Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Üdvözletek / Andreaa a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum 2017. November 19. - 08:08:14 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon Andreaa! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
2
Üdvözletek / deákéva a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum 2017. November 18. - 16:03:58 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon deákéva! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
3
Üdvözletek / milan01 a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum 2017. November 14. - 17:05:54 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon milan01! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
4
Üdvözletek / Csillahano a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum 2017. November 13. - 22:27:13 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon Csillahano! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
5
VitaMax / Re:A Szombat betartása
« Utolsó üzenet: írta samjoe Dátum 2017. November 13. - 15:11:26 »

Amen.

Mert az Embernek Fia Ura a Szombatnak is...

Shalom!
6
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2017. November 12. - 09:05:18 »
7
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2017. November 12. - 09:02:36 »
Darlene Zschech vatikánban dícséri istent, közösen énekel az ottaniakkal.
Tök jó, nem?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=91&v=zodREAc212I
8
VitaMax / Re:A Szombat betartása
« Utolsó üzenet: írta lucius Dátum 2017. November 11. - 23:49:25 »
„Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem.”
János 14:21.

Jézus parancsolatai azonosak az Atya parancsolataival.

Ámen!

Talán annyit érdemes még ehhez hozzátenni, hogy PONTOSAN tudnunk kell, hogy mely parancsolatok vonatkoznak ránk, hogy megtarthassuk azokat. Ha nekem két fiam van és két lányom, és "megparancsolom" hogy minden fiú menjen fát hordani, és minden lány mosogasson, és aztán látom, hogy a lányaim kimentek fát hordani, akkor ebből leszürhetem a következőket:

1. A lányaim nem ismerik a rájuk vonatkozó parancsomat (talán félreértettek valamit???)

2. A lányaim nem tartják meg a parancsomat. (Parancsot követnek, csak éppen nem azt, amely rájuk vonatkozik, ezzel pedig pontosan megszegik azt a parancsomat, amelyet pedig követniük kellett volna.

Testvérek!

Isten az ószövetségi törvény parancsolatait, a Törvényt nem a hívő keresztényeknek adta megtartásra! Ne hagyjátok, hogy kelepcébe csaljanak titeket! Helyette nekünk Jézus Szellemének a vezetését kell követnünk!!!

Apcs 15:5 - 15:6
Előállának azonban némely hívők a farizeusok szerzetéből valók közül, mondván, hogy körül kell metélni őket, és megparancsolni, hogy a Mózes törvényét megtartsák.  Egybegyülének azért az apostolok és a vének, hogy e dolog felől végezzenek.
 

Az apostolok és a vének DÖNTÖTTEK!

Figyeljük meg, hogy nem azt döntötték, hogy:
„Isten parancsolatai örök érvényűek, és mindenkire vonatkoznak, ezért a Mózesi Törvényben írt parancsolatokat, az abban írt ünnepnapokat, utasításokat, stb. mind-mind meg kell tartaniuk a keresztényeknek!”

Helyette ezt döntötték, TELJES összhangban Isten Szellemével:

Apcs 15:24 - 15:29
„Mivelhogy meghallottuk, hogy némelyek mi közülünk kimenvén, megháborítottak titeket beszédeikkel, feldúlva a ti lelketeket, azt mondván, hogy körülmetélkedjetek és a törvényt megtartsátok; kiknek mi parancsot nem adtunk:  Tetszék nekünk, miután egyértelemre jutottunk, hogy férfiakat válasszunk ki és elküldjük ti hozzátok a mi szeretteinkkel, Barnabással és Pállal, ...
Mert tetszék a Szent Léleknek és nekünk, hogy SEMMI több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,  hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!  “


Hogyan kell ezt érteni?

Most akkor nem szabad megtartanunk egyetlen utasítást sem, ami Mózes törvényében le van írva, mert az Apostoli Zsinat ezt megtiltotta???
Nem! Megtarthatsz belőle bizonyos részeket, de mindig tudnod kell, hogy Te ezzel nem az egész Törvényt, Mózes törvényét  tartod meg, és ezt maga Isten sem várja el tőled, hanem annak csak bizonyos részeit. Amikor Isten ugyanis hit által a szívedbe költözik, képessé tesz arra, hogy vegyed az Ő vezetését, és Ő az aktuális élethelyzeteidben rá fog mutatni arra, hogy mit kell tenned.

Ok?

Megelevenít egy igét, megelevenít egy parancsolatot, és belül a szívedben érzed, hogy most éppen ezt kell tenned. Nem a törvényt tartod meg ezzel, az egészet EGYBEN, hanem Istennek a rád vonatkozó parancsolatait. Isten a sok-sok parancsolatból, utasításból az Ő Szelleme által kiválasztja azokat, amelyek rád vonatkoznak, amelyben éppen járnod kell. Járj ebben, tiszta lelkiismerettel. Legyen tiszta, őszinte a lelkiismereted, hogy amit éppen teszel, az összhangban van Isten akaratával.

Ez egy szabad, változatos életet eredményez. Isten egyénileg vezet, és ahogyan vezet, azt nem írhatod elő mások számára, mert Isten lehet, hogy őket másként vezeti, mert nekik más feladatuk van éppen, vagy éppen még nem érettek annyira a hitben, mint Te:

Róm 14:4 - 14:7
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon.  Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot [egyformának] tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve.  Aki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és aki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. Aki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ad az Istennek: és aki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ad az Istennek.  Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának


9
Üdvözletek / istvanvincze a legújabb tagunk lett!
« Utolsó üzenet: írta Hajnalcsillag Dátum 2017. November 10. - 21:33:47 »
bye
Köszöntünk a Hajnalcsillag fórumon istvanvincze! Nézz körül a portálon, böngéssz kedvedre a fórumok közt, és szólj bátran hozzá a témákhoz. Reméljük, jól fogod érezni magad köztünk!
10
VitaMax / Re:A Szombat betartása
« Utolsó üzenet: írta Guti Tünde Dátum 2017. November 10. - 19:13:38 »
„Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem.”
János 14:21.

Jézus parancsolatai azonosak az Atya parancsolataival.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu