Szerző Téma: Figyelmeztető írások  (Megtekintve 83519 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. December 19. - 19:48:52
Válasz #15

Nem elérhető Samu

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2011. Április 16. - 14:14:20
 • Regisztrált: 22/09/2009
Shalom gondoltam ezt jó ha elolvassátok szerintem a testvér nagyon jól fogalmazott

a kettős mérce

http://www.injesus.com/index.php?module=message&task=view&MID=WB007H2K&GroupID=YT00KKO2#group-options
Szia Nekóda!

Nen értek egyet az írással, mert az meg van írva hogy engedelmeskedjünk a felső hatalmasságoknak, és az is hogy amennyire lehet, éljünk békességben mindenkivel. Ha van egy jó, közös cél, amiben összefoghatunk másokkal, akkor miért ne tennénk meg? Főleg akkor ha ezzel az Írás is egyetért. Ebben a világban élünk, ha tetszik nekünk ez a világ, ha nem, és ennek a világnak a jóléte a mi jólétünk. Ez egy antifasiszta naggyűlés volt, nem istentisztelet. Nem haragszom a dalai lámára sem. Ha azt akarjuk hogy megtérjenek az emberek, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy kezet rázunk velük, és megpróbáljuk velük megértetni hogy bármilyenek, bármit gondolnak rólunk, mi akkor is szeretjük őket. Egyet nem akarunk, az ő isteneiket nem akarjuk tisztelni. És nagyon jó ha egy ilyen közös ügyért, mint az antifasiszta összefogás, minél többen felemelik a szavukat. Bárki legyen, minél befolyásosabb ember, annál jobb. Ennek jó gyümölcsei lesznek. Ma az antiszemitizmus, erősen megosztja Magyarország lakosságát, és talán soha nem volt ilyen összejövetel, mint ez. Van egy elég erős antiszemita tábor Magyarországon, és nagyon jó volna ha ennek volna egy még sikeresebb ellenpontja, hogy valami jobb irányba terelődjön az ország. Meg van írva hogy azért imádkozzunk hogy békességben éljünk, de ha ezért nem teszünk semmit, akkor miért?

Üdv!

2009. December 19. - 20:27:58
Válasz #16

Nem elérhető Samu

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 910
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2011. Április 16. - 14:14:20
 • Regisztrált: 22/09/2009
Túl sokat mi sem tudhatunk a földművesről, aki az ajtó előtt ült. Annál többet a három férfiról:
Tényleg érdekes gondolat, és ha ezt megértenék az emberek, akkor lakatot tennének a szájukra. Van egy olyan közmondás is, hogy mindenki magából indul ki. Meg Pál is azt írja:
Róm. 2,1. Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz.
Viszont mégis kell ítélkezni sok esetben, de szerintem úgy lehet ezt megoldani, hogy szeretetből kell ítélkezni. Ami elég furcsa ellentmondás, de máshogy nem tudom elképzelni.

2009. December 20. - 08:15:41
Válasz #17

Nem elérhető nagyika7

 • Adminisztrátor
 • Hős tag
 • *
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 5588
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 15:18:35
 • katona
 • Regisztrált: 31/07/2009
   • Hajnalcsillag
1Pt 3,10     
Mert a ki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot:


Amit kimondasz...

Egy este, naplemente idején, háza küszöbén elmélkedett a földműves és élvezte a hűvös estét. Közelében volt egy út, amely a faluba vezetett. Jött valaki, és amikor meglátta a gazdát, elgondolkozott: "Ez egy lusta férfi lehet, nem dolgozik, és az egész napot a küszöbén ülve tölti el..." Később egy másik utas jött arra. Ő pedig ezt gondolta: "Ez a férfi egy szoknyavadász. Csak azért ül itt, hogy a lányokat nézze és megjegyzést tegyen rájuk..." A harmadik idegen, aki a helység felé igyekezett, így gondolkozott: "Ez a férfi biztosan egy szorgalmas ember. Napközben sokat dolgozott és egész este élvezi a megérdemelt pihenést..."

Túl sokat mi sem tudhatunk a földművesről, aki az ajtó előtt ült. Annál többet a három férfiról: az első egy lusta ember volt, a másodikban tisztátalan indulatok voltak, a harmadik pedig egy dolgos ember volt. Amit kimondasz, az rólad beszél, különösen, ha másról teszed!


Elgondolkodtató történet...

Köszönöm ermeha vr1

szeretettel: nagyika7

2009. December 24. - 15:49:49
Válasz #18

Kamilla

 • Vendég
  A  KENET  MEGŐRZÉSE  A  PERVERZ  KULTÚRÁBAN      N. S. 2007. 05.25. péntek

 1Móz 39:7-19; 
   József is egy fölkent ember volt = bizonyság arra, hogy Isten a testünket is felkeni Szent Szellemmel. Isten legfontosabb célja az, hog a testünk is a Szent Szellem uralma alatt álljon = Kenet alatt  van a tested, akkor teljesen nyivánvaló lesz, hogy az Úr veled van.
    // József is, miután kikerült az irigy tstvérei közül, és bekerült egy egészen más kultúrába = Egyiptomba -, annyira nyilvánvalóvá vált, hogy ez a fiatalember más, mint a többi egyiptomi ifjú. Hamar felisemerték, hogy ez a másság egy plissz is egyeben: sokkal sikeresebb, mnit az egyiptomi fiatalok.Potifár ezt észrevette, és hatalomra juttatta a házában második embernek.

 Jóel: Lészen az utolsó időben, hogy az én Szellememet kiöntöm mionden testre.
Az Újszöv.ben újdonság az Ószöv.hez képest az, hogy a testünk is képes megőrizni a Szent Szellemet. Mert az Ószöv.ben nem tudott megmaradni a Kenet a testen, mert nem volt meg a Kenet forrása a testben.
  Ezért kellett Mózes arcára leplet tenni, hogy ne lássák Izrael fiai, hogyan tűnik el a fény, a ragyogás Mózes arcáról, amely azért jött rá, mert ott volt az Úr jelenlétében, és az Úr jelenléte az emberi testet átitatta szentséggel, dicsőséggel.

 A fizikai test nem összeférhetetlen a Szentlélekkel! A Biblia kétféle értelemben beszél a testről:
 1. erkölcsi és 2. fizikai értelemben.
Erkölcsi = meg kell feszíteni, azonosítani az Úr Jézus Krisztus halálával, mert ennek nem
              akar az Úr kegyelmet adni! Ezért kell újjászületni.
Fizikai = ! A fizikai testemet meg akarja áldani az Úr !!! Fel akarja kenni Szentlélekkel!!

 -> Minden testre, testrészünkre kiárad a Szent Szellem, azért, hoy Krisztus testének hatékony tagjai legyünk és a testünk a Szent Szellem temploma legyen.

1Kor 6:19  Talán nem tudjátok, hogy a testetek , amelyet Istentől kaptatok, a bennetek levő Szent Szellem temploma, így tehát nem a magatokéi vagytok?

= Isten a testeteket használni akarja, hogy a Szent Szellem ki tudja magát fejezni rajta keresztül:
    - megmutatni erejét, hatalmát, - term.fölötti bölcsességét, tudományát,
    - kommunikáció képességeit, - öröm békesség.-

   Hogyan tudnának mindezek megjelenni rajtad, hogyha a tested nem lenne összhangban, nem lenne összeegyeztethető a Szentlélekkel?!
   Miután a romlott természetedet megfeszítetted, és elhagytad a bűneidet, a Szentlélek be akarja tölteni a fizikai testedet. El akarja Jézus Krisztus Szentlélekkel árasztani a tstedet, be akarja burkolni, körül akarja venni, el akarja választani ettől a látható világtól, hogy nyilvánvalóvá váljon az, hogy veled van az Úr! Hogy ahová mégy, arra a helyre megy veled az Úr.

 József ilyen ember volt: Egyiptomban egy ellenséges kultúrában Isten felkente Szent Szellemmel.

  Ezért azt kell keresned, mi az Isten akarata a testeddel, hogy a saját vágyaid és kívánságaid alá tudjad rendelni Isten tökéletes akaratának. Ennek redményeképpen tudod a testedet Isten dicsőségére használni.

  Az ószöv.ben voltak olyan emberek, akikről az írja a Bibilia, hogy a Szent Szellem székhelye nem a szívük volt, hanem kimondottan a testük. Legjobb példa erre: Sámson. - ezért nem akarta elárulni, miben van az ereje.
  Amikor mégis elmondta - hogy a fején és a hajában volt az ereje = a Kenethez való odaszántságát jelképezte -, akkor abban a pillanatban, amikor hozzányúltak a hajához, és levágták, a Kenet elhagyta a testét!!

!!! Rendkívül fontos: akik Istent akarjátok szolgálni, hogy tisztában legyetek azzal, hogy nem csak a szívünkben lakik az Úr - ez fontos, de amíg csak a szívedben van a Szen Szellem, és nem látszik kívül is, addig nem tudsz hiteles tanú lenni az Úr Jézus Krisztus halála és feltámadása mellett. -
    Amikor már nyilvánvaló, hogy a testeden is rajta van a Kenet, akkor nyilvánvalóvá válik az emberek előtt, hogy te más ember vagy, olyan vagy, mnit a bibliai József, és látni fogják, hogy amilyen dolgokban te benne vagy, azt siker követi, és így Isten embereit nem csak Isten emeli fel, hanem a világon keresztül emeli fel Isten.

 " Józsefek" = akik nem csak mondják, hanem látják is: "Ezzel az emberrel az Úr van!"  Ezt a fölismerést az adja, hogy oda szánod-e a testedet a Szent Szellem Kenetének, megőrzöd-e számára a testedet?!
  A Biblia azt mondja, hogy az Újszöv. jobb szöv., mint az Ószöv.! Ha József testén megmaradt a Kenet Egyiptomban, akkor megmarad a te testeden is. Nyilván nem akármilyen körülmények között kell dolgoznod, de szellemi - morális helyeken is meg tud maradni a Kenet: és ezt látja a tulaj is-> fizetés emelés!!

  Fontos, hogy a tested a Szent Szellem uralma alatt maradjon!!!! Bennünk van a forrás, mert a szellemünk megújult, és a Szent Szellem uralma alatt van. Így a Szent Szellem uralmában állandóan meg tudsz újulni.
  Jézus testében Kenet volt = csodák történtek !!! / kezében, nyálában /

 Az apostolok is, miután rájuk jött a Szent Szellem: testükre, lelkükre is, tudtak csodákat tenni. Péternek még az árnyéka is közvetítette Isten erejét! A Szent Szellem uralta a testét, sőt még egy "térerőt" is vont köré!  Nekünk is meglehet ez!!!
  Pál teste szintén raktározta a Szent Szellem Kenetét, erejét, bölcsességét. A ruháitól is meggyógyultak, megszabadultak az emberek!

 !!! Nem idegen többé a testünk a Szent Szellemtől! Mivel Jézus Krisztus megváltotta a testünket, ezért a Szent Szellem közösséget vállal vele. Ezért ha veszed a tested számára a Sz. Szellemet, akkor a Sz. Szellem templomává válik a tested. És olyan nyilvánvaló lesz, hogy az Úr veled van, mint ahogy a Frigyládát körül vette egy erő = nyilvánvaló volt a filiszteusok számára.

 Ezért meg kell őrizni a hétköznapokban is a Kenetet! Józsefet is ekkor érte a próba.

  Potifárnék: A szemüket rád vetik. Nem egy személyt látnak benned, csak a testedet látják. Te több vagy, mint a tested! Az embertársad is!

  A Sátán arra akarja fölhasználni a szexuális bűnöket, hogy az ember testét kiszakítsa a Kenet alól, kivigye a Sz. Szellem uralma alól. Ezért gondoskodik  "Potifárnékról" a férfiak számára, a nők számára pedig gondoskodik tisztátalan férfiakról, akiknek ua. a jellemzőjük: nem téged kedvel, hanem csak a testedet nézi, a nemiségedben van elmerülve. = nem fogadta el a személyiséged.
   Csak a tested kell! Ki akarja elégíteni a testi vágyait a tiéden keresztül. Filmeken keresztül is!

 A Sátán tisztában van azzal. milyen fegyver Isten kezében egy fölkent ember: Sámson, Mózes, József..., Ezt akarja meghiúsítani, károkat akar okozni Isten munkájában!!!

 !!! A démonok tisztában vannak azzal, hogy menekülniük kell az ilyen ember elől, mert tudják, hogy rajtuk levő Kenet akkor is harcol ellenük, ha a Kenet tulajdonosa passzív feléjük.
  Ezért a Sátán mindent megtesz, hogy az embereket kivonja a Kenet uralma alól.

  Van olyan szexuális bűn, amit egyedül lehet elkövetni, de a legsúlyosabbakhoz két, vagy több ember kell.
  Ezért a Sátán kiválasztja azokat a tisztátalan nőket/férfiakat, akikkel le akarja venni rólad a Kenetet. Ez volt a terve Józseffel is: Potifárnét választotta ki, hogy tönkre tegye J. pályafutását. Sámson életében Delilát.
   Jákobnál Dinah lányát használta, aki Sekhemmmel paráználkodott.

 !!! A szexuális bűn egyben az ördög fegyvere is elsősorban a fölkent emberekkel 
     szemben.

  A 60-as években kirobbant a karizmatikus mozgalom. E mozgalmakon kívül ment a Sz. Szellem kiáradása, különböző felekezetekhez tartozó emberek vették a Szentlelket: katolikus, evangélista, babtista, stb. a világ minden táján // elindult egy mozgalom, ami az Isten Igéjével szembeni szexuális forradalmat hirdette meg! Azóta is párhuzamosan tör ki az ébredés, és egyre vadabbul megy a lázadás szexuális téren az Igével szemben!!! Éles konfrontáció! Ez a Sátán egyik válasza és fegyvere az ébredés ellen = kikapcsoljon embereket a munkából, az ébredésből. Sokan el is buktak!!

 !!!  A te példád József legyen, ne Sámson! Annak ellenére, hogy Sámson testére élete végén visszajött a Kenet - telt az idő, nőtt a haja, és visszatért az ereje // ahogy egyre jobban odaszánod magad, annál több Kenetet kapsz -, kudarc jellemzi a pályafutását.


     Minél jobban elkötelezed magad a Szentléleknek, annál nagyobb uralmat vesz a tested fölött! Ezt nem tudták a filiszteusok! Azt hitték, hogy elhagyta Isten Sámsont!   
  DE: az Isten elhívása megbánhatatlan!!

  Ha egy lázadó, bukdácsoló keresztény feláll, és azt mondja, hogy abbahagyja, visszatér az Úrhoz, megtartom a hétköznapokban is, minden körülmények között a Sz. Szellem uralmát, Isten meghallgatja!
  Amikor újra elkötelezi magát, akkor a Szent Szellem helyreállítja rajta az uralmát!  Isten irgalmas!!!

 Az egész elhívás tetőpontja az, hogy az egész személyiséged a Sz. Szellem uralma alákerüljön! Szellemed, lelked, tested!

 József győzött a "vizsgán"! Bár a nő minden nap Józsefre vetette szemeit!
 
    Az emberek személytelenítik társaikat: nem veszik figyelembe, hogy van lelke, szelleme, van Istennek vele terve: azért él, hogy üdvözüljön, hogy az igazak feltámadásában részesüljön. Ez a legfontosabb program minden emberrel kapcsolatban.

                          vr1     vr1    sw16     vr1    vr1


                                 

2009. December 25. - 12:22:55
Válasz #19

Kamilla

 • Vendég

    A SZENT  SZELLEMMEL  VALÓ  KOMMUNIKÁCIÓ        Szűcs István  01. 27.

 Isten és az Ő Beszédének megismerési formái:
     - pszichikai úton = értelemmel, tanulással   
    < > szellemi úton = Ige tanulmányozással, kijelentésből

 1Kor 2:11-12  Hiszen ki tudhatja meg / láthatja, pillanthatja meg / az emberek közül mindazt, ami az emberben rejtőzik / az ember dolgait /, ha nem az ember szelleme, amely benne van?
  Mi pedig nem a világ szellemét kaptuk, hanem az Istentől származó Szellemet, hogy
megismerjük mindazt, amit az Isten ajándékozott nekünk;

 Ján 16:13  Amikor viszont Ő, a valóság Szelleme eljön, bevezet majd benneteket a teljes valóságba / elvezet minden igazságra /: mert nem magáról fog beszélni, hanem amiket hall, azokat mondja el, és hírt hoz nektek a jövőbeli dolgokról.
   14:26  de a Pártfogó. a Szent Szellem, akit az Atya küld majd a nevemben, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek.   
  Róma 8:15  Hiszen nem a rabszolgaság szellemét kaptátok meg újra, hogy féljetek, hanem a fiúvá fogadás Szellemét, akiben így kiáltozunk: "Abba! / Édesapám! Apu! / Atyám!".
 1Sám 10:1-7; 

 "más emberré leszel" = az Úr jelenlétében! megváltozol, Szentlélekkel betöltekezel.
 "Béthelbe mentek az Istenhez" = Béthel = 'Isten háza, az ég kapuja '
  Előtte: Lúz volt a neve, de miután Jákob ott aludt, és álmában látta az égbe vivő létrát, elnevezte Béthelnek.

  !!! Jákob egész élete megváltozott !!

    "kenyér" = Isten beszéde, az IGE! , amit át kell venni.

 A Szent Szellemmel való kommunikáció javulásának feltétele: !!! Imádd az Urat !!!
     = lágy marad a szíved, tanítható leszel.

 Fontos: a figyelmünk állandóan az Úron legyen, ne az érzelmeinken, vagy a körülményeinken, és akkor áldott jövőnk lesz! A kívánságoknak is háttérbe kell szorulnia.
 Ennek életmóddá, folyamattá kell válnia. A Szenet Szellem jelenlétében öröm, boldogság van.


  Luk 4:8  De Jézus így felelt neki:
           - Meg van írva: "Az Urat, a te Istenedet imádd,és csak Őt szolgáld!"
5Móz   
   6:13  Féljed az Urat, a te Istenedet, Ő neki szolgálj, és az Ő nevére esküdjél. 10:20  Az Urat, a te Istenedet féljed, Őt tiszteljed, Ő hozzá ragaszkodjál, és az Ő
             nevére esküdjél.

 
    !!! Arra teremtettünk, hogy imádjuk az Urat!!!

2Móz 15:1-11; 20-22,
2 kir 3:5-24, 
 
   Fontos:  a dicséret egységben, imádásban történjen
                       !!! Minden mást háttérbe kell szorítani !!
      Cselekedni kell az Úr akaratát, és akkor csodák, jelek fognak történni !!

 "árok ásás" = ' a pusztulás helye, a sír vagy halottak hatalma '
      = Azonosulj Jézus Krisztus halálával, eltemetésével és feltámadásával = vízkeresztség ! , de nem csak akkor, hanem folyamatosan. !!! Megvallással lehet ezt megtenni !!!
    El kell szakítani magunkat az átkoktól úgy, hogy az óembert halálban tarjuk.

 1Kir 18:20-29; 30-35;
 Oltárt épített 12 kőből, és árkot ásatott körülötte! = ' válaszd el magad a régitől, ne keveredjen az újjal! '
 Péld 4:23  Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert
                abból indul ki minden élet.

 Máté 15:19  Mert a szívből származnak a gonosz tervek, gyilkosságok, a lopások, a hamis tanúskodásokkáromlások.                                                                            
   Fontos: ahogy hallod az Igét, Isten akaratát, cselekedd meg és akkor áldás lesz az éledteden.              
    Vállalni kell a "másságot", azt, hogy te nem vagy olyan, mint más emberek,
    te Isten gyermeke vagy,
    Őhozzá tartozol, nem élhetsz úgy, mint a világiak, és akkor Jön az Élet rád!!
        = a "víz"!

 A víz reggel jött = a reggeli áldozatkor, ami az imádságunk, dicséretünk, már jó reggel!
 Így lehetsz győztes! Oda kell menni, ahol a kijelentés van, árad az Élet!

  !!! Vérszövetségese vagy az Úrnak !!!
     Jézus Krisztus Vére által szerezzük meg a győzelmet.
      Isten hűséges a szövetségeseihez! Ő szövetségekben gondolkodik, 
      azoknak szólnak az ígéretek, akik a szövetségen belül vannak.

    MOÁB = ' jóllakott, mindig jól van dolga '  < > Izrael.
 Mindig ellenségeskedett Izraellel, még Bálámot is felbérelte, hogy átkozza meg az Úr népét, de nem járt
 sikerrel, mert Isten megakadályozta, és visszájára fordította =  átok helyett áldást mondatott vele!

                     sw16  vr1    ht1     tm1

2009. December 26. - 08:57:43
Válasz #20

Kamilla

 • Vendég

   sw16  Hogyan hozza vissza Isten a szívünket?  sw16

      A szívünk a személyiségünk központi része, rajta keresztül valósul meg Isten imádata. Ha nincs a szív átadva Istennek, akkor könnyű elbukni.
      Nem az isteni érintések, megtapasztalások tartanak meg, hanem az átadott szív!!

Szív = szellem + lélek + test egysége. Ebből indul ki az életek sokasága.

   Izrael szíve elszakadt Istentől -> gonosz szellemek uralma alá került; le volt rombolva az oltár, ahol megvalósulhatott volna Isten imádata.

Akkori helyzet: Izrael különleges feladatra és célra lett elválasztva // az Egyház is!!
!!! Egyik sem csinálhat, amit akar!! 
Izrael szövetségi nép, meg kellett volna maradnia az Úr szövetségében!
 ->Akháb király – építkezéséről és külpolitikájáról volt híres, amiket a körülvaló népek pozitívnak ítéltek, DE Isten NEM! ezt várta, nem ezt nézte!

->Feleségül vette Jézabelt, a szidonbeli hercegnőt, akivel az országba jöttek a papok, fura fekete ruhás emberek és a népet Jahve tiszteletére való felhívás helyett, Baálhoz = termékenység istene – hívták! = > átalakították Izrael vallási térképét!!

< > Illés = „az én Istenem Jahve” – a neve is kifejezte egész hozzáállását az egész idegen kultusszal szemben!!!
  Isten előtt állt = Tőle függött, figyelte szavát, átvette gondolatait, amiket továbbított a népnek. Függőségben volt Istentől! A beszédek beteljesedtek, mert engedelmeskedett!!!
  Mikor Isten szólt neki, hogy rejtőzzön el a Kerith pataknál, megtette. Mikor a szidonbeli Sareptába küldte, megtette!  Itt egy új korszak kezdődött! Rejtve volt Izrael és a világ elől is! Nem tudták hol van, csak egy házban = az özvegy házában tudták
  // az Egyházat is csak a keresztények, akik a házban vannak, tudják, hogy hol van, hol van kegyelem, Jézus Krisztus!!! = Efézusi levél!!! = az Egyházról!  Pál nem talált szavakat az Egyház dicsőségére = Jézus krisztus dicsőségére!
megmutassa felséges gazdagságát” = ’minden mértéket felül dob’
  özvegység = valaki hiányzik a szövetségből.

Izrael társadalma:
1. Elkötelezettek, akikről Illés nem tudott = maradék, akik nem hajtottak térdet a Baálnak
2. Nyíltan Baál imádók
3. Kétfelé sántikálók = egyszer az Igaz Istent, máskor pedig idegen isteneket imádtak

    Illés az imáját Isten szavára alapozta. Meg tudta nyerni Isten kijelentését, át tudta azokat adni => megoldást hozott az egész Közel-Keleten!!! Lukács evangéliuma szerint Illés küldetett!

1Kir 17; - Az özvegy a kegyelmet hit által tudta átvenni = a hite rögtön ráállt Illés hitének nyomvonalára = Illés – úgy cselekedett, mint Isten; az özvegy – úgy cselekedett, mint Illés;
 => tehát az özvegy úgy cselekedett, mint Isten!!!

!!! Isten azt akarja, hogy megismerd Őt az Ő valójában!!!
     A probléma gyökerét akarja kezelni!
 Gyökér = a bűnnek van következménye = halál!
< > BIBLIA = Hogyan tudja Isten felszámolni a halál uralmát?!

     Isten meg akarta mutatni, hogy Ő az, aki a halált vissza tudja fordítani = a bűn következményét!! Új életet ad!!! Hatalma van a halál fölött!!!

- > Nagy probléma jött: meghalt az özvegy gyermeke! 1Kir 17:18;
     // a bűn következménye => halál!!
-> Illés ráborult a gyermekre -> teljes azonosulás:
  2Kir 4:34  És az ágyra felhágván, a gyermekre feküdt és száját a gyermek szájára tette, szemeit szemeire, kezeit kezeire és megmelegedett a gyermek teste.
   = mindezt 3x!!! = azonosult: fizikai + szellemi + második halállal is!!!

  !!! Ha azonosulunk Jézus Krisztus életével, akkor a halál a mi számunkra visszafordítható, legyőzhető!

 Egy házban ( özv. háza) // Egyházban hirdetik a feltámadást!!!
  1Kir 17:24  És mondta az asszony Illésnek: - Most tudtam meg, hogy te Isten embere vagy, és hogy az Úrnak beszéde a te ajkaidon: igazság.
!!! Isten embereken keresztül mutatja be az Ő hatalmát, kegyelmét, szeretetét!!!

                                (folyt.köv.)   vr1


2009. December 26. - 09:27:42
Válasz #21

Kamilla

 • Vendég

  A  KÁRMEL  HEGYEN: Illés + a hamis próféták + a nép. Kemény „atmoszféra” volt itt: déltől a hamis próféták prófétáltak + kultikus táncot jártak = szellem idézés.
-> Illés: lerombolt kövekből megépítette az Úr oltárát
       = a szív visszafordítása:

1. Fölszólította Izrael fiait radikális, azonnali váltásra –
  1Kir 18:21  „Meddig sántikáltok még kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek Őt; ha pedig Baál, kövessétek azt. – és nem felelt neki a nép csak egy szót sem.”

2. Elkezdte felépíteni az Úr oltárát = a szívbe belekerüljön újra az Ige megfelelő mennyiségben és megfelelő szinten => az Ige tekintélyének helyreállítása.

3. Árkot ásott az oltár körül = határvonal, védelmi vonal, terület kijelölése = elválasztás

4. A fára tette a felvágott tulkot = Jézus Krisztus vérével megmosott természet. Halálba adás, önátadás.

5. Vödör -> víz az oltárra = élet Isten Szelleme alatt

6. Isten tüze = meggyőző erő => élet Isten tömény jelenlétében = CÉL!!!
 
  !!!Bármilyen szinten van a szíved állapota, cél = a 6.!!! => megerősít az üdvbizonyosságban!!

1. Elfordulni a kettős életmódtól:
2Móz 8:1-11;
  És mondta az Úr Mózesnek: - Menj be a fáraóhoz és mond neki: - Azt mondja az Úr: Bocsásd el az én népemet, hogy szolgáljanak nekem. Ha pedig nem akarod elbocsátani, íme én egész határodat békákkal verem meg. És a folyóvíz békáktól pezseg és felmennek és bemennek a házadba és ágyasházadba és néped közé és kemencéidbe, sütőteknőidbe. És rád és népedre s minden szolgádra felmennek a békák.
 És mondta az Úr Mózesnek: - Mondd Áronnak: Nyújtsd ki kezedet a vessződdel a folyóvizekre, csatornákra és a tavakra és hozd fel a békákat Egyiptom földjére.
És kinyújtotta kezét Áron Egyiptom vizeire és békák jöttek fel és ellepték Egyiptom földjét.
De az írástudók is úgy cselekedtek az ő titkos mesterségükkel és felhozták a békákat Egyiptom földjére. És hívatta a Fáraó Mózest és Áront és mondta: - Könyörögjetek az Úrnak, hogy távolítsa el rólam és népemről a békákat, és én elbocsátom a népet, hogy áldozzon az Úrnak.
Mózes pedig mondta a Fáraónak: - Parancsolj velem: mikorra könyörögjek érted és szolgáidért és népedért, hogy elpusztuljanak a békák tőled és házaidból és csak a folyóvízben maradjanak meg?
Felelt a Fáraó: - H o l n a p r a. – és mondta Mózes:
 - Amint kívánod, hogy megtudd, hogy nincs hasonló a mi Urunkhoz Istenünkhöz!
És eltávoznak a békák tőled, meg házaidból…..


 -> Isten megjelent Mózesnek a csipkebokorban -> elküldte a Fáraóhoz, aki kevélyen válaszolt: „Kicsoda az Úr? Nem ismerem. Nem bocsátom el Izraelt!” -> víz vérré   
 -> békák: kétéltűek // a kettősséget akarta felszámoltatni Illés Izrael fiaival.

   Az egyiptomiak szerették a békákat: - hasznos, mert megeszi a szúnyogot; - szerepelt az étlapjukon; - békaistennőt tisztelték
-> A fáraó hívatta Mózest, imádkozzon, hogy Isten távolítsa el a békákat,       
 DE: csak holnap! Miért akart még egy éjszakát a békákkal tölteni a Fáraó?! A tisztátalanságban, amikor eljött a szabadulás ideje?!
  // Jézus Krisztus elhozta a szabadulást a Földre, ott kell hagyni a bűnt, a tisztátalanságot!!!M A !!! MOST !!
  Béka = bűn, tisztátalan gonosz szellemek szimbóluma!

Ne halogasd, mert:
->  nem biztos, hogy a békák holnap elmennek!
 // Sámson története: addig-addig „játszott”, míg egyszer csak elfogta az ellenség!
Ne gondold, hogy te határozod meg a szabadításodat!!

-> nem biztos, hogy lesz holnapod!!! // bolond ember
    A holnap nem a tied!!

-> ha a békák megmaradnak -> gonoszabb jön – tetvek!

   Miért jöttek a békák? Mert amikor a halak megdöglöttek, kemény maradt a Fáraó szíve!

!!! Amikor eljön Jézus Krisztus = a Szabadító, akkor dönts, hogy MOST radikálisan,
        azonnal szakítok a tisztátalanságokkal
!!!

   Ha a szívünk elszakadt Istentől, idegen befolyás alá került -> azonnal el kell attól szakadni és visszatérni az Úrhoz!!!

   Péter és Jakab – foglalkoztak a kétszívű – kétlelkű emberrel: újjászületett szellem + a lélekben tartós vágyak, amik elidegenítik Istentől, megtörik az újjászületés, a megtérés lendületét.
 Nagy Parancs: „Szeresd az Urat a te Istenedet (..) teljes lelkeddel…
  = befolyásolhatják: örökölt generációs hajlam + neveltetés + szellemek = a Szent Szellem, vagy démonok.

2. Oltár építés: a szívbe bekerüljön az Ige a megfelelő helyre = „kövek” A Szent Szellem tekintélye, hatalma alatt!
-> a kövek a helyükre kerülnek = megerősödik az életed!
  Betánia, Simon háza: Mária és Márta esete: Mária azon volt, hogy a kövek = az Ige bekerüljenek az életébe = Jézus lábainál ült, és hallgatta Őt.

-> Az elidegenedés felszámolása = Neh 8; - Olvasta Ezsdrás az Igét, a nép egész nap állva hallgatta -> sírtak, bánkódtak bűneik miatt, mikor megértették Isten beszédét, akaratát -> kezdett felépülni az oltár.
  !!! Nem mindegy hova kerülnek a kövek = Ige!
// Dávid – 5 követ választott a patakból -> Ő maga tette bele tarisznyájába = szív!!!
!!! Isten a szívben tölti fel az Igét hittel és erővel! = „forgatni” a szívben az Igét!!

3. Árok húzása az oltár körül: 
// A Sinai hegynél, a Törvényadáskor =
   2Móz 19:12  És vess határt a népnek köröskörül, mondván: - Vigyázzatok magatokra, hogy a hegyre fel ne menjetek; mindaz, ami a hegyet érinti, halállal haljon meg!
   = elkülönítés!: a határon vonalon belüli rész = szent terület, amit Isten készült megérinteni és CSAK oda szállt a tűz!!! ;  a kinti = profán terület;
  // Az életünk bekerült Jézus Vére alá –> elkülönülés = Kell egy határ, ami elválaszt!!
     = kijelölt terület! => Isten tüze csak ide száll le!!

  !!! Isten azt a részt változtatja meg, ami ki van jelölve!
     Elkülönülés = nazír. A szív el legyen választva Isten céljaira = MINDEN terület!!!


4. tulok = régi természet halálba adása, az oltárra
    fa =   Jézus Krisztus szent, tiszta emberi természete -> a vére megmosott   
    => az új természetünk képes harmonizálni Isten Életével, céljaival!

  Eddigre már 3,5 éve nem volt eső Izraelben Illés imájára = az Úr akaratából!!   
 Jó száraz volt a fa -> Isten Szelleme rájött = víz

5. Víz = Szent Szellem!
!!! Újra és újra be kell kerülni a Szent Szellem hullámába! Ne az élettapasztalataidra 
    nézz, mert megkeményít!

  Az árkot igen, a kívül eső terülteteket NEM árasztja el Isten!

6. Jött Isten tüze = tömény jelenlét, ami minden gazt eléget!!!
  tűz = elfogadás, hitelesítés, jóváhagyás Isten részéről.
  Meggyőző erő jött, nem kellett magyarázni a népnek, hanem látták, és leborultak:
    „  Az Úr az Isten! Az Úr az Isten!”
 

    Jóváhagyta az Úr Illés szolgálatát + az oltárt + az imát!
       => visszafordult a nép szíve Istenhez!!!


                              ms7       Á  M  E  N  !!!     ms7

2009. December 28. - 15:36:13
Válasz #22

Kamilla

 • Vendég
 A nép vándorolt a pusztában, már túl voltak 3 zúgolódáson: a keserű víz miatt, azért, mert nem volt ennivaló, akkor kapták a mannát és a fürjeket, és a vízhiány miatt. Ezek mind emberi, létszükséglettel kapcsolatos hiányosságok voltak. Ezután érkeztek a Szináj hegyhez: 1.hó 14.--én indultak és 3. hó 1.-én. érkeztek meg.
  
  Előkészületek a szinaji szövetségre

1. A harmadik hónapban, hogy Izrael fiai kivonultak Egyiptom országából, aznap eljutottak Szináj pusztájába. 2. Elvonultak Refidimből és eljutottak Szináj pusztájába, és táboroztak a pusztában; ott táborozott Izrael a heggyel szemben. 3. Mózes pedig fölment Istenhez és szólította őt az Örökkévaló a hegyről, mondván: Így szólj Jákob házához, és add tudtára Izrael fiainak.
4. Ti láttátok, mit tettem Egyiptommal, hogy vittelek benneteket sasszárnyakon és elhoztalak benneteket hozzám.
 5. Azért most, ha hallgattok szavamra és megőrzitek szövetségemet, akkor lesztek az én kiváló tulajdonom mind a népek közül, bár enyém az egész föld.
 6. És ti legyetek nekem papok birodalma és szent nép! ezek a szavak, melyeket elmondja Izrael fiainak.
7. Mózes elment és szólította a nép véneit; eléjük terjesztette mind a szavakat, melyeket parancsolt neki az Örökkévaló. 8. És felelt az egész nép egyetemben és mondta! Mindent, amit az Örökkévaló szólt, megteszünk Mózes visszavitte a nép szavait az Örökkévalóhoz.
9. És mondta az Örökkévaló Mózesnek: Íme, én eljövök hozzád felhő sűrűjében, hogy meghallja a nép, midőn veled beszélek és benned is higyjenek örökké. És Mózes hírül vitte a nép szavait az Örökkévalónak.
10. És mondta az Örökkévaló Mózesnek: Menj a néphez és szenteld meg őket ma és holnap, és mossák meg ruháikat.
11. Legyenek készen a harmadik napra, mert a harmadik napon leszáll az Örökkévaló az egész nép szeme láttára a Szináj hegyére.
12. Te pedig vonj határt a népnek, mondván: Őrizkedjetek, hogy fel ne menjetek a hegyre és hogy ne érintsétek annak szélét. Bárki érinti a hegyet, ölessék meg. 13. Ne érintse őt kéz, hanem köveztessék meg, vagy lövessék agyon, akár barom, akár ember, ne maradjon életben. Midőn huzamosan szól a harsona, akkor felmehetnek ők a hegyre.
14. És lement Mózes a hegyről a néphez; megszentelte a népet és megmosták ruháikat. 15. És mondta a népnek: Legyetek készen harmadnapra, ne közeledjetek asszonyhoz.
16. És volt a harmadik napon, midőn reggel lett, akkor volt mennydörgés; és villámlás és sűrű felhő a hegyen és igen erős harsona hang; és megrémült az egész nép, mely a táborban volt. 17. És Mózes kivezette a népet Isten elé a táborból, és megálltak a hegy tövében. 18. A Szináj hegye pedig egészben füstölgött, mivelhogy leszállott rá az Örökkévaló tűzben; és felszállt füstje, mint a kemence füstje és az egész hegy nagyon megrendült. 19. És volt, a harsona hangja folyvást erősebb lett; Mózes beszél, Isten pedig felel neki hangosan.
20. Az Örökkévaló leszállt a Szináj hegyére, a hegy tetejére és szólította az Örökkévaló Mózest a hegy tetejére; és Mózes felment.
21. És mondta az Örökkévaló Mózesnek: Menj le, intsd meg a népet, hogy, ne rontsanak előre az Örökkévalóhoz, hogy lássanak és elesnék közülük sok. 22. És a papok is, kik közel lépnek az Örökkévalóhoz; szenteljék meg magukat, nehogy rájuk törjön az Örökkévaló. 23. És mondta Mózes az Örökkévalónak: A nép nem jöhet fel a Szináj hegyére, mert Te megintettél bennünket, mondván: Vonj határt a hegy körül és szenteld meg. 24. Es mondta neki az Örökkévaló: Eredj, menj le, azután jöjj fel te, meg Áron veled; de a papok és a nép ne rontsanak előre, hogy felmenjenek az Örökkévalóhoz, nehogy rájuk törjön. 25. Mózes lement a néphez és megmondta nekik.


      Menj a néphez és szenteld meg őket ma és holnap, és mossák meg ruháikat. Szellemi megtisztulás is a fizikai mellett és főleg az!

   Gondolkodtam, mit is jelent ez az Ige? Mit jelent, hogy mit is jelent az, hogy megmosták ruháikat? A ruha = mosott ruha = fehér ruha, amit Jesua vérében mostak meg = a Jesua igazságossága által felkent, megtisztított szentek igazságos cselekedetei. Mik tartoznak bele?

   Ezt találtam:
  3Móz 26:

40. Akkor bevallják bűnüket és őseik bűnét az ő hűtlenségükben, amellyel hűtlenséget követtek ellenem, és hogy ellenemre jártak, 41. meg én is jártam ellenükre és vittem őket ellenségeik országába; bizony akkor megalázkodik megátalkodott szívük és akkor leróják bűnüket.
42. És én megemlékezem Jákobbal való szövetségemről, meg Izsákkal való szövetségemről is és Ábrahámmal való szövetségemről is megemlékezem, meg az országról is megemlékezem.
43. Az ország pedig el lesz hagyatva tőlük és lerója szombatjait, míg puszta lesz nélkülük és ők leróják bűnüket, azért, mert rendeleteimet megvetették és törvényeimet megutálta lelkük.
44. De még akkor is, mikor lesznek ellenségeik országában, nem vetem és nem utálom meg őket, hogy végkép megsemmisítsem őket, hogy megbontsam velük való szövetségemet, mert én vagyok az Örökkévaló, az ő Istenük.
45.Megemlékezem értük az elődökkel való szövetségről, akiket kivezettem Egyiptom országából a népek szeme láttára, hogy legyek az ő Istenük, én az Örökkévaló.

46. Ezek a törvények és rendeletek, meg a tanok, melyeket adott az Örökkévaló önmaga közé és Izrael fiai közé a Szináj hegyén Mózes által.  Milyen jó, hogy van kegyelmi idő a bűnbánatra, a bűn megvallására és hogy a Mindenható megemlékezik a szövetségekről!! Hiszen Ő a szövetségek Istene, mindegyik szövetségnek Ő a kezdeményezője, Ő hívja el az embert ezekbe a szövetségekbe, Ő hitelesíti és elkötelezi magát mellettük!! És megemlékezik Róluk! Az Örökkévaló, Teremtő Isten elkötelezi magát és meg is tartja!!! Milyen jó ez nekünk!!!
  És Jesua haMasiah szintén a szövetségek Istene, mindegyiknél ott volt és betöltötte azokat, mikor eljött a Földre! Csodálatos ígéretekkel vannak teli, amik nekünk szólnak! És mindegyik meg lesz!!

                      H Ű S É G !!!

                                (folyt.köv.)    sl8    sw16

2009. December 28. - 15:52:30
Válasz #23

Kamilla

 • Vendég

  Aztán meg milyen fantasztikus kép: rengett, füstölgött, remegett az egész hegy Isten dicsőségének, hatalmának erejétől!! Egy HEGY!!! EGY NAGY HEGY!!!

  Elképesztő!! És az Atya, féltő szeretetében hangysúlyozottan gondoskodott róla, hogy nehogy valaki hozzáérjen, és meg ne haljon! Még az oktalan állat se!!

  Határt kellett húzni. határt a Szent Isten jelenléte = sekinája és az ember közé! És ez a határ = a bűn!!! Ez választ el egyedül Tőle!!! De ez halálos!!

 Azt mondja Isten, hogy bűnt és ünneplést el nem szenvedhet! A szentséges és a profán, a bűnös nem fér össze!! A szentség elpusztítja azt, ami bűnös!!! Fontos ezt megértenünk, mert máskülönben meghalunk. Nagyon veszélyes bűnösen Isten szent jelenlétében tartózkodni!!! Azt mondja az Úr, hogy a bűnösök nem állnak meg az igazak gyülekezetében!

  Ha valaki hozzáért volna a hegyhez, ahhoz a részhez, ami a határvonalon belül volt, meg kellett volna ölni, de nem akárhogyan!! Nem lehetett volna érinteni kézzel! Miért???!! Mert ha valaki hozzáér a szentrészhez, akkor szent lesz, mint ahogy ha valami az oltárhoz ért, az is szent lett, és így beindul egy láncreakció, mert akkor aki ehhez a "megszentelődötthöz" ér, ő is szent lesz, de mégis meg kell halnia!! Kővel kellet megkövezni az illetőt, akár ember, akát oktalan állat!!
  Nem lehet testi erővel, célokkal, motívumokkal nekirontani a kenetnek!!!
   (Ilyen volt Uzza esete is, aki a firgyládához ért hozzá, vagy a filiszteusok, akik meghaltak, amiért belenéztek a dicsőség ládájába!! Csak őket egyenesen a kenet ölte meg!!)
  Vagy Ananiás és Szafira története! Veszélyes dolog Isten jelenlétében bűnösként élni, beszélni, cselekedni!!!
  Vagy nem lehetett bemenni a Szentek Szentjébe se akárhogy!!!

   És most, nekünk, miután a kárpit meghasadt, szabad bejárásunk van a Szentek Szentjébe, de vigyázzunk, hogyan tesszük ezt!!!

                 ht1    vr1     tm1

2009. December 28. - 16:03:07
Válasz #24

Kamilla

 • Vendég

   És mi lesz Isten válasza, ha istenfélelemmel élünk?

     Megváltás Isten által
  5Mózes 30:2–10.


2. És megtérsz az Örökkévalóhoz, a te Istenedhez és hallgatsz szavára, mind aszerint, amint neked amai napon parancsolom, te és gyermekeid, egész szíveddel és egész lelkeddel:
 3. akkor visszahozza az Örökkévaló, a te Istened fogságban levőidet és irgalmaz neked; újra összegyűjt téged mind a népek közül, ahova elszórt az Örökkévaló, a te Istened.
 4. Ha lesz a te eltaszítottságod az ég szélén, onnan is összegyűjt téged az Örökkévaló, a te Istened és onnan is elhoz; 5. és bevisz téged azÖrökkévaló, a te Istened az országba, amelyet elfoglaltak őseid, hogy azt birtokba vedd és jobb sorsban részesít és jobban megsokasít, mint őseidet. 6. És körülmetszi az Örökkévaló, a te Istened, szívedet és magzatod szívét, hogy szeresd az Örökkévalót, a te Istenedet, egész szíveddel és egész lelkeddel, hogy élj. 7. És az Örökkévaló, a te Istened mind ez átkokat ellenségeidre adja és gyűlölőidre, akik üldöztek téged.   
8. És te megtérsz és hallgatsz az Örökkévaló szavára és megteszed minden parancsolatát, amelyet neked ma megparancsolok. 9. És bővelkedővé tesz téged az Örökkévaló, a te Istened kezed minden munkája után, méhed gyümölcsében, barmod gyümölcsében és földed gyümölcsében a te jólétedre, mert újra örvendeni fog neked az Örökkévaló a te javadra, amint örvendett őseidnek.
10. Ha hallgatsz az Örökkévaló, a te Istened szavára, megtartod parancsolatait és törvényeit, ami meg van írva a tannak e könyvében, ha megtérsz az Örökkévalóhoz, a te Istenedhez egész szíveddel és egész lelkeddel.


    Beviszlek saját földetekre
  Jechezkél 36:24–27.


24. Kihozlak benneteket a népek közül, összegyűjtelek az országokból, és beviszlek benneteket a saját földetekre. 25. Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket. 26. Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. 27. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek.


                       ht1     vr1      ht1

2010. Január 07. - 14:54:35
Válasz #25

Nem elérhető nekoda

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 132
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2015. Március 12. - 11:32:18
 • Regisztrált: 02/10/2009
Sürgető üzenet
A napokban a János 10-dik részét olvastam, és egyszerűen, annyira jó volt újra és újra elolvasni. Nem is értettem miért, eszembe jutottak közben régi prédikációk, tanítások ezzel a résszel kapcsolatban, mindig szerettem ezt a részt. De most különösen, jó volt újra olvasni és éreztem, hogy ajándékot kapok belőle, egy üzenetet az Örökkévalótól. Ezért újra elolvastam és vártam, párnapra rá a Lukács evangéliumát olvastam, a Szellem vezetésének engedve, elkezdtem olvasni a 13-dik részt. Miközben olvastam a 23-tól 28-ig versek, megint, mint valami mágnes magukhoz vontak. Akkor értettem meg az Jesua üzenetét a számomra és hiszem mondanyiunk számára. Ezek a kérdések mindig is foglalkoztattak, de most tudtam, hogy ez több egyszerű tanulásnál felkészülésnél ez egy üzenet népének.
Amikor megismerjük, Őt a kegyelmét élvezzük, és szinte fürdünk benne, minden üzenet, amit csak kapunk tanításban beszélgetésben örömöt okoz. De egy idő után valahogy megváltoznak a dolgok a sok tanulás hallott igehirdetések, tanítások, által okosak leszünk. Tudunk dolgokat és felismerjük személyes felelősségünket is a szent életre és annak kimutatására, megélésére. De sokszor azt veszi észre az ember, hogy olykor-olykor kibújik e felelősség alól. Úgy tesz, mintha nem értene dolgokat, vagy nem ismerte fel egy - egy igazság erejét és figyelmeztetését, hogy ne keljen felelősséget vállalni szleng tetteiért, a nekem mindent szabad „Krisztusban” életvitelt, élve és ezzel sokakat meg botránkoztatva és vannak, akik egyenesen túlzásba viszik és ez által, mint ahogy az ige is írja, miattuk káromoltatik Isten és az Ő országa. Én is ilyen voltam, míg fel nem nyílt szemem. Pedig tanítottunk is erről, sokat prédikáltunk és bizonygattunk, hogy a szentélet és a példás életvitel mennyire fontos, Derek Prince egyszer azt mondta „ha megtértél és dolgozol és gyermeket nevelsz vagy felelősséget viselsz, valahol akkor azt most kétszer olyan jól kell csinálnod!” – nem ellanyhulni, hogy most már minden oké, hanem erőteljesen bemutatni az Ő királyságát.
Szóval vannak dolgok, amiket először nem veszünk észre, utána meg már nem akarjuk, mert jó egy bizonyos gyermekségben maradni, mert akkor a felelősséget nem varrják, varrhatják a nyakunkba, mert hát szegény tesó még nem jutott el ide. Pedig dehogynem, sőt annyira ravasz, hogy ki is játssza a jóhiszeműséget! Ezért mondja Adonaj azt, hogy „távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek!” A vezetők, pásztorok, szolgálók, pedig a ma humanista hitvilágával tehetetlenek, erőtlenek, mintha vakok lennének és süketek pedig nem csak a humanizmus meg köti a kezüket. Nem mernek feddeni helyre igazítani, pedig Adonaj példát ad ebben, mint láthatjuk, ha viszont Ő a példakép és úgy kell tenni, mint Ő cselekszik, akkor mi miért nem ezt tesszük? Ez is egy jó kérdés, ez is egy felelősség, ami alól kibújunk, különböző indokokkal. Pedig igen nagy a veszély.
Az ige, amit hiszem a Szentszellem vezetése alatt, értettem meg az üzenet, ami benne van igen csak, rémisztő és ébresztő kell, hogy legyen!
Szóval a János 10,7 és 9-es versében Jesua azt állítja magáról, hogy Ő az ajtó, és tudjuk is és érezzük minden porcikánkban, hogy ez így is van. Ő a kegyelem ajtaja, amin bemehetünk a mennyei királyságba az Atya elé! Áldott legyen ezért az Ő drága nagy Neve Baruch haSem!
Miután teljesen valóságossá vált bennem az eddigi tudás, hogy Ő az ajtó, nem hagyta ennyiben. Hanem amit írtam is már a Lukács 13,23-28-al kibővítette az üzenetet ezekre az időkre.
Valóban nem tudjuk mikor és mely órában jön el, de mint Ábrahám atyánknak nekünk is szól, hogy mire készül. Ha vagyunk olyan jó bensőséges kapcsolatban vele, és az engedelmességben is úgy járunk, mint ő volt, akit barátjának hívott. Mint tudjuk Jesua miután eljött, újra a barátságát ajánlotta fel az emberiségnek. Micsoda fenséges kegyelem, a megmentő Isten, mint barát! És Ő hű az Ő barátaihoz és megjelent dolgokat, amik szükségesek, a szent élethez és tovább haladáshoz. A Lukácsban le írottak szerint felmerül a kérdés, mennyien is üdvözülnek, azaz kik is üdvözülnek? Ez ma is jó kérdés, mert sokan e témakörben, átesnek a ló túlsó oldalára, és bármit szabad nékem életmódban élik úgymond hívő életüket. Nem törődve a következményekkel, a megbotránkoztatásokkal. Pedig Ő szent életre-szentségre hívott el minket, amire igyekeznünk is kell!
És nem lehet mindig valami ostoba kifogással kibújni a felelősség alól, mert beteljesedik az ige miszerint ez az ajtó, ami eddig nyitva állt, bezárul. De majd akkor már hiába zörget, veri az ajtót, hivatkozik Jesuára …….”előtted ettünk és ittunk,  ami utcáinkon tanítottál”, mert ezzel csak maga alatt vágja a fát az ember miszerint is hallotta az üzeneteket és a tanításokat mégsem úgy élt.
És eljön a nagy kopp és megdöbbenés, de már késő a fejhez kapni a józanodás hiába, mert az ajtón kívül maradt és Jesua azt mondja,” távozzatok el tőlem ti hamisságot cselekvők” Ezek hívő emberek, akik magukat is ámították-áltatták, hogy kegyelem van és mindent szabad nékem. Hasonló ez, mint mikor atyáink el sem tudták képzelni a Templom lerombolását és a nép széthullását, az áldozatokban bízva és a tudásban, azt gondolták mindenrendben, de micsoda szörnyűségeges lett a csalódás. A csalódás, csapás mely sok életet követelt és követelni fog a jövőben is, hanem vagyunk, hajlandóak engedni az Isteni figyelmeztetésnek és a múltban történt dolgokból nem vagyunk képesek tanulni, továbbra is ámítva magunkat. Ébresztőnk kell lenni eme üzenetnek és remélem az is lesz, mindenki életében, és serkentő, hogy kezdjünk el készülődni, mert közel a Király pillanata és Ő készíti menyasszonyát.

Shalom mindenkinek szeretetben
Gersits Zsolt „Nekóda”

2010. Február 02. - 17:33:00
Válasz #26

Kamilla

 • Vendég

    Ránk ismer-e a szomszéd?

Jn 9:1-9; …A szomszédai pedig, és akik látták őt korábban, hogy koldus volt, azt kérdezték: - Nem ez az, aki itt szokott ülni és kéregetni? – Egyesek állították, hogy ő az, mások azt mondták: - Dehogy, csak hasonlít rá! - ő viszont azt mondta: - Én vagyok az.

   Mi történt itt? Miért nem ismerték fel? A szomszédai, akik születésétől fogva ismerték, látták őt nap mint nap, ismerték szüleit, látták felnőni… Mi történt?

  Egy embernek legmeghatározóbb testrésze a feje, azon belül is a szeme. A legtöbbünk amikor találkozik valakivel, egyből a szemét nézi. A szem árulkodik az aktuális állapotunkról, hangulatunkról, jellemünkről, rengeteg nonverbális jelet közvetít!
   Jézus beszél a Hegyi Beszédben a szemről:
Mt 6:22-23 „A test lámpása a szem. Ha tehát a szemed tiszta (egyszerű, becsületes, őszinte, igaz), egész tested világos lesz; míg ha gonosz a szemed, egész tested sötét lesz.”

  A vakok szemei kifejezéstelenek. Nincs bennük élet. Nem érzékelik a külvilágot, az ingereket, nem is reagálnak azokra, se a fényre, se a színekre, azok változásaira. Egy vak arcát meghatározza a szeme. Az arckifejezését. Nem tud a szemével kommunikálni, üzenetet küldeni embertársa felé, nincsenek nonverbális jelek. Hiányzik a szemkontaktus, ami nagyon fontos már születésünktől fogva. Egy vaknak nagyon nehéz az élete, manapság is, nemhogy a Jézus korabeli világban! Teljesen ki voltak szolgáltatva, többnyire csak a koldulás maradt nekik. Ez pedig nagyon fásulttá, kiábrándulttá, reménytelenné teszi egy ember életét! Sőt!
  Ha őszinték akarunk lenni, mi látók idegenkedünk az ilyen embertől, mert nehéz vele beszélgetni. Sokkal nehezebb, mint azzal, aki lát, akinek a szeméből jeleket veszünk, aki visszajelzést ad nekünk beszélgetés közben, még távolról is, esetleg amikor nincs lehetőség beszélni, akkor is egy pillantással tudunk kommunikálni. Egy vakkel ezt nem lehet! És zavarban is vagyunk, valljuk be!
  Ez a vak is koldulásból élt. Nap mint nap látták, elmentek mellette. Aztán egyszer csak azt látták, hogy ez az ember lát! Vagyis nem voltak benne biztosak, hogy ő az! Miért?
  Mert teljesen megváltozott!! A szemébe élet költözött!! Ez pedig élettel töltötte el az arcát is! Megváltozott, mert látott! Rácsodálkozott arra a világra, amit addig sosem látott, hiszen születésétől vak volt! Felszabadult, reménnyel teli, életvidám lett! Boldog! Hiszen egy teljesen új perspektíva nyílt meg előtte! Nem volt már kiszolgáltatott, nem kellet koldulnia, végezhetett rendes munkát, alapíthatott családot, egzisztenciát teremthetett magának! Sőt! Szüleiről is gondoskodhatott, nem azoknak kellett őróla gondoskodni, támogatni! Nem volt már fogyatékos, ezért sok mindennek a részese lehetett, amiből azelőtt a Törvény szerint nem lehetett részese. Láthatta Isten csodálatos teremtett világát! Ez maga a boldogság forrása! Az Ő kezeinek munkáját látni! Egyszóval = betölthette a Törvényt is! A kegyelem lehetővé tette, hogy Törvény szerint élhessen!

  Így voltunk ezzel mi is, akik szintén „vakok” voltunk, ha nem is fizikailag, hanem szellemünkben! Mielőtt nem adott belénk Jézus életet, mi is csak koldultunk, tapogatóztunk a világban, nem láttuk a fényt, nem láttuk Isten dicsőségét! Szemeink kifejezéstelenek voltak, nem tudtunk Urunkkal kommunikálni, üzenetet küldeni és nem tudtuk venni se az üzenetet. Nem volt reménységünk, csak léteztünk, de nem éltünk! Nem tudtuk mi a boldogság, mi létezésünk értelme, ki voltunk szolgáltatva az ember ellenségének. Nem tudtuk venni a kegyelmet, hogy Törvény szerint élhessünk és így tetszünk Atyánknak!
  Amikor „vakok” voltunk, Isten sem tudott úgy kommunikálni velünk, ahogy szeretett volna. Nem vettük a jeleket, nem érzékeltük, ráadásul még távol is voltunk! Jézusnak közel kellett jönnie hozzánk ahhoz, hogy visszaadja szemünk világát! Mint ennek a vaknak!
Jn 9:6 „Miután ezeket mondta, a földre köpött, a köpéséből sarat csinált, és rákente a sarat a szemére.”
  Hűűűű! Ez elég közeli, nem? Máshol is azt olvassuk, hogy megérintette a vak szemeit, és az látott!! Tehát nagyon közel ment hozzá, testközelbe! Hallelujah!
  Előtte küldte az Úr a jeleket a mennyből, de nem láttuk! Vakok voltunk! Arra volt szükségünk, hogy közel jöjjön, megérintse szemünket és életet adjon bele! Ettől megváltoztunk és az ismerőseink kérdezgetik: - Ki ez? Mintha ő lenne, de mégsem..! Biztos, hogy ez a mi lányunk, fiunk, szomszédunk, rokonunk, munkatársunk..?! Olyan más!!
   Ha nem így reagálnak ránk, ha nem vesznek észre ilyen szembetűnő változást, ha nem kétségeskednek, akkor el kell gondolkoznunk, vajon helyes úton járunk-e? Vajon tényleg látunk-e?!
  Elgondolkodtató! Jézus szerint jobb annak, aki vak, mint annak, aki azt mondja lát:
Jn 9:41 Ha vakok volnátok – felelt nekik Jézus -, nem volna bűnötök. De ti azt mondjátok, hogy láttok: a ti bűnötök megmarad.
  Ez azt jelenti, hogy mivel Jézus eljött a földre, közel jött, beszélt Isten Országáról, akaratáról, azt akarta, hogy lássanak, de ők ezt nem akarták, sőt jeleket, csodákat cselekedett, amiket senki más nem volt képes cselekedni, amiket láttak és mégsem hittek Neki! Vakok maradtak, mikor meg volt minden lehetőségük arra, hogy lássanak! Az ő szemüket is megkente az Úr szemgyógyító írral, a Testé lett Igének fényével világította meg őket, de nem akartak látni, elutasították! Inkább választották a vakságot továbbra is! Ráadásul azt állították, hogy ők nem is vakok, hanem látnak Mózes Törvényére hivatkozva! Holott a Törvény Jézusról beszélt, aki ott volt szemük előtt, de nem látták! Nem akarták!

Péld 26: 12  Láttál már olyan embert, aki a maga szemében bölcs? Az ostoba felől biztosabb a remény!”

             ht1    s28

2010. Február 20. - 05:44:57
Válasz #27

Nem elérhető ermaha

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 2565
 • Ország: hu
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2012. November 02. - 18:29:42
 • Regisztrált: 12/09/2009
Kenneth Copeland

Annak okáért, atyámfiai, (szorgalmasan) igyekezzetek a ti elhívástokat és kiválasztatástokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg (nem estek el, nem buktok el) soha. (2 Péter 1:10)

Nem buktok el soha. Ha meggondolod, ez egy elképesztő állítás, nem? Legtöbbünket olyan sokszor gáncsolt el az ördög, hogy gondolni sem akarunk rá.
De Isten Igéje szerint ennek nem kell így lennie. Azt mondja, van valami, ami talpon tart bennünket. Mi ez? A szorgalom. Szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy egyszerűen nem élhetsz enélkül győztes életet.
Nem állhatsz szilárdan Isten Igéjén, ha egyszer sem veszed kezedbe a Bibliát egy héten. A vasárnap délelőtt egymagában nem fogja elvégezni a munkát. Mégis a legtöbb hívő próbálja ennyivel megúszni. Pontosan ezért van az egész világon több ezer gyülekezet tele újjászületett emberekkel, akiknek egy szemernyi hitük sincs. A szorgalom hiánya.
Emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt szolgáltam egy hölgy felé, aki meggyógyult rákból. Belevetette magát az Igébe, megállt hitben, és megszabadult. De évekkel később felhívott engem, és azt mondta: „Copeland testvér, kérlek, imádkozz értem. A rák visszajött.”
Rögtön az az Ige jutott eszembe, amit az Úr adott nekünk annak idején, hogy megálljunk rajta: „Egy ellened készült fegyver sem lesz jószerencsés.” Tehát azt mondtam: „Fogd a Bibliádat, és menj vissza az Ésaiás 54:17-hez.”
A háttérben hallottam, hogy odasúgja valakinek a szobában, „Hol a Bibliám?” Amikor ezt meghallottam, majdnem felkiáltottam. Tudtam, hogy nem fog sikerülni neki. Miért? A szorgalom hiánya miatt.
Figyelj, ez egy napi rutin. Az ördög a nap 24 órájában tervezi, hogy miképp buktasson el minket. Jézus a nap 24 órájában a trónon van, és erőt ad, hogy ellenálljunk az ördögnek. Nekünk állandóan gyakorolnunk kell a hitünket.
Ha a jövőben meg akarsz állni, akkor többre van szükséged, mint vasárnapi hitre. Felnőtt, hegyeket mozgató hitre van szükséged, és ennek megszerzéséhez csak egyetlen út van: ha szorgalmasabban odaszenteled magadat az Igének, mint eddig valaha.
Szorgalmasan igyekezz az elhívásodat és kiválasztásodat erőssé tenni; és nem számít, milyen rázós a helyzet, nem fogsz elbukni!

http://www.mindenlehetseges.hu/
Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.

2010. Február 24. - 07:26:12
Válasz #28

Nem elérhető szupermami94

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 435
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2010. Május 05. - 21:36:00
 • Az Úr szolgálóleánya
 • Regisztrált: 17/12/2009
   • Hazatalálsz...
"Irgalmasságom tőled el nem távozik
 és békességem szövetsége meg nem rendül
 - így szól könyörülő Urad."

2010. Február 24. - 09:37:34
Válasz #29

Nem elérhető johnika81

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 257
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:2015. Július 20. - 23:47:33
 • Regisztrált: 30/12/2009
Roy Comfort

Igaz és hamis megtérés

Minden alkalommal, mikor Jézus egy arrogáns, öntelt és felfuvalkodott embernek készült hirdetni az evangéliumot, a kegyelmet megelőzte a törvény. Mindig. A Törvénnyel megtörte a kemény szívet, az evangéliummal pedig ezt az összetört szívet gyógyította meg.
Miért tette ezt? Azért mert Ő mindig azt tette, ami az Atya szemében kedves volt. Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad.

Sokszor láthatjuk a Bibliában, hogy Jézus ellenáll a büszkének, és kegyelmet ad az alázatos szívűnek. Ott van például a gazdag ifjú vagy az arrogáns, önigazult törvénytudó, aki felállt és kísértette Jézust. Mindkét esetben Jézus a Törvényt tárta eléjük. A Tízparancsolatot. Máskor, mikor istenfélő zsidók alázattal és a Törvény ismeretéből származó bűntudattal közelítettek hozzá, akkor nekik kegyelmet adott.
Pál a Róma 7:7-ben mondja: "a bűnt nem ismertem, hanem csak a törvény által". Charles Finney pedig ezt: "A Törvény feladata mindig is az, hogy utat készítsen a kegyelem számára."

Finney, akinél a megmaradási arány egyébként 80%-os volt   (é.: új megtérőké a gyülekezetben) , a következőket mondta: "A Törvény feladata mindig is az, hogy utat készítsen a kegyelem számára. Ha azonban az emberek tájékoztatásánál ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor majdnem biztos, hogy az hamis reménységhez és a kereszténység alapelveinek hamis bemutatásához vezet, ezzel együtt ahhoz, hogy hamis megtérőkkel töltjük meg a gyülekezetet." Majd hozzátette: "Az idő ezt igazolni fogja."

John Wesley a következőket mondta azokról, akik elmulasztják használni a Törvényt az evangelizációban: "Mindez a Törvény haszna és szerepe iránti mélységes tudatlanságból ered, amely azt bizonyítja, hogy akik ezt teszik, azok sem Krisztust nem ismerik, sem pedig az élő hitet, de legalábbis csecsemők Krisztusban és képzetlenek az igazság beszédében."

Charles Spurgeon azt állította: "Nem fogják elfogadni a kegyelmet mindaddig, amíg nem reszketnek az igaz és szent Törvény előtt." George Whitfield pedig a következőt: Ez az oka annak, hogy annyi "elhamarkodott-megtérő" van." Ez az, amelyik egy csapásra kikel, majd eltűnik, mert a köves talaját nem szántották föl. A törvény nem juttatta őket bőntudatra.

"Ugyanígy ti is testvéreim, meghaltatok a törvény számára a Krisztus teste által, s azért másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek."
Róma 7:4

"Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká levén értünk."
Gal 3:13

"Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, akik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint."
Róm 8:1

Tehát az igaz hívő egy új életforma gyümölcsét termi, egy olyan életformáét, amely kedves a Mindenható Isten szemében. Ha Krisztusba vagyunk elültetve és meggyökereztünk Őbenne, annak nyilvánvalóvá kell válnia. Jézus mondta: "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig Őbenne, az terem sok gyümölcsöt" (Ján 15:5). A Kolossé 1. erről beszél, miközben az evangéliumról szól: "a jó hír gyümölcsöt terem a hívőben." Rendben, de konkrétan mire is gondol a Biblia, mikor gyümölcsről beszél?

Nos, az első, a megtérés gyümölcse (Máté 3:8).Zákeus többet adott, mint a könnyeit. Azt mondta: "Uram, íme vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki." (Luk 19:8) Ismerte Isten törvényét. Istenfélő zsidó volt. Ez vezette őt el Jézushoz. Ez volt a nevelő, amely Krisztusig vezette őt, az istenfélő, Isten törvényét ismerő zsidót. Vagy talán úgy is mondhatnám, hogy "egy zsidó, akit a törvény alázatra kényszerített". Azt mondta: "Íme Uram, ha bárkinek bármi rosszat tettem, annak a négyszeresét fizetem vissza.", pontosan ezt kívánta meg a törvény is.
Emlékszem, néhány éve olvastam egy cikket az újságban, melyben egy áruház arról számolt be, hogy egy hétfő reggel egy barna papírszatyort találtak a bejárat előtt. Amikor kinyitották, egy nadrágot és a következő üzenetet találták benne: "Pénteken loptam el ezt Önöktől, vasárnap kereszténnyé lettem, hétfő van, visszahoztam. Bocsánatot kérek." Ez a megtérés gyümölcse.

A második a jó cselekedtek gyümölcse. Ahogy John Wesley mondta a Kol 1:10. alapján: "Tegyél meg minden jót, amit csak tudsz, mindenáron és minden módon, ahogy csak tudod, ahány helyen csak tudod, annyi emberrel, ahánnyal csak tudod és mindaddig, ameddig csak tudod." Ha valaki lelkesedett az evangelizációért, akkor az John Wesley volt. Akkora tűz volt benne, mely egész Nagy-Britanniát felforgatta. Mégis azt mondta: "Tegyél meg minden jót, amit csak megtehetsz.", mivel tudta a Szentírásból, hogy a jó cselekedetek az evangelizáció szabályszerű eszközei.
Nos, a modern egyház látva néhány tüzes keresztény szerevezetet, aki szociális munkába kezdett és átesett a ló túlsó oldalára, elhanyagolta a jó cselekedeteket. Pedig a Biblia a következőket mondja a Títuszhoz írt levélben: "Igyekezzenek jó cselekedetekkel előljárni azok, akik Istenben hívőkké lettek" (Tit 3:8). Jézus mondta: "Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mát 5:16).

Amikor kereszténnyé lettem, a világ minden bizonnyal fanatikusnak tartott. Egy igazi megszállottnak. És nem is változtam meg. Megrendelésre bőrdzsekiket és valódi szarvasbőr kabátokat készítettem éveken keresztül. Tíz év alatt több mint 1500 darabot készítettem, folytatva az apám vállalkozását. Tudjátok, hogy ki volt az első, aki bőrdzsekit készített? Mózes első könyvében találjuk meg a választ. Isten volt az, aki Ádámot és Évát állatok bőrébe öltöztette. És nem olyan ősember fazonba. Hanem az végig bélelt, gombokkal bevont fazon volt. Más szóval mestermunka. Mert mikor Isten csinál valamit, akkor azt gondosan teszi.
Isten volt az első, aki állatot ölt és felöltöztette az embert az állatok bőrébe.Ezidőtájt történt, hogy egy Hare Krisnás srác komolyan megtért. Megkérdeztem, hogy mi vezette őt Krisztushoz: "A prédikáció volt, vagy mi?" "A kézfogás" - válaszolta. Megérezte egy keresztény kézszorításából az őszinteséget és elgondolkodott az evangélium szavain, átadta az életét Krisztusnak és fél óra múlva már jóízűen falatozta a marhapörköltet. Szóval teljesen megszabadult.

"Mert Isten akarata az, hogy jót cselekedve némítsátok el az értelmetlen emberek tudatlanságát". "Mert Isten akarata az, hogy jót cselekedve némítsátok el az értelmetlen emberek tudatlanságát". Ha olyan keresztények vagytok, akik sok jó dolgot tesznek, akkor az emberek azt fogják mondani rólatok: "Bár nem hiszem, azt, amiben hisz, de lerí róla, hogy hiteles ember." El fogjátok némítani őket, befogjátok a szájukat a jó cselekedeteitekkel.

A harmadik a hálaadás gyümölcse (Zsidók 13:15). Úgy értem, ha valóban megtértél, akkor mintegy kiáltásként kell felfakadjon benned: "hála és köszönet Istennek az Ő kimondhatatlan ajándékáért!" Ha hiányzik belőled a hálaadás gyümölcse, ha nem ég a hála a lelkedben, akkor lehet, hogy nem is vagy megtérve.

A negyedik a Szellem gyümölcse (Galata 5:22). Amelynek meglétét a következők dolgok bizonyítják: "szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és mértékletesség."

Az ötödik az igazság gyümölcse (Filippi 1:11). Ott kell lennie annak a gyümölcsének, ami helyes, azaz az igazság gyümölcsének az életmódodban. Emlékezzetek, mit mond a Máté 3:10 !  "Azért minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik." Ezért keresztényekként az evangelizációs megmozdulásainkban mindent meg kell tennünk azért, hogy ne csak döntéseket csikarjunk ki vagy gyülekezeti és ifjúsági tagokat gyűjtsünk, hanem hogy gyümölcstermő elköteleződéseket tudjunk elkönyvelni Krisztus számára, mivel "minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik."

Az a helyzet, hogy ma az egyház tele van olyan emberekkel, akik hallják ugyan Jézus beszédeit, és mégsem engedelmeskednek azoknak. Nem evangelizálnak, habár Jézus azt mondta "ti vagytok az én tanúim" "ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt", "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.". De ők mégsem teszik.

Isten igazságot vár el a belső részeinkben is, a kívánságot egyenértékűnek látja a paráznasággal, a gyűlöletet a gyilkolással.
Jézus mondta "Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram!" De ezt mondja: "Mondom néktek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot (törvénytelenséget) cselekesztek!"
Isten nem testi fegyvereket adott az egyház kezébe, hanem olyanokat, melyek erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására a Szent Szelle segítségével (2Kor. 10:3-5). Te és én befolyásolhatjuk tehát, hogy milyen talajba essen majd a mag, Isten Törvényét ásóként használva felszánthatjuk a meg nem újult szívet.

Rengeteg órát töltöttem el olyan emberek lelkigondozásával, akiknek nem is lelkigondozásra lett volna szükségük, hanem megtérésre.A gyámkodás nem biblikus.A gyámkodás csupán szomorú bizonyítéka annak, hogy milyen csekély hite van a modern evangelizációnak úgy a maga üzenetében, mint Isten megtartó erejében. Ha ő az ő hitük szerzője, akkor ő lesz a befejezője is. Isten meg tudja menteni akár a legutolsó pillanatban is, akik általa jönnek Istenhez. Ő az, aki megtarthatja őket az eleséstől és képes őket hibátlanul előállítani az Ő dicsőségében kimondhatatlan örömmel. Ha Isten megmentette őket, akkor meg is tartja őket. Az etiópiai fűember gyámkodás nélkül maradt. Vajon miért?
Azért, mert ha valódi, akkor megmarad, ha pedig hamis, akkor hervadozik és elhal.

Jópár éve történt, hogy az akkori lelkipásztorom - ez egy nagy gyülekezet volt, melynek a vezetésében én is részt vettem - aki a vezető pásztor volt, egy rendkívül istenfélő ember hírében állt. Szeretnék egy kicsit mesélni róla, hogy hány kilót nyomott és mekkora ember is volt, s mindezt nem ok nélkül teszem. Szóval talán 180 cm magas volt, Peter Morrownak hívták, Istennek egy csodálatos embere, de nem volt egy testes ember, azt hiszem talán 54 kilót nyomhatott. Gyakran viccelt a súlytalanságával. Annyit ehetett, amennyi csak belefért, mégsem látszott meg rajta. Bizonyára valami megdicsőült teste lehetett. De képzeljétek, csak egyetlen csík volt a pizsamáján. Tudjátok, mikor a hasát szappanozta, a háta habzott.
Évekkel ezelőtt kopogtattak az ajtaján. Éjjel 3 óra volt. Kora hajnali óra. A fia ment ajtót nyitni és megkérdezte: "Igen?" És a fickó ezt válaszolta: "Tanácsot szeretnék kérni az édesapádtól." Ez a tizenéves fiú ismerte az édesapja szívét, tudta, hogy ő olyan pásztor, aki nem bánja, hogy felkeljen és lelkigondozzon egyet a juhai közül még hajnali 3 órakkor sem. Ezért ezt mondta a fickónak: "Menj csak be a nappaliba és várd meg ott." Felköltötte az édesapját, aki felkelt, lement a nappaliba és ekkor az ajtó mögül egy 35 centis éles kés vágódott az arcába. Széthasogatta az újjait és átvágta a torkát. A fiai ordítását meghallva berohantak a nappaliba és az apjuk vérét látták mindenhol a falakon. Iszonyatos volt. Elkapták a fickót, akiről azt gondolták, hogy megölte az apjukat, és meg akarták ölni. Az azt üvöltötte "Nem kapok levegőt!" Ők pedig ezt: "Akkor halj meg, halj már meg." A fickót letartóztatták. Az apa túlélte, többszáz vérátömlesztésen ment át, de életben maradt.
Másnap egy másik pásztor hívott fel. Ezt mondta: "Hallottad, mi történt múlt éjjel?" "Igen. Nem tudom elhinni.- válaszoltam - Iszonyatos." "Figyelj, ezt nem fogod elhinni! - mondta - A fickó, aki ezt tette, az én gyülekezetembe jár. Ő a nyájam egyik tagja." "Csak viccelsz." - mondtam. De ő ezt felelte: "Ez borzasztó,…egy keresztény ilyet tegyen!?" "Várj csak egy kicsit! - mondtam - Ha valaki megpróbálja lefejezni a pásztort, akkor könnyen juthatsz arra következetésre, hogy az illetőnek vannak bizonyos hiányosságai az olyan területeken, mint a szeretet, a jóság, a szelídség..."
Úgy értem, ideje, hogy végre komolyan vegyük a Szentírást. Én nem üdvözlöm addig az embereket a hitben, ameddig nem látok gyümölcsöt az életükben. Ez nem lényeges manapság, ha úgy vesszük, de várjatok csak, mikor majd súlyos üldöztetések jönnek. Mikor éles késekkel járkálnak majd az emberek, mert a keresztények valóban Isten teljes tervét prédikálják, és az Ő nevéért fognak majd gyűlölni minket. Azért szenvednek üldöztetéseket, mert istenfélő módon élnek a Krisztus Jézusban.
Tudjátok, a Biblia kétszer beszél hamis testvérekről. Szól hamis apostolokról, hamis prófétákról, hamis tanítókról és hamis megtérőkről. És alig-alig hallunk tanítást ezekről. Azt kívántam, bárcsak lett volna nálam egy videokamera, mikor néhány éve az a következő eset megtörtént velem. Éppen át akartam menni az utcán, mikor hirtelen hangokat hallottam: "brrmm, brrmm". Rápillantottam az útra, s hát ott volt egy kocsi az út közepén és úgy szólt, mintha nem lett volna rajta hangtompító, az ember, aki vezette, pedig úgy ment, mint egy őrült. Szóval gyorsan hátraugrottam az útról a járdára, mert azt gondoltam, hogy menten elüt.
A kocsi közvetlen mellettem hajott el és a fazon, aki vezette észrevett. Felismert engem. Az ember, aki a kocsit vezette egy klasszikus köves föld hallgató volt, egy hamis megtérő. Hallottam róla, hogy ez az ember már fenyegetett meg pásztorokat egy másik gyülekezetből, ezért megjegyeztem magamnak. Meglátott, hirtelen beletaposott a fékbe, visszatolatott, kipattant és ezt mondta: "Szia Ray!"
Bárcsak láttátok volna: három Jézusos matrica virított a kocsija első szélvédőjén, inge a köldökéig kigombolva, hogy szőrös mellkasának sűrűjéből elő-előbukkanjon a nyakában lógó hatalmas kereszt, és csak úgy ontotta keresztény közhelyeket, ráadásul lelkigondozásra akart volna jönni hozzám. Hát valahogy foglalt voltam abban az évben.
Látjátok, a hamis megtérő az időtökre pályázik. Az ördög eszköze abban, hogy lefárassza a szenteket. Emlékezzetek rá, a Sátán le akarja fárasztani a szenteket. ők hallgatói az igének, de nem cselekvői. És mindez azért teszik, mert nincs mély gyökerük, csak ágaik és leveleik. Persze nem a Jézus matricákkal van a gond, vagy ha valaki szereti hordani a keresztet, csak tegye. A pólók is nagyszerűek. De figyeljétek meg, hogy a hamis megtérők, akiknek nincs mély gyökerük, az nem hatol mélyre a szívükben, azaz a szívük földjében, ezért sok ágat és levelet növesztenek, hogy lenyűgözzenek, például jó nagy Bibliájuk van.
Ha nem veszitek sértésnek, hadd osszam meg veletek, milyen fordítás is ez, hogy nehogy összekeverjétek. Ez az "Új Farizeusok Bibliája" hivtalosan engedélyezett fordítás. A Legszélesebb Sír Kiadótól. Minden Bibliát egy hónapon át gondosan áztatnak a fürdővízben, majd két héten keresztül vonszolják a kocsi után, hogy meglegyen az a "szellemi kinézete."
A hamis megtérő nem hoz gyümölcsöt, de annál több ágat és levelet hajt, hogy jó benyomást keltsen a körülötte élőkben. Hallgassátok meg a Máté 7:15-20-at: "Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem."
Figyeljétek meg ezt: "Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt". Más szavakkal, ha valaki igaz, akkor [a gyümölcse is] igaz, ha valaki hamis, akkor [a gyümölcse is] hamis. "Rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket." Miért kellene egymást akkor a gyümölcseinkről megismernünk? Hallgassuk meg, amit az Apcsel 20:29-30. mond: "Tudom, hogy távozásom után dühös farkasok jönnek közétek, akik nem kímélik a nyájat, sőt közületek is támadnak majd férfiak, akik fonák dolgokat beszélnek, hogy magukhoz vonzzák a tanítványokat."
Magatok közül támadnak majd férfiak, mondja. És ha megnézitek a különböző kultuszokat, szektákat és hamis prófétákat, ezek a testből [Egyház] jöttek. Nem azok az emberek, akik megismerték az Urat, és az igazság útját és rossz útra tértek, hanem olyan emberek, akik hamis megtérők voltak és később elmulasztottak a megtéréshez méltó gyümölcsöt teremni.
A farkasok a gyenge juhokat szemelik ki. Így vadásznak. És ha lelkipásztor lennék, és saját gyülekezetem lenne - mivel jelenleg egy utazó pásztora vagyok a Hosanna Gyülekezetnek és legtöbb hétvégén úton vagyok, de ha lenne saját gyülekezetem, akkor figyelném azokat, akik Jézus mellett döntöttek. És várnám a gyümölcsöket. És ha bármelyik fiatal srác kicsit közelebb húzódik egy fiatal lányhoz, köré fonja a karját, stb. ,szóval ekkor elkapnám a grabancát, és egy kicsit elbeszélgetnék vele. Figyeljetek rájuk, tartsátok rajtuk a szemeteket! Ahogy már mondtam, a farkasok a gyenge juhokat keresik. Ez a helyzet a farkasokkal. És ahogy mondtam, az igazi megtérő kiállja a megpróbáltatást, bármekkora is legyen az. A Példabeszédek 12:3. szerint "az igazak gyökere mozdíthatatlan." Minél erősebb a napfény, annál mélyebbre hatol a gyökerük.
Jézus farkasok közé küldte a juhait. (Luk 10:3) Ez nagyon különbözik attól, ahogy mi kezeljük a friss megtérőket. Igyekezünk megvédeni őket. De nem, Jézus elküldte őket, mint bárányokat a farkasok közé. Miért? Mert a megpróbáltatás, a kísértés és az üldöztetés napsugarai leleplezik a hamisakat, az igazakat pedig növekedésre serkentik.
Így volt ez Iskáriótes Júdással is. Ő is lelepleződött. Júdás nem volt keresztény. Soha nem is volt keresztény. Honnan tudom? Nyomós érv szól emellett. Jézus azt mondta: "Egy közületek ördög." (Ján 6:70) Ez elég nyomós érv. Emlékszem, mikor Winkie Pratneyt, egy barátomat hallgattam, aki arról beszélt, mikor képeket látott Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájáról, melyen megfigyelte Jézust és a tanítványokat. És mikor ránézett a képre, ezt kérdezte "Hol van Júdás? Ugyan, hol van már?" És egy nagy, kampó orrú embert keresett, aki a sarokban dörzsölgeti a kezeit, valahogy így. De ez teljesen ellentétes a Bibliával. Júdás valószínűleg egy kedves ábrázatú srác volt. Annyira megbíztak benne, hogy még a tanítványok kasszáját is rábízták. Ő gondoskodott róluk. Aggódott a szegényekért is. Fontosak voltak a számára. Egy nő egy pazarló tettét látva, aki összetört egy kenettel teli alabástrom szelencét, egy rendkívül drága kenettel teli szelencét, mindezt Jézus feje felett, majd a hajával törölte meg a lábát. Mikor ez történt, Júdás ezt mondta: "Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?" (Ján 12:5) Gondja volt a szegényekre? Nem, a Biblia azt mondja, hogy: "De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek. (Ján 12,6) A Biblia szerint tehát tolvaj volt, őt csak a pénz érdekelte. Ennek ellenére a tanítványok megbíztak benne. Mikor Jézus azt mondta, hogy "Közületek egy elárul engem.", az nem úgy volt, hogy a tanítványok ott ültek és ezt mondták: "Ja persze, tudom kiről beszél. Az lesz az, a horgas orrú ott. Mindig tudtam, hogy a horgas orr."
Nem, nem ezt mondták. Hanem ezt kérdezték: "Talán csak nem én vagyok az, Uram?" (Mt 26:22) Ő ezt felelte: "Aki velem együtt mártja kezét a tálba, az árul el engem." Júdás tette ezt. ők nem azt mondták: "Hát persze." Nem, mikor Júdás kiment, hogy elárulja Jézust, Jézus ezt mondta: "Amit tenni szándékozol, tedd meg hamar!"(Jn 13:27). ők azt gondolták, hogy azért megy el, hogy pénzt adjon a szegényeknek. Júdás annyira" jó ember volt." Mindenkit átvert, kivéve Jézust.

Életbevágó, hogy használjuk Isten Törvényét a bizonyságtételben és a prédikációban. Mivel a Törvény nélkül lehetetlen megérteni az embernek az Isten előtti valódi állapotát. Csupán vízszintes megtérés történhet, nem pedig Isten szerinti szomorúság, amely megtérést szerez (2Kor 7:10). Nem érthetik meg, hogy Isten ellen vétkeztek, hanem azt gondolják, hogy hazugságukkal, lopásukkal csak az emberek ellen vétkeztek.
De mikor Dávid Bethsabéval vétkezett, azt mondta: "Egyedül Te ellened vétkeztem, és cselekedtem azt, ami gonosz a Te szemeid előtt" (Zsolt 51:6). A tékozló fiú is ugyanezt mondta: "Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened" (Luk 15:2). Pál is ezt "az Istenhez való megtérést" hirdette (Apcsel 20:21), mert Isten a sértett fél. "Az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez.

Ha Isten Törvényét használod a bizonyságtételben, akkor gyakran fogsz találkozni azzal, hogy a bűnösök a következőt mondják: Értem már, hogy miről beszélsz. Így még senkitől sem hallottam ezt a dolgot." Ez a reakció szinte minden alkalommal, mikor egyenként végigmegyek a Tízparancsolaton, és bemutatom:  azért van szükség a Megváltóra, hogy megmeneküljenek az eljövendő haragtól.
Az ÚR megőriz téged minden gonosztól,megőrzi a te lelkedet

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu