Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Ma - 14:15:13 »
Kedves Salamon!

Nem helyeztem rád nyomást. Egy feltételt mondtam, azt hogy el kellene ismerned hogy Isten a legnagyobb cionista. Az idézett Ige alapján szerintem ez teljesen nyilvánvaló. Letudod írni hogy számodra miért nem az?
2
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum Ma - 10:10:46 »
kedves pulsar
én ilyen feltételekkel és nyomás alatt nem tudom szabadon kőművesként a feladatot elvégezni.
azt csak teljes szabadságban tehetem, befolyásolás nélkül.
ha maga a Teremtő, Mindenható megáll előttem és azt mondja nekem, hogy Ő maga a legnagyobb cionista, akkor hiszek neki.
de csak neki, nem neked, nem embereknek csak és kizárólag Neki.
ami a vakolatot illeti, Isten nem a külsőt nézi, hanem ami belül van. úgy hogy ne aggódj ha leesik az egész a falról, belül is van még rajta
üdv
salamon
3
Üdvözletek / stilike a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum Ma - 09:13:20 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon stilike! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
4
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 20:29:02 »
Kedves Salamon!

Anélkül nem engedhetem meg hogy dolgozz nálam, hogy el ne ismerd hogy Istennél nagyobb cionista nincs.
5
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum Tegnap - 13:15:52 »
kedves pulsar
Esetleg ha már így kiderítettem hogy szabad kőműves vagy, nem jönnél el hozzám? Van egy rész a házon ahol hullik a vakolat. Meg kellene csinálni. Úgy tudom hogy jelenleg nem sok szabad kőműves van Magyarországon mert hogy virágzik az építőipar.  brrr

ügyes nyomozó vagy ezt el kell ismerni.
szívesen eljövök megjavítani a házadon a vakolatot, miután megtanultam a hit gyüliben szabadon kőműveskedni. természetesen ingyen, mert a jó cselekedetekben nem szabad megrestülni.
megadod a címedet , jövök és megoldjuk a feladatot, meg hát elbeszélgetünk élőben is a dolgokról.
áldás, békesség legyen veled
salamon
6
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum 2018. Február 23. - 00:39:23 »
az ember általi-világjobbítás egy szabadkőműves tan, hogy majd mi jobbá tesszüka világot , az emberiséget.
ez már sokszor kudarcot vallott próbálkozás a szabadkőművesektől.
a hit gyülekezet német sándor vezetésével-a cionizmus egyik jelentős képviselője a vallási világban- is ezt képviseli.
a hit gyülekezet is egy szabadkőművesek által vezetett vallási szervezet
Kedves Salamon!

Az írásod aggasztó.  s46
Tisztázni kellene hogy ki a legnagyobb cionista?

Mózes V. könyve:30:4   Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;

Vagyis az Úr, Izrael Istene, cionista. Vagyis az alapján hogy valaki cionista, nem lehet levonni azt a következtetést, hogy szabad kőműves is, mert akkor Jahveh is az. Bár sok szép hegyet alkotott, és minden mást is, de mégsem nevezném kőművesnek.

Németh Sándor határozott véleményem hogy tudja, hogy nem tud mindenkit meggyőzni, sőt azt is tudja hogy a többséget nem tudja meggyőzni, nem ez a cél, rosszul látod. Ő azt tudja hogy vannak akiket meg lehet menteni, és tudja hogy nem hinnének prédikáló nélkül. Talán te úgy tértél meg hogy Isten személyesen prédikálta neked az evangéliumot? Isten, úgy látom hogy embereket küld erre a célra, és emberek beszédén át elevenedik meg Isten Igéje, jön létre a hit, a Krisztusról szóló beszéd által. Lehet hogy te szabad kőműves voltál, de Németh Sándor nem az. Az is szabad kőműves taktika, amikor rágalmazással akarják lejáratni az egyházi vezetőket. Sőt a szabad kőművesek ellenségnek tekintik az egyházi vezetőket. Vagyis az a valószínűbb hogy te egy beépített szabad kőműves vagy, aki azzal akarsz lejáratni másokat hogy azt állítod róluk hogy szabad kőművesek. Esetleg ha már így kiderítettem hogy szabad kőműves vagy, nem jönnél el hozzám? Van egy rész a házon ahol hullik a vakolat. Meg kellene csinálni. Úgy tudom hogy jelenleg nem sok szabad kőműves van Magyarországon mert hogy virágzik az építőipar.  brrr
7
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum 2018. Február 22. - 23:59:05 »
Idézet
Nem a kormány osztja szét, hanem magánszemélyek rendelkezési joga, hogy kit támogatnak az adójuk 1%-ával.

Szerintem ez megint egy csúsztatás.

Valaki javítson ki ha rosszul tudom ,de az egy százalék (mind a mellet ,hogy maradéktalanul megkapják a felekezetek+1) egyben "szorzó is ,tehát a jelentősebb rész nem maga az SzJA alapú támogatás ,hanem az annak számával ((az SzJA mértékéve)) felszorzott állami juttatás.
Nem mindenki ajánlja fel az adója 1%-át valamelyik egyháznak. Sőt a többség nem ajánlja fel. Nem érdekli, nem foglalkozik vele. A kormány az SZJA-nak legalább a 0.9%-át adja az egyházaknak, akkor is ha nem történik ennyi adó felajánlás. Vagyis ha mindenki felajánlaná az 1%-ot, akkor az egyházak többet kapnának mint jelenleg. Vagyis az állami juttatás, ahogy fogalmaztál, azok adójának az 1%-a, akik nem ajánlották fel egy egyháznak sem. Valóban ez nagyobb rész, mert kevesebb felajánló van. Többen vannak akik nem ajánlják fel az 1%-ot. A kormány megtehetné hogy azok 1%-át zsebre tegye, akik nem ajánlják fel, de nem ezt teszi, hanem a nem felajánlott 1%-okat, a teljes SZJA bevétel 0.9%-áig, kifizeti. Vagyis nem kapják meg az egyházak a teljes SZJA-ból befolyó összeg 1%-át. Jelenleg 0.9%-ot kapnak, ami a felajánlott 1%-ok arányában van elosztva. De amit kapnak, legalábbis ezen a csatornán, az az SZJA-ból befolyó összeg. Alapvetően nem is ez volt a probléma lényege, hanem az hogy szeretnék többen úgy beállítani ezt a pénzt, (444.hu cikk) mint amivel a Hit gyülekezetét lekenyerezte a kormány. Erről azonban szó sem lehet, mert ez a pénz teljes mértékben azoknak a magánszemélyeknek a felajánlásain múlik, akik rendelkeznek az adójuk 1%-áról. A kormány jelenleg, ha csak nem gyűjt felajánlásokat, nem tud beleszólni a pénz elosztásába. Abszolút nem csúsztatás azt állítani hogy : Nem a kormány osztja szét, hanem magánszemélyek rendelkezési joga, hogy kit támogatnak az adójuk 1%-ával. A konkrét felajánlás kb fele a megkapott pénznek, a másik fele azoknak az 1%-ának a része, akik nem ajánlották fel egy egyháznak sem az 1%-ot.
8
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2018. Február 22. - 21:12:46 »
jól tudod györgyúr
annyit teszek hozzá, hogy az elfogadott egyházak kategóriájában lévő gyülekezetek, közösségek papjainak-ez itt a katolikus egyházból származó kifejezés-de gondolom a lelkész ill. gyülekezetvezetői tisztségben lévőkre is vonatkozik, az állam álja a fizetésük járulékait- de az is lehet hogy az egész fizetésüket.
egyszerübben fogalmazva, akik az istentiszteleteiken hírdetik az igét és bejegyzett , kinevezett helyi vezetők azok fizetését. de legalább a fizetésük utáni tb, nyugdij, stb. járulékokat az állam fizeti, mint az egyházi fenntartásu oktatási intézmények esetében is.

9
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Gyorgyur Dátum 2018. Február 22. - 18:36:53 »
Szia!

Idézet
Nem a kormány osztja szét, hanem magánszemélyek rendelkezési joga, hogy kit támogatnak az adójuk 1%-ával.

Szerintem ez megint egy csúsztatás.

Valaki javítson ki ha rosszul tudom ,de az egy százalék (mind a mellet ,hogy maradéktalanul megkapják a felekezetek+1) egyben "szorzó is ,tehát a jelentősebb rész nem maga az SzJA alapú támogatás ,hanem az annak számával ((az SzJA mértékéve)) felszorzott állami juttatás.
És akkor még nem is beszéltem ,hogy egy pl. Bornemisszás 2.7 × több normatív támogatást kap ,mint én aki az államiba viszi a gyerkőcét .
Stb.
És ide a "s a többihez szeretném csatolni (mellékesen) ,hogy a Hgy nak ígért mostani plusz összeget (erre -arra) ,éppen olyan választási kiszórt maninak tartom (véleményem szerint)  ,mint a történelmi egyházaknak a közelmúltban ölükbe hullajtott 80 milliárdot (ismétlem :milliárd).

Senkitől nem sajnálok semmit ,csak ne csináljunk úgy ,mintha.!!!!

gy
10
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2018. Február 22. - 17:55:28 »

"Ha a kereszténység próbálja megváltoztatni a közgondolkodást, az azt gondolom hogy szükséges és áldásos."
kedves pulsar
miért gondolod,gondoljátok hogy a keresztényekre hallgatnak majd a világi, a sátán útján járó emberek?
a keresztények nem képesek meggyőzni a világi de még a vallásos embereket sem a helyes útról.
ezt csak maga a Mindenható tudja elvégezni és nem gondolom, hogy keresztény ember által.
szerintem nem a keresztények példamutatása által fog a világ újjá alakulni, megváltozni.ez már kiderült az évszázadok, évezredek során is.
ez a keresztények általi - az ember általi-világjobbítás egy szabadkőműves tan, hogy majd mi jobbá tesszüka világot , az emberiséget.
ez már sokszor kudarcot vallott próbálkozás a szabadkőművesektől.
a hit gyülekezet német sándor vezetésével-a cionizmus egyik jelentős képviselője a vallási világban- is ezt képviseli.
a hit gyülekezet is egy szabadkőművesek által vezetett vallási szervezet sokan tudtuk nélkül vannak benne, mint én is voltam.
mondhatjuk a hit gyüli tagok kis kőművesek. én is az voltam ha úgy nézzük, de hála legyen a Teremtő Istennek kihozott belőle.
a megtévesztés erejét mutatja, hogy kereszténynek tüntetik fel magukat azzal, hogy a bibliát használják és keresztény színezetet öltenek.
erre mondta Jézus Krisztus, hogy ez a nép szájával tisztel engem, de szívük távol van tőlem.
szívük a világhoz van közelebb, mert a világ dolgait cselekszik- kivételekkel- és földi vagyonokat,kincseket gyűjtenek.
pl. a világban lévő tecnikai megoldásokkal vannak fejlesztve a gyülekezeti házak, ún. keresztény koncertekkel elégítik ki a tagjaik lelki hiányát, ami a világi koncertek látogatási tilalma miatt keletkezhet valakiben-ez elsősorban fiatalokat érinti.
észrevehető- aki közelebbről ismeri a hit gyülit-, hogy a gyülezethez való tartozással az emberek feladják addigi életük szokásainak nagy részét-ez nem feltétlenül rosz- ugyan akkor az így kialakult hiányt pótolhatják a gyülekezeti rendezvények, melyek jól szervezetten, anyagilag támogatottan működnek.
tehát mondhatni, hogy ezek által betölthetők a tagok lelki szükségei.
ezt a rendszert már más kis egyházak is alkalmazzák. ezzel akarják bevonzani az embereket maguk közé.-a zene, a keresztény színjátszó csoportok, színház általi előadásokkal, de említhető a sport, különböző keresztény klubok, alapítványok létrehozásával stb...
tehát sok világi mintán alapuló dolgokkal próbálják megnyerni az embereket. ha az eredményeket nézzük nem sok sikerrel járt ez az elmult 20-30 évben.
ugyanakkor soha nem látott jólétben élő nyugati kereszténység egyre jobban a világ szolgájává válik.
az anyagi javak bősége, a pénz szeretete, a vagyoni gyarapodás lehetősége, a kényelmes "biztonságos" élet napjai kiölte a valódi hitet a szívekben és ezért inkább a földi hatalmak által nyújtott biztonságban- anyagi , jogi stb..- vagy a kemény, sok munkával járó maguk által megteremtett biztonságban hisznek és e felé haladnak.
igaz, sokat változott a világ Jézus földi itt léte óta, sajnos a kereszténység is a világgal együtt változott és nem mindig pozitívan.
nem véletlenül kérdezte Jézus" amikor eljövök vajon találok-e hitet a földön?"- ő látta előre mi fog történni.
adjon Isten kegyelmet mindannyiunknak, hogy hitben találjon minket az Úr, visszajövetelekor. ahhoz olajra van szükségünk, amit a Szent Lélektől kapunk és nem pénzre a földi hatalmaktól.
üdv
salamon
 sl8
     
Oldalak: [1] 2 3 ... 10


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu