legnagyobb amivel szembe száll a Galata levél kb 80%-a ezért hamis.

Biztos akkor Péter hazudott mikor ezt mondta, vagy az Apcsel írója írt valótlant, Pállal együtt akinek a leveleit, hazugság keverékeinek ítéled. Hova lett a józan eszed?

nagyika7

2017. December 02. - 22:55:32
Válasz #217

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 144
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:45:18
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Az Isten Törvényéről alap hazugság az hogy az egy olyan iga lenne ami az "atyáknak" is megtarthatatlan elhordozhatatlan iga volt. Mert Hol megtartották hol nem. De megtartható volt.
János Evangéliuma:7:23   Ha körülmetélhető az ember szombaton, hogy a Mózes törvénye meg ne romoljon; én rám haragusztok-é, hogy egy embert egészen meggyógyítottam szombaton?

Előfordul hogy két parancsolat keresztezi egymást. Mi van akkor ha szombatra esik egy gyermek születésének a 8. napja, amikor körül kell metélni? A két parancs közül megtudjuk tartani mindkettőt? Tudunk szombaton körülmetélni vagy betegeket gyógyítani, és a törvény minden betűjét megtartani? Nem. Vagyis vétkezünk, vagy így, vagy úgy, mert vagy az egyiket tartjuk meg, vagy a másikat. De a lényeg hogy a törvényt nem tudjuk megtartani. Szükségünk van Isten kegyelmére.
A nemzetekből származó hívőknek valami olyasmit adott Isten, hogy a szeretet törvényét feljebb emelte Mózes törvényénél. Nem mintha a szeretet törvénye nem volna benne Mózes törvényében. Benne van. De a lényeg hogy a szeretet törvénye fontosabb lett minden más törvénynél. Mert hogy a bűn büntetése el lett törölve Jézus engesztelő áldozatával, azok számára akik befogadják a szeretet törvényét. A törvény szent, igaz és jó, de már nem a törvény betű szerinti betartása a fontos, hanem a szeretet. Ettől betarthatja valaki a törvényt ha akarja, de ne akarja másokkal is betartatni, a szeretet miatt, pláne hogy tudja hogy ő sem tudja betartani a törvényt fogyatkozás nélkül.


Bocs hogy ezt is idézem, de ez a helyzet. Nem a Galata levéllel van gond, hanem azzal hogy nem érted. Nem mintha én érteném, ezért ez rám is vonatkozik, de

II. Péter levél:3:15   És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint. 16
Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2017. December 02. - 23:33:12
Válasz #218

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 144
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:45:18
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Törvény, vagy kegyelem?

Sokszor felteszik manapság ezt a kérdést. Szerintem a legbutább  kérdés, amit el lehet képzelni és egyben nonszens.
Nem értem miért tartod ezt buta kérdésnek? Ez egy nagyon fontos kérdés. Gyakorlatilag azon múlhat az ember élete hogy jó döntéseket hoz e ezzel kapcsolatban vagy nem. A farizeusok a törvényt választották. Sok keresztény irányzat elveti a törvényt. A két véglet. De az amit tenni kell, valahol a kettő között van, és meg kell találni. Ez a keskeny út, azt hiszem...
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2017. December 02. - 23:46:28
Válasz #219

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Kedves Pulsar!

Idézet
A nemzetekből származó hívőknek valami olyasmit adott Isten, hogy a szeretet törvényét feljebb emelte Mózes törvényénél.

Ez azért ez nagy tévedés, mert amikor Jézus a szeretet főparancsolatát kinyilatkoztatja, pont a Mózes Törvényét idézi.

Ekkor odament az írástudók közül egy, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: "Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?" 29. Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, 30. és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. 31. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat."
Mk 12,28-31

Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! 5. Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!
5Móz 6,4-5

Ne légy bosszúálló, se haragtartó a népedhez tartozókkal szemben. Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az ÚR!
3Móz 19,18

Itt külön kell választanunk a farizeusi törvényeket, amik emberi rendelkezések, az ÚR Törvényétöl. Jézus egyetlenegy Törvényt sem szegett meg Isten Parancsolataiból. Ezért bűn nélküli volt. Ellenben elutasította az emberi rendelkezéseket.

A farizeusoknak pont az volt a problémájuk, hogy saját rendeleteik érdekében félretették Isten parancsolatait.

Aki Lélekben olvassa Mózes könyvét, megérti, milyen irgalmas és kegyelmes az ÚR.

Nem gondolnám, hogy Isten azért adta volna a Törvényt, hogy macerálja vele Népét. Ezért is mondja Pál apostol:

A törvény tehát szent, a parancsolat is szent, igaz és jó.
Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. 15. Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök.

Róma 7,12;14-15

Tehát a Mózes törvényéből idézett Jézus. Ezzel felmutatta Isten Törvényének lelki tartalmát.
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. December 02. - 23:52:32
Válasz #220

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Törvény, vagy kegyelem?

Sokszor felteszik manapság ezt a kérdést. Szerintem a legbutább  kérdés, amit el lehet képzelni és egyben nonszens.
Nem értem miért tartod ezt buta kérdésnek? Ez egy nagyon fontos kérdés. Gyakorlatilag azon múlhat az ember élete hogy jó döntéseket hoz e ezzel kapcsolatban vagy nem. A farizeusok a törvényt választották. Sok keresztény irányzat elveti a törvényt. A két véglet. De az amit tenni kell, valahol a kettő között van, és meg kell találni. Ez a keskeny út, azt hiszem...

Pontosan erröl van szó. Kegyelem az, hogy Jézus Krisztus által Lélekben Isten az Ő Törvényét a szivünkbe írta.
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. December 03. - 00:28:31
Válasz #221

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 144
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:45:18
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Ez azért ez nagy tévedés, mert amikor Jézus a szeretet főparancsolatát kinyilatkoztatja, pont a Mózes Törvényét idézi.
Igazad van, valaki úgy fogalmazott hogy a parancsolatok összessége a szeretet két parancsolatán függ. Ha jól emlékszem. Valahogy így. Az én hibás átiratomban a parancsolatok fölött van a szeretet. Ha bármelyik parancsolat megtöri a szeretet parancsolatát, akkor a szeretet parancsát előrébb kell helyezni. Pontosabban ez sem így van, mert szellemben kell járni, a Szentszellem vezését követni, nem parancsolatok szerint élni. Meg a szeretet sem örül a hamisságnak. Vagyis ez egy elég szerteágazó kérdéskör amit nem lehet megfogalmazni hanem szellemben kell követni. Vagy a Szellemet kell követni. Nem a betű óságában, hanem a Szellem újságában. Egyszóval sztem senki se tudja megmondani hogy mikor mi a frankó, csak Isten, akkor és ott. És ez így van jól, azért hogy senki se kérkedjen hogy tudja mi a frankó.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk...

2017. December 03. - 00:37:23
Válasz #222

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 3058
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2018. Március 01. - 22:40:46
 • Regisztrált: 27/12/2009
Pontosan erröl van szó. A Lélek pedig kinyilatkoztatja számunkra Isten Ígéjét, mert sohasem mehet Isten akarata ellen, hiszen egy Istennel.

A frankót pedig Isten mondja meg az Ö Ígéjében.

Ha szeretem Istent, akkor engedelmeskedek neki a Lélek által.

Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. 3. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek.
Jn 5,2-3
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2017. December 04. - 00:59:46
Válasz #223

Nem elérhető Kaszonyi Csaba

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 15
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Január 06. - 02:38:15
 • Testvér
 • Regisztrált: 28/05/2017
Sziasztok.

Elnézést annyira sűrűk a napjaim hogy lehet hogy csak csütörtökön tudok olvasni és írni. Talán tudok. Elnézést.

2017. December 07. - 20:25:11
Válasz #224

Nem elérhető Kaszonyi Csaba

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 15
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Január 06. - 02:38:15
 • Testvér
 • Regisztrált: 28/05/2017
A tartalmat nem tekintheted meg. Regisztrálj vagy jelentkezz be!

Szia Lilla.

Nagyszerű meglátások ezek. :)

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu