Szerző Téma: Figyelmeztető írások  (Megtekintve 86133 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2017. Július 28. - 22:13:06
Válasz #255

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 215
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 12:27:53
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
Más "Jézus" és az ő szolgálata.
„Olyan könnyen becsaphatók vagytok. Bárki bármit mond, azt elhiszitek, még ha egy más „Jézust” prédikál is, nem azt, akit mi prédikálunk.”  (2 Kor. 11.4 – Living Bible).

Képzeljétek el, hogy Palesztinában vagytok közel 2000 évvel ezelőtt, és hallottatok valakinek a szolgálatáról, akit „Názáreti Jézusnak” hívnak, aki gyógyítja a betegeket. Nem láttad még Őt személyesen, ezért boldog vagy, amikor átverekszed magad a tömegen és jelen vagy egy gyógyító összejövetelen Jeruzsálemben, ahol a szónokot „Jézusnak” hívják.

Amikor közelebb kerülsz, akkor látod „Jézussal”, a szónokkal együtt ott ülni a színpadon Pilátust, Heródest, Annást és Kajafást. „Jézus” feláll és a sokaság felé szólva azt mondja: nagyon megtisztelő számukra, hogy Palesztina két legnagyobb világi uralkodója, „a nagyra becsült Heródes és Pilátus eljöttek, hogy a jelenlétükkel megtiszteljék az összejövetelt.” Itt van azonban „Isten két nagy embere Annás és Kajafás főpap is, hogy megáldja az összejövetelt”.

„Jézus” ezen bevezető szavak után hívja Heródest és Pilátust, hogy ünnepélyesen nyissák meg az alkalmat és szóljanak néhány szót. Heródes és Pilátus dicsérik „Jézust”, hogy a szolgálata milyen áldásos a közösség számára és megérdemli minden ember támogatását. Ezt követően Annás és Kajafás püspök urakat is hívja „Jézus”, hogy mondjanak néhány szót és „imádkozzanak az alkalomért”. Ők is nagyon dicsérik „Jézust” és hívnak minden embert a felekezetükbe, hogy teljes szívvel támogassák „Jézus” szolgálatát.

Ezt követően „Jézus” Iskariótes Júdást hívja, hogy mondjon néhány szót a szolgálat anyagi szükségeiről. Júdás arról beszél, hogy tízezer dénár szükséges a szolgálat működtetéséhez. Azt mondja, hogy a „felajánlási nyomtatványok” elérhetők az ajtónál álló szolgálóknál azok számára, akik több mint 1000 dénárral járulnak hozzá, kijelentve, hogy „Jézus” megígérte, hogy különleges imával imádkozik az ilyen emberekért (függetlenül attól, hogy hívők vagy hitetlenek – minden gazdag embert szívesen látnak és minél gazdagabb valaki annál jobb!). Heródes ekkor felkel, hogy adókedvezményt ajánljon fel mindazoknak, akik közreműködnek ’Jézus’ szolgálatában. A gyűjtés ekkor meg is történik. Ezt követően „Jézus” egy rövid üzenettel szolgál, bemutatva a csodatévő erejét, ami meglepi az egyszerű embereket és meggyógyít néhány beteg embert. Azt követően, mielőtt bárki találkozhatna vele, sietve távozik Heródessel, Pilátussal, Annással, Kajafással és Iskariótes Júdással (és a pénzeszsákkal) római királyi hintóba ülve a Jeruzsálem központjában lévő érseki palotába, hogy együtt ünnepeljenek.

Mindezek után, ha csak egy kis megkülönböztető képességgel és tapasztalattal rendelkező, új megtért is vagy kellemetlenül fogod érezni magad. Mindaz, amit láttál egyáltalán nem úgy tűnik, hogy összhangban lenne azzal, amit a Jézusról szóló beszámolókból Jézus néhány apostolától, olyanoktól, mint Máté, Péter és János hallottál.

A Sátán azonban jelen van, hogy a füledbe súgja: “meg van írva: ‘ne ítélj’” (Máté 7.1), de ti mondjátok neki, hogy “az is meg van írva, hogy ‘ne higgyetek minden szellemnek, hanem vizsgáljátok meg, hogy Istentől vannak-e, mert sok hamis próféta jött ki a világba.”    (1 Ján. 4.1).

Végül egy világos következtetésre juttok: “ez nem az a Jézus, akit hallottam. Ez minden bizonnyal egy „másik Jézus.”

Igazatok van, ez egy másik ’Jézus’.

Hogyan jutottál erre a következtetésre? Úgy, hogy „nektek kenetetek van arra, hogy ismerjétek az igazságot.” (1 Ján. 2.19-20, 27):

Az igazi Jézus nem kér semmiféle támogatást a szolgálatához világi uralkodóktól vagy bármiféle felajánlást megtéretlen vallási vezetőktől. Nem is hízeleg senkinek. Amikor egy püspök egyszer Jézushoz jött, azt mondta neki, hogy újjá kell születnie (Ján. 3.1-10). Jézus Heródes királyt „rókának” hívta (Luk. 13.31-32) és még azt is elutasította, hogy beszéljen vele, amikor találkoztak. (Luk. 23.8-9).
Az igazi Jézus sohasem kérne pénzt – még a szolgálatára sem. Tudatában van annak, hogy a szükségeit egyedül a mennyei Atya ismeri. Az Atya használhat embereket vagy akár egy halat is (egy esetben), hogy betöltse Jézus szükségét.(Luk. 8.1-3; Máté 17.27).
Az igazi Jézus sohasem „árulná” az imáját semmilyen áron. Simon a samáriabeli mágus egyszer pénzt ajánlott Péter imájáért és Péter megdorgálta ezért a gonoszságért, hogy nyilvánvalóvá tegye: „Isten ajándéka pénzen nem vehető meg” (Ap.csel. 8.18-23). Simon azonnal bűnbánatot érzett, de sok megtéretlen követője volt évszázadokon keresztül, akik azt állítják, hogy Péter leszármazottai, de még mindig pénzért árulják az imáikat. Luther Márton, Péterhez hasonlóan fellépett az ilyen gonoszsággal szemben a maga korában, de Luther néhány követője (a mai protestánsok) elkezdték készpénzért „árulni” az „imáikat” és a „próféciáikat” és sajnos Simonhoz hasonlóan sokan szívesen fizetnek érte.
Jézus nyomatékosan figyelmeztet minket, hogy az utolsó napokban a megtévesztés olyan kifinomult lesz, hogy még a választottakat is majdnem megtéveszti – különösen a jelek és a csodák által. (Máté 24.24). A választottaknak óvatosaknak kell lenniük és minden szolgálatot meg kell vizsgálni ma, különösen a „jelekkel” és a „csodákkal” szolgálókat. Jézus még mindig tesz csodákat és gyógyít betegeket a Szent Szellem valódi ajándéka által. Azonban nem minden valódi, ami „Jézus nevében” történik.

Jézus azt mondta nekünk, hogy ne higgyük el, amikor az emberek azt mondják, hogy Jézus fizikai testben megjelent a szobájukban (lásd Máté 24.26). A mi Urunk megígérte, hogy velünk lesz (az Ő szelleme által) a világ végezetéig, de fizikai testben csak akkor fogjuk majd meglátni, amikor dicsőségben visszatér. Jézus a mennybemenetelétől számított több mint 1900 évig sohasem távozott el feltámadt testben az Atya jobbjáról. Csak Pál és István látta Őt ott (Ap.csel. 7.53; 9.3). Még János sem látta Jézust fizikai testben Patmosz szigeten, csak jelképesen volt leírható a jelenléte (Jel. 1.13-16). Amikor Jézus végül elhagyja a mennyet, az csak a földre való második visszatérésekor lesz. Ezért, amikor egyesek azt mondják ma, hogy Jézus bejött a szobájukba, „ne higgyetek nekik”.

Könnyen becsapható hívőktől körülvéve nem nélkülözhetjük a szellemi megkülönböztetést. Isten igéje egyértelmű világosságot ad mindenkinek, aki vágyik rá ezekben az utolsó napokban. Ha egyedül ezt a világosságot követjük, akkor sosem fognak megtéveszteni minket.

-§ –

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Július 28. - 22:28:28
Válasz #256

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 215
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 12:27:53
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
Kedves Gyuri!
Válaszom írásodra a fentebbi tanítással fejezném be, kiemelem belöle a kulcs mondatokat számodra, hogy nyílvánvaló legyen , mit szerettem volna írni.

Úgy, hogy „nektek kenetetek van arra, hogy ismerjétek az igazságot.” (1 Ján. 2.19-20, 27)
Az igazi Jézus nem kér semmiféle támogatást a szolgálatához világi uralkodóktól vagy bármiféle felajánlást megtéretlen vallási vezetőktől.
Az igazi Jézus sohasem „árulná” az imáját semmilyen áron.
de Luther néhány követője (a mai protestánsok) elkezdték készpénzért „árulni” az „imáikat” és a „próféciáikat” és sajnos Simonhoz hasonlóan sokan szívesen fizetnek érte.
Jézus nyomatékosan figyelmeztet minket, hogy az utolsó napokban a megtévesztés olyan kifinomult lesz, hogy még a választottakat is majdnem megtéveszti – különösen a jelek és a csodák által. (Máté 24.24). A választottaknak óvatosaknak kell lenniük és minden szolgálatot meg kell vizsgálni ma, különösen a „jelekkel” és a „csodákkal” szolgálókat. Jézus még mindig tesz csodákat és gyógyít betegeket a Szent Szellem valódi ajándéka által. Azonban nem minden valódi, ami „Jézus nevében” történik.

Könnyen becsapható hívőktől körülvéve nem nélkülözhetjük a szellemi megkülönböztetést. Isten igéje egyértelmű világosságot ad mindenkinek, aki vágyik rá ezekben az utolsó napokban. Ha egyedül ezt a világosságot követjük, akkor sosem fognak megtéveszteni minket.
Amen

2017. Július 29. - 20:29:00
Válasz #257

Nem elérhető Gyorgyur

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 859
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:02:36
 • Testvér
 • Regisztrált: 15/09/2013
Sziasztok!

Először egy régebbi bejegyzésre szeretnék válaszolni.

Idézet
Kedves Gyuri
Csak egy mondatodra reagálnék.

Nekünk nem kell feltalálnunk a spanyolviaszt,Isten az egyházban rendelt tanítókat ,az ajándékukat többek között arra használják ,hogy mélyebb összefüggéseket tárjanak fel Isten üzenetéből".

Mese habbal.
Feladatunk, hogy a Szentlélekre hallgatva megértsük Isten akaratát az elragadtatással kapcsolatban is.
Ebben is Isten Szelleme vezet minket igazságra és nem az ún. "szolgálati ajándékkal rendelkező egyházi " személyt.
Minden egyes hívő ha akarja megkapja Istentől ebben is az igazi látást és nem szükséges mások által előadott tanításra hagyatkozni.
Nem érdekes dolog, hogy mást tanítanak az "egyházban" az elragadtatásról pl. a jóléti nyugati országokban, mást tanítanak a szegény afrikai, ázsiai országokban.
Hogyan jelenthet ki a Szentlélek eltérő dolgokat a föld különböző pontjain ugyan azon próféciával kapcsolatosan?
Hát ez csak úgy lehet, hogy nem Isten Lelke adja ezeket a különböző- a 3 vagy 4 fajta elragadtatás tan- látásokat.
Ne legyünk má hiszékenyek, hívők legyünk.
A legtöbb tanítás egy keresztény irányzatban a vezetőik által létrehozott vagy hagyományoknak megfelelő tanításokat etetnek az emberekkel.
 oda fordítják a fülüket a mesékhez.


Bizonyára nem én leszek az aki világot gyújt azok számára akik azt gondolják ,hogy ennyire leegyszerűsíthetően fekete - illetve fehér kell ,hogy legyen egy látás és/vagy egy tanítás megítélése.

Bárki aki magáénak tudja fentebb írtakat alapállításait ,az véleményem szerint akarva -akaratlanul de ellent mond az Ige egyik -másik alapüzenetének (üzeneteinek).

pl:
 Máté 28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

Csak képzeljünk el ,egy frissen megtérő embert akinek kezébe nyomjuk a Bibliát ,megmondjuk neki ,hogy ha hazamegy feltétlenül töltekezzen be Szent lélekkel ,mert majd az  fogja megtanítani minden igazságra (és persze finoman odahajolunk hozzá és a fülébe súgjuk diszkréten ,hogy erre azért van szükség mert a gyülekezet amelyet ezentúl látogatni szeretne ,össze-vissza hazudozik)
Nonszensz !!!!!!


Legyünk őszinték ,és írjuk le ,hogy Salamon szerint az egyház egy tekintélyes része elkurvult (Babilon).
És , mivel ezzel alapaxiómaként át is van itatva minden  e tárgyban lévő hozzászólása ,éppen ezért találja egyetlen lehetőségnek ,hogy csak is a Szent Szellem vezetésében élő független keresztényekként vagyunk képesek ezekben a mostani időkben megállni a helyünket.

Én erről azt gondolom ,hogy pár szélsőséges kivételtől eltekintve ez nem igaz.
Itt a "igaz" nem abban az értelemben ,hogy igaz-e egy állítás vagy hamis ,hanem ,hogy szerintem ez egy sátáni hazugság.

Jézus már a maga idejében megmondta ,hogy a konkoly együtt fog növekedni a búzával (ez hozzá fog tartozni az egyház természetéhez)
Ha megnézzük a leveleket láthatjuk ,hogy a korai egyház is tele volt a tanítások szövevényes feszültségével ,és nem kis gondot okozott az apostoloknak az ,hogy korrigálják a hívőket.

(Salamon.
A hamis atyafiak ,Pál találmánya nem az az enyém)

egy másik példa:

2 Péter 2
   1  Valának pedig hamis próféták is a nép között, amiképpen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, aki megváltotta őket, megtagadván, önmagukra hirtelen való veszedelmet hoznak.
   2  És sokan fogják követni azoknak romlottságát; akik miatt az igazság útja káromoltatni fog.
   3  És a telhetetlenség miatt költött beszédekkel vásárt űznek belőletek; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad.................


------------------------------------------
Nincs időm mindent kifejteni.
Le kellene írnom ,hogy azaz igei tudásmennyiség a mely rendelkezésünkre áll ,az nem ripsz -ropsz jött létre ,hanem (és ez lényegi fontosságú) évezredeken keresztül halmozódott fel.
Jól kivehető ,ahogy igazságról - igazságra reformálódott át az egyház igei látása ,és az annak való engedelmesség.
Az ,hogy 2e. év kellett ehhez rengeteg problémát okoz.
De ennek még számtalan vetülete is van.
Stb.Stb..........................

-----------------------------------------------


Az ,hogy 3-4 látás van az elragadtatás időpontjáról éppen azt jelenti ,hogy senki nem kapott róla minden bizonytalanságot kizárható kijelentést.
Ebben a témakörben az igék összevetése van ,és leginkább az igék "elhelyezkedése" alapján lévő feltevések.

Zac Pooene :... Sok hívő azt hiszi, hogy Krisztus el fogja ragadni a szentjeit a nagy nyomorúság előtt, de a Szentírásban egyetlen vers sem található, ami megerősítené ezt az emberi elgondolást...

Annak idején azért ragadtattam magam arra kritikus írásra ,mert ebben a témában csak feltételezések és azok időkezdetére vonatkozó valószínűsítések léteznek.
Szerintem aki azt állítja ,hogy neki a Szent Szellem kijelentette a lehetséges variánst ,minden kétséget kizárólag, az én véleményem szerint , ábrándozik.
---------------------------
Egyébként: az egyik  érv az egyház nagy nyomi előtti elragadtatására ,hogy nem található olyan ige melyben az EGYHÁZ a nagy nyomorúsággal való összefüggésben meg le említve.
Csak kizárólag Szenteket hoz vele kapcsolatba.
(Mind tudjuk az antikrisztus időszakában nagyon sokan válnak szentekké (és ezen keresztül mártírokká)

Mennem kell !
A többire máskor válaszolok.

g


Róm 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

2017. Július 31. - 19:25:42
Válasz #258

Nem elérhető Kegyelem

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 58
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 15:41:48
 • Testvér
 • Regisztrált: 04/11/2015
Idézet
Csak képzeljünk el ,egy frissen megtérő embert akinek kezébe nyomjuk a Bibliát ,megmondjuk neki ,hogy ha hazamegy feltétlenül töltekezzen be Szent lélekkel ,mert majd az  fogja megtanítani minden igazságra (és persze finoman odahajolunk hozzá és a fülébe súgjuk diszkréten ,hogy erre azért van szükség mert a gyülekezet amelyet ezentúl látogatni szeretne ,össze-vissza hazudozik)
Nonszensz !!!!!!


Csak képzeljünk el, egy frissen megtérő embert akinek nem nyomtak kezébe Bibliát, de mégis betöltekezett Szent Szellemmel - mert ő bízott Istenben ha hisz Őbenne akkor az Isten ígéretei az életébe valóra válnak - és elvezette és megtanította minden Igazságra (és persze finoman odahajolunk hozzá és a fülébe súgjuk diszkréten, hogy erre azért van szükség mert (olyan) gyülekezet mint manapság létezik sose volt és mellesleg a Bibliában hasonlóról se írnak, (max. házi csoportok, házankénti összegyűlésről)  a hazugság már más kérdés)

Nonszensz!!!!
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Augusztus 01. - 15:52:01
Válasz #259

Nem elérhető Gyorgyur

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 859
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:02:36
 • Testvér
 • Regisztrált: 15/09/2013
Idézet
Csak képzeljünk el, egy frissen megtérő embert akinek nem nyomtak kezébe Bibliát, de mégis betöltekezett Szent Szellemmel - mert ő bízott Istenben ha hisz Őbenne akkor az Isten ígéretei az életébe valóra válnak - és elvezette és megtanította minden Igazságra (és persze finoman odahajolunk hozzá és a fülébe súgjuk diszkréten, hogy erre azért van szükség mert (olyan) gyülekezet mint manapság létezik sose volt és mellesleg a Bibliában hasonlóról se írnak, (max. házi csoportok, házankénti összegyűlésről)  a hazugság már más kérdés)

( Továbbra is úgy szeretnék írni ,hogy a saját véleményem.
Mivel kevés az időm, az ige szóra nem kerestem frappáns szinonimákat (tele leszek szóismétléssel,bocs)  )

Mindenek előtt a fenti írást ,úgy magam ,minta saját részemről ,a leghatározottabban visszautasítom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Kártékony (sátáni) hazugságnak tartom x 1000.)

Teljesen alap, hogy Isten az Ő felkent beszédén keresztül ( Szelleme által kinyilatkoztatott ,élővé és elevenné vált (igei) igazságok segítségével)  ,és a mi (erre) válaszol adott hitünk által ( / hit cselekedetünk által) munkálkodik az életünkben.
Ez kikerülhetetlen.
A kijelentésnek persze sok formája ,módja ,vagy célja lehetséges ,az alapja (szerintem) minden esetben csakis az ige lehet.

-----------------------------------
Idézet
,,By Gyuri:   megkérdezem ,ki ismer olyan újjászületett keresztényt akit a Szent Szellem már elvezetett minden igazságra.
Ilyen nincs !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Vs. 

János Evangéliuma:16:13   De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra.

Én inkább Istennek hiszek, mert igéje azt mondja elvezérel minden igazságra akkor én hiszem , hogy úgy is cselekszik.  Neked pedig annyit tudok mondani,  ha ennyire nem hiszed ezt,  hogy higyj!!! !


By Gyuri :  ,,Minden szakramentumot nélkülöző irónia."

Éntőlem nevezheted tiszteletteljes , nagyraértékelő,  szeretetteljes szónak is,  attól még ugysem lesz az az igazság előtt.
I. Péter levél:2:17   Mindenkit tiszteljetek, az atyafiúságot szeressétek,  az Istent féljétek…

By Gyuri:  ,,dini!
Nem kell tudnom ,hogy kivagy ,mint ahogy a többi olvasó sem tudja ,hogy ki vagy mégis levonhat nagyon helytelen következtetéseket abból amit itt kommentelsz .
Ezért gondolom  fontosnak (ha van rá mód ) ,hogy tegyük helyére az sarokköveket."

Az addig oké hogy helyreigazítjuk egymást, ha tényleg szükség lenne rá,  na de rágalommal,  merő kitalációkkal?  Ördögi eszközöket használjunk , isteni megoldások helyett?  Álljon meg a menet!  Mindennek van határa!
Isten nem a lebecsülés Istene.  Vajon nekünk szabad e egymást akkor leírnunk pláne a valós helyzetek ismeretének a hiányában?!


By Gyuri:  ,,Írj úgy ,hogy ne legyél annyira félreérthető."

Úgy írtam…
 


Kedves dini !

Mivel fiatal fórumozó vagy ,tájékoztatni szeretnélek ,hogy ez itt nem egy leánynevelde.
Aki itt maradt a "hosszú évek során ,az pontosan tudja ,hogy bármikor befigyel egy övönaluli.
Ha még sokáig itt szeretnél lenni ,ehhez hozzá kell szoktatnod magad.
Nemérdemes sokáig az egónkat  nyalogatnunk ,túl kell lépni.
Ha bárki sérteget Téged ,csak is saját magát minősíti.

Idézet
János Evangéliuma:16:13   De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra.

Én inkább Istennek hiszek, mert igéje azt mondja elvezérel minden igazságra akkor én hiszem , hogy úgy is cselekszik.  Neked pedig annyit tudok mondani,  ha ennyire nem hiszed ezt,  hogy higyj!!! !

Ami az elbizakodottságot illeti ,a fenti mondatok inkább megerősítik bennem a feltevést.

Egy ige ,nem ige !!!!!!!!!!!

Példa:
  Ján 16:23 És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom nektek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
   Ján 16:24 Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.

Ez az ige is egy fiatal kori nagy falat szokott lenni (27 évvel ezelőtt még én is megpróbáltam lenyelni (nem ment).
De az idők folyamán kiderült ;ahhoz ,hogy az Atyától tényleg megkapjuk azt amit szeretnénk ,annak az Ige szerint több kritériuma is van.

Ha nem tekintünk a Szentírásra mint Nagy Egészre ,hanem csak falatozunk belőle ,el fogunk bukni.
Óhatatlanul ,és mindenképpen.
De nem baj !
Aki évtizedeket töltött az Úrban ,az már tudja ,hogy (By :Bolyki László) : Isten áldásai a padlón vannak elhelyezve (akinek van füle....)

---------------------------

Kedves Salamon!

Szeretném leszögezni az elején,hogy elbeszélünk egymás mellett.
De nagyon!

Amit eddig írtam ,egy pillanatig sem a pünkösdi karizmatikus mozgalom védelmében szólt.
Erre tettem több utalást is ,azt gondolva ,hogy ez azért könnyen kiolvasható az írásaimból,de mintha semmi nem történt volna.
Pár éve már írtam ,hogy jómagam 5-6 gyülekezet neten fellelhető gyülekezeti életét követem (Élő Ige,Golgota,Szövétnek,VEKKER,Hév (és néha a debreceni szabkerek)+ egy két Szolgáló + van az a gyüli melyhez tartozónak vallom magam .(többre ,se időm se energiám)

Bár ezek a gyülekezetek rendelkeznek (kisebb/nagyobb mértékben) karizmatikus (a szó természet fölötti manifesztáció értelmében) jegyekkel ,de az évek során nem tapasztaltam sem a tanításaikban sem a prédikációkban olyan kilengéseket ,melyekre folyton panaszkodtok a karizmatikus mozgalom örvén.

ergo:
Ahogy nincs tökéletes ember ,úgy nem létezik tökéletes gyülekezet sem ,de a fent említett példákba én azt látom ,hogy egy Gyülekezetet lehet normális is !!!!
És aki ezt tagadja az nem mond igazat!Abonyi testvérünk írása érinti az igazságot ,de (véleményem szerint) tele van maflasággal.

Ha van rá igény részletezem.


AMIT ÍRTAM ,NEM SZENTÍRÁS!!!!
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ én véleményem !!!!!

g


Róm 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

2017. Augusztus 01. - 16:45:22
Válasz #260

Nem elérhető lucius

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 130
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Március 16. - 14:59:24
 • Testvér
 • Regisztrált: 22/07/2012
Úgy vélem, nem feltétlenül fizikailag kell kint lennünk az egyházakból, hanem inkább szellemileg. Ahogyan a világban vagyunk, de mégsem vagyunk a világból valók, bizonyos értelemben függetlenek vagyunk attól. Nekünk szellemileg függetleneknek kell lennünk mindenféle szervezettől, így az egyházaktól is, és Isten szelleme kell, hogy vezéreljen minket.

Van valami az egyes egyházakban, ami nem egyenlő Isten Szellemével. Ez egyfajta szellemi erő, szellemi hatalom. Mi veszi rá a katólikusokat, hogy gyermekeket kereszteljenek? A katólikusság "szelleme". Mi veszi rá az adventistákat, hogy szombatot tartsanak? Az advetizmus szelleme.
A lényeg, hogy nekünk sohasem szabad térdet hajtanunk ezek előtt a szellemiségek előtt, hanem helyette mindig Jézus kell, hogy Úr legyen a számunkra. Amikor ez megvalósul egy keresztény életében, a véleményem szerint ekkor "fut" ki Babilonból.

Az egyes egyházakban uralkodó szellemeknek egyáltalán nem könnyű ellenállni, és függetlenedni azoktól. Isten kegyelme nélkül lehetetlen, mert a hívő a legtöbbször annyira elvarázsolt, hogy nem is látja, kinek is engedelmeskedik valójában. Azt gondolja, Istent követi, pedig nem, hanem helyette a gyülekezetének a szellemét. Attól, hogy valaki otthagyja a gyülekezetét, attól még nem vált függetlenné ezektől a szellemektől. Egyetlen módon válhat valaki szabaddá, ha elkezdi Jézus Szellemének a vezérlését, a Szentszellemet követni, kerül, amibe kerül. Ha ezt teszed, egyre inkább függetlenné válsz a világtól, és ezzel "kifutsz" Babilonból. Lehet, hogy fizikailag gyülekezetben vagy, de már nem a gyülekezet szelleme vezérel ebben az esetben, hanem már Isten szelleme.

Az összegyülekezés a keresztényeknek egyébként sohasem szabadna abbahagyniuk, mindig törekedniük kell rá, mert ez Isten világos
utasítása. Ha pedig Isten tanácsol valamit, akkor nem bölcs dolog ellene menni... mert megrabolja magát és másokat mindenki, aki nem engedelmeskedik a Szeretetnek, azaz Istennek.

Összegyülekezésre elengedhetetlenül szükség van, de keresztény szempontból nincs szükség olyan világi mintára épülő szervezetekre, egyházakra, felekezetekre, gyülekezetekre, amelyek többsége önálló életre kelt, (Krisztustól független életre) és képes kizsákmányolni, becsapni és rabszolgává tenni a tagjait.

Persze vannak jó gyülekezetek is, amelyek Istennek engedelmeskednek, ahol a gyülekezeti szellem nem hatalmasodott még el. Egy ilyenbe igazán áldásos eljárni. Én nem ezekről beszélek, hanem azokról a szervezetekről, amelyek hűtlenné váltak. Amelyekben nem Jézus az Úr, hanem a gyülekezeti szellem mondja meg, ki mit tegyen, mondjuk egy vezető pásztoron, püspökön, pápán, vagy bizottságon keresztül.

Azért vannak ezek a szervezetek életben, mert a nem (teljesen) Krisztust követő embereknek belső lelki igényük van arra a fajta biztonságra, állandóságra, szervezettségre, amelyet ezek a szervezetek nyújtanak. Szükségük van "királyra" (egyházi vezetőségre, pásztorra), aki megmondja nekik, mit kell tenniük, aki harcol helyettük, és aki gondolkodik helyettük. Így kényelmesen ellehetnek a maguk világi dolgaival, és nem szükséges folyamatos kapcsolatban lenniük Istennel. Ezt a fajta lelki, szellemi lustaságot tökéletesen kiszolgálják ezek a szervezetek, akiknek a nyújtott "szolgáltatásait" adományokkal, tizeddel, stb. honorálják a tagok.

Erről van egy nagyon jó írás az alábbi linkeken:

http://nyugodtleszazeleted.blogspot.hu/2017/06/nekunk-kiraly-kell-fegyver-zoltan.html

http://nyugodtleszazeleted.blogspot.hu/2017/06/nekunk-kiraly-kell-2-resz-ujszovetseg.html

http://nyugodtleszazeleted.blogspot.hu/2017/06/nekunk-kiraly-kell-3-resz-kiralysagok.html

Meddig maradhat, maradjon egy keresztény egy olyan gyülekezet, egyház, felekezet tagja, amely megcsúfolja a kereszténységet, és tele van hamis tanításokkal? A helyes válasz szerintem az, hogy pontosan addig, amíg Isten valami másra nem utasítja a szellemével. Egy nappal sem tovább :)  Egy kereszténynek Istenhez kell hűségesnek lennie, nem pedig a felekezetéhez...

Shalom! Üdv.: Lucius

...Az Úr a mi igazságunk...

2017. Augusztus 01. - 18:48:03
Válasz #261

Mariann

 • Vendég
Elgondolkodtató !


Az EGYSÉG !

A keresztényekben egyre több kérdés merül fel.
Kérdés merül fel a gyülekezetbe járással kapcsolatban.
Hova járjak hova ne járjak?Mennyit imádkozzak?
Az már legalább nem kérdés hogy kihez!:)
De gyakorlatilag itt meg is állt a történet!
Maradjak e Magyarországon?Menjek e el egy jobb élet reményében?
Kit kövessek,kövessek e valakit?
Kinek a szolgálata jó?
Nem jó?Stb.
Pál mond egy érdekes dolgot:
"Mindenki a saját maga értelméről legyen meggyőződve."
És ami hitből nincs bűn az!
Senki ne kárhoztassa a másikat a saját meggyőződése miatt!
Na de igen ám,de az is meg van írva hogy mindenki legyen egy értelemben egy érzelemben!Ez Isten országának a dolgairól van megírva,nem pedig, hogy otthon milyen szinüre fessük a falat!
Egész egyszerüen az üzenet az egység felé való haladás!
A sátán a történelemben ezt mindig is megakarta hiúsítani.
Krisztus Jézus nélkül nem lehet hatékony egységet létre hozni, legalábbis olyat ami Istennek kedves.Az egész emberiségben nem tud annyi energia koncentrálodni hogy az ördögöt legyőzze.
Ez csak Isten kegyelme által lehetséges!
Szerintem Isten hatalmas szabadságot ad.Ez a szabadság összefüggésben van a szabad akarattal.
A szabadságnak az ellen ereje a varázslás!
Amikor valaki valakit megpróbál rávenni hogy akarata ellenére valamit megtegyen.
Na de erre is találunk ellenpéldát a Bibliában.
Hiszen Jézus azt mondta ,hogy "aki egy mérfőldutra kényszerit menj el vele kettőre."
A Biblia már csak ilyen.:)
Ezért nagyon fontos sőt a legfontosabb a személyes vezetés és a másik ember akaratának és vezetésének vagy akár hibájának a tiszteletbe tartása!
Mert ha ezt elveszítjük a szem elől, akkor kezd a Biblia ellentmondások könyve lenni, és a testvéri kapcsolatokban a tisztelet és megbecsülés helyett kialakulni a törvénykezés és a kárhoztatás!
Neked hited van?Azt mondja az ige.
Oké tartsd meg magadban.Valakinek erre, valakinek arra van hite.
Hit és hit között különbség van.
Gyógyultam már meg hitből, úgy hogy fokozatosan jobban lettem és szabadultam meg úgy gonosz szellemtől hogy kiűzték, de úgy is hogy jött Isten jelenléte imádkozás közbe és egész egyszerüen felszabadított az Úr!
Voltmár olyan az életemben hogy 350 forintos órabérért dogoztam, hogy legyen mit ennem és volt olyan ,hogy abszolút nem kellet dolgoznom mert Isten gondot viselt.
 Talán erre mondja az ige hogy kicsoda ismerheti Isten útjait amik kifürkészehetetlenek.
De mégis van Istennek akarata!Talán ezért adta a Bibliát ilyen gazdag könyvnek, hogy mindenki megtalálja a helyes példát és vezetést.
Szólt már Isten olyan igén keresztül, amit megelevenített, hogy abszolút nem gondoltam volna amikor kinyitottam és oda lapoztam hogy ott azon az igén keresztül ad útmutatást.
De azok az igék amik elvileg egy történelmi időben, valami teljesen másról szóltak ,nekem személyes kijelentés volt!
Miért fontos ez?
Azért, mert ha ezt mi keresztények megértjük,hogy neked az a jó ha elmész egyszer egy héten gyülekezetbe nekem az ha ötször,ha neked az a jó hogy a hit gyülekezetébe mész, nekem az hogy az xy gyülekezetbe,vagy ha a másik a mezőn tud felszabadulni ám legyen.Ha valakinek hite van arra, hogy Mercédesszel járjon ám legyen.És ha a másik Opellal jár?Legyen.Vagy bkv-én.Őszintén testvérek nem mindegy?
Ez mind itt elmúlik és megmarad a HIT a REMÉNY a SZERETET.
Se az Opelt se a Mercédeszt nem viszi be senki a mennybe!
Biztos sok keresztény azt gondolja milyen kár!:)
De ha a szívünk nem tud felemelkedni Jézushoz ,akkor biztos olyan gondolkodásunk lesz ami csak a földi dolgokkal tud elfoglalva lenni.
Pedig rólunk azt mondja az irás, hogyha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusba minden embernél nyoromultabbak vagyunk!
Az apostolok semmi mással nem voltak foglalatosak, hanem kenyér megtörésével és az imádkozással.
Ez sem törvényből mondom hanem milyen jó lehetett nekik!
Ki vagyok én, hogy kárhoztassam a más szolgáját?Az Ő Urának áll vagy esik, de meg fog állani.
Az imádkozásnál nincs hatékonyabb dolog!!!
Se a Facebook bejegyzések,se semmi.
Itt hagyj idézzek egy igét Ézsaiásból
"Mivel parancsra új parancs, parancsra új parancs, szabályra új szabály, szabályra új szabály; itt egy kicsi, ott egy kicsi.
Ezért dadogó ajakkal és idegen nyelven fog szólni e néphez."
Nem gondoljátok hogy Isten kezd "belefáradni" már ebbe?
Az öszövetségből ugyanezt csinálták.
A legtöbben semmit sem értettek meg belőle.
("Szeresd az Úrat a te Istenedet és szeresd felebarátodat mint magadat")
Most mi csináljuk ugyanezt az újszövetséggel testvérek?
Ne csináljunk szellemi boxklubbokat!
Főleg ne egymással, kérlek titeket testvérek.
Ehelyett!!!
Lehet szervezni imaösszejöveteleket,dicsérettel,imával,összefogással!
Összejöveteleket, hogy végre a Szent Szellem letudjon szállni és Isten eltudjon indulni az utcákon, városok ,falvakon de nélkülünk nem fog.
Mivel leszek előrébb ha kritizálok egy munkát ,egy ébredést vagy volt ébredést?
Le kelll vonni a tanulságot és továbbmenni!
De ha én nem teszek semmit, csak a számat jártatom akkor én mitől vagyok különb?
Meg kell tanulnuk Jézus beszédeit megélni!
Ne nézd a szálkát!
Nem olyan szép az a szálka, majd az Úr kiveti.Minek gyönyörködni abban a szálkában?
Az ördög ilyenkor röhög a markába, hogy"nézd mint a kutyák a csonton olyanok"!
Van mindenkinek látása?
Szuper!Akkor el lehet kezdeni a munkát,vagy folytatni!
Az életünket nem kimélve az Úrért és a Bárányért és vele harcolni.
Lenne jobb dolga is a Messiásnak.
Őt egy dolog érdekli!
EMBEREKET MENTENI A MENNYNEK!
MINNÉL TÖBBET!
"De addig amig egymást marjuk, vigyázzunk, hogy fel ne emésszük egymást"(Pál)
"Isten agapé"
Ezek mind olyan dolgok amiket a szeretetünkel el kell fedeznünk mint József.
"Mivel József igaz ember volt Máriát el akarta titkon bocsájtani..."
Olyan könnyen kidobunk mindent és válogatunk.
Valaki egyszer valami rosszat mondott?!Na és?
A legfontosabb dolog lenne az eklézsiában a testvéri kapcsolatokat helyreállítani!
Komoly, bensőséges közösségre, amikben barátságok tudnak szövődni, mint Dávidé és Jonatháné.
Akiknek összeforrt a lelkük.
Mert enélkül nincs áldozathozatal!
Ma gyakorlatilag e keresztényeknek ez a hozzáállása:
Őrzője vagyok e én a testvéremnek?
Tudjátok hogy ezt ki mondta igaz?!
És ha tippelnék, Istentől az a válasz hogy: IGEN AZ VAGY!

(bocsánat, hogy nem írtam forrást, de én is úgy kaptam :))
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Augusztus 01. - 18:54:12
Válasz #262

Mariann

 • Vendég

Az egység 2
.De hogyan?

 Az egység alapja az alázat!

"Aki magát felmagasztalja az megaláztatik és aki magát megalázza felmagasztaltatik!"
Ezért mondta ezt Jézus,hogy a kihívottak közössége ne a maffiára legyen hasonló.
Meg van írva:"Egymást különbnek tartsátok!"
Testvérek ez benne van a Bibliában!
A másik különbnek tartására azért van szükség hogy ne jöjjön be az itélkezés.
Mit mondott Pál?Azt ,hogy őneki mint utolsónak,mint egy bolondnak úgy jelent meg neki a Krisztus!
De látjátok neki megjelent.Ebben is van egy üzenet.
Isten elé sem lehet kevélyen járulni.
Meg van írva!Hálaadással és dicséretekkel lépjünk be Isten jelenlétébe!
A hála alázatot szül!
És ha megtanuljuk hogy hogyan lehet ez elé a hatalmas végtelen Úr elé menni akkor nem tud az ember kijönni az imakamrájából "üres kézzel".
Egész egyszerüen Istent arra indítod az alázatoddal ,hogy megáldjon!
Megindul a szíve!
Ha imában kérünk valamit ez a cél.
Ezt Ő nyilván tudja és ismeri!Ezért nincs erre recept.Mert egy személy indulatán kegyelmén múlik!Van amikor csak egy sohaj,elég!
"Ne legyetek hosszú beszédüek"
Ez nem azt jelenti,hogy nem szabad hosszasan imádkozni,hanem nem szabad körmönfontnak lenni!Hanem lényegre törőnek!
Ha valaki szereti Istent sőt mindenkinél jobban szereti őt?
Mutassa meg a testvérén!
De ne csak szóval hanem tettel is!
Mert meg van írva hogy:"hogyan szeretheti valaki az Istent akit nem lát, ha nem tudja szeretni a testvérét akit lát?"
Ezért néznek ma így ki a gyülekezetek.
Mert széthúzás van,nem pedig egység.Még az ébredés elején legalább szellemben egység volt.Tehát mindenki tudta hogy jó szellemet vettünk, mert a gyümőlcsök kézzel foghatók voltak.
Mi történt?
Ha nem kell alázatban járni és tudatosítani magunkban,hogy Jézus milyen szabadítást végzet az életünkben akkor miért mondja az ige,hogy emlékezzél meg hogy honnan estél ki?
Mert ha ezt szem előtt tartjuk, soha nem fogunk mások ellen felfuvalkodni!
Ezek a dolgok mind megoltják az egységet ahol pedig nincs egység előbb utóbb Kenet se lesz!
"Ímé, mily jó és mily gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak!
Mint a drága olaj a fejen, amely aláfoly a szakállon, az Áron szakállán; amely lefoly köntöse prémjére; Mint a Hermon harmatja, amely leszáll Sion hegyeire. CSAK oda küld áldást az Úr és életet örökké!"
A szeretet az utolsó időkben meghidegül!
De ez a világról van megírva!
Ezért kéri Pál:
"Kérlek azért titeket én, ki fogoly vagyok az Úrban, hogy járjatok úgy, mint illik elhívatásotokhoz, melylyel elhívattatok.
Teljes alázatossággal és szelídséggel, hosszútűréssel, elszenvedvén egymást szeretetben, Igyekezvén megtartani a Lélek egységét a békességnek kötelében.
"
És jön a"Hermon harmatja"!!!
Amire mindenki vágyik!
De ha a világ bemegy a gyülekezetbe akkor nyilván ugyanazok a folyamatok fognak végbe menni!
De Részben a centralizáció a tekintély túlzott felemelése olyan jelenség, ami rengetek területen károkat okozott.
Sajnos az egység területén is!
Mert a figyelem elterelődött egymásról és Istenről.
Sokszor rossz üzenetek miatt a hívők között gyanakvás lett úrrá anyagi területen.Reméljük ez nem azért volt hogy a testvérek ne egymást támogassák hanem minden pénz a kosarakba landoljon.
Reméljük!
Azt hiszik az emberek ,hogy a centralizáció összefogást eredményez ,
de ennek pont az ellenkezője igaz,ha a centrum nem Jézus Krisztus!
De ez egy kétélü fegyver amibe a ki centralizál és épp túlzott hatalmat ragad magához ugyanúgy beledől.
De ez csak egy terület.
Ezen kívül szisztematikus prédikációt a testvéri kapcsolatokról gyakorlatilag nem lehet hallani!
Furcsa módon valahogy mindig az összefogás, az egység üzenete hiányzik.
Hatalmas szükség van erre a házasságban,a gyülekezetekben,de például munkahelyeken is!
Az egységnek egy felsőbb formája az egyesülés!
"Mert aki az Úrral eggyesül EGY szellem ővele"
Ez olyan mint amit az ige mond a szeretetről.Van amikor valakit betőlt Isten Szelleme és megtapasztalja Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét.
("És megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig.")
És van az az állapot amikor valaki meggyökerezik a szeretetben!
Ez utóbbi a cél!
"És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul."
Benne is van az igében,hogy hogyan kell szeretni!Adjuk oda önmagunkat!
Ne várjunk semmit!Innen nem lessz visszaút!Megszünik a félelem!
Nem tudom volt e olyan valakinek hogy elege van valamiből,hmmm vagy mindeből?:)
És olyan volt ehogy saját magából volt elege?Nekem igen!
Nem hiszem hogy Jézusnak lett volna ilyen életérzése!
Miért?Mert nem volt olyan hogy saját maga!:)
Ez maga a szabadság!
Az önzés nagyon sok probléma oka!
Lehet menni önzően Isten jelenlétébe,imába,munkába stb...
De lehet azért menni Istent dicsérni mert annyira szeretjük Jézust hogy egy célunk van!Hogy Ő fel legyen magasztalva Ő meg legyen dicsőítve!
Őbenne is ez élt ,hogy az Atyát megdicsőítse!
Legyünk ebben is hasonló hozzá ahogy a feltámadásában is.
Jézus azért jött hogy az Ő sorsából részesedjünk.És a kereszthalál egy része volt az életének.Jelen pillanatban dicsőségben a mennyben van!
Ha Jézus úgy tudott oda bemenni,hogy az életét letette,az biztos hogy nekünk se fog máshogy menni!De győztes élet vár!
És gyakorlatilag sebezhetetlenné válik az ember!
Az egységet a szeretet hozza létre,a hitet pedig a szeretet.
Ahogy meg van írva:A szeretet által munkálkodó hit!:)


(bocsánat, hogy nem írtam forrást, de én is úgy kaptam :))
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Augusztus 09. - 10:25:34
Válasz #263

Nem elérhető Kegyelem

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 58
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 15:41:48
 • Testvér
 • Regisztrált: 04/11/2015
Idézet
Csak képzeljünk el, egy frissen megtérő embert akinek nem nyomtak kezébe Bibliát, de mégis betöltekezett Szent Szellemmel - mert ő bízott Istenben ha hisz Őbenne akkor az Isten ígéretei az életébe valóra válnak - és elvezette és megtanította minden Igazságra (és persze finoman odahajolunk hozzá és a fülébe súgjuk diszkréten, hogy erre azért van szükség mert (olyan) gyülekezet mint manapság létezik sose volt és mellesleg a Bibliában hasonlóról se írnak, (max. házi csoportok, házankénti összegyűlésről)  a hazugság már más kérdés)

( Továbbra is úgy szeretnék írni ,hogy a saját véleményem.
Mivel kevés az időm, az ige szóra nem kerestem frappáns szinonimákat (tele leszek szóismétléssel,bocs)  )

Mindenek előtt a fenti írást ,úgy magam ,minta saját részemről ,a leghatározottabban visszautasítom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Kártékony (sátáni) hazugságnak tartom x 1000.)

Teljesen alap, hogy Isten az Ő felkent beszédén keresztül ( Szelleme által kinyilatkoztatott ,élővé és elevenné vált (igei) igazságok segítségével)  ,és a mi (erre) válaszol adott hitünk által ( / hit cselekedetünk által) munkálkodik az életünkben.
Ez kikerülhetetlen.
A kijelentésnek persze sok formája ,módja ,vagy célja lehetséges ,az alapja (szerintem) minden esetben csakis az ige lehet."Kedves"  Gyorgyur

Először is "köszönöm", hogy az írásomat és ezzel engem is le sátánoztál...

Lehet én fogalmaztam rosszul, de én arra utaltam, hogy ha Jézus korában az emberek Biblia és gyülekezet nélkül megtudtak maradni a Szent Szellem segítségével a Krisztusban akkor valszeg ma is.

Nem tudom miért kell görcsösen ragaszkodni a (mega) gyülekezetekhez amikor a Bibliában egyetlen egy szóval sincs ilyesmi említve, max csak házi csoportok ahogy írtam.  Az igazi hívő akkor lesz felnőtt keresztény amikor már egyedül is ki "mer" lépni a szellem világba, amikor egyedül is megtudja hozni a döntéseit az élet nehéz kérdéseiben, amikor ahogy az Ige mondja: eltudja dönteni mi a neki a jó vagy mi a neki a rossz. Persze a mostani gyülekezeteknek nem ez a célja, hisz akkor elmaradna a bevétel. (irónia) Tudom kényelmesebb bent ülni a gyüliben, minden héten ugyan úgy és percre pontosan megszabva az Istentisztelet programját(?) és rámondani hogy a Szent Szellem szabadsága van ezen. Hát szerintem nem.

Nem akarom tovább nyújtani, mert lehet sokakat megbántok, meg vitát gerjesztek, de Jézus azt mondta: "Menjetek (a világba)" és nem azt hogy : "Üljetek (a gyülekezetbe)".

Tudom, tudom, hogy nem csak a gyüliben ültök hanem mentek is a világba..


Béke  sl8


"A közkedvelt író, Francis Chan nemrég tárta fel szívét a Facebook alkalmazottai előtt, azt ecsetelve, hogy hét évvel ezelőtt miért engedte el virágzó kaliforniai megagyülekezetének kormányrúdját.

A kaliforniai Simi-völgyi Cornerstone Gyülekezetbe 2010-ben körülbelül 5000 ember járt és egyre csak növekedett. De Chan úgy érezte, hogy az általa alapított megagyülekezet nem olyan volt, amilyet Isten akart.

– Egy ponton frusztrált lettem, biblikus értelemben –, mondta Chan a Facebook központban 2016 június 17-én. – Várjunk csak egy kicsit! A Biblia szerint mindegyikünknek van egy természetfeletti ajándéka, amelyet a Krisztus Teste felé kell használnia. Én meg olyan vagyok, mint akit hétről hétre 5000 ember látogat, hogy hallják és lássák az ajándékomat. Mekkora pazarlás! Majd elkezdtem azon tűnúdni, mennyibe kerül ezt az egészet fenntartani: több millió dollárba!

– Tehát elpocsékolom ezenknek az embereknek a forrásait (akiknek az Írás szerint csodálatos ajándékaik vannak a Test felépítéséhez), ám ők csak itt ülnek csendben. Ülnek és engem hallgatnak.

Ráadásul úgy érezte, hogy az Egyház nem követi Isten parancsolatát, hogy szeressék egymást. A résztvevők 30 másodpercre köszönnek egymásnak, és heti egyszer különféle klikkekbe tömörülnek.


– Úgy voltam vele: „Istenem, Te egy olyan egyházat akartál, amely a szeretetéről ismert és olyan népet akartál, ahol mindenki használhatja ajándékait.” És: „Egy test vagyunk, egy tag vagyunk. De ha csak a száj az egyetlen működő rész, és egyedül húzom magam után a Test többi tagját, az engem az őrületbe kerget…”

2010-ben meghozott döntése, miszerint elhagyja Cornerstone-t, amelyet a nappalijában kezdett el, sokakat sokkolt, beleértve evangéliumi lelkipásztor társait is. A gyülekezetnek szóló akkori bejelentésében azt mondta, hogy egyfajta nyugtalanságot és indíttatást érez, hogy elengedje a megagyülekezetet és új kalandba kezdjen.

Azt is jelezte, hogy észrevette, kényelmessé vált.

A Facebook konferencia beszédjében részletesebben kifejtette, miért döntött a távozásról, beleértve azt a vágyát, hogy megszabaduljon a büszkeségétől, mivel a Crazy Love (Őrült szerelem) c. könyve bestseller lett és így ő is népszerű és keresett előadóvá vált.

– Akkor teljesen megrémültem –, emlékezett vissza Chan – a büszkeségtől, amit az váltott ki, hogy konferenciára [megyek], az arcomat egy magazin címlapján látom, és hallom a suttogást, amint belépek az előadóba, és ráadásul mindezt még élvezem is.

Egyszerre Chan meggyőzve érezte magát, és rájött, hogy mindazzá vált, ami nem akart lenni. – Mindaz lettem, amiről Te (Isten) azt mondtad, hogy gyűlölöd – jött rá. – Ki kell jöjjek ebből, különben elveszítem a lelkemet!

Ahogy el akart rejtőzni „ama furcsa celebség" elől, azt is felismerte, hogy eltűnt a régi Francis Chan, „az a szeleburdi kölyök, aki beleszeretett Jézusba a középiskolában, és elkezdett mindenkit felhívni az évkönyvből akit ismert, hogy beszéljen nekik Jézusról, mert annyira aggódott az örök sorsukért.”

Chan kihangsúlyozta a Facebook csoportnak, hogy Isten gyűlöli a büszkeséget, és hogy az ember könnyen elveszítheti az alázatosságot.

Manapság Chan San Franciscóban egy házigyülekezet mozgalmat vezet (We are the church – Mi vagyunk az egyház). Jelenleg 14-15 házi gyülekezet van, mondta, és 30 pásztor (két pásztor házanként), akik mind juttatás nélkül végzik szolgálatukat. Mindegyik gyülekezetet úgy tervezték, hogy kicsi legyen. Így inkább olyanok ezek, mint egy család, ahol a tagok ténylegesen megismerhetik egymást, szerethetik egymást és használhatják ajándékaikat.

– Van néhány száz emberünk, és semmi költségvonzata nincs – magyarázta Chan. – Mindenki növekszik, mindenkinek magának kell elolvasnia a Bibliát, és az emberek tényleg törődnek egymással. Nem is prédikálok nekik. Maguktól találkoznak az otthonukban, tanulnak, imádkoznak és törődnek egymással. Ők válnak a gyülekezetté, és csak imádom, és rájövök, hogy ez a 30 srác vezeti ezt, asszonyokkal együtt.

– A csatlakozók között találhatunk olyanokat, akik az utcáról jönnek, börtönből szabadultakat, doktorokat és másokat, akik itt dolgoznak (a Facebooknál) vagy a Google-nél – mondta.

Azt is reméli, hogy évente megduplázódik a házi gyülekezetek száma, hogy így 10 év alatt 1,2 millió ember legyen a Mi vagyunk az egyház mozgalomban. Majd megismételte, hogy mindez anyagilag semmibe se kerül.

Hogyan hasonlítaná Chan össze a megagyülekezetet, amelyet egyszer vezetett a jelenlegi egyházi mozgalommal?

– Az egyik srác így foglalta össze: sokkal inkább olyan ez, mintha örökbe fogadnának, ahelyett, hogy árvaházban lennék – mondta Chan. – A gyülekezet, ahogy eddig csináltam, olyan volt, mint egy árvaház: van egy csomó gyerek egy vezetővel. Ahelyett, hogy azt mondanánk: „Nem, tudod mit?  Adunk neked egy otthont, ahol ezek a srácok tényleg ismerni és szeretni fognak téged, és törődni fognak veled.”

– Pont olyan ez, mint a család.

Emlékezve egy józan pillanatára, amikor még a Cornerstone Gyülekezetben volt, Chan azt mondta, hogy bemerített egy bandakölyköt, de a srác később elhagyta a gyülekezetet, bár nagyon is aktív volt benne.

– Az egyik barátom megkérdezte tőle: „Hé, miért nem vagy többé a Cornerstone-ban?” Azt mondta: „Mert félreismertem a gyülekezetet. Amikor bemerítettek, azt hittem, egy új bandaba léptem, akik a hét minden percében olyanok, mint a családom. Nem tudtam, hogy ez csak annyi, hogy valahová beülök minden vasárnap."

Amikor Chan meghallotta ezt, teljesen kiakadt.

– Annyira felbosszantott, hogy a bandák sokkal jobban kiábrázolják a családot, mint Jézus Krisztus gyülekezete. Ezzel így nem tudok tovább élni… Valami mást fogunk tenni.

Chan azt mondta, hogy bár szereti, amit most csinál, elismeri, hogy nem könnyű, és hogy a korábbi melója a megagyülekezetben könnyebb volt néhány szempontból.

– Náhanapján azt gondolom, hogy sokkal könnyebb volt, hogy csak prédikálnom kellett, majd elmentem, hogy hazakocsikázzak, és hagyom őket, ahogy vannak – mondta nevetve a Facebook alkalmazottainak. – Nem kell foglalkoznom a problémáitokkal. Nem is látlak többé.

– Ez nagyon könnyű. Itt van ez a kör, és benne vagyunk egymás életében. Nem bántásból mondom, most nem a Facebook ellen beszélek. De mégis olyan, hogy csak azt rakom ki magamról, amit akarok. Na így működött a gyülekezet is. Hadd mutassam meg nektek vasárnap reggel a falamat és hadd mutassam meg a legjobb képeket és a legnagyobb eredményemeit.

– De ha ez egy család, akkor ott lesz rumli is. Meglátod az emberek szennyesét. Mint ahogy találkozol testvéreiddel minden karácsonykor. Zűrösek, mert a család ilyen. Na pont ezt akarta Krisztus. Ezért mi is harcolunk érte. És robbanásszerűen elkezdett növekedni.

És hogy mit csinál azzal a sok pénzzel, amit a bestsellerei után kap, Chan azt mondta, hogy mindent szétosztogat.

Évekkel ezelőtt azt imádkozta Istennek, hogy csalódott a gyülekezet gazdag emberei miatt, akik a pénzüknek csak 5-10 százalékát adják a gyülekezetbe, míg milliókból élnek. Azt kérte, hogy Isten emelje fel a gazdagok egy olyan új generációját, akik valóban az örökkévalóságért élnek, és minden pénzüket elosztogatják, vagy őt tegye gazdaggá.

– Mindent elosztogatok, hogy megmutassam, Te sokkal jobb vagy minden pénznél – emlékezett vissza imájára Chan. Így amikor meglepően egymillió dollárt könyvelt el a következő évben a könyve révén, és még többet a rákövetkező évek során, mindet ráírta egy jótékonysági alapra, mondván: – hogy még csak hozzá se tudjak érni. Még az ebédemet sem tudom megvenni ezen a pénzen… csak jótékonysági célra adhatom.

– Ez volt a legjobb dolog! Most úgy tölthetem a napjaimat, hogy megnézem, hol vannak szükségletek a világban, és hogy én miként járulhatok hozzá."

Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2017. Augusztus 19. - 15:21:47
Válasz #264

Nem elérhető Gyorgyur

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 859
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 22:02:36
 • Testvér
 • Regisztrált: 15/09/2013
Kedves Testvérnő!

Idézet
"Kedves"  Gyorgyur

Először is "köszönöm", hogy az írásomat és ezzel engem is le sátánoztál...

   Jak 3:15 Ez nem az a bölcsesség, amely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.

Senki sem sátánozott le senkit.

Idézet
Lehet én fogalmaztam rosszul, de én arra utaltam, hogy ha Jézus korában az emberek Biblia és gyülekezet nélkül megtudtak maradni a Szent Szellem segítségével a Krisztusban akkor valszeg ma is.

Kikre gondolsz?!


És hogyan hasonlíthatunk össze ,egy olyan nemzedéket a miénkkel,ahol a 170 millió akkor élő ember nagyon kis töredéke tudott egyáltalán olvasni.
Arról nem is beszélve ,hogy a többségük még a saját települését (vagy annak környékét) sem hagyta el soha életében (ha csak el nem üldözték).
Akkor ,amikor az átlagéletkor a legjobb esetben 29 év volt .

Azon emberek számára ,akik ilyen körülmények között éltek ,valószínűsítem ,hogy Isten kegyelme biztosította az üdvösség útján maradást.
Mi nem ilyen szituációban élünk !
Annál is inkább nem ,mert a mi világunk nagyobbik felén a Szentírás ,szinte korlátok nélkül ,a legtöbb fordításban (konkordancia ,meg a többi hóbelevanc+"több millió tanítás) ,majdhogynem ingyen elérhető.
----------------------------

A kijelentéseddel nem is ez a legnagyobb baj (mármint ,hogy szerintem)) félreértésen alapszik.
Hanem az ,hogy van aki komolyan is veheti.

Élő példát tudok hozni arra ,hogy milyen deformációkat okozhat az ,ha a hívők, kiket a helyzetük nem kényszerít , az Ige (Igei alapok) nélkül  ,kizárólag "kijelentésre hagyatkozva próbálkoznak tájékozódni ,Krisztusban megmaradni.
""Fekete máglya"".

--------------------------------------
Idézet
Nem tudom miért kell görcsösen ragaszkodni a (mega) gyülekezetekhez amikor a Bibliában egyetlen egy szóval sincs ilyesmi említve, max csak házi csoportok ahogy írtam.

Egyrészt -Másrészt

Soha nem írtam (egyszer sem) ,hogy ragaszkodni kellene a mega gyülekezetekhez .
Ilyen formán ,a hozzászólás többi részét ambivalensnek tartom.

-----------------------------
Mega gyülekezetek

Tudom ,hogy sértő ,de magamban mégis azt gondolom ,hogy felületesen ítélitek meg a dolgokat.

A legtöbb mega gy. egy olyan Szolgálathoz (szolgálati ajándékhoz) kapcsolódik (szerintem a ez a 20. századra többnyire igaz)  amit a többi hívő ,ha akar sem tud kiizzadni magából.
Több nagy ajándékkal rendelkező ember életrajzát is olvastam,és valamennyiről elmondható ,hogyha nagy erőben szolgált ,emberek tízezrei ragadtak rá ,mint légy arra a bizonyosra .
Mindamellett ,hogy áldásként ,egyben nagyon nagy teherként viselték a tömegeket .
Erre lett a mega csőrcs.
Persze megtehették volna ,hogy apró sejtekre oszlanak ,de az emberi természet ehhez sajnos nem igazodik.((Én magam is jártam olyan házigyülibe ,ahol állandó problémát okozott ,hogy hiába osztották újra meg újra az embereket ,olyan kegyelemben szolgált a házi gyülekezet "vezetője" ,hogy az emberek mindig visszaszivárogtak.))

És akkor még nem írtam azokról az időkről ,amikor az isteni ébredés elér egy nemzetett ,és nagyon rövid időn belül több tízezer ember tér meg.

Mindezt csak azért írtam ,mert ez sem fekete vagy fehér.
És ha írunk egy kérdéses problémáról ,akkor próbáljuk meg mélyebben elemezni azt.

gy


 

Róm 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu