Szerző Téma: tradicionális ünnepek:karácsony,húsvét,pünkösd  (Megtekintve 44328 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. November 07. - 20:50:22

Fehérkövecske

 • Vendég
Az egész világ megünnepli a karácsonyt-ki így,ki úgy.
Vajon honnan ered?Jó-e,ha a krisztusi alapokhoz visszatérni akaró tanítvány megtartja a pogány-vallási ünnepeket?
http://caddik.shp.hu/hpc/web.php?a=caddik&o=advent_es_karacsony_3fj

2009. November 07. - 22:51:27
Válasz #1

Hilda

 • Vendég
Jól értem tehát?  sl7
Mi karizmatikusok az Úrvacsorával, a böjtjeinkkel, a vízkeresztséggel,
varázsolunk, mert még nem szabadultunk meg a misztériumvallásból?!?!

Köszönjük messiáshívő testvéreink!  qa39

2009. November 09. - 16:18:55
Válasz #2

Nem elérhető Ircsi

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 7899
 • Ország: hu
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2018. Április 01. - 08:52:20
 • Testvérnő
 • Regisztrált: 15/08/2009
   • Békesség blog és fórum
Nagyon velős és igazságokal teljes írás,köszi f.kövecske!   ms1

Amikor vallásosak voltunk mindig megtartotuk ezeket az ünnepeket.
Igy visszagondolva mindenről szólt,csak Jézusról nem.
Amikor újjászülettem és rájöttem mennyi pogány vallási kultusz van beleszőve,igyekeztem amennyire csak lehetett elkülőnülni tőlle.
A férjem miatt a karácsonyfától nem tudtam megszabadulni,de mindig elmondtam a családomnak,honnan ered.Az ünnepek arra jók,hogy legalább eggyüt lehet a család ilyenkor,jobban tuduk egymásra figyelni és sokat pihenni.Apróságokkal megajándékozzuk egymást,főzők,sütők finom ételeket és igyekezem minden pogány szokást elkerülni.
Az írója a cikknek nem a karizmatikus keresztényekre gondolt,hanem arra a karizmatikus varázslásra ami eggyes egyházakban ilyenkor szokás,bár tudják az eredetet,de a hagyományoktól nem tudnak megszabadulni, igy sokakat bevarázsolnak a pogány ünnepekkel kevert vallási ünnepekbe.   qa30  A "vízkeresztséget" is igy gondolta/nem a bemerítkezés/ ami Január 6.án van ,szintén eggyes egyházakban.
Nagyon jól megfogalmazta az egész csak pénzen vett szeretetről szól.
Drága ajándékok,stb
A mi gyülink nem tart "ádventet",sem karácsonyi Istentiszteletet külön.
Magam részéről igyekezem amennyire csak lehet elhatárólódni minden vallási ünneptől.
Ezeket a napokat kihasználom,ilyenkor több idő  jut Isten dolgaival foglalatoskodni.   ms2

Szeretettel  IrcsiJán.14.6
Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

2009. November 09. - 20:41:56
Válasz #3

Fehérkövecske

 • Vendég
 qa39
Köszönöm a hozzászólásod,kedves Ircsi!  qa9
Amíg egyedül voltam,én sem tartottam a "pogány-keresztény"ünnepeket,el is "szakadtak" tőlem rokonok,barátok,ismerősök.
De aztán "kompromisszumot" kötöttem,így "ehetőbb" a hitem.Nincs kifogásom a fa és egyéb extrák ellen,jó összejönni-de gyűlölöm a vallásos "mennybőlazangyal"-típusú álszeretettel spékelt összegyűléseket  qa19
Szerintem-ha visszatérünk az eredeti Szellemi Egyház-szokásokhoz,nem lesz szükség ezekre  a "pótszerekre"!
 qa9 qa15 sl8 qa39

2009. November 10. - 09:00:05
Válasz #4

Nem elérhető attila

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 83
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2011. Július 03. - 19:03:50
 • Regisztrált: 05/09/2009
   • KISBÁRÁNY
Áldjon meg az Úr mindenkit!
A hátamon felál a szőr, mikor beindul a karácsonyi vásár, de ilyen alkalmak arra is jók, hogy könyvet áruljunk Jézusról.Ha elzárkózom a karácsonytól, megbotránkoztatok embereket, buta szektás vagyok a szemükben.De a kompromisszum nem megy.Ezért elmondom, hogy Jézus miért fontos, és hogy ez messze áll a karácsonyi vásártól.Néha megértik.Szoktam mesélni Jézus születéséről, hogy az nem lehetett decemberben, de megint csak alul maradok.Imádkozni kell, hogy felfogják az emberek, és meg tudják külömböztetni az Igaz dolgot a hamistol.Ha a Szentlélek nem érinti meg az ember szívét, csak meddő vita lessz a témából.
Szeretettel   Attila

2009. November 27. - 01:04:29
Válasz #5

Nem elérhető nekoda

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 132
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2015. Március 12. - 11:32:18
 • Regisztrált: 02/10/2009
Sziasztok testvéreim, a döntés mindíg rajtunk áll szembe merünk e nézni az évszázados rossz döntésekkel és hagyományokkal, a vicc az, hogy a történelem szerint csak a világháború után lett ekkora kultusszá hazánkban a karácson, sok feljegyzést olvastam erről, mert engem is érdekelt, mi honnan eredt, és a karácsony az egyik olyan ami szörnyű a yul-fától kezdve ami alatt gyermek áldozatot mutattak be és ezt a Germán barbár hagyományon alapuló fát még ki is világították a skandinávok bálvány istenének tiszteletére, persze nem neki, de hogy elfogadtassák a kereszténységet aminek, ekkora már nem volt isteni ereje csak így tudták elfogadtatni. Ez a rettenetes pedig Saul, azaz Pál elmondja hogy nálunk  nem csak beszédben áll Isten ereje. Hol vagyunk ma is, mindenki a mikulást viszi keresztény gyermekének mert szép hagyomány, pedig nem az, hanem egy bálvány ünnep csak szeretünk humánusak és diplomatikusak lenni és hát ez  nem is olyan nagy dolog. Pedig az, Izrael pedig béleseket gyártott az ég királynőjének, szóval senkise különbözik a másiktól de legalább tanúljunk egymás hibáiból. El a hamis hagyományokkal és gyerünk vissza a Teremtőhöz!!!! És az Ő ünnepeihez amiket tudunk is, hogy Ő adta hogy magasztaljuk Őt.

2009. November 27. - 08:45:41
Válasz #6

Kamilla

 • Vendég

   JÉZUS  SZÜLETÉSE

 Lukács: Augusztus császárságának egyik népszámlálásának idején, Quirinus szíriai helytartó uralkodása alatt történt. (Lk 2:1-2)

  Máté: Heródes-dinasztia alapítója, "Nagy Heródes" még éle akkoriban. (Mt 2:1). Ez a Heródes i.e. 4-ben halt meg.

  Augustus 3 nagy népszámlálást tartott: .e. 28; i.e. 8; i.e. 14; ezek közül a középső látszik egyedül összhangba hozhatónak Jézus születésével, mivelhogy feliratos források szerint Quirinus i.e. 11 és 7 között már helytartóskodott Szíriában.

  Jézus születésének legvalószínűbb időpontja = i.e. 8.

  Jézus tehát az augusztusi népszámlálás miatt Betlehemben született meg, mivel szüleinek, dávidita származásuk miatt ide kellett utazniuk, hogy összeirattassanak.
  Betlehem ("Bét Lechem" = "Kenyérháza") Dávid szülővárosa volt, és Mikeás próféciája szerint a Messiásnak itt kellett megszületnie.

  Jézus születését kísérő események összefoglalása:

- Zakariásnak, Kerszelő János apjának,megjelenik Gábriel a Szenthelyen, és közli vele János közeli megszületését; hitetlensége miatt Zakariás megnémul; majd teherbe esik Erzsébet, annak ellenére, hogy mendketten elvesztették már nemzőképességüket.

- Erzsébet várandósságának 6. hónapjában Gábriel megjelenik Máriának Názáretben, és bejelnti neki, hogy tőle születik meg a Messiás, akit Jézusnak fognak nevezni. Fogantatása termfeletti úton, a Szent Szellem ereje által történik meg.

  Jézusnak a szó fizikai-biológiai értelmében is Isten volt az apja, nemcsak szimbolikus-spirituális értelemben. Fogantatása egyedülálló csoda, azaz csak termfeletti módon magyarázható esemény által történt meg, amelynek során férfi magjának, génjeinek a közreműködése nélkül a Máriában lévő petesejtből egy egészséges fiúgyermek fejlődött ki. A petesejtet az Univerzumot is megteremtő erő, a Szent Szellem ereje "termékenyítette meg".

- Ezután Mária találkozik Erzsébettel, s ennek során Erzsébet termfeletti módon, eksztatikus prófétálásban kimondja azt. amiről term.szinten nem lehetett tudomása: Mária a Messiás anyja. Mária hasonló próféciában válaszol.

- Megszületik János, és a 8. napon történő körülmetéléskor feloldódik Zakariás nyelve, miután Gábrial által adott néven nevezik el a gyermeket. Őrá is rászáll a Szent Szellem, így ő is eksztatikus próféciában közli gyermeke küldetését és a Messiás közeli érkezését. Mindezek termfeletti jelegge annyira nyilvánvaló, hogy a jelenlévőkre "nagy félelem száll", és egész Júdeában elviszik az események hírét.

- Egy angyal jelenik meg Józsefnek is álmában, hogy ne bontsa fel a jegyességét Máriával, hanem vegye el feleségül, s hogy vele is közölje a gyermek isteni eredetét és nevét. Ez Mária és a születendő gyermek számára védelmet jelent. József meg is teszi ezt, de szexuális értelemben nem egyesül Máriával, míg Jézus meg nem születik.

- Vélhetően János megszületése után 6 hónappal születik meg Jézus Betlehemben. , aová az sugusztusi népszámlálás miatt szüleinek fel kellett utazniuk, egy istállóban.

   A Szentírás szövegében semmi sem utal arra, hogy ez karácsonykor történt volna, sőt több ezt kizáró tényt is találunk: pl. a pásztorok télen nem éjszakáztak a nyájaik mellett.

  Jézus születésének legvalószínűbb időpontja a sátorok ünnepének környékére eshetett = október elejére:

    Zakariás, Keresztelő János apja az Abija rendjéből származó főpap volt (Lk 1:%), aki a Templomban rendjének beosztása szerint szolgált (Lk 1:8-9), amikor Gábriel bejelentette Jézus születését. A Krónikák I.könyve 24. fejezetének tanúsága szerint a papság 24 rendje közül Abijáé a 8. volt. Évente 3x mind a 24 rend szolgált (5Móz 16:16), valószínűleg a lévitákhoz hasonlóan egy-egy hétig (1Krón 9:25), szombattól szombatig (2Krón 23:().
   Így egy holdév alatt mindegyik rend 5x került sorra.
   Az év kezdetét a vallási év első hónapjának első napjától, niszán elsejétől kell számolni. Abija rendje a 10. héten szolgált, mert a kovásztalan kenyerek és a hetek első ünnepe miatt 2 hét elcsúszással kell számolnunk.
  Erzsébet az ezután következő héten esett teherbe (Lk 1:23). Normális, 40 hetes terhesség terhességgel számolva tehát János húsvét környékén születhetett meg.
  Jézus 6 hónappal János fogantatása után fogant meg (Lk 1:26), ez kb. a templomszentelés (chanuka) ünnepére eshetett, tehát a sátorok (szukkót) ünnepén születhetett meg.
  Erre nézve burkolt utalásokat találhatunk, amelyek születését erre az ünnepre jellemző hangulattal, eseményekkel hozzák kapcsolatba. Születésére pl. a görög így utal: "és az Ige testté lett, és sátrat vert közöttünk" (Jn 1:14); a pásztoroknak az angyal "nagy örömöt hirdet", a mágusok pedig "szertelenül nagy jókedvvel örvendeztek" (Lk 2:10;)

                                                              (folyt.köv.)2009. November 27. - 09:08:02
Válasz #7

Kamilla

 • Vendég
- Születésével nagyjából egyidőben a környékbeli pásztorok hatalmas erejű szellemi élményben részesülnek: angyalok egész serege veszi körül őket Isten dicsőségének fizikai fényként is érzékelhető jelenlétében, és nyíltan közlik velük, hogy Betlehemben megszületett a Messiás. Ők azonnal elmennek, meglátogatják, majd mindenkinek elmondják, amit az angyalok mondtak nekik, mindenkinek nagy megdöbbenésére.

- Születése utén a 8. napon körülmetélik a gyermeket, és elnevezik Jézusnak.
  Ezt a tényt Lukács rendkívül hangsúlyozza - aki görög vagy pedig hellénista zsidó származású volt = minden bizonnyal azt a hellénisztikus eredetű tévelygést igyekszik eloszlatni, amely szerint Jézus és a kereszténység olyan új vallási mozgalom lenne, amely a Törvényt érvénytelenné tette volna a zsidók számára!   


   - Ezekben a napokban érkeznek meg egy mozgó új csillagot követve a keleti mágusok Jeruzsálembe, lehet, hogy "tömegesen", hogy a megszületett Messiás felől tudakozódjanak. Az egész város felbolydult a hír hallatán, Heródes pedig összehívta a nagy Szanhedrint, akik az Írások alapján megadják születése helyét, Betlehemet. A mágusok, az újra megjelenő égi fényjelenséget követve megtalálják a házat, majd a megszületett gyermeket megajándékozzák és leborulva imádják. Miután álomban figyelmeztetést kaptak, nem mennek vissza heródeshez.

- Jézus születése után 41 nappla a Törvénynek megfelelően felviszik Jeruzsálembe, hogy a Templomban bemutassák Istennek, és az elsőszülöttek megváltásáért járó áldozatot elvégezzék. Lukács ismét hangsúlyozza a Törvény egészen pontos megtartását Jézus szülei részéről.
   Mindezt 2 termfeletti jel kíséri:
1. Simeon, a Szent Szellem kenete alatt álló idős zsidó, a Szellem indítására felmegy a Templomba, hogy lássa a megszületett Messiást. Ő  is és
2. a Templomban szolgáló Anna prófétaasszony is egyaránt prófétálnak a gyermek felől, Anna az egész Templomban hirdeti a népnek, hogy megszületett a Megváltó.

- Visszatérésük után József álomban figyelmeztetést kap egy angyaltól, hogy Heródes meg akarja öletni a gyermeket, ezért Egyitpomba menekülnek. Egyiptomban ekkor óriási létszámú és gazdag zsidó diaszpóra élt, elsősorban Alexandriában. Vélhetően közöttük talált menedéket Jézus családja is néhány évre.

- Amikor i.e. 4-ben heródes maghal ismér angyal jelenik meg Józsefnek álmában, és közli, hogy hazatérhetnek. Mivel azonban Arkhelaosz uralkodik Júdeában, apja, Heródes helyén, nem mernek Betlehemben letelepedni, hanem Mária korábbi lakóhelyére, a galileai Názáretbe költöznek.

- Itt zajlik azután Jézus gyermekkora, amelyről nem számol be részletesen, csak annyit mond, hogy fizikai növekedésével és megerősödésével együtt bölcsességgel is beteljesedett és Isten kegyelme volt rajta - ami a zsidó kultúrában sohasem puszta üres nyelvi fordulat, hanem Isten áldásának látható jelenléte: siker, egészsség, anyagi ellátás, szerencsés sors, boldogság.


                            ÁMEN!!!     ht1 qa40 ms7 qa15 qa15 ms7

2009. November 27. - 11:50:12
Válasz #8

Nem elérhető Zöldike

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 118
 • Ország: hu
 • Utoljára itt járt:2016. Január 05. - 22:27:24
 • Isten gyermeke
 • Regisztrált: 15/08/2009
Sokat gondolkodtam én is karácsonyon... Szerintem kár boncolgatni, hogy pontosan mikor lehetett, mert nem látom túl nagy jelentőségét... Úgy érzem, kedves dolog az Úr előtt, ha egy évben egyszer komolyabban elgondolkodunk az Ő földrejöttén és ezért is magasztaljuk Őt, mert ez hatalmas dolog volt!

Ahogy az Ószövetségben is maga az Úr mondja, hogy bizonyos eseményekről emlékezzenek meg esztendőről-esztendőre. Isten csodáira emlékezni jó! Persze, nem kötelességből, megszokásból, a világi elvárások kényszerében... (Én például vasárnap, amikor istentisztelet van közösségünkben, nem eszem nagy ebédeket, csak éppenhogy ne legyek éhes. A hívő ember tartson családi napot máskor, van még hat nap a hétből, ilyenkor az Úré legyen az elsőség!)

Igaz, hogy a világ, miután Istent elutasította, próbálja az ünnepeket mesékkel, babonákkal kitölteni, de ez nem lehet ok arra, hogy Jézus Krisztus születésének ünnepét egyszerűen félretegyük. Hallottam bizonyos közösségek tagjaitól: "Mi nem ünnepeljük a karácsonyt!" Na, de miért nem? Azért, mert a világ bálványt csinált belőle? Attól nekünk még szabad Isten előtt őszintén és tisztán ünnepelni, a hálaadás és csodálat, imádat légkörében!

Egyetértek Nekodával, mert karácsonykor fokozottabban van alkalom bizonyságot tenni a mi Urunkról  és bemutatni a világnak karácsony igazi értelmét! Hátha nyitott szívre talál az Ige!


Pál apostol azt írja, hogy ami szép, ami kedves és tiszteletre méltó, mindazt cselekedjük! A szeretet mindig csodálatos! Mindenki maga érzi, hogy lelke mélyén mi a gyökere annak, amit csinál. A gyümölcseit is maga látja.

Úgy érzem, az Úr nevét magasztalni jó, mert hatalmas csoda történt akkor Betlehemben! Akkora, hogy az összes angyal ujjongott felette! Örüljünk mi is szabadon és csodáljuk az Úr dicsőségét!

Örvendező, áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2009. November 27. - 12:06:29
Válasz #9

Kamilla

 • Vendég

 Kedves Zöldike!!   sl6

 Szerintem nagyon is van értelme foglalkozni ezzel, mert Jézus Krisztus minden eljövetele, főbb cselekedetei, megfeszítése, halála, feltámadása, 2. eljövetele nagyon is kötődik az Úr Ünnepeihez!

 Tudjuk, hogy ezeknek az Ünnepeknek nagyon fontos eszkatológiai jelentőségük van!!

 Gondolj csak a Milleniumra, az Ezeréves Királyságra = Szukkót!!! lesz!!!


 shalom Kamilla   sm0

2009. November 27. - 13:29:36
Válasz #10

Nem elérhető Zöldike

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 118
 • Ország: hu
 • Utoljára itt járt:2016. Január 05. - 22:27:24
 • Isten gyermeke
 • Regisztrált: 15/08/2009
Egyetértek veled, kedves Kamilla! Csak azt tapasztalom, hogy sokan annyira ellene mennek a karácsonynak, hogy szinte a fürdővízzel együtt a gyermeket is kiöntik - ahogy szokták mondani. Nekünk szabad szeretnünk ezt a szent ünnepet annak bibliai szépségében és erre kell másokat is irányítanunk.

Hogy az időpontját kár boncolgatni, az alatt azt értem, hogy talán mindegy is, hogy nyáron volt, ősszel vagy éppen télen, mert ebben az ünnepben nem ez a meghatározó...  vr1

Isten üdvtervének egy jelentős állomása karácsony, persze, hogy nagy jelentősége van!

Örülök, hogy te is így gondolod!  qa15

2009. November 27. - 13:58:33
Válasz #11

Kamilla

 • Vendég

 Értem én Zöldike, hogy miről van szó!   qa36

 Csak ne lenne a jézuskázás, a sok ájtatosság, képmutatás, amitől a gyomor forog!  qa19

 Egész évben - tisztelet a kivételnek - egymást marják,bántják, mellőzik az emberek, ilyenkor meg hajráá!! Ki vesz többet, szebbet, nagyobbat....   dlk1

 Ezek mind a test hízlalására valók! Jótékoynkodás, önigazolás, stb.

 És még csak hagyján, hogy a világiak! De amikor a keresztények, ill. a megtért, újjászületett emberek is ezt teszik, hááát akkor, jujjjj   sm6

 Legalább közöttünk "tisztába" kellene tennei ezeket a dolgokat!

 Mindig, mindenben azt kell keresni, hogy a mi Atyánk mit mond erről, mi a véleménye!
 Tetszik-e neki az, amit teszünk, mondunk??!!

 Ne szomorítsuk meg a Szent Szellemet, mert mi más megmosattunk, világosságot kaptunk!!

 A feltámadt, örökkéélő, győztes Urat imádjuk, Őt ünnepeljük, ne vmi ronda alteregót, vagy még azt se!!!    sw16   ms7 ms4


 Kamilla   sm0

2009. November 28. - 09:08:51
Válasz #12

Nem elérhető Zöldike

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 118
 • Ország: hu
 • Utoljára itt járt:2016. Január 05. - 22:27:24
 • Isten gyermeke
 • Regisztrált: 15/08/2009
Igazad van, drága Kamilla...  Sokszor azért ízetlen az ünnep minden költekezés és szervezés ellenére is, mert nincs benne a Szent Lélek helyeslése, öröme! Amikor bálvány lesz vagy a sok sütés-főzés-vásárlás miatt kényszerű robot, akkor elveszti az áldását...

Dehát mindig is figyelni kellett, hogy az ünnepek valóban Istent dicsérjék! Ugye, az Úr sokszor mondta Izraelnek is, hogy utálom ünnepeiteket, terhemre vannak, elfáradtam viselni... Az Úr bűnt és ünneplést egyszerre el nem szenved!

Az advent időszaka arra adatott, hogy felkészítsük lelkünket. Először mi magunk tisztuljunk meg és fordítsuk arcukat az Úrhoz, hogy beteljen szívünk a magasztalás örömével.  Azután készítsük az Úr útját más szívekben is, legyünk örömmondók, hirdessük karácsony drága üzenetét, mert vannak nyitott szívek!

Lépten-nyomon rácsodálkozok, mikor az Úr ajtót nyit az evangélium számára és beszélhetek Róla! Az valami csodálatos! Karácsony egy drága alkalom!

Talán nem is a hibákat kellene sorolni, hanem vágyat ébreszteni az igazi ünnepre, hogy megkívánják azt az örömöt, amit csak Jézus adhat. Sodró erővel vinni őket Jézushoz! "Menjünk el mind Betlehemig!"

2009. November 28. - 09:42:50
Válasz #13

Kamilla

 • Vendég

 Kedves Zöldike!!   sl6

 Nekem az a problémám ezekkel az adventi szövegekkel, a lélek felkészítésével, stb., hogy meggyőződésem szerint nekünk minden napunkat, egész évben, így kell élnünk!!!

 Nagyon rövid az idő és minden pillanatban készen kell lennünk Urunk eljövetelére! Bölcs szüzeknek kell lennünk!!

 Ne haragudj, nagyon szeretlek, tisztellek, de engem ezektől az áhitatos dumáktól kiver a víz!!! qa7  Elnézést!

  Értem én, mi a mondanivalód, nagyon fennkölt, meg minden, de csak duma!! Nem konkrétan az, amit mondasz, hanem amit csinálnak az emberek e szöveg égisze alatt!! 
  Szerintem ez képmutatás, testi gondolkozás és valójában hiányzik belőle a kegyelem, a megváltás igénye, mert magukat akarják megjobbítani az emberek, ahelyett, hogy engedelmeskednének Istennek, megtérnének, és egész életükben, minden percben az Ő akaratát keresnék, cselekednék meg!!!

 Sokan azt képzelik, hogy az ilyenkor elkövetett "jócselekedetekkel" kiegyenlíthetik a számlát! De ez nem lehetséges így!!

 Mindvégig engedelmesnek kell lenni az Atyának, mint megváltott gyermekek!
 Tényleg úgy van, hogy bűnt és ünneplést el nem szenvedhet az Úr!!!

 Ahelyett, hogy tudakoznának az igazság = valóság felől, azt teszik, ahogy éppen eszükbe jut! Nem azt keresik, mit mond erről JÉZUS, a KIRÁLY, hanem csinálnak maguknak istenkét, jézuskát, akit odatesznek, ahová akarnak, és degradálják az egész születésnek az eseményét! Mitikus figurát teremtettek Isten Fia helyett, hóruszkát!!
 

 És ezt imádják, ájtatoskodnak, leborulnak, és ettől szentnek érzik magukat!!  qa41
 Minden mesére odahajtják fejüket, mert viszket  a fülük!

 Csak éppen az igazságot nem akarják meghallani, mert az kellemetlen, kizökkenti őket a képzelt mindenhatóságukból. Rá kell jönniük, hogy az egész nem igaz és elvesztik az alapjukat, ha azt monjdák: tévedtünk!!

  Ráadásul alámennek egy nagyfokú, nagyhatású igézésnek! Mit gondolsz miért nő meg ilyenkor az öngyilkosok száma??!!
  Akkor, amikor örülni, ujjongani kellene, mert megszületett a Megváltó!!!

 Ez mind a sátántól van, aki embergyilkos volt kezdettől fogva, és a világosság angyalaként adja elő magát!!!


 Én az Istent ismerve, a Biblia beszéde alapján, nem tudom elképzelni, hogy Istennek tetszenének ezek az "erőfeszítések"!
 Salamon szavaival élve: Hiábavalóság!!

 Elnézést, nem akartalak megbántani, de én így gondolkozom ezekről a dolgokról!!  qa19


 Shalom  Kamilla   sm0

2009. November 28. - 12:16:25
Válasz #14

Nem elérhető Zöldike

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 118
 • Ország: hu
 • Utoljára itt járt:2016. Január 05. - 22:27:24
 • Isten gyermeke
 • Regisztrált: 15/08/2009
Az a baj, Kamilla, hogy általánosítasz. Van egy sztereotípiád és mindenkit ebbe teszel, aki egy kicsit másképpen érez vagy gondolkodik. Hidd el, nem mindenki egyforma, mert esetleg nem olyan keményen fejezi ki magát. Mindenkinek megvan a maga ajándéka, ez is, az is az Úrtól lehet... Szükség van a kemény, prófétai szavakra, de a vigasztalás, a szépség szavaira is. Mindkettőnek megvan a maga helye...

Lehet, hogy az emberek nagy többsége úgy ünnepeli a karácsonyt, ahogy írod, és ezt én is ellenzem. Nem a karácsonyi mesékre gondolok, amikor annak megünnepléséről beszélek! Te sohasem éreztél imádatot amiatt, hogy a Mennyben elhangzó szózatra: "Kit küldjek el és ki megy el nékünk?" Jézus válaszolt: "Itt vagyok, Atyám! Küldj el engem!" - Ha ez nem hangzik el, mi kárhozottak vagyunk! Pontosan emiatt lesz nagy csend a Mennyben, mert nincs senki, aki az utolsó könyvet méltó felnyitni, csakis Jézus Krisztus. Miért ne csodálhatnám és imádhatnám ezért?

Egyébként szociális otthonban dolgozom, és gyakran szembesülök vele, hogy karácsony előtt sok minden megmozdul az emberek lelkében. Nem minden jó, persze, de lehet őket terelgetni az Úr felé! Van, akit Golgotáig is. Nem szabad leírni az embereket csak azért, mert nincsenek azokban a lelki magasságokban, amiket már mi megéltünk. Nekünk az a feladatunk, hogy segítsük őket! Folytassuk az Úr Jézus munkáját! "Ahogy az Atya küldött engem, úgy küldelek én is titeket!"

„Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást; Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét, és Istenünk bosszúállása napját; megvigasztaljak minden gyászolót…” Ésa. 61.1.

Ezt tette Jézus, amit nekünk is folytatni kell. "Elmenvén széles e világra..."  

Jézus is lehajolt az egyes emberekhez és onnan kezdett velük beszélgetést, ahol ők voltak. A samáriai asszonynak hiába beszélt volna az újjászületésről, nem értett volna belőle semmit, még Nikodémus sem értette. Egyáltalán nem bűn az, ha ott kezdesz valamit, ahol az az ember van, akit rád bízott az Úr. Az már a Szent Lélek munkája, hogy őt is fölemeli, ha megtér, olyan magasságokba, ahol te is vagy!

Nem értem, hogy ez miért csak duma neked, mikor én naponta megélem ennek igazságát és az Úr olyan csodásan bíztat: Ne lankadj meg, mert a te munkád nem hiábavaló az Úrban!

Nem a világot kell nézni globálisan, hanem az egyes embereket, akikhez le kell hajolni és Jézushoz kell vezetni. Legalábbis én ezt az elhívást kaptam...

Még annyit, hogy az ünnepeket azért adta az Úr, hogy arra felkészülve, azt egészében átélve emlékezzünk és ez javunkra legyen. Igaz, hogy minden nap készen kell lennünk, hiszen akármikor visszajöhet az Úr! Szinte másodpercek vannak vissza! Éppen ezért kell még jobban készülnünk és munkálkodnunk! "Boldog az a szolga, akit az ő Ura, mikor visszajön, ilyen munkában talál!"

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu