Mit mond az Írás? => Vallások, irányzatok és szekták => A témát indította: bist - 2016. Április 23. - 08:54:32

Cím: Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 08:54:32
Úgy gondolom a elkövetkezendő időkben többet fogunk hallani felőlük.

"Hála pedig az Istennek, aki mindenkor diadalra vezet minket a Krisztusban, és az Ő ismeretének illatját minden helyen megjelenti mi általunk."
2 Kor. 2:14
FELHÁZ. Csodálatos volt, ahogy özönlött a tömeg. De ezért imádkozunk, nemde? Légy Te is részese, gyere el!
Az Úr hányszor akarta egybegyűjteni a fiait, miképpen a tyúk az ő kis csirkéit az ő szárnyai alá? Újra és újra...
Légy Te is részese, gyere el! Ne törődj a megkeseredett hangúakkal, akik a fiatalok elé akarják vetíteni az ő múltjukat (megpróbáltuk... nekünk se sikeült... ó, annyi mindent láttunk már...)
Az Úr azt monja:
"Ímé, újat cselekszem; MOST KÉSZÜL, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket."
Szellemi szinteken elkészíttetett... árad Isten folyóvize... engedd, hogy felkapjon és vigyen!
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 08:57:33
Bizonyság!

Pestovics János.
A lehető legjobban döntöttem, hogy tegnap este elmentem a Körcsarnokba - megrázó, felkavaró, megható és felszabadító élmény volt!
Csak annyit mondanék: a FELHÁZ-ra mankóval mentem, és miután néhány fiatal imát mondott a gyógyulásomért, egy lány pedig segített legyőznöm a lépcsők tetején a tériszonyomat, én a mankót a kezemben tartva sétáltam el a Blaha Lujza tér felé!
Ma reggel már egyáltalán nem volt rá szükségem.
Köszönöm mindenkinek a tegnap estét!
Természetesen Jézusnak is!
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 10:20:22
Vélemény Görbicz Tamástól.

https://www.facebook.com/gorbicztamas/posts/612512385568488
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 11:29:35
Gabriella Papdi

Isten hatalmas, és hatalmasan cselekszik...aki ismer tudja.. mindent megvizsgálok..és milyen kritikus tudok lenni, de ez a 3 fiú, le a kalappal, nagyon őszinte az egész.. és tényleg érezni Jézust.. Ő annyira csodálatos... jöttek a fiatalok imaszolgálatban és .le se lehet írni... de a zajt se hallottam körülöttem csak Jézust, csak Ő meg én... éreztem átfolyik bennem... az a fiatal fiú tartott meg , majdnem el is estem bár ebben se hittem régen... de aztán az se zavart volna csak maradjon velem így Ő... és csodáltam.. Ő pedig valamit megjavított bennem... mert valahogy új vagyok... le kell tenni a berögzött dogmáinkat, és hagyni Istennek a vezetést... legyen ebből az ébredésből nagy hullám, mint egy cunami.. és maradjon is meg , és legyen áldott és gyümölcstermő... az Úr örömére.
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 23. - 12:38:27
Na hagyjuk a maszlagot, itt vannak a tények feketén, fehéren:

Hogyan fogja Isten megváltoztatni Európát, és mit akar a fiataloktól? Miért érzik a szűkösnek a hagyományos egyházi kereteket a másféle közösségi élményeket kereső huszonéves hívők? Mi az a hipszter kereszténység? Megnéztük a miniszterelnök fia által egycsapásra ismertté tett Felházat a Körcsarnokban.
Utánpótlás nélkül egyik egyház sem tudja Istenre bízni a jövőjét, mert nem lesz jövője, ebből egyenesen következik, hogy a fiatalokat időben a helyes útra kell téríteni. De mi van akkor, ha a fiatalok az egyházból kifelé vezető, vagy legalábbis a hagyományostól eltérő utat tekintik a magukénak? Jó marketingstratégiával át kell csomagolni az irányjelzőket. Miért ne lehetne például a kereszténység is hipszter?
A nyugati országokban már a 2000-es évek elején erősen megjelent az igény arra, hogy a kereszténységet valamiképpen összehozzák a cool jelzővel. Néhány közösségben ez kimerült abban, hogy a papot metroszexuális modellé alakították át, skinny farmerbe bújtatták és belőtték a haját. Máshol környezettudatos eszmeiséggel vonták be az igehirdetést, de voltak olyan közösségek is, amelyek a menőség csúcsaként egy éjszakai bárba vagy sörfőzdébe helyezték át az istentiszteleteiket. Ezek a próbálkozások aztán egyszer csak mozgalommá álltak össze, és megszületett a hipszter kereszténység, mely szókapcsolatot a Google-ba angolul beírva számtalan találatot kapunk .
Az Orbán Gáspár szerepvállalása miatt egy pillanat alatt a köztudatba robbant Felháznak tehát volt honnan merítenie. A sok helyen kapásból hipszternek bélyegzett mozgalom hipszterségén
(ahogy már magán a szó jelentésén is) lehetne vitatkozni, de az biztos, hogy a mozgalom kimondottan a fiatalokat célozza. Ahogy Orbán Gáspár fogalmazott, Isten a fiatalokat fogja használni Magyarország és Európa megváltoztatására, a szervezők definíciója szerint egy „underground keresztény közösség” működtetésével.
Hogy megtudjuk, mit takar ez a meghatározás, elmentünk csütörtök este a Körcsarnokba, az Orbán Gáspárék szerint „történelmi jelentőségű”, ima és dicsőítő alkalomként meghirdetett Felház-rendezvényre.
JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR
A szervezettségre nem lehetett panasz. A metróból kilépve 20 méterenként Felház-pólós önkéntesek igazították útba az érkezőket, így el sem lehetett téveszteni a Körcsarnokot. Fél nyolc körül már közel kétezer ember ücsöröghetett a csarnok lelátóján és a színpad elé lerakott szőnyegeken, párnákon. Az épületen belül nagyjából ötven fiatal terelgette az embereket, a spontán, kiscsoportos imádságok pedig már jóval a hivatalos kezdés előtt megkezdődtek. A büfé kínálatából az alkohol hiányzott, csoki, üdítő és szendvics viszont bőségesen akadt.
A programot a nagy nyilvánosságot kapott videó szereplői, a színpad előtt felsorakozó Orbán Gáspár, Prekopa Donát és Ember Illés nyitotta meg. Ők reflektálva az elmúlt hét médiaviharára, a közönségből heves üdvrivalgást kiváltva külön köszöntötték a jelen lévő újságírókat is, akik nagy szolgálatot tesznek a Felháznak azzal, hogy „már most megtértek, és hirdetik az igét” – mondták némi iróniával. Ugyanakkor emlékeztették őket, hogy az esemény nem sajtónyilvános, ezért képeket vagy hangfelvételt nem lehetett készíteni (a cikkben szereplő képeink illusztrációk).
A hangulat valóban oldott volt, a közönség bemelegítése is inkább egy rockkoncertet idézett. „Ki érkezett Budapestről?” – kiáltották a szervezők, válaszul pedig jött a hangorkán, majd ugyanezt végigjátszották a vidékkel és a határon túliakkal.
Orbán Gáspár egy viccet is megeresztett a lelátón ülőkről, miszerint ők egy kicsit korábban találkozhatnak majd Jézussal, aki ezen az estén le fog szállni a Körcsarnokba. De a koncert-jelleget erősítette az is, amikor a szervezők felszólították az egybegyűlteket Isten megtapsolására.
MI A FELHÁZ?
Mint a szervezők elmondták, a Felház nem egyház és nem is gyülekezet, nem is akar azzá válni, ugyanakkor mindenféle egyházból és gyülekezetből várják a fiatalokat. Nem az a céljuk, hogy elszipkázzák a hívőket az eredeti közösségükből, ezért arra biztatták a fiatalokat, hogy a Felház dicsőítő alkalmai után térjenek vissza egyházaikba, gyülekezeteikbe és ott is hirdessék Isten megtapasztalt jelenlétét, sőt, először számukra adományozzanak, csak aztán támogassák a Felházat. Azt is fontosnak tartották elmondani, hogy nincsenek mögöttük szponzorok, egyetemisták összeadott adományaiból szervezik a Felház alkalmait.
SENKI NE IJEDJEN MEG!
Arra is felkészítették a jelenlévőket, hogy a zenés dicsőítés alatt Isten mindenki számára másképp jelenhet meg. „Lesznek akik térdre borulnak és sírnak, mások nevetnek örömükben, de az is elképzelhető, hogy a mellettünk álló majd számunkra érthetetlen nyelven kezd el beszélni. Ilyenkor senki ne ijedjen meg, csak hagyja békességben elmélyülni a mellette állót.” De olyanok is lehetnek közöttük, akik már beszélik az angyalok nyelvét. Őket arra kérték, hogy lehetőleg ne ijesszenek ezzel meg másokat, ezért inkább a hangos zene alatt gyakorolják ezt a képességüket.
A tömeg túlnyomó része fiatalokból állt, de a lelátókon nyugdíjasok is énekeltek a praktikus információk után rázendítő, az Urat dicsőítő zenekarral, miközben a szövegeket a csarnok két oldalán ki is vetítették. Volt több közös imádság, két külföldi vendég pedig prédikált a színpadon (igehirdetés általában nincs a Felházon, de most volt). Sokan kézen fogva, mások behunyt szemmel és feltett kezekkel énekeltek, akadtak, akik zászlókat lengettek, egy idősebb nő pedig színes szalagokkal járt örömtáncot az első sorban.
Aki éppen arra érzett késztetést, elvonulhatott a Körcsarnok csendesebb zugaiba imádkozni, a kihelyezett Bibliákat olvasni, vagy személyre szabott imát is kérhetett az erre kijelölt önkéntesektől, akiket a nyakukban függő kártyáról lehetett felismerni, és akik a szervezők szerint már egy éve készülnek erre a feladatra.
GENERÁCIÓS TÖRÉS
Orbán Gáspár és Prekopa Donát bizalmi kapcsolata Istennel a húszas éveiben járó keresztény fiatalok vágya is egyben – tudtuk meg az eseményen részt vevő Ádámtól, aki a Felházon kívül más underground keresztény közösségekben is vállal szerepet. Ádám szerint nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek szerte a világon a Felházhoz hasonló kezdeményezések, mivel az egész egyházi struktúra erős átalakuláson megy keresztül az Y és a Z generáció miatt. Szerinte a tradicionális egyházak vagy akár a Hit gyülekezete még nincsenek arra felkészülve, amit a huszonéves hívők követelnek maguknak. Vagyis, hogy ne tiltások, kiüresedett szokások, és a hívekbe táplált félelemek útján kerüljenek közelebb Istenhez. A mostani fiatalok a korábbi vallási tanításokkal ellentétben nem istenfélő, hanem istenszerető emberek akarnak lenni, mondja Ádám.
Ő úgy látja, hogy az X generációnak a hit megéléséhez sok esetben elég volt a formalitás, a vasárnaponként templomba járás, vagyis „külső szokásokon keresztül” akarták megélni a hitüket, ami viszont a Biblia szerint teljes mértékben személyes. Ez pedig sokszor belső konfliktust eredményezett a hívőkben.
Ádám szerint a szülők nemzedékével szemben a mai fiatalok már nem akarják, hogy diktáljanak nekik, hiteles közösségre van szükségük. Mint ő is elmondta, a Felház elsődleges célja csupán az, hogy a hétről hétre az imaalkalmakra összegyűlő fiatalok kapjanak annyi lendületet és kedvet, hogy aztán ki-ki a saját felekezetében vigyen véghez változásokat, reformokat. Ettől függetlenül persze arra nincs garancia, hogy a felházas fiatalok később eltávolodnak a felekezetüktől, és ahelyett, hogy azt reformálnák meg, esetleg egy új közösség létrehozásán fognak dolgozni – amit akár Felháznak is hívhatnának. A trendek szerinte erre mutatnak: az elmúlt 2-3 évben a semmiből jött létre Budapesten 3-4 feltörekvő gyülekezet, teli huszonéves fiatalokkal.
Ádám szerint semmiképpen sem kell túlgondolni Orbán Gáspár elhíresült mondatát, miszerint „Isten megváltoztatja Európát és ehhez a fiatalokat fogja használni”. Csupán arról van szó, hogy a zsidó-keresztény-görög kultúra egy kicsit megkopott Európában, amit a hasonló mozgalmakban részt vevő fiatalok újra fel tudnak éleszteni. Ez alatt semmiféle erőszakos dologra nem kell gondolni, egyszerűen a keresztény ember szíve vágya, hogy mások is megtapasztalják ugyanazt a jót, amiből ő is részesülhet, azaz a Isten szeretetét és áldását.
Az iszlám terjedésétől pedig végképp nem félnek, és mint a tömegben többen is megerősítették, örömmel láttak volna muszlim vagy zsidó fiatalokat is a rendezvényen.
„Pont azt látom – fűzi hozzá Ádám –, hogy tömegesen térnek át az iszlám világból érkező menekültek Németországban a különböző táborokban, sőt még Irakban is. Az emberekben most sokkal nagyobb nyitottság van a kereszténység felé. A mai keresztény fiatalok pedig már nem félnek a más vallásúaktól, hanem szeretik őket.”
SZEX, MELEGEK
Ádám szerint nem nehezebb ma jó kereszténynek lenni, mint más korszakokban. A történelmi egyházak nagy hiányossága, hogy eddig sosem magyarázták el, mitől is lehet jó, vagy milyen előnyei lehetnek például annak, ha az ember kivár a szexszel a párkapcsolatában. „A mi hitünk szerint, ha valaki megcsúszik, elbukik bármilyen kérdésben is, az nem baj. Ezek pont azért történnek, hogy megtanuljunk bizalmat érezni Isten iránt, aki, ha elesünk, felemel minket. Olyan ez, mint mikor a gyerek járni tanul: megbotlik, de ahelyett, hogy leszidnánk, felsegítjük, és ő megy tovább. Ennek van egy jó fajta eufóriája, ami tüzet lobbant benned, ettől helyreáll az életed és így a közösséged, majd az egész nemzeted élete is.”
Ádám szerint nem szabad ítélkezni mások felett, és ezt a korábbi pápákhoz képest már a maga nemében liberálisan gondolkodó Ferenc pápáról is el lehet mondani. „Én úgy értelmezem Ferenc pápa szavait, hogy nem szabad például elítélni embereket azért, mert melegek, ugyanakkor ő azt is mondja, hogy jobb nekik, ha a homoszexualitást nem gyakorolják. Ezt én is így gondolom. Nem hinném, hogy genetikus lenne a homoszexualitás, ennek inkább szocializációs okai vannak, hiszen Isten sem Ádámot és Zolit teremtette. A Felház teljesen befogadó a melegekkel szemben, biztos, hogy most is sokan vannak itt közülük. Szerintem hatalmas bűn az egyháztól, hogy megbélyegezte és kiközösítette a homoszexuálisokat, míg mondjuk azokat nem, akik például alkoholproblémákkal küzdöttek.”
A cool keresztények nem légüres térből érkeztek. A mozgalom gyökereit legalább a hatvanas évekig vezeti vissza a hipszter kereszténységről könyvet író Brett McCracken. A keresztény egyházakban ekkor ismerték fel, hogy ha meg akarják szólítani az egyre lázadóbb fiatalokat, akkor sokkal nyitottabbaknak kell lenniük az épp aktuális trendekre. Az igazi coolsághoz viszont az kellett, hogy a hippik is felfedezzék maguknak Krisztust. Ebből nőtt ki az Egyesült Államokban az úgynevezett Jézus-mozgalom, egy keresztény, karizmatikus vallási-kulturális irányzat, amelynek tagjai Jézus-embereknek nevezték magukat (Jesus People).
Megszületett a keresztény rock, majd lassan ipari méreteket öltött, amitől a Jézus-mozgalom el is veszítette az alternatív báját. A hippik pedig megborotválkoztak, levágták a hajukat, és saru helyett cipőt kezdtek el viselni. A hippi kereszténység személyes megvilágosodásra épülő szellemisége azonban nem tűnt el, inkább csak átalakult. A nyolcvanas és kilencvenes években a keresztény vezetők már stratégiailag is megpróbáltak coolnak lenni, a keresztény rockfesztiválok, Jézus-mintás pólók köré fel is épült egy jelentős fiatal keresztény kultúra. Amely azonban rengeteg okot – elüzletiesedés, giccs – adott arra, hogy egy még fiatalabb kultúra szembeforduljon vele. Ezt a szembefordulást hozta el a hipszter keresztény mozgalom, amely a merchandise-hittel szemben egy sokkal intellektuálisabb hitet akart vallani, és közben nem akarta megtagadni a szekuláris világ kultúráját és vívmányait sem. Sör, tetoválás, kerékpár, fair trade kávé és organikus ételek nélkül nem hipszter a keresztény.
A keresztény hipszterek úgy akarják megélni a hitüket, hogy az kompatibilis, nem pedig összeférhetetlen legyen a világi hipszter kultúrával. A keresztény elemeket éppen ezért nehezebb felfedezni a mozgalom tagjainál, mint a hipszter védjegyeket, mint a favágó szakáll, a vintage ruha, skinny farmer vagy oldschool tornacipő. De a külsőségek mögött ott van egy intenzív belső munka is a Krisztust követő identitás felfedezésére és megélésére. Eközben azonban a világra is kíváncsiak – legyen szó irodalomról, képzőművészetről, borokról, vagy a társadalmi igazságosságról és jólétről. Ezért az igét nemcsak hirdetik, hanem igyekeznek tettekre váltani a krisztusi tanítást, például sokan elutaznak egy időre mondjuk Afrikába, vagy helyben segítenek a közösségnek.
És persze technológiai ugrás nélkül esély sincs a fiatalok megszólítására, egy magára valamit adó hipszter keresztény közösség online is jelen van, hiszen a legkevesebb, hogy Isten dicsőítésére legyen lehetőség az interneten is, a pappal pedig Twitteren és Facebookon is tartani lehet a kapcsolatot.
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 23. - 13:12:12
Sosem rejtettem véka alá, hogy ettől a fajta karizmatizmustól iszonyodok.
Ez csak egy dolog!
Jön egy éretlen kölyök és tesz egy ostoba kijelentést, amire néhányan hallelújázni kezdenek az érett hívők közül is:
"A mostani fiatalok a korábbi vallási tanításokkal ellentétben nem istenfélő, hanem istenszerető emberek akarnak lenni, mondja Ádám."
Tudja vajon ez az a kis majom egyáltalán, hogy mit jelent az Istenfélelem?!
Zéró élettapasztalattal kijelenti, hogy az eddigi hívő generációk nem szeretetből, hanem rettegésből ragaszkodtak Istenhez?!
Na nesze nektek ébredés, meg "Felház"...
"De valóban nagy nyereség az Istenfélelem megelégedéssel"
1Tim.6:6
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 13:46:07

Tudja vajon ez az a kis majom egyáltalán, hogy mit jelent az Istenfélelem?!

???????????? Mi az, hogy kis majom?

Zéró élettapasztalattal kijelenti, hogy az eddigi hívő generációk nem szeretetből, hanem rettegésből ragaszkodtak Istenhez?!

Ez igaz is lehet a történelmi egyház tagokra

Na nesze nektek ébredés, meg "Felház"...

De most is csak ezt írhatom:
ApCsel 5:38 .....mert ha emberektől van e tanács, vagy e dolog, semmivé lesz;
ApCsel 5:39 Ha pedig Istentől van, ti fel nem bonthatjátok azt; nehogy esetleg Isten ellen harcolóknak is találtassatok.


Cím: Re:Felház
Írta: Kegyelem - 2016. Április 23. - 13:58:05
Szia T. Csaba...

"írásodból" inkább a gyűlölet látszik - főleg a fidesz ellenes, bár nem értem hogy a politikát minek kevered bele - mint inkább a Testvéri Szeretet - amiről ugye a világiak ismernek meg minket - bemásolsz ide világi cikkeket olyanoktól akik talán nem is ismerik az Istent...  Belekötsz a fiatalokba akik a hitüknek a cselekedeteit - Isten Szeretetét - így mutatják meg ellenben a tiédről nem tudunk semmit csak otthonról szólsz le másokat ...   Istenfélelem... hát benned se sok van ha így írógatsz ...  Ha kell szívesen adok neked  nem egy nem kettő hanem több telefonszámot is.. nyugodtan hívhatod a fiatalokat ha "van kedved" hirdetni az Örömhírt vagy gyógyítani kézrátétellel imával az embereket vagy csak simán elmondani hogy Jézus mennyire szereti őket..   Ők szívesen várnak, látnak mindenkit mert a céljuk az hogy az országban ébredés legyen.. amúgy a Azusa  utcai ébredésről és csodákról sem ír a Biblia és még sok másról sem amit a végtelenségig lehetne sorolni...

röviden ennyi ... 
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 23. - 14:36:42
Kedved "Kegyelem"!

Fidesz?! Belekeverem a politikát?! Mi van?!

Amúgy azt olvasol a soraim közé, ami jól esik, kikérem a történelmi egyházak tagjainak nevében, hogy te, vagy egy taknyos mínősítse az Istenhez fűződő hitünk alapját. Bátran vedd ezt is gyülölködésnek, ha így kedves számodra!

Isten bizonyára úgy hív el embereket, az ébredés felszítására,  hogy alapvető igei fogalmakat tagadnak... Ne fárasszuk egymást!
Cím: Re:Felház
Írta: Kegyelem - 2016. Április 23. - 15:01:11
Csabi te voltál az aki ezt írta: 
" Hajrá Magyarország, biznisz egyházban is egyre jobban teljesítünk... "

ezt bár hogy értelmezem enyhe fideszes sugallata azért van, de inkább a gunyolodás...

Történelmi egyház?  :)  melyikre gondolsz? amelyik  bálványimádásban van amióta csak létrejött, vagy az amelyik az emberi cselekedetekre épít,  helyezi a hangsúlyt?   Épp ezt teszed te is de neked lehet mert a történelmi egyház tagja vagy? 

miért vagy személyválogató?

milyen alapfogalmakat tagadnak?

talán a történelmi egyházakban ahol mária imádattól kezdve angyalokhoz való imádkozáson át vannak hamis tanok  majd onnan fog elhívni embereket?


Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 23. - 15:18:18
Igazad van, valóban gúny volt részemről a szlogen, s tényleg a kormánytól nyúltam le.

Ha az Ádám nevű srác nem kér az Istenfélelemből, akkor egyértelműen keresztyén értékeket tagad.
Más: Azért azt ne felejtsük el, hogy a Bibliát mégiscsak az a "bálványimádó egyház" kanonizálta, s egyetlen felekezetből sem haltak még annyian mártírhalált a keresztyénségért, mint tőlük. Szóval, ha éngem személyválogatónak gondolsz, akkor ezt a Római Katolikusokkal szemben sem kellene gyakorolni. Amúgy katolikus családba születtem, s nem azért szeretem Istent, mert valaha is megfélelmítettek volna a személyével kapcsolatban. Ez egy gyönyörű neoprotestáns elmélet, kár hogy egyetlen hívő katolikust sem kérdeztek még meg róla: Tényleg azért jársz templomba, mert félsz, hogy Isten megbűntet?...
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 23. - 21:32:42
Igazad van, valóban gúny volt részemről a szlogen, s tényleg a kormánytól nyúltam le.

Ha az Ádám nevű srác nem kér az Istenfélelemből, akkor egyértelműen keresztyén értékeket tagad.
Akkor tisztázzuk miről is szól az újszövetség?
Jn 3:16  Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Róm 8:15 Mert nem kaptátok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!

Gal 4:5 Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot.
Gal 4:6 Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Szellemét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!
Gal 4:7 Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által.
Az újszövetség a megváltóról szól, és arról a szeretetről szól, ahogy Isten szeretet minket, és a fiaivá fogadott.

Más: Azért azt ne felejtsük el, hogy a Bibliát mégiscsak az a "bálványimádó egyház" kanonizálta,

Én úgy olvasom a bibliát, hogy a Szent Szellem által lett megírva!
2Tim 3:16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
ApCsel 28:25..... Jól szólott a Szentszellem Ésaiás próféta által a mi atyáinknak, mondván:

s egyetlen felekezetből sem haltak még annyian mártírhalált a keresztyénségért, mint tőlük.

Látod ezzel sem értek egyet, de mennyi embert öltek meg ők Isten nevében?
mennyi fegyvert áldottak meg gyilkolásra?

Ugye ez igaz! akkor hol is van a kereszténység?
Cím: Re:Felház
Írta: salamon - 2016. Április 23. - 21:52:52
http://vigyazo.blog.hu/2016/04/23/olvasoi_level_a_felhaz_szervezoinek


Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 24. - 08:55:02
http://vigyazo.blog.hu/2016/04/23/olvasoi_level_a_felhaz_szervezoinek

Köszi Salamon ezt a bejegyzést.
Jól gondoltam, hogy a többet fogunk hallani a felházról. Most ez van terítéken.

"Gáspárnak őszinte tisztelet azért, hogy felvállalta ezt a munkát és a támadások kereszttüzében is az Úr elhívását tartja elsődlegesnek. Mert persze a gyűlöletcunami a kommentekben azonnal elindult. Szidták őt, az édesapját, szidták Istent, szidtak mindent és mindenkit."

http://emberi.blogstar.hu/2016/04/16/felhaz-fiatalok-szazai-imadkoznak-hetente-magyarorszagert-/26595/

De miért nem vagyunk egy kicsit is várakozó állásponton? MI fog kijönni belőle?
Orbán Gáspár az oka?
Salamon a cikkedben arról panaszkodnak, hogy nincs Istenfélelem.
Szavakon rágódunk, tudod mi van a szívükben?
Mit jelent az, hogy megtért? Mit jelent, hogy össze jönnek, és dicsérik az Istent, hogy imádkoznak?
Értitek? Azért jönnek össze, hogy dicsérjék a Mindenhatót, és azt a személyt aki meghalt értük!
Bár minden fiatalt itt találnánk meg a hét minden napján.
Én boldog lennék, és Istenre bíznám őket!
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 08:57:15
Ne haragudj bist, de úgy látom tőled is meg kell kérdeznem legelőször, hogy tudod-e, hogy mit jelent az "Istenfélelem"?

Ne akard már a Biblia szavaival felülüberelni egy másik szavát.
Kit akarsz meggyőzni arról, hogy Istenfélelem nélkül bárki is részese lehet az Újszövetségnek?
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 09:19:00
Csak úgy:

A hívő ember istenfélelme Isten tisztelete. A Zsidók 12:28–29 jól bemutatja ezt: „Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz.” A keresztyén ember számára ez a tisztelet és félelem az istenfélelem. Ez a mozgatórugója annak, hogy megadjuk magunkat a világmindenség Teremtőjének.
A Példabeszédek 1:7 így szól: „Az Úrnak félelme az ismeret kezdete…” Csak úgy tehetünk szert valódi bölcsességre, ha megértjük, ki is ő valójában, és tiszteletteljes istenfélelemmel közeledünk hozzá. Az igazi bölcsesség abból származik, hogy megértjük, kicsoda és milyen szent, igaz és igazságos ő. Az 5 Mózes 10:12, 20–21-ben ezt találjuk: „Most pedig Izráel, mit kíván tőled Istened, az Úr? Csak azt, hogy Istenedet, az Urat féljed, járj mindenben az ő útjain, szeresd őt, és szolgáld az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből. Az Urat, a te Istenedet féld, őt szolgáld, hozzá ragaszkodj, és az ő nevére esküdj! Őt dicsérje éneked, mert ő a te Istened, aki azokat a nagy és félelmes dolgokat tette veled, amelyeket saját szemeddel láttál.” Az istenfélelem az alapja az ő útjain való járásunknak, az ő szolgálatának és, igen, még a felé irányuló szeretetünknek is.
Vannak, akik szerint az istenfélelem valójában Isten nagyrabecsülése a hívő ember szemében. Ez mindenképpen része az istenfélelemnek, de azért többről van szó. A hívő ember számára a biblikus istenfélelembe beletartozik az is, hogy tudom, menyire gyűlöli Isten a bűnt, és félek a bűn feletti ítéletétől — még ha hívő keresztyén is vagyok. A Zsidók 12:5–11 arról szól, hogy Isten megfegyelmezi a hívő embert. Noha szeretetben megy végbe (Zsidók 12:6), mégis félelmetes dolog. Kétségtelen, hogy gyermekkorunkban a szülői fegyelmezéstől való félelem megelőzött néhány rosszaságot. Ugyanennek kellene jellemeznie az Istennel való kapcsolatunkat is. Féljünk a fegyelmezéstől, ezért éljünk neki tetsző módon.
A hívő embernek ugyanakkor nem szabad félnie Istentől. Semmi okunk nincs rá, hogy megijedjünk tőle. Ígéretünk van rá, hogy semmi sem választhat el bennünket szeretetétől (Róma 8:38–39). Ígéretünk van rá, hogy soha nem hagy el, és nem távozik el tőlünk (Zsidók 13:5). Az istenfélelem azt jelenti, hogy olyan nagy tisztelettel vagyunk iránta, ami hatással van mindennapi életünkre. Az istenfélelem tisztelet, engedelmesség, fegyelmezettség és félelemmel teljes imádat.
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 09:30:33
S ha esetleg még magam is fokozni akarnám a fenti gondolatokat az ÚJ SZÖVETSÉGBŐL: "Félelemmel és rettegéssel vigyétek véghez a ti idvességteket;
Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből."
Fil.2:12-13

Nem a haverom, hanem ISTEN az, Aki munkálkodik bennünk...
A XXI.sz.-i neoprotestáns Istenkép fényévekre van ettől a fogalomtól...
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 09:49:05
Bist írta:"Én úgy olvasom a bibliát, hogy a Szent Szellem által lett megírva!
2Tim 3:16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre."


Ebben teljesen egyetértünk!

Csak hát ugye a kánont nem a szamár rúgta ki a falból. Ha a katolikusok munkája semmi féle tiszteletet nem érdemel a részünkről ( csak a hibáik iránti megvetést) , akkor milyen alapon várod el másoktól, hogy olyan fiatalok örömködése íránt mutassanak megbecsűlést, akik még semmit le nem tettek az asztalra?

A katolikusokról már tudjuk, hogy kiválasztotta őket valamire egykor a Szentlélek, a protestánsoktól mégsem kapnak mást, mint folyamatos megvetést.

Nehogy azt gondold, hogy a protestánsok, neoprotestánsok az ő történelmi korukban kevesebb aljas dolgot követtek volna el.

Az ember Ádám óta gyarló és bűnökre hajlamos...
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 24. - 12:02:47


A katolikusokról már tudjuk, hogy kiválasztotta őket valamire egykor a Szentlélek,

Mire választotta ki?
Arra, hogy latinul celebrálják a misét, hogy a közember semmit se értsen belőle?
Hogy számolnak el Isten előtt ezzel az időszakkal?
Közembert írtam, mert ugye nem csináltak hívőt belőlük. (több száz év)
Ép tegnap került a kezembe Moldova György: 40 prédikátor c könyve. Olvasd el, érdemes.


a protestánsoktól mégsem kapnak mást, mint folyamatos megvetést.

Nehogy azt gondold, hogy a protestánsok, neoprotestánsok az ő történelmi korukban kevesebb aljas dolgot követtek volna el.

A töredékét!

Az ember Ádám óta gyarló és bűnökre hajlamos...

Sajnos így igaz, ezért kell megtérni.Egyébként ne hidd hogy megvetem a katolikusokat, van ismerős aki teljesen hithű gondolkodású,
és az édesanyám is az volt, és biztos vagyok benne, hogy a menybe van.
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 17:02:36
Másokat meg arra választott ki, hogy kukorékoljanak, ugassanak, a földön fetrengjenek....  Valahogy ezeket sem értem az anyanyelvemen.
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 24. - 17:48:16

Tudja vajon ez az a kis majom egyáltalán, hogy mit jelent az Istenfélelem?!
Amúgy azt olvasol a soraim közé, ami jól esik, kikérem a történelmi egyházak tagjainak nevében, hogy te, vagy egy taknyos mínősítse az Istenhez fűződő hitünk alapját. Bátran vedd ezt is gyülölködésnek, ha így kedves számodra!


Kedves Csaba!
Szerinted belefér az Istenfélelembe, hogy egy hívőt kis majomnak nevezel, vagy taknyosnak?
Ne haragudj, de furcsa a gondolkodásod!
Ha csak az életkort nézed akkor se mondhatod, de ők már egyetemisták, vagy már végeztek is.
Bemégy egy kórházba, és a fiatal végzett orvost le taknyosodod? Kis majomnak hívod?
Ezekkel a jelzőkkel látod el olyan személyt akiért Krisztus meg halt?
Cím: Re:Felház
Írta: Gyorgyur - 2016. Április 24. - 19:04:52
Sziasztok!

(Úgy írok ,hogy mindent nem volt időm (-kedvem) végigolvasni.)

Kedves Csaba!

Talán nem tudod (tudhatod),de az Istenfélelemnek bizonyos gyülekezeti környezetben létezik egy pejoratív tartalma. (én szerintem a fiúk is erre apellálhattak)
Ez pedig az ,hogy pásztorok és különböző gyülekezeti vezetők hatalom technikai megfontolásaikból valamint a saját félelmeik kivetéséből súlyosan visszaéltek és nek az Istenfélelem fogálmával.
Emberiek tízezreit nyomorgatják Isten nevével visszaélve ,azt gondolván ,hogyha félelmet ("Istenfélelmet") generálnak a hívők között akkor ezáltal távol tudják tartani a bűnöket a közösségüktől.
Van egy mondás :-Több hívő van a gyülekezeteken kívül ,mint belül.
Ennek az oka leginkább a vallásos megfélemlítéssel magyarázható.


Én szerintem a  Istenfélelem valódi megélésének a leghatékonyabb módja az Isten élő szeretetén keresztül gyakorolható leginkább.

------------------------
Mindannyiunknak el kell jutni oda ,hogy akár Orbán Gáspárnak is készek legyünk megmosni a lábát.
Isten országa így működik.
Gyuri
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 21:33:04
Először is boldog névnapot kívánok György úr!
Másodszor semmi gond ezzel, csak ez a megfélelmítés Németh Sanyi bácsira legalább annyira áll, mint a sötét középkor katolikus egyházára...
Szóval hagyjuk itt a nagyvonalú "keresztyén tisztelet árcáját", amíg annak csak a karizmatikus álmodozók felé kell megnyílvánulnia.

Nincs mit tisztelnem azokban a fiatalokban, akik egy idősebb generáció hitéletét mínősítgetik.
Bocs, de nem esek hanyat, mert  "Jézus leszállt a Körcsarnokra"a hívők és hitetlenek közös imájára...
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 21:46:12
Sokan az ő lábát is megmosnák...
Cím: Re:Felház
Írta: Szikla - 2016. Április 24. - 21:55:48
Sziasztok.

Hagyni kell őket(a Felház néven futó szerveződést) és az idő eldönti majd hogy megáll vagy bukik és tünik a süllyesztőben. Ők úgy gondolják megvan a saját vélt vagy valós dolguk az evangélium hirdetésében. Nekünk is megvan!  Mindenki tegye szerintem a saját dolgát-ahogyan eddig) Így megy ez)  Szerintem.. sl8
Cím: Re:Felház
Írta: T.Csaba - 2016. Április 24. - 23:08:23
Részemről befejeztem. A 12 hónapos várakozási időre bízom a dolgot.
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 25. - 09:05:02
Részemről befejeztem. A 12 hónapos várakozási időre bízom a dolgot.

Péld. 8:12. Én bölcsesség lakozom az eszességben, és a megfontolás tudományát megnyerem.
Cím: Re:Felház
Írta: kis virág - 2016. Április 25. - 14:57:00

Sziasztok!

Én ebben a kérdésben nagyjából egyet értek Csabával. Bár egy - egy mondat igen erős és a megfogalmazás sem túl szerencsés itt - ott, de ezt betudom a hirtelen felindulásnak, vagy minek...:-)

Engem ez a "Felház"- as dolog, nagyban emlékeztet a már Magyarországon "debütáló" keresztény fesztiválokra egyébként, amit más topicban meg is vitattunk már. Ez a dolog sem kapott volna nagyobb érdeklődést nyilván, ha nem Orbán Gáspár az egyike a szervezőknek, a magam részéről nem is értem ezt a felhajtást ami most e körül forog.
Mivel a média is ilyen szinten felkapta az eseményt, jó reklám volt a szervezőknek, sokan már csak kíváncsiságból is elmentek az alkalomra, élek a gyanúval, hogy nem tették volna ennyien, ha nincs a nagy felhajtás körülötte.

A cikk amit Csaba betett, nagyon is elgondolkodtató ....(pláne, hogy egyéb platformokon is szinte ugyan ez olvasható, más tollából) mert, ha ilyen értékeket vallanak és ilyen felfogással akarják megszólítani a (leginkább) fiatalokat, az valóban semmiféle ébredést .. ( bár egyébként a végidőkben nem is beszél a Szentírás ébredésről, nem is tudom ki - mit vár, már, ha itt itt most a végidők eseményének aspektusából szemléljük ezt a dolgot, ahogy több helyen megfogalmazták már!?) ..nem fog eredményezni, hanem inkább megalkuvást a világgal.
Ezenkívül, természetesen az nagyon szép és jó, hogy ilyen befogadóak mindenkivel, a különböző felekezetbeliekkel még a melegekkel is, és tolerálják, ha valaki vétkezik különböző bűnökben . DE , hol és mikor hívják őket megtérésre ???
Pláne, ha még igehirdetés sincs az alkalmaikon,... vagy még is van !?
Nem árt azt sem a tudatunkban tartani, hogy bár Isten felemelhet bárkit szolgálatra , lehet az idős - fiatal stb. , de azért VAN EGY ISTENI REND , ne felejtsük el.

Nem gondolom, hogy a kezdeményezés rossz szándékból alakult, de azt hiszem, hogy elsősorban, ezeknek a fiataloknak inkább alázatra és igeismeretre lenne nagy szükségük, (((még)) bőven van mit tanulniuk) hogy a továbbiakban szolgálhassanak Istennek. Mert eddig ez úgy tűnik nincs meg, legalábbis az eddig látottak-olvasottak alapján így tűnik .
Az olyan véleményektől pedig, hogy még mindig jobb, ha ilyen helyekre járnak a fiatalok, mintha esetleg drogoznának - tivornyáznának egyéb helyeken... megugorható a tripla lutz!
Mert ebben a formában a vége ugyanaz itt is, ha nem eredményez megtérést, akkor egy valahol eltöltött este vagy alkalom .....

Nem kérdés, hogy a "kereszténységnek" megújulásra van szüksége, az viszont kérdés, hogy ez e, az a forma !? Az eddigiek alapján, számomra kérdéses.

Ha már, be ollózott két mondatos facebook-os hozzászólások is  lettek betéve a témához, tennék ide én is pár véleményt, amire szerintem érdemes odafigyelni a kérdésben és amit egyébként Szabados Ádám blogján olvastam, a vélemények alatt  beteszem a linket is, ahol elolvasható az egész, kezdve Ádám cikkétől.
Szerintem (akit érdekel a téma) érdemes elolvasni a hozzászólásokat, mert elég sok kérdés felvetődik, ami igen elgondolkodtató lehet... ilyen például, hogy mi az a várakozási idő, amit ki kellene várni azzal kapcsolatban, hogy ez a kezdeményezés vajon Istentől való vagy sem .... és Pro" mert bizony tudva levő, hogy vannak olyan gyülekezetek is, akik évek óta működnek ugyan, de tisztán látható, hogy közük nincs Istenhez .... nem is beszélve arról, hogy a Felház már fél éve működik.
Vannak pro és kontra vélemények itt is, szép számmal, tehát én ajánlom elolvasni az egészet.Akkor pár vélemény a blogról.
"""""""""""

Én megértem, hogy Isten szuverén módon cselekszik, és azt használ, akit akar, időnként formabontó módon. Ugyanakkor mégis rendkívül óvatos álláspontra tudok csak helyezkedni a Felház kapcsán kapcsán, az alábbiak miatt:

– Nem hiszek az igehirdetés mentes kereszténységben. Lehet, hogy pl. Amerikában ez divat lett, de érdemes megnézni, hogy hova kezd jutni Amerika, a trendi keresztény spirit-filled fiatal tömegek ellenére.
– Nem hiszek az elvtelenül “inkluzív” kereszténységben (különösen, ha a meleg kérdésről van szó). A vs.hu cikkjében szereplő Ádám mentalitása nekem nem tűnik elfogadhatónak. Hirdetni kell Isten megmentő szeretetét mindenkinek, de világossá kell tenni, hogy az őszinte bűnbánat és a bűn elhagyása része a keresztény megtérésnek. Persze lehet, hogy a vs.hu-s cikk Ádámjának véleménye nem mérvadó, de attól tartok, hogy ez egy jellemző mentalitás.
– Nem nagyon hiszek az ökumenizmusban sem. Nem tudom hitben testvéremként elfogadni azt, aki megfelelő ismerettel rendelkezve oltáriszentség imádás közben nyelveken szól és Jézust dicsérő énekek mellett Máriát “tisztelő” dalokat is zeng az ég felé. Nem tudom elképzelni, hogy zavartalanul együtt imádjam Istent egy olyan közegben, ahol ez teljesen oké. A valódi szellemi egységnek nem lehet elégséges alapja az, hogy közös karizmatikus zsargont kezdünk használni.
– Nem vagyok meggyőződve egy deklaráltan tekintélyek nélkül működő, bibliai gyülekezettől független ébredési mozgalom hasznosságáról. Különösen ha prófétálás vagy szellemi ajándékok nyilvánulnak meg egy ilyen szedett-vedett, ökumenikus közegben! Tudjuk, milyen az, ha akár csak egy kisebb imacsoportban valakit elragad a hév és olyan dolgokat mond az Úr nevében, ami nem oda való – nagyobb méretekben ebből csak nagyobb zavarok lehetnek. Pál apostolnak (akiről nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna a szó nemes értelmében karizmatikus) elég világos útmutatása van arra, hogyan kell a szellemi ajándékokat gyakorolni a gyülekezetben úgy, hogy rend legyen, de a Szellem se legyen megoltva. Elvi esélyét sem látom, hogy ezt hogy lehetne komolyan követni ebben a formációban.
– Bár a szervezők ennek ellenkezőjét hangsúlyozzák, érzésem szerint a mozgalom egyfajta nomád, öntörvényű kereszténységet erősít, amit én nem tartok igazán jó dolognak. Az az érzésem, hogy Vali kommentje is egy tipikus mentalitásra, feelingre mutat rá – végre ki lehet törni a szűkös “gyülekezeti ketrecből” és valami újat csinálni, mert az “Úr munkálkodik”! Szerintem ez nem jó.
– Őszintén szólva erős szkepticizmussal tölt el, hogy egy másfél éves keresztény van a mozgalom élén. Persze én is emlékszem arra, hogy másfél éves keresztényként meg voltam győződve arról, hogy rendkívül alkalmas vagyok mindenre, de néhány évtizedes távlatból ezt már kissé máshogy látom.
– Aggaszt az egész túlfűtött média hype, ami kialakult a dolog körül. Mivel véleményem szerint az egész ügy roppant ingatag lábakon áll, simán lehet, hogy a végén nagy beégés lesz belőle és komoly kára fog származnia a magyar kereszténységnek.

Elnézést, hogy ünneprontó vagyok, őszintén kívánom, hogy ne legyen igazam! :)"""""

"""""""""""""

Kedves Ádám!
Elöljáróban annyit, hogy bár nem szoktam élni a hozzászólás lehetőségével, régóta követem a blogodat. Református lelkész vagyok Budapesten, a konzervatívabb fajtából (de nem előítéletekkel közeledtünk sem én, sem ismerőseim az alkalmak -mert több is volt- felé).
Kíváncsi lennék jómagam is a véleményedre Felház ügyben, meg is örültem, hogy ott voltál, azonban kicsit elszomorított az, hogy Te is (ugyanígy, mint a pozitív képet festő református blogok írói, illetve újságírók) sajnos pont az alkalom lényegéről, csúcspontjairól maradtál le, így nem kaphattál teljes képet arról, hogy mi is a Felház:

1. Ahogyan Te is megfogalmaztad, illetve Ők is így definiálják magukat: dicsőítő és ima alkalom. Ez már elcsúszik az elején, hiszen minden egyes Felházon masszív “tanítás” (igehirdetés) is elhangzott, de erről később.
Továbbá: ökumenikus alkalomnak mondják a Felházat. Ez ilyenformán igaz is lehetne, ha ténylegesen csak koncert és imaközösség lenne, viszont karizmatikus, (látszólag)Benny Hinn vonalat képviselő Blain Cook volt az “igehirdető”.
Korábban, például decemberben (mert minden alkalom tanítás is egyben), a 3 fiatal hangoztatott óriási sületlenségeket:”Tegyél nagyobbat, mint az apostolok!” “Mi nem negyed- hanem ötödnapos halottakat támasztunk fel!” stb. Itt is ki lehetne menteni őket a “fiatal a hitük/koruk” kifogással, de újra hangsúlyozom: fél éve történik ez és nem fogadnak/kérnek segítséget, nem egyszeri alkalom ez.

2.Ilyenkor jön a következő kifogás részükről (megtörtént!): a csütörtöki alkalomnak nem ez volt a középpontjában! Viszont így nézett ki az esemény: 10 perc beszéd a fiataloktól (tényleg jókat mondtak!), 1,5 óra koncert, 1,5 óra tanítás, 1,5 óra ima (erről később). Ez alapján hangoztatják, hogy nincs tanítás VAGY de van, csak nem ez áll a középpontban. Kérdem én, így van e ez?

3. Mindez nem lenne még mindig probléma, ha igei alkalom lenne (mivel a harmada igehirdetés, elvileg az is). De a 4 órás esemény során egy darab bibliai ige sem hangzott el. A tanító sírt, üvöltözött, toporzékolt, nyelveken szólást imitált, de az igét elfelejtette. Ellenben az alábbiakat hangoztatta: “menjetek haza a gyülekezetetekbe, űzzetek ki démonokat, mert ebből látszik meg a ti hitetek!”. “Az, ami által Jézus feltámasztotta magát a halálból benned is ott van!” “Ti is biztos kaptatok már kinyilatkoztatást Istentől!”… Nem tudom milyen nyugodt szívvel mondanám erre, hogy ökumenikus, pláne milyen nyugodt szívvel ajánlanám a gyülekezet fiataljainak ezt.

4. Eljött az ima-rész. Ezt az egyik ismerősöm fejezte ki a legjobban: “Én is elmentem tegnap. Tévtanítással konkrétan nem találkoztam (mi igen!), csak hangsúlyeltolódással és kétségbeesett fiatalokkal, akik próbálják Isten munkáját kierőszakolni, kézzelfoghatóvá tenni. Ez a gyógyításoknál csúcsosodott ki, ahol egy értelmi sérült tolószékes kislányt végigvonszoltak egy órán keresztül a padlón, hátha járni fog. Amit tegnap láttam, az alapján nekem megfájdult a szívem ezekért az emberekért.” Saját szememmel láttam én is.

5. Ismerem a szervezőket. Ádám az ő véleményüket is visszaadta abban a bizonyos vs.hu-s cikkben.

Összefoglalva:
Véleményem szerint nem egy ártatlan dicsi-alkalom, még ha néhányan ezt is állítják, vagy szívből hiszik.
Ökumenikus sem, hiszen minden alkalmukon megjelenő tanítás egy bizonyos “kegyességi” vonalra állítható.
Nem biblikus, hiszen a rengeteg magyarázat nagyon sokszor tévtanításba hajlik, illetve még bibliai ige sem hangzik el.
Egyértelműen egy pünkösdi-karizmatikus esemény, melynek nem lehet úgy célja a fiatalok “visszaküldése” a gyülekezetekbe, hogy nem “teológiailag semleges” tanítást ad. (Bár ilyen nincs véleményem szerint, ezért is tartom blődségnek az ökumené köntösét.)

Lehet, hogy a szándék jó, de nem az a fontos, hogy mit mondanak, hanem, hogy mi történik. Ezért várom tisztelettel a reakciókat, illetve kedves Ádám, legközelebb, ha van lehetősége, igyekezzen végig maradni.""""""""""""""


"""""""""""

Kedves Ádám és Mindenki!
Íme a csütörtöki esemény leírása, mindannyiunk okulására (a velem tartó barátom tollából). Lehet néha talán kicsit alaposabban kéne az ilyesféle “mozgalmakat” megismerni, és a szent alázattal (és néha indulattal), következetesen beszámolni róluk, mivel így elkerülhető az olyan eset, mint eme cikk utóélete: nyakra főre osztják meg komoly lelkészek, akik bizodalmat táplálnak Ön iránt (teológiai téren én is így vagyok, ne vegye ezt személyeskedésnek) és küldik nyugodt szívvel a fiataljaikat ide, gondolván, hogy néhány apró-cseprő dolog van még, amin javítani kell, de egyébként hiteles és élhető kezdeményezés. Véleményem szerint nem.

„1. Már az elején eldörrent egy egetverő humor: Jézus ma hamarabb fog visszatérni, előbb fogtok találkozni vele, akik fent ültek a karzaton, azok pedig a leghamarabb. Ez már szentségtörés, de még ha csak ez lett volna minden.
2. Fennhangon közölte az egyik fiatal a 3 közül, hogy osszuk a Szentlélek erejét, és, hogy karzaton ülőknek is jusson. Mintha a Lelket kilóra osztani lehetne, mint a piacon.
3. Olyan is elhangzott, hogy csodás dolgokat tartogat neked Isten. Ezt a tévtant Joel Osteen és a prosperitás teológia (word of faith) is népszerűsíti.
4. Ez után egy c kategóriás dicsőítés következett (nálam zenéhez jobban értők ítéletalkotása alapján), ez tartott 22:50-ig kb. Eddig a tömeg nagy része elment, olyan és hasonló emlékeket dédelgetve, mint pl. hogy ez egy ártalmatlan kis alkalom (ui. eddig csak a szemfüles hozzáértőknek eshetett le valami). Nagyon tévednek, mert eztán jött a nemulass.
5. Aztán jött a mesterük, B. Cook (?). Ez a “lelkész” 50 percen keresztül beszélt képtelennél képtelenebb, elrugaszkodott történetekről.
-Beszámolt róla, hogy a felesége amikor megtért hisztérikusan röhögött-sírdogált-röhögött -sírdogált felváltva, közben igéket mutogatott neki.
-Arról is mesélt, hogy egy hiteseményen legitim amikor valaki elkezd toporzékolni, azaz “helyben futni”, ugrándozni, mint egy totyogós gyerek. [Kenneth Haggin őrültködésein láttam ilyen bolondgomba dolgokat, nem gondoltam volna, hogy házhoz viszik ezeket egyenesen Bp. szívébe. …]
-Elhangzott a karizmatikus pásztor szájából, hogy volt-e nekünk már revelációnk, kinyilatkoztatásunk, mert hogy neki volt (sic!).
-Teljesen isteni eredetű megnyilatkozásnak vélte ez a tanító azt is, hogyha valaki teli torokból bőget, mint egy tehén “húúúúú, húúúúhhuhuúhúhúhúúúúú”.
-Ha herélt hangon valaki mondogatja “lálálálálálálálálálá” az bizony nyelveken szólás, ennek a nem tudom honnan szalajtott figurának. Egy asszonysereg lálálálálálázva imádkozott “nyelveken” érte valamikor, elmondása szerint.
-Volt szó ismételten Istentől kapott próféciáról, ujjongó huhogásról, huhúzásról, amit ezek a lelkek valami szent révületnek tartanak, vagy én nem is tudom minek. Természetesen mindezt néhány oktávval magasabb hangon teszi, mint ahogy egy normális ember kiejtene szavakat.
-Végén megtudtuk, hogy felgyógyult a leukémiából a lelkész. [És higgyük is el, hogy nem az imádságos közbenjárás és az orvostudomány hatására]
Volt valami álomról is szó, amelyben kopaszok voltak egy terembe bezsúfolva, de hogy mi lett ennek a kifutása, azt már nem tudtam elkapni.
-Egyéb dolgok is elhangzottak: “ami feltámasztotta a Jézust a halálból, az benned is ott van” [Micsoda, Isten mindenható ereje? Na nem mondják már!]
-Volt szó arról, hogy bénák járnak [persze faktumok nélkül]
-A prófétálásban szerintük Isten ide-oda küldözgeti az embereket, mint, hogy a nagymama leküld valakit egy liter tejért.
-Az elmaradhatatlan kenet is jött, ezt Isten tartogatja ma (akkor este) nekünk is!
6.Természetesen csak úgy szórták Isten szeretetét válogatás nélkül, arminianizmus volt a köbön, ami ott volt, de szerintem még annál is rosszabb, mert ez teljesen átgondolatlan, csak érzelem és hatásvadász szövegezés.
7.Egyetlen konkrét idézet nem hangzott el. Volt szó az Apcsel 4 és 8-ról, meg a Mt legvégéről, említés szintjén, de ezt leszámítva az egészet a hantázás, sztorizás töltötte ki.
8.Végén, amikor befejezte mi jó tanítónk a prédikálást, mindenki kiállt előre, akik lent voltak, vagy egy jó részük legalábbis, egy gyógyításos dzsemborira. A buzgó kisapostolok mindenkit kézrátétellel gyógyítani akartak. Volt elől egy fogyatékos törpe nő, meg egy öreg nénike, mindketten tolószékben.
Meg volt egy vak ember is valahol. A fogyatékos nővel nem tudom mit csináltak, nem láttam pontosan, de aligha gyógyították ki a fogyatékosságából, erre van egy tízesem.
A nénikét körbeállták, buzdították, kézrátételeztek, felállt, és totyogott, nagyon sokan, nagyon közel voltak hozzá, a néni széttett karokkal járt. Minden bizonnyal nem szervi baja volt, hanem olyan amit pszichés úton ideiglenesen lehet fölülírni, önhipnózissal. Ezek az esetek nem maradandóak, hanem csak az alkalom végéig tartanak rendszerint. Ebben semmi új sincs, ezernyi ilyet láttunk Amerikában már, ezren magyarázták már ezt, erre történt utalás a True Detective című sorozatban is. MacArthur is kommentált ilyeneket, azzal együtt, hogy sokan önkéntes kígyómarások áldozataivá lesznek hitbuzgalmukban.
Később a néninek meg a tolószékének lába kélt, eltűntek.
A fogyatékos nő is eltűnt.
9.Ekkor a vége felé, amikor már nyugodtak a kedélyek, hála Istennek tanúja voltam, amint egy vak ember, bosszús arckifejezéssel kifelé tart, rohant utána mellette 2-3 asszony, őt nyugtatgatva.
Hiába, ha a vakság és szervi bénaság gyógyítható lenne, akkor már a fél orvosi kamara és az M1 kamerákkal kijött volna, hogy tanuljanak Cooktól és Gáspártól, sőt, talán a nép még örökös monarchává is választotta volna az utóbbit.

Csakhogy ezek NEM olyan “karizmák”, mint az apostoloknál, és ezek a szegény, fiatal hitű (szerintem legalábbis) hívek meg ezt az egész showműsort, a vad sztorikkal, és mesemondással beveszik, mint kacsa a nokedlit. Sajnálatos, hogy nem figyelnek még a tényekre sem, csak a pillanatnyi élményre. Kár, hogy Isten országa több, mint az én személyes jól lételem. Az inkább arról szól, hogy én mit tudok adni Istennek, és nem, hogy engem hogyan halmoz el Isten FIZIKAI, AZONNALI ajándékokkal, mintha nyertem volna a lottón, ez aránytévesztés, és simán nem igaz így.”

Békességgel.""""""""""""


http://divinity.szabadosadam.hu/?p=15809#more-15809


A bölcsesség kezdete az ÚR félelme.

"A bölcsesség kezdete az ÚR félelme. A józan eszűek mind eszerint élnek. Az ő dicsérete örökre megmarad." Zsolt .111:10

"Az ÚR félelme bölcsességre int, és aki tisztességet akar, előbb legyen alázatos!" Péld. 15:33
Cím: Re:Felház
Írta: nagyika7 - 2016. Április 25. - 17:17:10
Köszi a blog linket kis virág! Jó volt olvasni Szabados Ádám tapasztalatát a Felházról és az ellenérvelők üzeneteiben is van sok építő gondolat. Érdemes beleolvasni.

üdv: nagyika7
Cím: Re:Felház
Írta: Gyorgyur - 2016. Április 25. - 18:12:46
Sziasztok!

Csaba
Először is köszönöm a névnapi köszöntést!
Mivel tiszteletben tartom ,hogy pihenteted az ügyet ezért nem mennék bele nagyon.
Megjegyzésednek  a felét nem is értettem ,de ez talán annak tudható be ,hogy nem olvastam minden megszólalásodat.

A "szent megfélemlítés" szerintem nem felekezet függő ,nagyon is általános jelenség.
A testvéri tisztelet pedig minden újjászületett hívőnek kijár (szerintem),és ez nem azt jelenti ,hogy bárki előtt hasra kellene esnünk.
(A lábmosásról csak annyit ,hogy Jézus, Júdás lábát épp úgy megmosta mid a többi tizenegyét)


-------------------------
Virág

Idézet
Én ebben a kérdésben nagyjából egyet értek Csabával. Bár egy - egy mondat igen erős és a megfogalmazás sem túl szerencsés itt - ott, de ezt betudom a hirtelen felindulásnak, vagy minek...:-)

Egyet értek ,de azt gondolom érdemes egymást a tekintetben figyelmeztetnünk ,hogy az evangélium szerint testvérek indulatos minősítése nem marad következmények nélkül.

Ébredés

Az igében több utálás is van az egyház (mint menyasszony) teljes helyreállítására.
Ebből kifolyólag élő reménységet táplálnak nagyon sokan abban a tekintetben,hogy amikor Krisztus dicsősége az egyházon keresztül a teljes pompájában megjelenik a földön ,az egyben ez emberiség történetének a legnagyobb odafordulását fogja okozni.

Felház

Pál ,mind személyében ,mind szolgálatában az első perctől megosztotta a keresztényeket ,és ez a pályafutását végig kísérte.
Én nem hiszem ,hogy ez a mai napig ne így lenne akár isteni akár emberi kezdeményezésekről legyen szó.
Az idő sok mindenre választ fog adni.


Gyuri

Még annyit ,hogy az a forma ahogy a felekezetek ma lebonyolítják az alkalmaikat , inkább van köze a több százéves egyházi tradíciókhoz (klerikus-laikus) sem mit a korai egyház istentiszteleti szeretet-közösségeihez.

Cím: Re:Felház
Írta: kis virág - 2016. Április 25. - 20:40:50nagyika  ok8 üdvözöllek én is !

...................................


György,

azt gondoltam az "Ébredés" kérdésén már túl vagyunk, ha jól rémlik akkor valahol ott a "Hitehagyás" témakörénél már megvitattuk.

Az utolsó mondatod, utolsó bekezdésével teljesen egyetértek.

Maradok tisztelettel,
virág


Cím: Re:Felház
Írta: Mariann - 2016. Április 26. - 15:43:32
Sziasztok.

Hagyni kell őket(a Felház néven futó szerveződést) és az idő eldönti majd hogy megáll vagy bukik és tünik a süllyesztőben. Ők úgy gondolják megvan a saját vélt vagy valós dolguk az evangélium hirdetésében. Nekünk is megvan!  Mindenki tegye szerintem a saját dolgát-ahogyan eddig) Így megy ez)  Szerintem.. sl8Amikor nekem hirdették az evangéliumot , akkor nagyon jó volt hallani Jézusról, meg a reményről, kegyelemről stb... De ahogy telt az idő és forgattam a Bibliát , ismerkedtem az Igével , fontos lett számomra a hirdetett Ige is , maga a prédikáció . Ez sem újkeletű dolog, hisz keresztelő Jánostól Filepig ,az apostolok ,  sőt Jézus maga is hirdette az Igét.Nincs gond az imaalkalommal, meg a dicsőítéssel , de Isten szavában (Igéjében) való kapaszkodás , hallgatás , épülés , ez tartja meg még jobban az embert.Aki valóban vágyakozik Isten után , az egy idő után Igéje után is vágyakozni fog, és ez jó ahhoz , hogy növekedjen. Én is "felcsaptam" annak idején a Biblát , de mindegy lett volna ha nem teszem.  Ébredés akkor lesz , ha teljes szívükből megtérnek az emberek az Úrhoz, ez mindegy , hogy a Felházban, vagy akámelyik gyüliben történik. Az szerintem még nem ébredés, ha összegyűlnek jó sokan "Isten nevében". Volt már ilyen , és lesz is. Van olyan gyülekezet ,aki azt mondja, hogy az ébredés velük kezdődött . Én azt mondom , hogy nem... még nem tart ott. Nem tudom ébredésnek tartani sem azt a gyülit , sem azt az összejövetelt (felház), ahol nincs igeismeret, vagy pedig máshogy prédikálják (ahogy tetszik) , vagy ahol egyáltalán nem tartják fontosnak. Ettől még lehet imádkozni, énekelni ....már persze, aki már tudja, hogy kihez imádkozik.

Mariann„A te beszéded megnyilatkozása világosságot ad, és oktatja az együgyűeket.” Zsolt.119/130

"...Eképpen az Úrnak Igéje erősen nevekedék és hatalmat vesz vala..." Ap.csel.19/20
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 26. - 20:37:13
Isten megérint - 2016.04.24

https://www.youtube.com/watch?v=z7TQszZ-BEY&feature=youtu.be
Cím: Re:Felház
Írta: lucius - 2016. Április 26. - 23:17:20
Isten megérint - 2016.04.24

https://www.youtube.com/watch?v=z7TQszZ-BEY&feature=youtu.be

Köszi, Bist!

Isten hit által tisztítja meg a szíveket, és nem cselekedetek által. Nem az által, hogy elkezd valaki tanulmányokat olvasni, és elkezd Istennek tetsző dolgokat tenni. Bármilyen botrányos is, NEM! Nem az által lesz valaki igaz ember, hogy igaz, "megalapozott" tanításokat hallgat történelmi egyházai személyiségektől arról, hogy hogyan kell viselkednie egy igaz kereszténynek...
Ha a Felház segít ezeknek a fiataloknak megbékélni Istennel, segíti őket, hogy bizalomra jussanak Isten Fiában, és nem próbálja meg leuralni őket, akkor ez az Istennel való közösség át fogja változtatni a szívüket, és meg fognak jelenni a gyümölcsök az életükben, csak idő kérdése. Tapasztalatból beszélek. Amikor megtértem 18 éves koromban, még semmit nem tudtam Isten elvárásairól. Egyetlen dolgot értettem meg, hogy én szeretnék ezentúl Istennel élni, mert láttam azok életét, akik már régóta Vele élnek. Csak ennyi... Nem kaptam tanításokat, nem ismertem igéket... Csak ennyim volt...
Semmi más nem kellett hozzá, hogy befogadjam a szívembe Jézust. Megtettem. Létrejött a szívemben egy új élet, és ez az új élet megnyilvánult a maga idejében, és nem engedett elveszni, amikor rossz útra tértem volna később. Jézus már a szívemben élt, és a maga legyőzhetetlen életével legyőzte a bűnt bennem. Mert Ő nem engedi elveszni az övéit!!!!

Nem egyszerre tette. De mindez csak egy "aprócska" dologgal kezdődött. Megláttam, és rácsodálkoztam egy mérhetetlenül szép és vonzó, soha addig nem látott kapcsolatra Isten és ember között. Hálat adok Neked Istenem ezért a csodálatos megmozdulásért a fiatalok között...
Magamat látom bennük... Légy örökké Áldott! Ámen!

Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 27. - 09:09:41

Isten Fiában, és nem próbálja meg leuralni őket, akkor ez az Istennel való közösség át fogja változtatni a szívüket, és meg fognak jelenni a gyümölcsök az életükben, csak idő kérdése.
Így van!
Ez a mostani kirohanás a felház felé, nagyon hasonlít a hit gyülekezet gyűlölködése a katolikus egyház felé a  90-es években.
A világiakat még meg lehet érteni, mert sokan Orbán Gáspárt azonosítják Viktorral.
De a keresztényeket nem értem!
Nem ismerik őket, mégis a gyűlölet beszéde megy ellenük, és ha valaki nem is hangoztatja, de egyetért velük az se különb.
De mit is csinálnak a felházban?
Ilyen még soha nem volt?
Gary Chapman: Istenre hangolva c. könyvében a 91 oldalon ír egy ilyen gyülekezésről.
Ott is csak ima, és dicséret van. Leírja, hogy bemehet hozzájuk mindenki hajléktalan, drogos, alkoholista, vagy árva. Körbeveszik imádkoznak érte, és legtöbben meg is maradnak, mert a szeretetet megtapasztalják.
Erre sokan azt mondják, hogy ez Amerikában van.

De ne menjünk ki Magyarországból.
A golgota utcában 2008-tól működik a toronyban a 24 órás dicséret.
Bárki bemehet és dicsérheti az Urat. Egyedüli igehirdetés, az úrvacsorai ige, naponta 11óra körül.
Kb 3-4 szer voltam, és egyszer sem ugrott rám az Antikrisztus szelleme, és nem találkoztam báránybőrbe bújt farkassal sem.
Az igaz, hogy Prazsák László vezeti, és mivel szinte minden  keresztény ismeri, ellene nincs ilyen rágalmazás.

Istenre kell hagyni a gyülekezésüket.
Az Ő gondja legyen, és ne a tietek!
Szerintem.
Cím: Re:Felház
Írta: kis virág - 2016. Április 27. - 11:24:06
Igen, ez mind igaz.... és lehetne akkor, ha ezek az emberek akik ezekre az alkalmakra elmennek, egy - mondom... egy olyan gyülekezetből valók lennének, ami esetleg behatárolható, hogy ott már kaptak egyfajta tanítás - hallották az Evangeliumot . Akkor talán - talán elég lenne a szép este, hogy dícsőitő dalokat énekelgetnek, beszélgetnek, (próbát) tesznek a gyógyításra és úgy egyáltalán jól érzik magukat.
De mivel nagyon sokrétű és több felekezetből , hitetlenek is, leginkább egyetemisták vesznek részt az alkalmakon... és mikor ilyen hozzászólásokat olvasok azok részéről akik voltak, vagy mindenképpen éljenzik ezt a (szerveződést), hogy " így tovább az Orbáni úton, és micsoda buli volt megint, Istennel buliztunk.... és akkor a többit még nem is írom le, mert nem is szeretnék jobban bele menni.

Szóval azt gondolom, hogy akkor igen is helye van az evangélium hirdetésének és az igehirdetésnek !

Vagy ami a mottója is ezen alkalmaknak, hogy minden résztvevő "vigye tovább a tüzet" a saját gyülekezetébe - legyen az katolikus - református - stb. nem tudom a még megtéretlenek, ők, pl.-l hová vigyék ... vagy elég csak az élmény aztán majd lesz valahogy ???


Csak is egy valóságos megtéréssel lehet Isten királyságába belépni, ehhez pedig szükség van az evangélium hirdetésére.


"Valakik pedig befogadják őt, hatalmat ad azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek."  (János 1:12-13)Az ige nem azt parancsolja nekünk, hogy „megtérítsük” az embereket (az ilyen - olyan erőlködéssel nem menne úgysem, az Isten munkája az emberben) hanem hogy hirdessük az evangéliumot és „tegyük tanítványokká őket!” !!!Na de,... tulajdonképpen még azt sem lehet tudni, hogy mi a "Felház" hitvallása, bizonyára nagyban segítene az is ha tudni lehetne, ők milyen gyülekezetben és milyen tanítást kaptak ezidáig. Sokat segítene az is, ha a már felröppenő" problémákra válaszokat adnának, úgymint az Istenfélelem - ökümené - homoszexualitás - kérdése, hogyan gondolkodnak ebben a "Felház" vezetői "keresztényként".
Amíg ezek találgatásokra adnak okot, nyilván megfogja osztani a "keresztényeket".


Mint ahogyan megosztja most már az is, hogy az eddigi alkalmak ingyenesek voltak, persze adakozni "lehetett" erre most már felhívás is van a "Felház" facebookján, mármint az adakozásra..... pikk - pakk született egy számlaszám is, ami ugyan nem új keletű, a Kul alapítványhoz tartozó..na,de....hát ne bízzuk a véletlenre alapon.

Azt gondolom, hogy részemről egyébként ennyi, ebben a témában, majd látjuk a továbbiakat.

Szép napot mindenkinek!
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 27. - 16:24:07
Egy hely ahol nem a bortól, fröccstől lehet megrészegülni, hanem Isten jelenlététtől.
Egy lehetőség, hogy az emberek Isten jelenlétében találkozzanak.
Isten sokszínűsége bennünk emberekben is könnyen megtapasztalható.
A feladat: legyünk nyitottak Istenre és arra, hogy Ő jelen legyen bennünk!
Egy csütörtöki felház alkalmon jártunk.

https://www.youtube.com/watch?v=oHGkBHzRN6E

Régebbi bejegyzésben több szó meg lett lovagolva.
Fordítok:

Csapd fel a bibliát: Nyisd ki a bibliát, a fiataloknál ezt jelenti.

Nagyon durva: Nagyon jó!
Cím: Re:Felház
Írta: Kegyelem - 2016. Április 27. - 16:25:59
Sziasztok

Nem tudok válasz nélkül elmenni mert annyi ostobaságot írtok, néha nem is a saját véleményeteket vagy tapasztalataitokat hanem innen-onnan  össze ollózva..

Fentebb leírtam már, hogy bárkinek szívesen adok telefonszámot ha a fiatalokkal akar menni hirdetni az Örömhírt, imádkozni a betegekért vagy csak beszélgetni az emberekkel.  Amekkora buzgóság van bennetek ellenük inkább arra lenne buzgóságotok hogy elmennétek velük vagy legalább egy imát elmondanátok értük a Testvéri Szeretet jegyében...  de semmi... zéró... nulla..  könnyebb a fotelból a meleg szobából úgy írogatni hogy igazán képben sem vagytok..

Többször elmondták már mire kell a pénz, mert (sajnos) nem adják ingyen ki a Körcsarnokot sem így természetes, hogy gyűjtenek.. Többszőr elmondták már, hogy ők nem akarnak felekezet se egyház lenni csak tenni azt amit Jézus tett...

Orbán Gáspárról meg annyit hogy a KIT-en (BPA Ifi rendezvény) elmondta hogy annyira megérintette az Úr hogy ő is menni akar az utcára hirdetni az Örömhírt, imádkozni, gyógyítani a betegeket...  Adja meg az Úr a szíve kérését!

Csak gondoljatok bele milyen alázat milyen példa  lenne ez sok ember számára hogy a miniszterelnök fia az utcákat járja és hívja megtérésre az embereket ..

Imádkozzunk hogy ez így legyen


Ti jöttök?

 sl8Cím: Re:Felház
Írta: kis virág - 2016. Április 27. - 17:52:34Kedves Kegyelem!

Talán nem lesz szép amit most írok, nem megbántani szeretnélek, de ez van bennem.

Úgy tűnik neked sem esik nehezedre a meleg szobából megítélni, hogy ki mit csinál, ki miért imádkozik vagy sem. Honnan veszed, hogy ami esetleg felmerülő kérdések vannak ezzel kapcsolatban, azt nem a " testvéri szeretet" vezérli.
Csak mert nem fogadják el sokan egyből ezt a Felházas (dolgot). El kéne? Mindenféle megvizsgálás nélkül ? Továbbá, honnan veszed, hogy azok akik esetleg az aggályaikat fejezik ki ezzel kapcsolatban, nem éppen az Evangéliumot hírdetik valamelyik utca sarkon, vagy nincs a szívükön a betegek - rászorulok megsegítése és a többi ?

Ezt írod: "Csak gondoljatok bele milyen alázat milyen példa  lenne ez sok ember számára hogy a miniszterelnök fia az utcákat járja és hívja megtérésre az embereket .."

Erről van szó, ehhez nem kell még Körcsarnokot sem bérelni és úgy egyáltalán mást sem. Viszont a Felház egyenlőre nem erről szól, ugye !?


Te mész ?


 bye2


Cím: Re:Felház
Írta: salamon - 2016. Április 27. - 19:37:12
sziasztok
Egy dolgot ne felejtsünk el, hogy a háttérben gőzerővel zajlik a globális , mondhatjuk világegyház létrehozatala Ferenc pápa vezetésével és sok különböző keresztény es nem keresztény vallás egységesítésével.- benne a különböző karizmatikus felekezetekkel.
Nem lehetséges szerintetek hogy a Felház ennek a világegyházi törekvéseknek egy ifjúsági tagozata?
Érdemes átfogóan szemlélni a napjainkban zajló globális vallási eseményeket és ki rajzolódik a helyzet.
Na de mindenkinek van szabad akarata azt hinni ill. tenni , amit jónak lát.
Legyetek áldottak
sali sl8
Cím: Re:Felház
Írta: Szikla - 2016. Április 27. - 19:57:53
Szia virág..és mindenki)

Más fórumokon is találni szép számmal negatív kommenteket de az biztos hogy mérnünk kell az Igéhez a felházat is,magunkat is.
Az már más kérdés ki milyen háttérből jön mérni és ezzel egyöntetűen milyen a mérő zsinórja. Gondolok itt a felekezeti hátterekre amik nagyon különbözhetnek egymástól így aztán a felház féle szerveződésekben sosem lesz szerintem egyöntetű igen vagy nem-állásfoglalása a keresztényeknek,hanem személyenként és felekezetként megoszlanak majd a vélemények továbbra is. Ami persze jó is lehet meg rossz is-attól függ hogy hogyan sikerül ezt a mindennapokban egymás között kezelnie az embereknek akár személyesen ,akár itt a fórumon vagy más platformokon.

Szóba szokott kerülni velük kapcsolatban a gyümölcsök kérdése.Én láttam olyat-írott formában a napokban hogy egy gyülekezetbe járó emberek véleménye ütközött a felház kérdésében-amit egy harmadik fél máris rossz gyümölcsnek titulált-és ebből kiindulva meggyőzte saját magát hogy ez a kezdeményezés akkor nem lehet Istentől-hisz máris megosztást hozott testvérek között.  De úgy gondolom ez nem a felház számlájára írható mintegy rossz gyümölcsként ,sokkal inkább emberi belátásokra vagy emberi be -nem látásokra,és sok komment ,vélemény és hozzászólás ugyan ezt a határt súrolja,ami megint csak elvihet egy olyan irányba aminek meg nincs is Igei alapja) sl8
Cím: Re:Felház
Írta: Mariann - 2016. Április 27. - 22:04:05
Így van!
Ez a mostani kirohanás a felház felé, nagyon hasonlít a hit gyülekezet gyűlölködése a katolikus egyház felé a  90-es években.
A világiakat még meg lehet érteni, mert sokan Orbán Gáspárt azonosítják Viktorral.
De a keresztényeket nem értem!
Nem ismerik őket, mégis a gyűlölet beszéde megy ellenük, és ha valaki nem is hangoztatja, de egyetért velük az se különb.


Kedves István !

Miután én is azok közé tartozom , akik nem pozitiv dolgot írtak a Felházról, ezért el szeretném mondani, hogy sem a gyűlölködés,sem pedig kirohanás nem vezérelt amikor leírtam a hozzászólásomat. (csendben megjegyzem , fogalmam sincs róla, hogy a gyülekezet pásztorának ,akár a nagy gyüli, akár a helyi gyüli pásztorának mi a véleménye erről a dologról ). Mostanában ritkábban jutok el IT-re , és nem is kérdezek utána. Ezt csak azért jegyeztem meg, hogy ne érjen az a vád engem hogy ...azt gondolom, nem kell folytatnom. Szóval a véleményem írtam le az Ige, és igehirdetés fontosságáról. Magam is átéltem az első szeretetet , amikor találkoztam az Úrral , és semmi mást nem tudtam , egyszerüen csak örültem és örültem , a megváltásnak, az örök életnek , meg egyszerüen magának Istennek , Jézusnak...nagyon - nagyon jó volt. De aztán ahogy telt az idő , a keresztény ember rájön , hogy nem mindig annyira könnyű a keresztényi élet. Megállni hitben , igazságban , felebaráti szeretetben, és sorolhatnánk...Én is átmentem ezeken a dolgokon , és még nincs vége. És nagyon sokszor az Igéből, igehirdetésből kaptam válaszokat kérdéseimre , megoldásokat , vigaszt. Épp a múlt héten a Példabeszédek könyvéből egy két mondatos Ige volt , ami egy szempillantás alatt megszüntette azokat a kétségeimet , amelyek hetek óta gyötörnek egy dolog kapcsán . Na nem fokozom én ezt . Amúgy én is voltam már  dicsérő alkalmon , ahol csak énekeltünk , voltam már imaalkalmon , ahol csak imádkoztunk , mindkettő nagyon jó volt  elmondhatom ,  felmagasztalta az Urat, ahogyan egy egészséges Igehirdetés is ezt teszi.  Én is örülök , miért ne tenném , ha valaki már fiatalon találkozik Jézussal . Bár velem is megtörtént volna már sokkal korábban. De lesznek kérdések , amelyekre válaszokat fog keresni . Csupán erre utaltam .  Messze áll ez a gyűlölet-beszédtől , vagy akár kirohanástól.

Mariann
Cím: Re:Felház
Írta: Mariann - 2016. Április 27. - 22:09:56
Sziasztok

Nem tudok válasz nélkül elmenni mert annyi ostobaságot írtok, néha nem is a saját véleményeteket vagy tapasztalataitokat hanem innen-onnan  össze ollózva..

Fentebb leírtam már, hogy bárkinek szívesen adok telefonszámot ha a fiatalokkal akar menni hirdetni az Örömhírt, imádkozni a betegekért vagy csak beszélgetni az emberekkel.  Amekkora buzgóság van bennetek ellenük inkább arra lenne buzgóságotok hogy elmennétek velük vagy legalább egy imát elmondanátok értük a Testvéri Szeretet jegyében...  de semmi... zéró... nulla..  könnyebb a fotelból a meleg szobából úgy írogatni hogy igazán képben sem vagytok..

Többször elmondták már mire kell a pénz, mert (sajnos) nem adják ingyen ki a Körcsarnokot sem így természetes, hogy gyűjtenek.. Többszőr elmondták már, hogy ők nem akarnak felekezet se egyház lenni csak tenni azt amit Jézus tett...

Orbán Gáspárról meg annyit hogy a KIT-en (BPA Ifi rendezvény) elmondta hogy annyira megérintette az Úr hogy ő is menni akar az utcára hirdetni az Örömhírt, imádkozni, gyógyítani a betegeket...  Adja meg az Úr a szíve kérését!

Csak gondoljatok bele milyen alázat milyen példa  lenne ez sok ember számára hogy a miniszterelnök fia az utcákat járja és hívja megtérésre az embereket ..

Imádkozzunk hogy ez így legyen


Ti jöttök?

 sl8


Szia Kegyelem !

Búzgóság ellenük .. meleg szoba , kényelmes fotel...

 Isten szuvenír joga , hogy kit hová küld el . Ezt irom arra, hogy megkérdezted, mi nem megyünk ?? Anélkül, hogy kis virággal összebeszéltünk volna , teljesen egyetértek vele abban, hogy nem kellene vaktában célozgatni , hogy mert valaki nem megy most a fiatalokkal, akkor milyen klassz lehet neki otthonról "itélgetni". Épp a napokban akartam leirni egy kis bizonyságot ezzel kapcsolatban, de inkább ezt mostmár hagyjuk.   Már egy hónapja járok be egy hozzátartozomhoz a kórházba napi szinten . Tudom, hogy semmi nincs véletlenül. A kezdeti szomorúság után , amikor már ismerősként köszön az ember ugyanott a növéreknek, meg a többi hozzátartozónak szinte , úgy gondoltam , meg akartam is , hát miért ne beszélhetnék én itt mondjuk Jézusról , miért mindig csak a betegségről , meg a rossz dolgokról ..., és itt aztán sem egy gyülekezet, sem Felház , senki nem volt mögöttem , ahogyan a többi  testvér, testvérnő mögött , akik ugyancsak nem a meleg szobában ülnek , hanem mennek, amikor menniük kell . ...csak vágyakozom egy kényelmes fotel után testvérem hidd el már egy ideje , mégis úgy gondolom egyre erősebben , hogy ennek a mostani időszaknak az életemben is van valamilyen oka   amire választ fogok kapni , bármilyen nehéz is . Hát nekem most erre van buzgóságom . És neked is csak azt tudom írni , hogy ha valaki véleményét leírja , az még közel sem jelenti, hogy ,ostobaság  vagy gyűlöletkeltés lenne.

Neked is azt tudom mondani, amit fenntebb Istvánnak, hogy valóban örülök, ha egy ember már fiatal korában találkozik Jézussal , de ne érezze már az ember magát egy nem is tudom minek , mert van egyfajta véleménye, amit még le is ír .

Mariann

Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 28. - 09:02:00

Miután én is azok közé tartozom , akik nem pozitiv dolgot írtak a Felházról, ezért el szeretném mondani, hogy sem a gyűlölködés,sem pedig kirohanás nem vezérelt amikor leírtam a hozzászólásomat.

Kedves Mariann!

Nem is rád gondoltam a mikor a keresztényekre céloztam.
A gyűlölködés beszédéd a hozzászólásokban, a neten lehet olvasni.
Az ember mindig magából indul ki, abból amit megél.
De mit mond a biblia?
Mt 13:28...... A szolgák pedig mondának néki: Akarod-é tehát, hogy elmenvén, összeszedjük azokat?
Mt 13:29  ő pedig monda: Nem. Mert a mikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok.
Mt 13:30  Hagyjátok, hogy együtt nőjjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején azt mondom majd az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek; a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe.

Mi nem ismerjük a szívek állapotát, ezt csak Isten ismeri.
Én úgy gondolom, hogy nem kell felelőtlenül ítélgetni embereket ( Orbán Gáspárt se )
Istennek áll, vagy esik.
Az egész mozgalom még csak most indult, a gyümölcs termés ideje kifogja mutatni, hogy Istentől van-e!
Az már egy pozitívum, hogy ezek a fiatalok nem az alkoholt, a szexet, a verekedést választják csütörtöki napon, hanem a Mindenhatónak a dicséretét.

Pont a héten történt, ami nagyon meg rendített, hogy a Balatonnál "szórakozott" egy pár.
Mind ketten lerészegedtek, és kimentek szexelni.
Három fiatal meg látta őket, és levideózták az aktust.
természetesen a fiúnak nem tetszett, ezért megverték, a lány aki részegen nem tudott ellenállni, megerőszakolta az egyik támadó.
Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Április 28. - 09:16:42
sziasztok
Egy dolgot ne felejtsünk el, hogy a háttérben gőzerővel zajlik a globális , mondhatjuk világegyház létrehozatala Ferenc pápa vezetésével és sok különböző keresztény es nem keresztény vallás egységesítésével.- benne a különböző karizmatikus felekezetekkel.
Nem lehetséges szerintetek hogy a Felház ennek a világegyházi törekvéseknek egy ifjúsági tagozata?
Érdemes átfogóan szemlélni a napjainkban zajló globális vallási eseményeket és ki rajzolódik a helyzet.
Na de mindenkinek van szabad akarata azt hinni ill. tenni , amit jónak lát.
Legyetek áldottak
sali sl8

Biztosan lesznek ilyen irányzatok is.

De most Isten szemszögéből nézzük a dolgokat.

Mit mond Isten beszéde?
Jn 6:37  Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.
Jn 6:38  Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
Jn 6:39  Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámasszam azt az utolsó napon.
Jn 6:40  Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt azt utolsó napon.

Ezekkel az összeesküvés elméletekkel az a gondom, hogy Isten mindenhatóságát nem veszik figyelembe.
Ha egy keresztényt aki Istenhez járul Jézus Krisztus által, és ki lehetne onnan szakítani akkor az egy gyenge Isten lenne. De Ő a hatalmas Jézus aki azt mondta, hogy Ő a királyok királya!
Cím: Re:Felház
Írta: kis virág - 2016. Április 28. - 11:13:29Szia Szikla !

Értem amit írsz, a problémák tekintetében.

Nyilván mindenkinek van véleménye és a felekezetek is eltérő tanításokat vallanak.
DE, az alaptanítások nem térhetnek el, ezért ezekben, mármint az alaptanításokban a Szentírásra, egyéb másban pedig a Szent Szellemre kellene hagyatkoznia mindenkinek, nem más vagy mások véleményére. Persze ez sem ennyire egyszerű, függ az érettség mértékétől (is) nyilván. Az sem mindegy és szerintem a lényeg ebben van, hogy valaki "kereszténynek vagy Krisztus követőjének" vallja magát, nem mindegy. Az is különböző, hogy egyáltalán ki - mit vár, vagy vár el pl-l. egy ilyen szerveződéstől mint a Felház.

Viszont amikor egy - egy téma kapcsán, legyen az bármilyen jellegű kialakulnak véleménykülönbségek, szerintem az is lehet hasznos (nem a mindenféle vagdalkozásokra és az akarat ráerőltetése másokra - címűre gondolok), mert ha valaki keresi, kutatja az ezzel kapcsolatos igazságot, "válhat" érettebbé a szellemi dolgokban, sőt, ha kellően alázatosak vagyunk, akár egymástól is tanulhatunk - nánk. Persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő lelkület, mert lehet, hogy nem egyeznek a nézőpontok, de egy értelmes megindokolt véleményt én magam legalábbis, szívesen átgondolok, még ha aztán nem is tudom magamévá tenni.... de pl-l. az értelmetlen és érthetetlen, meg a - majdénmegondomazigazságotmertezatutifogaddelmerténénéntudomésakkorisígyvan - ... ezzel nem tudok mit kezdeni. Biztos érted mire gondolok ?

Ahogyan föntebb is írtam, én leteszem ezt a témát, majd látjuk a továbbiakat, Isten áldjon meg !Cím: Re:Felház
Írta: bist - 2016. Május 05. - 09:04:20
Egy régi felvétel! Február.
https://www.youtube.com/watch?v=VLVTjxqoOnQ&feature=youtu.be&list=PLPxMp-dD2yzosvY5GR51ymlQKB2fJlf6j
Március!
https://www.youtube.com/watch?v=cM8DYcLzYQc&index=3&list=PLPxMp-dD2yzosvY5GR51ymlQKB2fJlf6j

Ne feledjük a cikket a Bors Írta!
http://www.borsonline.hu/aktualis/orban-gaspar-istent-hivjuk-hogy-segitsen-megvaltoztatni-ezt-az-orszagot/111948

Aki Istent szorgalmasan keresi, az megtálalja.
 Meg van irva: „Én az engem szeretőket szeretem, és akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.” (Példabeszédek 8:17)
Cím: Re:Felház
Írta: Csilla67 - 2016. Szeptember 09. - 21:29:36
Sziasztok!

Annyi féle vallási felekezet működik az egész világon, hogy csak a Google segítségével tudnám őket itt felsorolni.
Mivel az Úr majd' mindegyiket hagyja, hogy működjön, azért kíváncsi lennék, melyiket tekinti "konkolynak".
Lehet, épp' a (jó öreg) római katolikus egyház lesz az egyik konkoly, ami a szűz Máriához és minden halotthoz imádkozik, akiket szentté avattak, hogy segítse meg.
Még szobrokat és festményeket is készítettek róluk, pedig egyiket sem látták hogy néztek ki életükben.
Magyarország is szűz Mária oltalmára lett bízva, pedig a Bibliában nem olvastam semmit arról, hogy feltámadt volna, vagy még életében elragadtatott, mint Illés és Énoch. Akkor hogy oltalmaz egy halott bárkit, nem még egy egész országot?
Akik a Mennybe kerültek, szerintem inkább Istent dicsőítik, és le sem tudják venni az Úrról a szemüket, annyira csodálatos, nem pedig a földiekkel foglalkoznak.
Míg éltek, nekik is megvolt a maguk küldetése, most már semmi közük ehhez a világhoz.
A rózsafűzért és a skapuláré érmet a szűz Mária jelenésekhez köti a római katolikus egyház, pedig a Biblia erről sem ír semmit.
És akkor még ott van a tisztítótűz, azaz a purgatórium, amiről szintén nem találok Igét a Bibliában.
Egyszóval, várhatunk az idők végezetéig, hogy mi fog kisülni a Felházból, mert lehet, nem fogja szétszóratni az Úr.

Ha fenti soraim vádlásnak, vagy más szörnyűségnek tűnnek, azokat azért írtam, mert (titokban) választ illetve cáfolatot várok.
Ez csak az én véleményem, ami tudatlanságomból származik.

Csilla

Cím: Re:Felház
Írta: lucius - 2016. Szeptember 11. - 09:36:23
Kedves Csilla67!

Látom, sok-sok kérdés merült fel benned.
Választ is fogsz mindegyikre kapni, -hiszem, azonban ez nem egyszerre történt egyikőnknél sem.
A válaszok néha annyira megdöbbentőek, annyira hihetetlenek, hogy csak Isten tudja, mikor van itt az ideje, hogy szembesüljünk velük. Ha korán mondja meg valaki ezeket, könnyen élből elutasítjuk őket, pedig helyes válaszok.

Van egy-két vezérelv, vezérfonal, amelyek segíthetnek Neked, hogy VALÓDI válaszokat találj, ezekre szeretném most a figyelmedet irányítani, ha megengeded.

1. Jézus sohasem mondta nekünk, hogy emberekben bízzunk, sőt az Ige szerint "átkozott, aki emberben bízik". E szerint nem járunk el helyesen, ha csak azért elfogadunk egy véleményt igaznak, mert azt sok ember hiszi, vagy mert azt egy nagyon tekintélyes vallásos ember állítja, egyszóval nem bízhatunk meg emberi véleményekben, sem egyházakban.

2. Jézus szerint Isten igéje "igazság". A bibliában megbízhatsz. Ha megismered Isten Igéjét, az segíteni fog, hogy kiszűrd a nyilvánvaló emberi tévedéseket, tévtanításokat.

Ez a megismerés azonban egy folyamat, ezért óhatatlan, hogy ne tévedjünk bizonyos dolgokban, és a felelősségünk az, hogy amikor felismerjük ezeket a tévedéseinket, megtérjünk, és az felismert új igazság szerint éljünk. Ez azonban sokszor csak áldozatok árán megvalósítható. Amikor az emberek felismerték Jézusban a Messiást, sokan követték, sokan azonban, bár tudták ki ő, nem merték követni, mert "inkább szerették az emberek dícséretét, semmint Istennek dícséretét".

Ez hatalmas kísértés mindannyiunk felé. Kövessük a felismert igazságot, de akkor az emberek, az egyházunk, vagy a hívő testvéreink esetleg elfordulnak tőlünk, vagy inkább alkudjunk meg, hunyjuk be a szemünket, és akkor élvezhetjük azokat a javakat, amelyekhez általuk jutunk??? Akkor nyerünk, ha inkább akarunk Istennek tetszeni, semmint az embereknek. A "menyasszony" ekkor hű marad az ő Urához, és Isten ebben nagy-nagy gyönyörűségét leli.

A megtérésedkor Isten újjáteremtett téged. A bemerítésed is ezt jelképezi. A lelkiismereted "megelevenedett", a szívedben Isten Szelleme él, aki elvezet Téged "minden igazságra". A feladatod ezek után az, hogy amit teszel, abban tiszta lelkiismereted legyen. Ímmár tudsz Istennel "beszélgetni", meg tudod "beszélni "vele a dolgokat, és a szívedben érzed, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy békességed legyen Istennel. KÖVESD MINDENBEN A SZÍVEDBEN ÉLŐ BÉKESSÉGET! Legyen békességed abban, amit teszel. Isten helyeslését érezni fogod a szívedben. Beszéld meg Istennel, amit tenni szándékozol. Beszéld meg vele, kérd el tőle, hogy mire akar használni, és a szívedben tudni fogod, mit kell tenned. Beszéld meg Vele a kérdéseidet. Ő a szívedben él, és vezetni fog. Tartsd tisztán a lelkiismeretedet, ez a legfontosabb! Tégy meg mindent ennek érdekében, a többi MÁSODLAGOS!!!!

Visszatérve a kérdéseidre:

Ez egy "emberi" vélemény :)
Isten nem egyházakban gondolkodik, hanem emberekben. A búza és a konkoly példázata is emberekre vonatkozik. A búza a világban,  a katólikus és más egyházakban is azokat jelképezi, akik valóban megtértek az egyházon belül, a konkoly pedig azokat, akik csak látszólag keresztények, de belül "ragadozó farkasok".

A katólikus egyház "közbenjáróiról, szentjeiről" pedig ezt mondja Isten Igéje: 1Tim 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,   Sok-sok más tanításuk is téves. Valójában minden ember és minden egyház téved bizonyos dolgokban, de a katólikus egyház nagyon sokban téved, légy nagyon óvatos.

A mi feladatunk a következő: 1Thess 5:21 Mindent megvizsgáljatok, ami jó, azt megtartsátok!

Kövesd a neked adatott világosságot lépésről lépésre, tiszta őszinte lelkiismerettel továbbra is, vess össze mindent a bibliával, ne törődj az emberi véleményekkel, csak Istenével, és akkor biztonságban leszel, és egyre nagyobb világosságot kapsz majd Istentől. Az örök élet miatt pedig ne aggódj, mert aki hisz, annak MÁR örök élete van! Ez vagy Te.

Üdvözlettel: Lucius
Cím: Re:Felház
Írta: Csilla67 - 2016. Szeptember 11. - 14:12:27

Drága Lucius!

Azért írtam, hogy a konkoly többek között a római katolikus egyház, mert embereket téveszt meg, akik mindent elhisznek. (Tisztelet a kivételnek)    vf28

Szeretettel:  Csilla
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu