Szerző Téma: Hírek az Egyházból  (Megtekintve 106830 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

2018. Január 29. - 19:00:34
Válasz #315

Nem elérhető Mariann

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
 • Ország: 00
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2018. Február 18. - 20:13:52
 • Testvérnő
 • Regisztrált: 03/12/2017
Szia Pulsar !Írod : " Nektek az nem tetszik, mint az egész tanításának a fontos része, hogy Németh Sándor "gazdag" ember. Nem tetszik hogy nem a szegénységet tanítja, hanem azt hogy Isten meggazdagít, és hogy fizess tizedet, és adakozz Isten munkájára. Alapvetően ezzel van problémátok. Mert sokat kér. Ezt nevezed értelmezési rétegnek. Ebből a kétfajta nézetből adódik a te és a mi értelmezésünk különbsége, ha nem tévedek. Isten mindig sokat kért. Anélkül nem lehet szolgálni Istent, hogy ne adjunk oda mindent. Erre pedig kizárólag a KERESZT képes."


Ez a legnagyobb probléma a Hit Gyülekezetében. Istent összemosni Németh Sándorral. Írod, hogy Sándor sokat kér , aztán írod, hogy ez igy helyes , mert Isten mindig sokat kért . pfúú. Tudod, mi az érdekes? hogy felsoroltad, hogy NS mit kér: pénzt , tizedet . Arról egy betüt nem irtál, hogy Isten mit kér . Jézus sem a szegénységet tanította, de azt igen, hogy hogyan kell bánni a szegényekkel (mert mindig lesznek közöttetek) , és én a Bibliámban azt is olvastam , hogy nem minden hívő ember volt gazdag , nem bizony , de mégis áldottak voltak.

Ezt írod : "
A két épület nem politikai befolyásolás. Hitből van. A gyülekezet annyi vádaskodást kapott ezzel kapcsolatban világiaktól és hívőktől, hogy biztos hogy ez Isten kifejezett akarata."

14 évig hallgattam az ilyen "tévtanításokat" , ha kritika , vagy vád érte a gyülekezetet, vagy meg mert bárki bármit kérdőjelezni . Azért kapjuk , mert az ördögöt nagyon bántja ..stb.stb..

Ezt írod : . Akár épületek segítségével vagy bármivel amit látnak, mert másból nem értenek mert szellemileg vakok. El kell őket csábítani. Ez így működik. Van akit a zene vonz be, van akit egy elejtett mondat, van akit más. De ahhoz hogy az Ige betudjon hatolni a szívébe, ahhoz neki meg kell nyitnia a szívét a saját szabad akaratából. Ehhez bátorság kell, és hogy ezt valaki bevállalja, egy olyan egyházat kell látnia ami vonzó."

El kell őket csábítani ??? :( ugye ezt nem gondoltad te sem komolyan. De valószinüleg igen. Mert én is elhittem annak idején. Hát talán Jézus nem elég "vonzó"??? az Isten áldjon meg Pulsar. Gondold már át ezeket a mondatokat. Annak idején a tanitványok vonzóak voltak? Tudod testvérem én is jártam ebbe a szuper vonzó , csillogó gyülekezetbe., ami nem indult rosszul, de ma már cask az ego van felmagasztalva. Ma egy olyan felekezetbe járok , ahol múlt vasárnap majdnem fáztam  mig hallgattam a prédikációt , nem volt vonzó zene, nem volt 6 kivetitő , nem voltak fényjátékok . De végighallgattam egy olyan Igehirdetést, amelyben választ kaptam , biztatást, búzditást, vigaszt , örömet . Ahol a lelkész személyesen köszönt el mindenkitől az alkalom végén , ahol egy kis konyhában együtt lehetett enni egy pár falatot . Az egész kb. egy-másfél órát tett ki , de az Úr Jézus olyan hatalmasan fel volt magasztalva igehirdetés-ima-testvéri közösség által , amelyre mindig is vágytam hívő életem során, és megadta nekem az Úr , hogy egy ilyen felekezetbe vezessen .

(Gyuri fogalmazta meg :" a törvényesen működő felekezetektől (a saját testvéreidtől) az Orbán kormány úgy vette el a törvényben őket megillető egyházi státusz, állami támogatást ,hogy tavaly, még több megnyert strasbourgi emberjogi bírósági per után sem volt hajlandó a státuszquót visszaállítani."

 Ez a felekezet is ide tartozik , mégsincs benne harag , azt vallják : aki megalázkodik , Isten felmagasztalja. Úgy legyen !

Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
"Mindenre van erőm Krisztusban..."

2018. Január 29. - 20:10:52
Válasz #316

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 191
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Február 07. - 09:54:41
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
kedves pulsar
írod:"Ez ugye nem egy politikai párt akire szavazni lehet és majd kormányt alakít."
Egyet ne felejts el.A szavazati jog csak egy lehetőség nem kell minden áron élni vele.
tidom, hogy a hit gyülibe a kevésbé rosz a megoldás, ezt súlykolják már év tizedek óta.
de felteszem a kérdést.Isten mondott olyat, hogy válaszd a kevésbé rosszat bármilyen tekintetben?
szerintem a rosz az rosz, a jó az jó, az istennek tetsző az jó, az Isten számára utálatos az rossz.
Én úgy tekintek a választásokra, hogy CSAK olyanra szavazok, tehát támogatom a szavazatommal, akik a helyes utat az Isten általi utat képviselik.ha ilyen nincs, akkor nem élek a szavazás lehetőségével.ezzel nem követek el bűnt, jogsértést sem Istennel sem a emberi hatalommal szemben.
ugyan akkor a lelkiismeretemre hallgatva-amely azt mondja, ne támogassak még kevésbé jót sem- még akkor sem, ha ez azzal járhat hogy betelepítenek idegen embereket az országba.-egyébként ezt én sem akarom.
tudom, hogy a hit gyüli választása "érték alapú", csak hogy egy-egy ún. megegyező érték miatt támogatni valamit vagy valakit kapitális hiba és ostobaság.
vannak még ismerőseim a hit gyüliből és ők is a kevésbé rossz szisztéma alapján szavaznak évek óta. nem lehet őket meggyőzni , hogy nem kötelező szavazni.
ebből látszik, hogy belemanipulálják az emberekbe ezt a kevésbé rosz elméletet és ők benyelik, mint kacsa a nokedlit gondolkodás nélkül.ű

írod, hogy irigyeljük német sándor gazdagságát- bocsánat istentől való áldásait.
én személy szerint nem irigylem sem őt, sem nagy józsit, sem pajor tamást,sem mészáros istvánt, sem ruff tibort, sem szekeres györgyöt, sem tóth gézát, sem hack pétert, sem más hit gyülis vezetőt vagy nem hit gyülis vezetőt, mint pl. ferenc pápa.
nem is lennék a helyükben, amikor majd el kell számolniuk az Ítélő Isten előtt, meg amúgy is nagy felelőséggel jár, amit csinálnak.
nekem nem hiányzik sem a vagyonuk, sem a felelősségük.
hálás vagyok a Mindenható, Örökkévaló Istennek az életemért, és mind azokért a dolgokért amivel megáldott.
van családom, tudok dolgozni, egészségesek vagyunk,van egy saját házunk, autónk van egy kis birtokunk, ahol megtermeljük magunknak az ennivalót-zöldség, gyümölcs, házi állatok-és mindezeket kezeim munkája által, nem másokat manipulálva, Isten igéjének a kiforgatásáva. Meg vagyok elégedve és hálával áldozom Istennek mindezekért.
Nem törekszem a vagyonom gyarapítására oly módon, hogy kollaborálva politikai erőkkel hasznot húzzak belőle.sőt ha a politika megkeresne, vissza utasítanám az biztos.
amilyen lehetőségeket ad a Mennyei Atya azt elfogadom, de földi hatalmakkal megalkudni - vagy ahogy ti mondjátok nem megalkudni, "csak" a jól jövő pénzüket elfogadni- nem vagyok hajlandó.
hát ez a véleményem kedves pulsar.
 sl8     

2018. Január 29. - 21:19:26
Válasz #317

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Ez a legnagyobb probléma a Hit Gyülekezetében. Istent összemosni Németh Sándorral. Írod, hogy Sándor sokat kér , aztán írod, hogy ez igy helyes , mert Isten mindig sokat kért . pfúú.
Kedves Mariann!

Hiszem azt hogy a pásztor Isten beszédét szólja. Ha úgy gondolnám hogy nem, akkor megkeresném azt a helyet ahol a pásztor Isten beszédét szólja. Pontosan úgy van ahogy írod. Erre nyitottnak kell lenni. Akár szegényen, akár gazdagon. A szívünket Isten beszéde teszi gazdaggá, amikor megjelenik benne Isten pecsétje, lenyomata, lábnyoma a hit által. Vannak nyakkendő árusok. Kinek melyik tetszik, azt választhatja.

Jól látom hogy itt legtöbben a Hit gyülekezetből kiszakadt keresztények vagytok?

2018. Január 29. - 21:33:08
Válasz #318

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Egyet ne felejts el.A szavazati jog csak egy lehetőség nem kell minden áron élni vele.
tidom, hogy a hit gyülibe a kevésbé rosz a megoldás, ezt súlykolják már év tizedek óta.
Kedves Salamon!

A választáson részt venni tényleg nem kötelező. De ha képes vagy befolyásolni vele jó irányban a sorsodat és mások sorsát, akkor mért ne tennéd meg? Isten tudja hogy nem azért mész szavazni mert mindenben egyetértesz azzal a párttal amelyikre szavazol. Nem is ezt kell aláírnod a szavazáskor. Teszünk valamit azért hogy az életünk jobb legyen. Legalábbis ez az egésznek az illúziója. A demokrácia lényege a szavazás.

Nem azt írtam hogy irigylitek Németh Sándor gazdagságát. Azt írtam hogy ez egy alapvető különbség a tanításban.

2018. Január 29. - 22:14:30
Válasz #319

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
El kell őket csábítani ??? :( ugye ezt nem gondoltad te sem komolyan. De valószinüleg igen. Mert én is elhittem annak idején. Hát talán Jézus nem elég "vonzó"???
Kedves Mariann!

Jézus elég vonzó annak aki látja. Aki nem látja annak meg lehet akár vonzó is vagy nem, neki teljesen mindegy. Harminc évvel ezelőtt azért kezdtem el olvasni a Bibliát mert megakartam benne keresni a hibát, azt hogy hol lehet belőle bebizonyítani hogy Isten nincs. Egyáltalán nem vonzott Jézus. Inkább taszított. Azt gondoltam hogy a keresztények bolondok. Tiltakoztam mindenhogyan Isten ellen. Ami azt gondolom hogy végül megváltoztatott és bement a fülembe egy kazetta volt néhány olyan dallal amit ma nem lehet hallani már sehol. De az én fülemben még mindig szól. Nem lehet tudni hogy mitől lesz valakinek egyszerre csak vonzó Jézus. És azt is gondolom hogy erre a célra akár egy könyvtár is alkalmas lehet. Tele kazettával. Vagy CD-vel. Vagy könyvekkel, ha már könyvtár. Nem biztos hogy mindenkinek az jön be ami neked. Nekem momentán sokkal jobban tetszettek a budaörsi padok. Volt egy fajta hangulata. De hogy most kényelmesebb székek vannak, nem borzaszt el.

2018. Január 30. - 09:48:01
Válasz #320

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 191
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Február 07. - 09:54:41
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
kedves pulsar
te annyira bízol a pásztorodban, aki ember, mint te vagy.
zsoltárokban azt írja, jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni, jobb az Úrban bízni , mint főemberekben reménykedni.
dávid mondja szintén a zsoltárokban, az Úr az én pásztorom.........
tehát ne ember legyen a reményünk, pásztorunk, legyen ez német sándor , ferenc pápa, erdő péter, vagy bár hogy is hívják.
természetesen , mint embertársainkat , felebarátainkat szeretni kell őket, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményünk a cselekedeteikről, vonatkozik ez német sándorra, ferenc pápára, erdő péterre is.
ezek vagy más vezető emberek nem fognak megvédeni minket a közelgő nagy nyomorúság idején,- mert a keresztények a nyomorúság idejében át fognak menni a hit próbáján- főleg nem fognak megvédeni az Isten haragjának napjain.
kívánom neked pulsar, hogy találj rá a valódi pásztorra, akit dávid is pásztorának nevezett, ehhez adjon Isten neked bölcsességet és kegyelmet.
 sl8
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

2018. Február 04. - 19:01:40
Válasz #321

Nem elérhető Mariann

 • újonc tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
 • Ország: 00
 • Nem: Nő
 • Utoljára itt járt:2018. Február 18. - 20:13:52
 • Testvérnő
 • Regisztrált: 03/12/2017
El kell őket csábítani ??? :( ugye ezt nem gondoltad te sem komolyan. De valószinüleg igen. Mert én is elhittem annak idején. Hát talán Jézus nem elég "vonzó"???
Kedves Mariann!

Jézus elég vonzó annak aki látja. Aki nem látja annak meg lehet akár vonzó is vagy nem, neki teljesen mindegy. Harminc évvel ezelőtt azért kezdtem el olvasni a Bibliát mert megakartam benne keresni a hibát, azt hogy hol lehet belőle bebizonyítani hogy Isten nincs. Egyáltalán nem vonzott Jézus. Inkább taszított. Azt gondoltam hogy a keresztények bolondok. Tiltakoztam mindenhogyan Isten ellen. Ami azt gondolom hogy végül megváltoztatott és bement a fülembe egy kazetta volt néhány olyan dallal amit ma nem lehet hallani már sehol. De az én fülemben még mindig szól. Nem lehet tudni hogy mitől lesz valakinek egyszerre csak vonzó Jézus. És azt is gondolom hogy erre a célra akár egy könyvtár is alkalmas lehet. Tele kazettával. Vagy CD-vel. Vagy könyvekkel, ha már könyvtár. Nem biztos hogy mindenkinek az jön be ami neked. Nekem momentán sokkal jobban tetszettek a budaörsi padok. Volt egy fajta hangulata. De hogy most kényelmesebb székek vannak, nem borzaszt el.

Szia Pulsar !

A "vonzó" szót tőled vettem az előző hozzászólásodból. Szerintem hagyjuk is ezt a szót. Jézust imádni és szeretni lehet , de "vonzódni" ..az olyan nem is tudom milyen. Szóval nem méltó hozzá. Nem értettél meg szerintem . Sok embert bevonz a jó zene, meg a csillogás stb.. ezáltal megismer egy gyülekezetet. Kazettáim voltak nekem is .Régi dalokkal, tanitásokkal. És jók voltak, és tetszettek. Nem tagadom. De az ember nem egy gyülekezet "szépségét", és nagyságát  szeretné jobban megismerni, hanem Istenét! Ezt pedig már nem találtam meg. Írtad kiszakadt tagok. Nem szakadtam ki , hanem eljöttem szép, csendesen, a kutya nem keres azóta sem. Ha találkozom is egy-két ott lévő testvéremmel, csak a szemrehányást kapom , hogy most mi lesz igy velem Isten nélkül .. brrr ..mit magyarázzak? 

Nem a kényelmes székek borzasztanak el, hanem ez , meg az ehhez hasonlók :

http://hvg.hu/gazdasag/201802__egyhazi_penzek__kivaltsagosok__titok__aldottak_es_aldatlanok

Ne haragudj, ezzel nem tudok, és nem is akarok azonosulni. (a sürgősségin meg sorban halnak meg az emberek ) - ez csak személyes vélemény (nem akarok politizálni) . PEdig másról sem beszél Sándor mostanában , minthogy kell politizálni a hívőnek. Hát ... mit is mondhatna választások előtt 2 hónappal ??
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
"Mindenre van erőm Krisztusban..."

2018. Február 04. - 21:47:38
Válasz #322

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Nem a kényelmes székek borzasztanak el, hanem ez , meg az ehhez hasonlók :
Kedves Mariann!

Szerintem lehet azt mondani hogy Jézus vonzó, Ő is mond ilyet magáról :
János Evangéliuma:12:32   És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok.

Én sem jártam mindig a Hit gyülekezetbe. A harminc évből legalább 15 évben nem. Eleinte egy katolikus karizmatikus közösségbe jártam. Volt olyan hogy egyáltalán nem jártam gyülekezetbe. Abszolút nem zavar hogy másik gyülekezetbe jársz. Van néhány tanításbeli különbség, de alapvetően a hit alapjai ugyanazok. Azt gondolom hogy nincs tökéletes gyülekezet, mert az emberek nem tudnak tökéletesek lenni. Nekem a legjobban a Hit gyülekezet jön be. A költségvetési pénzek elosztásához meg nem értek. Nyilván lehet sokféle statisztikát kiállítani. Alapvetően az ami megmentheti az embereket a kórháztól, az a hit, és a sport. A hit, mert hit nélkül, kórházzal együtt is meghal az ember. A sport meg azért mert ezt mondja minden orvos a kórházakban. A jövőbe is muszáj befektetni, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor nem aratunk, vagy legalábbis nem jót és az utánunk következő generáció issza meg a levét. Az a véleményem, hogy nem vállalom a felelősséget hogy eldöntsem hogy mire mennyit kell költeni. Ez a kormány így döntött. Hogy igazuk volt e vagy nem, csak a jövő fogja eldönteni.

2018. Február 04. - 22:20:29
Válasz #323

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Kereszténység és a politika - 2018. február 4.

https://www.youtube.com/watch?v=OoU24JoApiw

2018. Február 06. - 13:53:44
Válasz #324

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 191
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Február 07. - 09:54:41
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015

2018. Február 06. - 22:28:37
Válasz #325

Nem elérhető Gyorgyur

 • Hős tag
 • *****
 • Hozzászólások: 852
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 21:30:26
 • Testvér
 • Regisztrált: 15/09/2013
Kedves Pulsar!

Idézet
Kedves György!
Nekem az én belső szobámban azt tanította az Úr, hogy legyek hűséges a pásztoromhoz. Ezt egész addig fogom gyakorolni amíg törvénytelenséget nem találok abban amit tesz és tanít. Mert ha eladta magát a sátánnak, akkor az rövid úton kiderül. Eddig viszont azt tapasztaltam hogy minden vallásos kifogás lepergett a gyülekezetről. Amit írsz az egy vallásos kifogás. Nektek az nem tetszik, mint az egész tanításának a fontos része, hogy Németh Sándor "gazdag" ember. Nem tetszik hogy nem a szegénységet tanítja, hanem azt hogy Isten meggazdagít, és hogy fizess tizedet, és adakozz Isten munkájára. Alapvetően ezzel van problémátok. Mert sokat kér. Ezt nevezed értelmezési rétegnek. Ebből a kétfajta nézetből adódik a te és a mi értelmezésünk különbsége, ha nem tévedek. Isten mindig sokat kért. Anélkül nem lehet szolgálni Istent, hogy ne adjunk oda mindent. Erre pedig kizárólag a KERESZT képes.

El szorul a szívem !

A fentiekre,igazából nem is tudok mit mondani,olyan szomorú ez az egész.

Semmi ahhoz hasonlót amit itt írsz ,még csak megjegyzés szintjén sem pötyögtem le (és a fejemben sem fordult meg).

Én arról beszélek ,hogy Isten gyermekeként ,az Ő megismerése (szívének indulatai ((Isten motívumai))) ,ELSŐDLEGESEN az Ő vele való személyes közösségben (annak valamennyi formájában) ismerhető meg.
Amióta itt írok ,mindenki előtt nyilvánvaló (szerintem) ,hogy ez az én krédóm.

Egy pásztornak az az elsődleges feladata (szvsz) ,hogy Jézushoz vezesse a hívőket.
Mindig Jézusra kell mutatnia.
Egészen addig kell ezt tennie (erre törekednie) egyen egyenként (botladozó bárányok terelése) ,amíg a Hívő és Jézus személyes élete ,kettejük magánélete olyan szorossá és természetesé nem válik ,hogy már (jó értelemben ) el engedheti a rábízott keresztény kezét.
A pásztornak bíznia kell az Úrban ,hogy az elengedett kéz nem lázadáshoz ,hanem ,érett,és Isten által személyesen vezetett hívő ,mint tag a testben ,Isten áldásaként képes a mennyből vezetetten hasznos és fontos résszé válni Isten munkájának.

Ezért írtam azt ,hogy én személyesen a Te véleményedre vagyok kíváncsi és NEM Németh Sándoréra.


Egyébként:
Mivel különböző felekezetekhez tartozunk ,kizárólag egyetlen közös pontból tudunk minden témát taglalni.
Ez a közös pont :Isten Beszéde.

Isten beszéde ,és nem egy pásztor ,vagy kettő ,vagy hat véleménye bizonyos tárgykörről (körökről).

Persze ezeket is meglehet vitatni ,de csak is úgy érdemes ,ha mindig visszamegyünk a Szentíráshoz ,és a nekünk adatott világosság szerint ,a fórum adta kereteken belül azokat is górcső alá vesszük.

---------------------------------

A feltett videó.
(a videót még csak egyharmad részben tekintettem meg.
Mindent a tévedés kockázatával írok))

Én személy szerint nagyon sajnálom ,hogy Németh testvér ;vagy kizárólag "steril" vagy olyan közegben nyilvánul (világi újságírók) meg ahol semmilen valós bibliai érv ütköztetésére nincs mód.
A videó elején lévő személyek véleménye erősen vitatható.
Ha kell példát is írok.
Az egész egyébként úgy hat, mintha a valaki a bizonyítványát szeretné megmagyarázni.


Két dolgot emelnék ki (összefüggnek)!!!

Németh Sándor szerint (legalábbis amennyit eddig láttam) ,a Bibliából kiolvasható ,hogy a keresztények erkölcsi életére vonatkozó isteni kívánalmakat egy politikai hatalom, illetve az adott ország számára ,nem csak nyilvánvalóvá kell tenni ,de kívánatos ,elérendő célként is be kell mutatni.

MINDENNEK A HOZADÉKA NEM CSAK A SZABAD IGEHIRDETÉS ,ÉS A BÉKÉS ÉLET LEHETŐSÉGE ,DE EGYBEN OLYAN ÁLDÁS IS AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK ,AMELY MIND SZELLEMI MIND LELKI ,MIND ANYAGI ÉRTELEMBEN MANIFESZTÁLHATJA ISTEN ORSZÁGÁNAK TERMÉSZETÉT.

Kedves Pulsar testvérem!

Németh testvér ezt már vagy negyven éve prédikálhatja!?
Az elmúlt kb. 28 évben, ennek a hitében ,és meggyőződésben alakult és formálódott úgy ,hogy a keresztények a politika holdudvarában tevékenykedve ,a fent leírt célok elérését tűzve ki.

Számot kell adnunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem is
Neked is
Németh Sándornak is
És mindenkinek aki nem akarja magát és hittársait hazugságokkal megbilincselni.

MAGYARORSZÁG MA ,A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA ELTELT KÖZEL 3 ÉVTIZEDE ,A LEHETŐ LEGMÉLYEBB SZINTEN VAN.
NINCS OLYAN MUTATÓ ,MELY SZERINT HONUNK AZ EURÓPAI UNIÓBAN ,NE A LEGUTOLSÓK KÖZÉ KERÜLT VOLNA.
ÉS EZ SAJNOS VONATKOZIK A MAGYAR EMBEREK LELKIÁLLAPOTÁRA IS.
A Magyar Társadalom sok tekintetben romokban hever !!!


Ha ezt nem vesszük tudomásul ,és nem tekintjük az eddig történteket gyümölcstelennek ,akkor hazudunk.
Hazudunk magunknak!
És becsapunk másokat is!


Akkor ,hogy is van ez?


ha tudok ,írok
g
 Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Róm 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

2018. Február 07. - 09:54:41
Válasz #326

Nem elérhető salamon

 • fórumtag
 • ***
 • Hozzászólások: 191
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:2018. Február 07. - 09:54:41
 • Testvér
 • Regisztrált: 13/06/2015
én is csatlakozok györgyur véleményéhez, hogy magyarország- és nem mentség, hogy az egész világ-nagyon mély állapotban van.
sátáni és gonosz dolgok mennek végbe az országban.
ha valaki megnézi a nácik hatalomra jutása című dokumentum filmet-most megy a spektrum tv csatornán-akkor sok tekintetben hasonló helyzetet láthat az akkori hitler vezette-de még amikor nem volt hatalmon- németország és a mai magyar állapotok között.
kezdődött a hatalomra jutás módjával- az emberek felhergelése, maguk mellé állítása, gyakran hazugságokkal kevert igazsággal,utcára vitele, agresszívitás 2006 őszi események, a hatalom megszerzése, a fékek és egyensúlyok tehát az uralkodói kontrolok felszámolása, saját programok, gazdasági, politikai, vallási, egyébb programok megvalósítása a nép hazugságok általi manipulálásával, erős és saját magukat védő média és jogrendszer, ill. szabályozások megvalósítása.
hitler általi rendszert tudjuk mi lett a következménye és a vége, a magyarországon kiépülő-kiépült rendszernek még nem látjuk a végét, de egyszer az is eljön.
mind ez természetesen a nép nélkül nem lett volna és nem is lehetséges sem hitler sem a magyar helyzetben sem.
sajnálatos hogy az akkori hitleri és a mostani magyar helyzetben az emberek elvesztették józanságukat-akik józanok maradtak, nem tudták visszafordítani az eseményeket, nem tudták az embereket felébreszteni a gonoszság kábulatából.
különösen szomorú, hogy magukat Krisztus követők is beállnak ezeknek a sötét, gonosz erőket képviselő folyamatnak és azokat irányító emberek soraiba, támogatásukra.
talán ennek is meg kell történnie, hogy a gonoszság betetőzhessen és jöjjön a megváltás teljessége a fizikai megváltása az emberiségnek, a földnek a gonosztól.
 sl8     

2018. Február 07. - 16:28:33
Válasz #327

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Az alap probléma az volt hogy szabad e állami támogatást elfogadni egy gyülekezetnek. Mint látjátok elég sok gyülekezet igényt tart állami támogatásra. A Hit gyülekezet sosem tartott erre igényt, de most kapott. Hogy Magyarország helyzete milyen a világban és hogy milyen a kül- és belpolitika, ebből a szempontból nem mérték adó.

2018. Február 07. - 18:11:17
Válasz #328

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
MAGYARORSZÁG MA ,A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA ELTELT KÖZEL 3 ÉVTIZEDE ,A LEHETŐ LEGMÉLYEBB SZINTEN VAN.
NINCS OLYAN MUTATÓ ,MELY SZERINT HONUNK AZ EURÓPAI UNIÓBAN ,NE A LEGUTOLSÓK KÖZÉ KERÜLT VOLNA.
ÉS EZ SAJNOS VONATKOZIK A MAGYAR EMBEREK LELKIÁLLAPOTÁRA IS.
A Magyar Társadalom sok tekintetben romokban hever !!!
Ha megnézed a mutatókat, azok folyamatosan romlottak. Nem csak az utóbbi nyóc évben. Bár ha az M1-et nézi valaki, és a Kossuth rádiót hallgatja, akkor nem értheti hogy miről beszélünk. De el kell dönteni hogy mit akarunk. Egy konzervatív kormányt és rossz mutatókat, vagy egy liberális kormányt ugyanannyira rossz mutatókkal. Jobbikról most ne beszéljünk ha lehet. Olyan emberekre mint Oszkó Péter, vagy Bokros Lajos, akik értik a gazdasági felemelkedés kulcsait, a magyarok nem vevők. Nálunk az ideológia sokkal fontosabb a gazdaságnál, vagy legalábbis az emberek az ígéretektől várják a felemelkedést, és hogy ne kelljen érte csinálni semmit. Ez számomra érthetetlen felfogás, de már nem lepődöm meg rajta, mert ez így megy a rendszerváltozás óta és nem csak nyóc éve. Ne számíts rá hogy a mutatók majd maguktól javulnak meg egy bal oldali kormánnyal. Erre semmi esély. Szóval két rossz közül kell választani. De ha pénzt adnak, úgy hogy nem kell érte tenni semmit, csak azt amit eddig is tettünk, azt butaság volna nem elfogadni. Semmin sem változtatna, csak szegényebbek lennénk.

Tegnap - 08:54:28
Válasz #329

Nem elérhető pulsar

 • ifjú tag
 • **
 • Hozzászólások: 93
 • Ország: 00
 • Nem: Férfi
 • Utoljára itt járt:Tegnap - 14:13:04
 • Testvér
 • Regisztrált: 16/05/2017
Zavarta a muszlim imára hívó müezzin a más vallású hívőket egy német városban – így egy új törvénnyel tilttatták be azt.

http://www.hitradio.hu/hirek/betiltottak-a-muezzint-egy-nemet-varosban-zavarta-a-keresztenyeket


 SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu