Súgó: A fórum fõoldala

Egy SMF fórum elsõ oldala általában a fórum fõoldala. Ezen az oldalon láthatóak a kategóriák, fórumok és alfórumok. Bizonyos fórumok vagy kategóriák lehet, hogy nem láthatóak egyes felhasználói csoportok vagy vendégek számára, attól függõen, hogy milyen jogosultságok lettek beállítva.

Egy fórum fõoldala általában így néz ki.

* Átirányításos fórum

Ez a fórum egy külsõ URL-címre irányít át.

Átirányítások száma

Új hozzászólások Fórum neve

Fórum leírása

Hozzászólások és témák száma

Utolsó hozzászólás dátuma, ideje, tárgya és szerzõje

Alfórumok: Alfórum
Nincsenek új hozzászólások Fórum neve

Fórum leírása

Moderátor: Fórum moderátor

Hozzászólások és témák száma

Utolsó hozzászólás dátuma, ideje, tárgya és szerzõje

 • Új hozzászólások
 • Nincsenek új hozzászólások
 • Átirányításos fórum

 • - Ez a fórum neve és a fõoldalra vezet vissza. Része a linkfának, amely minden oldal tetején megjelenik, hogy a felhasználók nyomon követhessék, hogy hol vannak.
 • Kategória neve - Egy kategória olyan fórumokat tartalmaz, melyek valamilyen szinten összetartoznak és könnyebbé teszi a fórum rendezését. Bizonyos kategóriák neve mellett megjelenik egy nyitó vagy záró ikon. Ez lehetõvé teszi, hogy a felhasználók csak a kiválasztott fórumokat lássák. Egy kategória összezárásával az elrejtõdik, míg a kibontásával újra láthatóvá válik.
 • Új hozzászólást jelzõ ikonok - Az új hozzászólást jelzõ ikonok akkor válnak aktívvá, ha a fórum olvasatlan hozzászólásokat tartalmaz. Ha nincs új hozzászólás, akkor halványak maradnak. Az alfórumokkal rendelkezõ fórumok esetén egy félig megvilágított ikon jelezheti, hogy egy alfórum olvasatlan hozzászólásokat tartalmaz.
 • Átirányításos fórumok - Egy átirányításos fórum átirányít minden kattintást egy új címre. Az átirányításos fórumoknak nincs új hozzászólást jelzõ ikonuk, mivel nem valódi fórumok.
 • Fórum neve - A fórum neve egy szöveges linkként kerül megjelenítésre. A linkre kattintva a fórum témáinak listájához vezet.
 • Fórum leírása - Ha egy fórumnak van leírása, akkor az a fórum neve alatt jelenik meg. A leírás a fórum általános célját írja le, ami segíthet a felhasználóknak a megfelelõ fórum megtalálásában.
 • Moderátorok - Ha egy fórumnak vannak moderátorai, akkor azok megjelenítendõ neve a fórum leírása alatt jelennek meg. Egy fórum moderátorának általában olyan kiváltságai vannak a fórumon belül, ami egy átlagos felhasználónak nincs.
 • Alfórumok - Az alfórumok egy fórum nagyobb szintû rendezését teszi lehetõvé, ha az egyszerû kategóriák és fórumok nem elegendõek. Az alfórumok az õket tartalmazó fórum - szülõ fórum - leírása alatt jelennek meg. Egy alfórum megegyezik egy átlagos fórummal, csak egy másik fórumon belül jelennek meg.
 • Fórum információ - Egy fórum hozzászólásainak és témáinak száma, valamint az utolsó hozzászólás adatai a fórum nevétõl jobbra jelennek meg. Átirányításos fórumoknál csak az átirányítások száma jelenik meg.
 • Megjelölés olvasottként - A kategóriákat és fórumokat követõen egy gomb jelenik meg, ami az összes témát és hozzászólást olvasottnak jelöli.

A fórum fõoldalának alján jelenik meg az információs központ. Az információs központ olyan információkat jelenít meg, mint a közelgõ születésnapok, ünnepnapok és események, ki online, és egy összegzést a fórum alapvetõ statisztikáiról. Ha be van kapcsolva, akkor a legutóbbi hozzászólások listája is megjelenik.

- Információs központ

Fórum statisztikák Fórum statisztikák

Összes hozzászólás, téma és tag, valamint a legutóbb regisztrált tag
A legutóbbi hozzászólás címe, dátuma és ideje
A fórum legutóbbi hozzászólásainak megtekintése.
[További adatok]

Online felhasználók Online felhasználók

Vendégek száma. Felhasználók száma

Aktív felhasználók az elmúlt 15 percben

A legaktívabb pillanat a mai nap és összesítve (dátum és idõpont, amikor történt)SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu