Szerző Téma: Tévtanítások felismerése  (Megtekintve 35854 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2014. Október 23. - 19:54:18
Válasz #120

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 3142
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:Ma - 22:04:15
 • Regisztrált: 27/12/2009
Kedves Mariann!

Elgondolkoztam még azon, amit írtál… Most nem Rád gondolok, hanem általánosságban kérdezem. Csalódnak emberek a gyülekezetben és ezért nehéz nekik szeretni a zsidókat? Valahogy nekem ez nem jön össze. A zsidók mit tehetnek erröl?  Egy csalódás lehet gyógyír számunkra, ha jól reagáljuk le. Rájövünk, hogy nem emberek szabják meg, hogy mit higyjünk, hanem Isten Szava. De ha átesünk a másik oldalra, azzal semi sem oldódott meg. Igen, van úgy, hogy megterhelnek ezek a csalódások.  Ám Jézus bátorít minket:

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
Mt 11,28

Amikor saját egyházamban csalódtam, az ÚR a szívemre helyezte a 121 Zsoltárt:

Zarándokének. Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? 2. Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. 3. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ. 4. Bizony nem szunnyad, nem alszik Izráel őrizője! 5. Az ÚR a te őriződ, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. 6. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. 7. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. 8. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.   


 cw6
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
bist
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2014. Október 23. - 20:19:14
Válasz #121

Mariann

 • Vendég
Kedves Lilla !

Természetesen nem a zsidó emberek tehetnek erről , és úgy gondolom, hogy nem is az a hívő ember , aki elkezd járni a gyülekezetbe. Hogy kicsit konkretizáljam. Van valaki , aki megtér Istenhez , elkezd járni a gyülekezetbe , de vannak dolgok , amelyeknél segítségre szorul(nem anyagi dolgokra gondolok). lelki tanácsadás, pásztorlás , és ezt nem kapja meg . Van hogy esendőségét bűnként kapja vissza sokszor itélkezés formájában . Egy idő után úgy érzi , magára van hagyva , de alkalomról alkalomra azt hallja, hogy szeresd a zsidó embereket . Göndolhatja e azt, hogy én nem érek annyit ?? persze , hogy gondolhatja. és ahogy hozzászólásom elején írtam , sem a zsidó emberek , sem pedig a keresztény ember , mondjuk akivel példálózok nem tehet. Aki erről tehet , az, aki nem kezeli helyén ezeket a dolgokat. Nincs azzal baj természetesen, ha egy gyülekezet elkötelezett Izrael felé, ha a gyülekezet pásztora saját híveivel is törődik. Nagyon sok sebzett szívü ember van akár keresztény , akár zsidó ember között, és van, hogy a mérleg egyfelé billeg. Erre írtam, hogy felborult az egyensúly. Ezt kellene valahogy rendbe tenni.

 bye2

2014. Október 23. - 20:32:59
Válasz #122

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 3142
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:Ma - 22:04:15
 • Regisztrált: 27/12/2009
Ezekben az esetekben egy szükséges, minden ilyen sebet az ÚR elé vinni, és hagyni, hogy Ö gyógyítsa be. Az Íge nagyon komolyan figyelmeztet:

Ezért tehát a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, 13. és egyenes ösvényen járjatok, hogy a sánta meg ne botoljon, hanem inkább meggyógyuljon. 14. Törekedjetek mindenki iránt a békességre és a szent életre, amely nélkül senki sem látja meg az Urat. 15. Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.
Zsid 12,12-15

 cw6
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
bist
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

2018. Július 10. - 18:16:18
Válasz #123

Nem elérhető Mariann

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 33
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:Ma - 20:30:59
 • Testvér
 • Regisztrált: 07/04/2018

Sok hamis tanítás létezik a keresztény világban, az egyik ilyen a jólét evangéliuma. Eszerint Istennek egyéb vágya sincs, mint hogy a híveit egészségessé, gazdaggá tegye. Egy ilyen hamisság olvasható itt, saját fordításban:

Ismerjék meg az embert, aki pénzt csinál a kereszténységből Afrikában

Az elmúlt 20 évben a kereszténység megnövekedett Afrikában. Azonban súlyos kétségek vannak afelől, hogy mi történik a kereszténység nevében a kontinensen.

Conrad Mbewe, a zambiai Lusakaban található Kabwata Baptista Egyház pásztora, akit az „afrikai Spurgeonnek” hívnak, azt mondta, hogy a jólét evangéliuma egy nem várt vendég, ami tartós lakozást vett Afrikában. Ő egy reform baptista, aki azt reméli, hogy az igazi evangélium ébredését láthatják majd Afrikában. A Gospel Coalition nevű újságba írt egy cikket 2015-ben:

„Néven kell neveznünk a jólét evangéliumát itt Afrikában, mert lecserélte a valódi evangéliumot egy olyan „evangéliumra”, ami valójában nem is az. Ez olyan körökben történik, amelyek egykor az evangelikál mozgalom fő útvonalai voltak. Mindenhol, különösen a rádióban és TV-ben, szinte csak arról hallasz üzenetet, hogy Isten azt akarja Jézus Krisztus által, hogy fizikálisan egészségesek és anyagilag bővölködők legyünk. Alig hallani tanítást a bűnről és a megtérésről.”

Íme, egy eset Daniel „Angyal” Obinim püspökkel kapcsolatban, aki az International Godsway egyház alapítója Ghánában.

Kifogástalan öltözetben ül egy túlméretezett székben, ami egy trónra hasonlít, miközben a követői bankjegyeket dobálva a lábához közelítik meg. Állítása szerint Jézus Krisztus megígérte, sőt garantálta neki, hogy joga van 20 házhoz, nyolc Range Rovershez, öt terepjáróhoz és három Chryslerhez.

A hírek arról szólnak, hogy a gyülekezetei dugig vannak emberekkel. „Ezek a gyülekezetek robbanásszerűen növekednek, mert az emberek anyagi vágyaira válaszolnak,” magyarázza Akosua Adomako Ampofo, az accrai African Studies Institute of the University of Ghana, professzora. „Az emberek, különösen a város szegényebb részeiből, válaszokat keresnek a mindennapi szükségeikre, ezért a jólét ígérete – kiegészítve a csodás gyógyulásokkal – vonzza őket.”

A tömött gyülekezeteiben kapott felajánlások mellé, Obinim a marketing mestere. A legutóbbi ötlete az # ObinimStickerChallenge, ami egyre népszerűbb a közösségi médiában. Ezt a hashtag sticker (öntapadós címke) olyan felvételek végén hangzik el, amelyek körbejárnak az országban. Ezeken a gyülekezetének tagjai bizonyságot tesznek arról, hogyan segítette őket valamilyen módon a címke, amin Obinim arca látható.

Az „Obinim challenge” gúny tárgyává is lett ugyanakkor. Az Egyesült Királyság ghánai nagykövete, Jon Benjamin a következőt írta Twitteren: „Igen, egy # Obinim címkét ragasztottam a homlokomra múlt éjjel, és amikor ma reggel felébredtem, két fejem volt…de agy nélkül.”

Obinim „teológiájának” többi része is gyanús. Azt állítja, hogy bármivé át tud változni, állatokká és fává is. Útlevelet tud szerezni a szellemi világból. Ki tudja cserélni a testrészeket. Obinim követői most már Obinim angyalként utalnak rá. Azt mondta nekik, hogy az apja, Jézus, angyalnak alkotta meg őt. Bizonygatja, hogy be tud lépni az emberek álmaiba. Legutóbb azt mondta a gyülekezete tagjainak, hogy elment a mennybe, ott beszélgetett Istennel és kivívta a sátán irigységét.

Míg ezek a történetek szórakoztatóak, a hatásuk már nem az. Mbewe pásztor a következőt írja:
„Ez olyan, mintha a gyereknek édességet adnál étkezés előtt; elveszed az étvágyát attól, ami valóban tápanyagdús és hasznos a szervezetnek. A Biblia alapvetően arról szól, hogy megmenekülhetünk a bűntől, és Krisztus képmására formálódhatunk, megszentelődünk. Azokat kellene csodálnunk, akiknek az istenfélelme a Nap déli erejéhez hasonlóan ragyog, de hamar elveszítjük ezt a látást. A keresztények inkább azokat csodálják, akiknek nagy házaik, feltűnő autóik és ruháik vannak, még akkor is, ha ezek az emberek bűnben élnek. Ez pedig botrányokhoz vezet olyan evangelikál körökben, ahol ezek korábban ritkán fordultak elő. Továbbá, a jólét evangéliuma elhiteti az emberekkel, hogy az egészség és a jólét az Isten emberének imájára valósul meg (amit ő akkor mond el, ha te elveted az anyagi „magvakat”). Ez ellentmond annak a ténynek, hogy az egészség és jólét a helyes higiénia, helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás, orvosi kezelés, tisztesség, megújulás és kemény munka eredménye. Ez a tanítás egy vallási piramis rendszerré változott, amiben az úgynevezett „Isten embere” egyre sikeresebb, míg a vakbuzgó követői egyre szegényebbek. Minden nap olyan megtévesztett egyénekkel kell foglalkoznunk, akik túl későn ébredtek fel. Ez a tanítás egy szabadjára engedett pusztítás sok keresztény életében.”

És nem csak Ghánában.

Beth Moore azt mondja, hogy valami hasonló történik Amerikában is, csak pepitában. Ezen a héten egy vitafórum keretein belül az MLK50 konferencián Moore azt mondta, hogy míg Amerikában sok evangelikál hívő büszke arra, hogy nem csatlakozott a „jólét evangéliumához”, addig sokan bűnösök abban, hogy csatlakoznak az „elkényeztetett evangéliumhoz”.

„Úgy gondolom, az történt, hogy a tanítványozás során nem tanítjuk azt, ami alapvető a hívő életben. Amikor hordozzuk a keresztünket és követjük Jézust, akkor egyenesen a viharba sétálunk bele…De amihez csatlakoztunk, az egy elkényeztetett evangélium, amiben félünk a szenvedéstől és félünk attól, hogy valaki kritizáljon minket és megbántsa az érzéseinket,” jelentette ki Moore. „Ez Jézus Krisztus evangéliumi munkája és mi Vele megyünk. Bármibe is kerüljön, bármennyire népszerűtlen legyen is. Őt gyűlölték. Többet kellene tűrnünk és elviselnünk.”

Mindegy, hogy az elkényeztetett evangélium vagy a jólét evangéliuma csábításáról van szó, Mbewe pásztor azt mondja, hogy azok, akik bedőltek neki, nem elutasították a valódi evangéliumot, hanem fogalmuk sincs arról, hogy mi a valódi evangélium. Azért imádkozik, hogy a Szentlélek megnyissa a szemüket arra a hazugságra, amit elfogadtak.

A cikk forrása:
https://churchleaders.com/…/322838-christianity-in-africa-d…
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2018. Július 10. - 19:14:02
Válasz #124

Nem elérhető salamon

 • Törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 269
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Július 10. - 19:22:33
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
így igaz, ahogy írod Mariann.
európában is jelen van ez a hamis jóléti- prosperity-evangéliumi tanítás, csak egy kicsit másként magyarázva.
nyílván az emberek ezt akarják hallani, mint  sem azt, hogy nehezen fogsz megélni.
most már valóban a Szent Lélek hangja kell, hogy szóljon a bensőnkben,- és nem más emberi hang által, akin keresztül szól a Szent Lélek-, mert akkora a megtévesztés az ún. keresztény egyházakban is.

2018. Július 10. - 20:20:50
Válasz #125

Nem elérhető Lilla

 • Hős tag
 • *****
 • Téma indító
 • Hozzászólások: 3142
 • Ország: 00
 • Utoljára itt járt:Ma - 22:04:15
 • Regisztrált: 27/12/2009
Kedves Mariann!

Nagyon jó írás, kösz, hogy beraktad!

Az elkényeztetett evangélium“ – még nem hallottam ezt a kifejezést, de hihetetlenül találó. Én általában „Wellness evangeliumnak“ neveztem, de ez még találóbb. Olyan az érzésem sokszor, mint a tékozló fiú esete. Kikéri, igényt tart az örökségre, hogy aztán eltékozolja földi dolgokra.

Ez lenne Jézus üzenete? Nem gondolnám, hiszen Ő egy radikális üzenettel küldte szét tanítványait!

„Térjetek meg, mert elközelített a Mennyek országa.“ Ezért pedig érdemes minden földi dolognak hátat fordítani, vállani a gúnyt, a kiközösítést (örömmel).

Sohasem volt népszerű a tiszta Evangelium megvallása.

Dr. prof Kiss Ferenc, zsidó-keresztény testvérünk, aki erőteljesen szolgálta az Urat mondta:

„A hívőket nem a hibájuk, vagy a vétkük miatt támdják, hanem hűségük miatt!“

Igazából csak azt tud szenvedni, aki igazán szeretni is tud.

Isten áldása pont abban van, hogy kiönti szeretetét a mi szívünkbe.

Olyan jó lenne ehhez az első szeretet cselekedeteihez visszatérni, amikor is egymás terhét közösen hordozzuk. Együtt sírni a sírokkal… Együtt örülni az örülőkkel…

Adjon az ÚR világosságot, hogy felismerjük az igaz Evangéliumot!
Az ő akarata szült minket az igazságnak ígéje által, hogy az ő teremtményeinek valami zsengéje legyünk.
Jak 1,18

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu