Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum Tegnap - 12:27:53 »
kedves pulsar
Nagyon érdekes egyébként hogy hogyan tud Ausztriában valaki ötször annyit keresni ugyanannyi munkával mint Magyarországon. Valaki tudja?

két dolog van.
az egyik, hogy ha forintra átszámolod, akkor lesz 3x4 szerese a magyar fizetésnek.1700-2100 euro- a magyar 150 000- 200 000ft-al szemben.
ha ott kint kellene megélneda családoddal az 1700-2100 euro fizetésből, akkor nem sok mindenre lenne elég. talán egy kicsivel többet tudnál megtakarítani mint magyarországon.
ugyanakkor sok minden drágább kint, mint itthon. a szolgáltatások, a gépjárműadók, az iskolai költségek, kötelező egyházadó fizetés stb....
ezek németországban vannak. ott dolgoztam 2014-16-ban, azért tudom.
a legjobb megoldás ha kint megkeresed és haza hozod és magyarországon költöd el.
pl. kb 1600-1700 euro között kerestem németéknél kb havi 160-170  órai munkával. tehát számolhatom napi átlag 8 órai munkával ezt a bért.
miután hazajöttem magyarországra, vettem egy kis földbirtokot- vidéken, ahol lakom 5 percre gyalog a házamtól-525 000Ft-ért- 1020 nm villannyal, vízzel és egy kis faházikóval, ami nem nagy durranás.
na egy ilyen ingatlant németéknél nem kaptam volna meg 1700-1800 euróért, tehát egy jó havi fizetésemért lett egy kis birtokunk, amin megtermeljük a konyhára valót.
a lényeg ha haza hozod a pénzt, itthon gyorsabban haladsz. nyalván ennek ára van, a család itt te meg ott vagy.
rövid távon tud csak ez így működni.
magyarországon az emberek már nem éhbérért dolgoznak, de viszont nem sok mindenre eléga havi fizetés, még ha nem is spórol is.
a munka pedig.......
kint nyugodtabban dolgozhatsz, ha éppen nem magyar honfitársaiddal vagy együtt, tisztelet a kivételnek. nincs rajtad felelősség, mert te csak vendégmunkás vagy, nem rajtad kérik számon a dolgokat hanem az ottani német vagy osztrák kollégán.azt meg elmondom, hogy a németek nem szakadnak bele a munkába, szépen kényelmesen dolgoznak, azt mondják holnap is van egy nap.
így volt ez magyrországon a szocializmusban , kényelmesen eldolgozgattunk . ma magyarországon meg agyon nyomja a munkahelyeken a stressz az embereket. ha becsületesen dolgozol, akkor sem becsülnek meg sem anyagilg sem emberileg.-én ezt már az elmult 10-15 évben tapasztaltam.
másik, hogy egyetlen ország sincs, ahol a hétköznapi emberek a havi fizetésükből annyit tudnak félre tenni, hogy kp-ért vesznek mondjuk autót, vagy lakást.
svájcban voltam kétszer, beszélgettem ottani vagy ott dolgozó emberrel.
szakmámban-ablakbeszerelő- egy svájci munkás keres netto 4000-4500 frankot. ő sem szakad meg a munkában és átszámolva több mint egy millió forintot haza visz.
igen ám csak hogy igen drága a megélhetés.
az élelmiszer iszonyú drága. csibe,pulyka hús az olcsóbb, duplája az ára az itteninél. a marhahús 4-5 szöröse a magyar árának.
egészségbiztosítás iszonyú drága. magánbiztosítók működnek, kötelező csomagot kötni- a tb.biztosítások csomagba vannak szedve.valamelyik csomag többet tartalmaz valamelyik kevesebb eü. ellátást ad.
a legalacsonyabb havi 250 frank körül van, de ennél a csomagnál 1500 frank az önrészed- hasonló mint magyarországon a casco kocsi biztosítás.
ha elmész orvoshoz és a vizsgálat vagy az ellátás 1500 frankba került, akkor neked kell az egészet kifizetned, ha 2000 frank, akkor 1500frankot fizetsz te és a felette lévő 500 frankot fizeti a biztosító.
magyarán szolva, ha orvoshoz mész már biztos, hogy fizetned kell, csak azon múlik, hogy milyen tb.csomagot választasz és havonta mennyit fizetsz a biztosítónak.
én azt látom, hogy minden országban úgy alakítja a politika meg a gazdasági élet vezetői a törvényeket, jogszabályokat, hogy lényegesen jobb életet egyik országban sem lehet élni.
az egyénen múlik, hogy mennyit gürizik, hogy több mindent megengedhessen magának.
na erre mondta Jézus hogy elégedjetek meg azzal, amitek van ill. hogy ne szeressétek a világot és ne gyűjtsetek földi kincseket, amit a moly megemészt.
a legfontosabb: a megelégedettség Istenfélelemmel.
üdv
salamon
2
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 10:14:40 »
Az érvelési kőr bezárult!!!
Üdvözöllek BABILONBAN !

Nem feltétlenül zárult be az érvelési kör, csak épp elbeszélünk egymás mellett. Te a tízparancsolat egyik fele miatt érvelsz, én meg a tízparancsolatnak azzal a felével érvelek, amit te nem vársz el a politikától. Illetve azt mondod hogy azért nem akarunk a korrupcióval törődni mert mi is korruptak vagyunk. Magyarországon nagyon könnyű olyan vádakkal eredményeket elérni, amiket sohasem bizonyítottak. A legcélravezetőbb eszköz a korrupció gyanús ügyeket előhozni, ha valakit el kell buktatni. A politika a mai Magyarországon erről szól. Találjunk ki valamit, és mutassuk be úgy az embereknek, mint amivel őket rövidítették meg. A fidesz is ezt csinálja. A "nagyok" ezt csinálják. Nem kell bizonyítani semmit, elég ha mi azt hazudjuk hogy igaz. Ez a menő mert a magyarok erre vevők. Teljes mértékben mi magyarok vagyunk a hibásak, mert nem látunk a dolgok mögé. A csapból is az folyik hogy ki milyen gátlástalan és gonosz, meg hogy hány ember fagyott meg miatta. Gyurcsányról ugyanezt írták, Bajnairól is. Gyilkosok. Azt mondják nekünk, hogy a kormányfő a felelős ha megfagy valaki az utcán. Ez vajon így van? Nem. Ez nem így van. De a magyarok többsége megkajálja, és azt gondolja hogy a kormányfő mindenható, vagy legalábbis annak kellene lennie, vagy inkább még nagyobbnak, mert hogy azokon akik megfagytak az utcán, Isten sem tudott segíteni. Mert nem talált egy embert sem aki segített volna rajta. Ilyenkor kérdezhetjük hogy Meddig még a sötétség? Meddig még az éj? Pedig még Kádár János sem tudott mindent megoldani. Pedig neki még szabad volt kivégeztetni embereket, meg volt vadászháza is amiről senki sem tudott. Olyan cenzúra volt, amin csak a Szabad Európa rádió tudott áttörni ha olyan volt a széljárás. Sok beszédben elmaradhatatlan a vétek. Meg felesleges is.
3
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 06:46:51 »
Megmondom őszintén nektek én a Jobbikra fogok szavazni. Lehet, hogy ők is csak úgy ígérgetnek mint anno a fidesz és semmi nem lesz belőle, de egy esélyt megér számomra.
Az jutott még eszembe, hogy a jobbik és Simicska Lajos neve, már most összekapcsolódott. Ő pedig egy gazdasági szereplő, aki kiesett a fideszből. Egy nagyon ügyes ember. Ne gondolja senki hogy majd ha Simicskának lesz szüksége Vona Gáborra, az majd nemet fog neki mondani. Vagyis ebből a politikai tisztaságból már most sem igaz semmi. A lényeg hogy elhiggyük hogy lesz örök élet meg ingyen sör, ahogy a kétfarkú kutyapárt hirdeti.
Az Új Kezdet pedig azért nem fog tudni labdába rúgni, mert nincs mögötte olyan gazdasági szereplő mint Simicska Lajos. Mert a politika pénzzel működik. Ha pedig megnövekszik a népszerűségük esetleg, majd jön valaki aki kideríti hogy valamelyikük helikopteren ment vadászni. A magyar életérzés pedig az hogy aki ilyet csinál, miközben ő maga ezt nem teheti meg, csak gazember lehet. Egyszerűen irigyek vagyunk, és ez egy olyan mozgató rugó ami nagyon sok emberben mindent felülír. Persze leginkább választások előtt derülnek ki ilyesmik.
De azért bízom benne hogy polgárháború nem lesz. Bár ez is gondolom pénzkérdés.

Nagyon érdekes egyébként hogy hogyan tud Ausztriában valaki ötször annyit keresni ugyanannyi munkával mint Magyarországon. Valaki tudja? Az államadósság a GDP 80%-a fölött van Ausztriában is. Vagyis nem az állam gazdag.
4
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum 2018. Március 19. - 20:57:58 »
Megmondom őszintén nektek én a Jobbikra fogok szavazni. Lehet, hogy ők is csak úgy ígérgetnek mint anno a fidesz és semmi nem lesz belőle, de egy esélyt megér számomra.
A Jobbik egy káosz önmagában is. Hát még ha az LMP-vel meg az MSZP-vel fog 'együtt' kormányozni. Az az őrület határa. Nagyon remélem hogy ez nem fog bekövetkezni. Az Új Kezdet viszont hozzáértő társaságak látszik. Rájuk sokkal inkább szavaznék.
5
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Gyorgyur Dátum 2018. Március 19. - 18:50:04 »
Kedves pulsar!

Idézet
Kedves Gyuri!

A másik oldalon viszont a legerősebb párt a Jobbik. Az amelyiket semmiképp sem szeretnénk hogy hatalomra kerüljön. Meg olyan pártok, akik sokkal liberálisabban közelítik meg a dolgokat. Nem tudom hogy mi történne akkor ha ezeknek a pártoknak együtt kellene működniük 4 éven át. Semmi jó. Most sem tudnak megegyezni semmiben. Akkor sem volna másképp ha kormányra kerülnének. Sokkal stabilabbnak látnám az életünket ha a fidesz maradna. Korrupció ide vagy oda. Így Viktor egy viszonylag stabil pont, úgy meg a kormány önmagával sem értene egyet.

Az érvelési kőr bezárult!!!
Üdvözöllek BABILONBAN !
6
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Kegyelem Dátum 2018. Március 19. - 16:32:57 »
Miért írom ezt?
Azért mert a véleményem szerint ;sem Németh Sándor ,sem Hack Péter,Mészáros István vagy Morvai Péter ,satöbbik.... nem tehetnek úgy és nem tájékoztattatják úgy a saját közönségüket következmények nélkül ,mintha a migránsoktól való félelem vagy a genderizmus mindent felül írna ,felülírná a Tízparancsolatot és - vagy Jézus" szentségre felhívó szeretetparancsolatát",egy olyan kormánnyal szemben aki magát KERESZTÉNYNEK vallja.

Ez a leghiteltelenebb amit csak tehetnek.
Ha kiállnak az egyik ellen ki kell állniuk a másik ellen is, és nem hagyhatják szó nélkül ,hogy az Úr nevét ilyen gazemberek a (Világ előtt) két lábbal tiporják!!!!!!!!!
Kedves Gyuri!

A másik oldalon viszont a legerősebb párt a Jobbik. Az amelyiket semmiképp sem szeretnénk hogy hatalomra kerüljön. Meg olyan pártok, akik sokkal liberálisabban közelítik meg a dolgokat. Nem tudom hogy mi történne akkor ha ezeknek a pártoknak együtt kellene működniük 4 éven át. Semmi jó. Most sem tudnak megegyezni semmiben. Akkor sem volna másképp ha kormányra kerülnének. Sokkal stabilabbnak látnám az életünket ha a fidesz maradna. Korrupció ide vagy oda. Így Viktor egy viszonylag stabil pont, úgy meg a kormány önmagával sem értene egyet.


Megmondom őszintén nektek én a Jobbikra fogok szavazni. Lehet, hogy ők is csak úgy ígérgetnek mint anno a fidesz és semmi nem lesz belőle, de egy esélyt megér számomra.

Elegem lett a sok korrupt csaló hazug fideszesből, hogy az országot lassan már csak ők uralják. Én nem látom azt hogy stabil lenne az életünk, sőt.. igen csak le vagyunk maradva a körülöttünk lévő országok fizetéseitől pl. és lehetne sorolni még. (csak egy példa a saját munka helyem ahol az operátorok keresnek kb 140.000 netto ft-ot - lassan már a hajléktalanokat is fel veszik mert 1. ennyi pénzért senki nem akar dolgozni 2. sorra mennek el az emberek jobb munkahelyekre - miközben a szlovák munka bérerő a dupláját!! keresi + juttatások)

Tudom megy a kampány a Hgy és N.S. -en keresztül is, N.S. ismét leborult a Mammon előtt - szinte az összes volt és jelenlegi pártot fel lehetne sorolni akivel jóban volt/lett ha az érdekek úgy kívánták. Emlékszem még a 2000 -es évek elején még Orbánt szidtuk ma meg már... 

írhatnék még sok mindent de félek tiltva leszek, mert ugye a szólásszabadság itt sem él :)

 sl8

7
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum 2018. Március 19. - 14:03:25 »
Németh Sándort megszállhatta valami: erre készül a Hit Gyülekezete

http://valasz.hu/itthon/nemeth-sandort-megszallhatta-valami-erre-keszul-a-hit-gyulekezete-127810
A Hit gyülekezet Európához akar tartozni, de nem akarja feladni a nemzeti identitást, magyar akar lenni Magyarországon. Nem akar egybeolvadni az Euval. A nyílt társadalom, amerre Európa és a világ haladni látszik, olyan célokat tűzött ki amiket nem lehet keresztényként támogatni. A túlnépesedést nem akarjuk homoszexualitással, eutanáziával, abortusszal, a szegénységet pedig bevándorlással megoldani. Nem akarunk egy babiloni, nemzetek nélküli világot. A nyílt társadalom elmélete egy olyan törekvés, egy olyan tévedés, ami hasonlóan a kommunizmushoz, látszólag sok problémára ad megoldást, de közben sokkal több problémát hoz létre, amely a világi emberek számára nem láthatók előre. Mivel azonban szembe megy Isten Igéjével, várható hogy rengeteg ember fogja kárát látni, nemzedékeken át, helyrehozhatatlanul. Vagy Jézus visszajön, mielőtt ez megvalósul.

Miért nem tudja a migráció megoldani a szegénység problémáját? (felirattal)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WSNG9XLByIo
8
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2018. Március 19. - 12:09:19 »
Németh Sándort megszállhatta valami: erre készül a Hit Gyülekezete

http://valasz.hu/itthon/nemeth-sandort-megszallhatta-valami-erre-keszul-a-hit-gyulekezete-127810
9
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta salamon Dátum 2018. Március 19. - 10:04:57 »
Dr. Molnár Róbert beszéde 2017 április 8-án az Új Kezdet első nagygyűlésén Gödöllőn

https://www.youtube.com/watch?v=O89Iwj_zL_k
10
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum 2018. Március 18. - 23:31:57 »
Miért írom ezt?
Azért mert a véleményem szerint ;sem Németh Sándor ,sem Hack Péter,Mészáros István vagy Morvai Péter ,satöbbik.... nem tehetnek úgy és nem tájékoztattatják úgy a saját közönségüket következmények nélkül ,mintha a migránsoktól való félelem vagy a genderizmus mindent felül írna ,felülírná a Tízparancsolatot és - vagy Jézus" szentségre felhívó szeretetparancsolatát",egy olyan kormánnyal szemben aki magát KERESZTÉNYNEK vallja.

Ez a leghiteltelenebb amit csak tehetnek.
Ha kiállnak az egyik ellen ki kell állniuk a másik ellen is, és nem hagyhatják szó nélkül ,hogy az Úr nevét ilyen gazemberek a (Világ előtt) két lábbal tiporják!!!!!!!!!
Kedves Gyuri!

A másik oldalon viszont a legerősebb párt a Jobbik. Az amelyiket semmiképp sem szeretnénk hogy hatalomra kerüljön. Meg olyan pártok, akik sokkal liberálisabban közelítik meg a dolgokat. Nem tudom hogy mi történne akkor ha ezeknek a pártoknak együtt kellene működniük 4 éven át. Semmi jó. Most sem tudnak megegyezni semmiben. Akkor sem volna másképp ha kormányra kerülnének. Sokkal stabilabbnak látnám az életünket ha a fidesz maradna. Korrupció ide vagy oda. Így Viktor egy viszonylag stabil pont, úgy meg a kormány önmagával sem értene egyet.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu