Szerző Téma: Álmok, rémálmok  (Megtekintve 14950 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2012. Június 24. - 23:42:02
Válasz #30

Nem elérhető Ibolya009

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 115
 • Ország: 00
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2017. Szeptember 07. - 20:56:00
 • Testvér
 • Regisztrált: 24/04/2012
drága testvéreim az urr áldjon én vellem számtalanszor ellőfordult és valloságosan én nem álmodtam volt ojan miellőt ellaludtam volna iszonyatos félelmett érreztem és nem tudtam megszolalni sem se megérintennni a páromat hogy felébreszem de magamban tudtam imátkozni azt mondtam jézusom kérlek ne ennged hogy meg ijeszen ez kb 5 percig tartott de leverrtek a vizek is és ez visza térrő volt nálam volt ojan is amikor felébredtem  és ugy ijesztettt meg  de a vizek le vertek utoljára ez 3 honapja tőrtént meg vellem  hála az urnak az ota sem de volt ojan érrzésem amikorr akkart ijesztenni de imátkoztam amikor ezt éreztem nagyon rosz volt  és valoságosan levertek a vizek  utoljára amikor eztőrtént vellem akkor valloságosan láttam egy képett magam ellőt amint a párom álll ellőtem egy nővel és simogatja és egy kis gyereket velűk  de akkor semmi félelmet sem érreztem aztán magamban gondoltam ezt az urr mutatja nekem hogy azzal a nővel csalhat meg a párom a kitől van is egy kis fia de  ahogy elltűnt ez a kép ellőtem akkor iszonyatosan jőtt rám az a félelemami anyirrra le bénitott szo szerint hogy megszolalni se tudtam ojankor érreztem ahogy az urr beszél hozzám és egy táblát láttam  ahol volt az a kép amit láttam az a tábla hasonlo volt mint amik az étttermek ellőtt szoktak lenni de tűzesen villlogott és az volt rá irva az ige ami megszabaditt   és kőzben az urr hangja is mondta ezt és  ugy érreztem mintha valaki harcolna az őrdőgel érrtem ez az ijesztés azota héla az urnak nincsen az életemben sajnos az ellőt fojamatosan volt amiota abba hagytam a prosticiot és hála az urnak megszabaditott a félelemtől is és a prosticiotol ezt elmondtam sok embernek van aki elhiszi van aki nem a páromnak is elmondtam és a hugomnak is és sok embernek de héla az urrnak megszabbaditott remélem az urr nem engedi soha azt már meg mert a rémálomnál is roszabb volt valoságos volt az ur áldása legyen velletek ibolya happy1 happy1 hello1 hello1 gs07

2012. Június 25. - 07:01:33
Válasz #31

Kamilla

 • Vendég
Szia Ibolya   ok21

A túlfeszített idegrendszerünk, az elménk tud velünk ilyen csúf játékot űzni,
Amikor megoldatlan probléma van az életünkben, ami felett nincs uralmunk, amitől félünk, illetve a következményeitől, mint itt te, hogy mi lesz, ha a férjed esetleg elhagy az idegen nőért, otthagy egyedül annyi gyerekkel.
Ehhez még hozzájön az ellenség vádlása, kárhoztatása, mert kihasználja gyengeségünket.
Amikor rendeződnek, vagy rendeződni látszanak a dolgok, akkor megnyugszunk és megszűnnek az ilyesfajta gyötrődések.

De ha csak úgy látszik,hogy rendeződtek, de nem valóságosan, akkor törekedni kell a valóságos rendezésre: itt például a férjeddel kell megbeszélni, tisztázni a dolgokat, és megbocsátani kölcsönösen egymásnak és megerősíteni a szövetségeteket az Úr előtt egymással, hogy az ellenség ne férkőzhessen hozzátok és ne okozhasson megint zűrzavart a házasságotokban.
Így minden kételytől megszabadultok.
A lényeg, hogy meg kell bocsátani és többé nem hánytorgatni, nem feltépni sebeket, hanem valósággal elfelejteni, ahogyan az Úr is teszi a mi megvallott és megbánt bűneinkkel!

Mindenek előtt egyénileg az Úr elé kell mennetek, és bűnbánatot tartani, kinek-kinek a saját vétkei miatt, és kérni Jézus Vérét, tisztítson meg!
Így aztán jó lelkiismerettel tudtok megbeszélni mindent egymással, tudva azt, hogy Isten, Aki a harmadik fél a szövetségetekben, Aki megtartója házasságotoknak, családotoknak, Ő megsegít és mindent elrendez, ha ti tisztán, őszintén álltok egymás előtt, letéve a múltat és előre néztek.

Áldott szép napot nektek   pááá

Júdás 20-21;
Ti pedig szeretteim, épülvén a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Szellem által,
Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmasságát az örök életre.


    szeretettel Kamilla    cw6


2012. November 02. - 10:37:44
Válasz #32

Nem elérhető Ilda

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Ország: 00
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2014. Január 25. - 23:18:18
 • Testvér
 • Regisztrált: 02/11/2012
Megtérésem előtt hosszú hónapokat foglalkoztam álmok magyarázásával C.G. Jung módszereivel, szimbólumaival.(Ekkor abban a tudatban éltem, hogy minden álmom Istentől jön-ennyire megcsal az sátán, és jónak állítja be a rosszat.) Mára már nagyon bánom hogy belefogtam ilyesmibe tudatlanul. Miután elhívott Isten, hogy Őt szolgáljam, felégettem a füzetemet, amibe az álmaimat irkáltam, és buzgón imádkoztam az Úrhoz, hogy törölje el az álmaimat, mert végre tisztán látom mennyire sötét szellemi erők tartják fogságban azt, aki ilyenekkel foglalkozik. Azóta reggelre nem hagy bennem mély nyomot egyetlen álom sem, kivéve, ha valamit nem úgy cselekszek, ahogy azt Isten szeretné, így a sátán ismét próbálkozhat. De az tény és való, hogy a hívőket jobban támadhatja az ördög. Tüzes, szurokba mártott nyilaival, amik vége lángol. Ahol ez célba talál, ott nagy károkat okoz. Hogy fokozott sérüléseket szenvedjünk, fel akar tüzelni bennünket, hogy elfoglaljon a saját sebeink ápolgatásával, hogy sajnáljuk magunkat, hogy harcképtelenné váljunk, hogy elterelje a figyelmünket Jézus Krisztusról, és hogy rémüldözzünk. Az első sorokban harcoló hívőkre pedig a legveszedelmesebb nyilait irányítja. DE! Ott a hit pajzsa, amit bármikor igénybe vehetünk. Az Úr féltő, gondoskodó, szerető keze betakar bennünket! Ajánlok figyelmetekbe egy videót, ami nagy hasznotokra lehet az ellenséggel való küzdelemben: https://www.youtube.com/watch?v=O8G2fnDSk5c
Legyetek áldottak!

2012. November 03. - 08:25:09
Válasz #33

Kamilla

 • Vendég
Szia Ilda

Ezt hogy érted?
Idézet
Azóta reggelre nem hagy bennem mély nyomot egyetlen álom sem, kivéve, ha valamit nem úgy cselekszek, ahogy azt Isten szeretné, így a sátán ismét próbálkozhat.

Áldott napot neked   cw6

2012. November 03. - 10:09:59
Válasz #34

Tutajos

 • Vendég
Szia IIda.

Örülök a megtérésednek.

Csaba

2013. Január 05. - 17:34:38
Válasz #35

editke71

 • Vendég
Kedves őszike!
Elsősorban, nem egy kisgyermek megérzéseire hallgattam, hanem a lelkem háborgásra, ami biztos, hogy az Úrtól volt! Imádkoztam is, hogy mutassa meg mi a baj, de erre fel jött ez az álom! Az Úr azt szeretné, ha egymást építenénk, segítenénk, bátorítanánk! Én ápolok közösséget,a felebarátaimmal, de nem járok el, mert erre semmi szükség nincs és ezt belül érzem is! Régen is emlékszem templom helyett a nagyszüleim házhoz jártak és így építették egymást, szeretetben az Úr akarata szerint! Most is ezt kéne, hogy házanként összejárnának az emberek és imádkoznának, Bibliát olvasnának, és ami lényeges Úrvacsoráznának, amit sajnos én sosem tapasztaltam meg sehol, csak itt a neten a felebarátaimmal, akik hasonló álmokat álmodtak és ők is így éreztek és váltottak! Azóta is nagyon jó a kapcsolat velük. Tanítjuk egymást, olvassuk a Bibliát és megbeszéljük, aztán imádkozunk és Úrvacsorázunk! Az Úr teste vagyunk egyenként és így alkotjuk az eklézsiát. Jelenleg a pusztában vagyunk, mint Mózes, és hiszem, hogy bejutunk az Ígéret földjére!
Máté 7:14  Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.
    >> #19:24;  Apcs 14:22;  Luk 13:24;  #:13; 
    >> #22:14;  #:13;  Luk 13:24;   ok25

Áldott délutánt!  sl8
editke71

2014. Április 21. - 09:27:55
Válasz #36

Kamilla

 • Vendég
Éjjel volt egy érdekes álmom:
Sokan voltunk, jött-ment a tömeg.
Páran egy hagyományos, keverőtárcsás mosógépben fehér ruhákat mostunk.
Egyszer csak észrevettük, hogy valakik beletettek a mosógépbe, a fehér ruhák közé feketéket, és így a fehér ruha nem tudott kifehéredni, hanem szürke lett.
Akik ezt tették, kárörvendően nevettek rajtunk.


Azt gondolom, ez a megtévesztés, a megcsalattatás szemléltetése, ami a mai időket jellemzi.
Szürkíteni, ami majdnem fehér, majdnem igazi, de mégsem az.


Egyszer, régen,  olvastam egy történetet, hogy valakinek mutatott az Úr egy képet: bárányok voltak, legeltek, és mind fehérnek látszottak.
Aztán a bárányok egy havas rétre kerültek, és a vakító hóban már meglátszott, hogy szürke az, ami fehérnek látszott.
(EZ most jutott eszembe, nem biztos, hogy pontosan emlékszem, de valami ilyesmi a lényege)
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
bist, oszo

2014. Április 21. - 09:53:08
Válasz #37

Tutajos

 • Vendég
Éjjel volt egy érdekes álmom:
Sokan voltunk, jött-ment a tömeg.
Páran egy hagyományos, keverőtárcsás mosógépben fehér ruhákat mostunk.
Egyszer csak észrevettük, hogy valakik beletettek a mosógépbe, a fehér ruhák közé feketéket, és így a fehér ruha nem tudott kifehéredni, hanem szürke lett.
Akik ezt tették, kárörvendően nevettek rajtunk.


Azt gondolom, ez a megtévesztés, a megcsalattatás szemléltetése, ami a mai időket jellemzi.
Szürkíteni, ami majdnem fehér, majdnem igazi, de mégsem az.


Egyszer, régen,  olvastam egy történetet, hogy valakinek mutatott az Úr egy képet: bárányok voltak, legeltek, és mind fehérnek látszottak.
Aztán a bárányok egy havas rétre kerültek, és a vakító hóban már meglátszott, hogy szürke az, ami fehérnek látszott.
(EZ most jutott eszembe, nem biztos, hogy pontosan emlékszem, de valami ilyesmi a lényege)

Szia Kamilla.

Ha el tudod fogadni, amint olvastam az álmod határozottan azt mondta nékem a Szent Szellem által az Úr Cselekedetek.

2014. Április 23. - 09:19:00
Válasz #38

Kamilla

 • Vendég
Igen, Csaba, cselekedetek.
Köszönöm :)

Emberiek, emberi törvények, szokások, módszerek, emberi eszközökkel, amikről azt gondoljuk, jók lesznek, és elérik a célt.
Elérnek célt, de nem Isten célját, sajnos.
Egyre inkább azt látom, le kell mindent vetkőzni, ami emberi, ahogyan Pál is tette megtérése után.

Egyedül Jézus Vére, Isten Szava az, ami megtisztít, megigazít bármit.
Jel 7:14 
Azt mondtam neki: Uram, te tudod.
Mire ő így szólt hozzám: Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.


Ján 15:3 
Ti már tiszták vagytok a beszéd által, amelyet szóltam nektek.

2018. Június 07. - 10:48:58
Válasz #39

Nem elérhető lucius

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 223
 • Ország: hu
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Ma - 15:49:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 22/07/2012
Sziasztok!

Bátorításul szeretném elmondani a saját bizonyságomat az álmokkal, rémálmokkal kapcsolatban.

Megtérésem után, ahogyan kezdtem növekedni hitben és szentségben, egyre inkább zavart, hogy néha erotikus álmaim vannak.
Tudtam, hogy ezek nem Istentől vannak, hiszen már akkor is házas ember voltam, és úgy éreztem, ezek az álmok beszennyeznek.

Korábban rengeteg pszichológiai jellegű könyvet olvastam, és úgy tudtam, hogy ezek az álmok a tudatalattiból jönnek, és így semmit nem
tehetek ellenük. Kevergett még bennem a világi és a biblia. Egyszer azonban elegem lett az egészből, és imában Istenhez fordultam. Megtagadtam ezeket a szennyes álmokat, elhatároltam magamat azoktól, és kértem Istent, szabadítson meg tőlük.

Az eredmény döbbenetes volt. Olyasmit tapasztaltam, amit egyetlen pszichológus sem hinne el. Amint megszületett a szívemben az ellenállás ezekkel az álmokkal kapcsolatban, és felvettem a harcot Isten oldalán ellenük, Isten azonnal a segítségemre sietett, és az ilyen jellegű álmaim
teljesen eltűntek. Ez nagy-nagy hitet és bátorságot adott ahhoz, hogy megértsem, a gonosznak addig lehet egy újjászületett keresztényhez köze, amíg az megengedi neki.  Elmondtam ezeket a feleségemnek, aki ugyanazt élte át, mint én. Őt is hasonlóan zavarták az ilyen jellegű álmok addig, de amikor szembefordult velük, megszűntek.

Isten ezzel megadta a hitet, hogy egy kereszténynek hatalmában áll "megálljt" parancsolni a gonosz álmoknak.

Ezután a gyermekeink egyike-másika jelentkezett, hogy rosszakat álmodnak. Miután eltiltottuk a gonoszt ennek gyakorlásától a családunkban, és Isten védelmét kértük az álmainkra, otthonunkban a rémálmok (is) megszűntek.

Ez hihetetlen és természet feletti. Erre egyetlen pszichológus, és semmilyen tabletta nem lenne képes. Ez Isten valódiságának az egyik bizonyítéka a számomra.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
...Az Úr a mi igazságunk...

 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu