Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Ma - 02:38:26 »
Kedves Mariann!

Egy párhuzamot szerettem volna mutatni. A vallásosságunk és Jézus mindentudásában való hitünk megakadályoz benne hogy beismerjük, hogy Jézus tévedett. Ahogy Sándor is. A hamar, nem 2000 év. Szóljon aki szerint az, de szerintem nem az. Neki lehet hogy az, de nem magához beszélt, hanem hozzánk illetve a kortársaihoz, időben levő emberekhez. Ez persze lehet hogy eretnekségnek látszik, de szerintem egyszerű józanság. Ebből az következik hogy valószínű hogy Jézus még mindig nem tudja pontosan, vagy ha tudja, most sem akarja megmondani hogy pontosan mikor indul el Isten üdvterve. Viszont most is úgy gondolja, hogy hamar. Ennyi a kijelentés, és van még néhány feltétel, ami még nem teljesedett be, de ahogy pörögnek az események, ezek akár néhány hónap alatt lefuthatnak. És ha megkérdezed Jézust, a válasz ma is az, hogy hamar. De nem mond pontos időt, és azt sem mondja hogy lesz még egy évezred, nem kell aggódnod. Sándor ezt úgy fordítja le, hogy néhány év, legfeljebb 10 év, néha 2 év. Mikor hogy. Csak hogy tudjuk számszerűsíteni a hamart. Nagyon sokszor mond ilyet, és mi, akik szeretjük, el is hisszük hogy így van. Nem csak azért mert Sándor mondja, hanem azért mert ez van megírva, és a Szentlélek is erről tesz bizonyságot, hogy hamar. A zsidók feltesznek egy terítéket a Messiásnak, amikor esznek. Mert tudják, hogy bármelyik percben betoppanhat.
2
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Mariann Dátum Tegnap - 20:50:55 »
Az a döbbenet hogy te nem érted, hogy Jézus azt mondta, hogy hamar. Ehhez képest Sándor éveket mond. Vagyis inkább azért kellene megrónotok hogy hogyan képzeli azt hogy évekről beszél, amikor Jézus egyáltalán nem ezt mondta.

Hát pontosan ezt mondtam én is , hogy ha Jézus nem számokban beszél, akkor Sándor miért. Amúgy pedig nem róttalak meg egyáltalán ,csak annyit mondtam, hogy nem tartom korrektnek azt, hogy ilyet irjál, hogy előbb Jézust kellene felelősségre vonni Sándor kijelentéseiért . - és most is ezt mondom - .

Az első mondatodat meg végképp nem értem , hogy én miért ne érteném, hogy Jézus azt mondta, hogy hamar visszajön. Több Igét is elolvastam erről, mikor Jézus a második visszajöveteléről beszél, a jelekről , az utolsó időkről.... és megértettem, hogy mit jelent az, hogy hamar...
3
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 20:02:28 »
Az a döbbenet hogy te nem érted, hogy Jézus azt mondta, hogy hamar. Ehhez képest Sándor éveket mond. Vagyis inkább azért kellene megrónotok hogy hogyan képzeli azt hogy évekről beszél, amikor Jézus egyáltalán nem ezt mondta.
4
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Mariann Dátum Tegnap - 19:51:50 »
Egyszóval ha valaki komolyan veszi, hogy prófétál, az nem olvasta vagy nem értette meg amit olvasott a Bibliában.

Döbbenet ez a felfogás....Ha bejön , amit mond , tovább nő a "dicsősége", ha nem jön be, akkor a hívő tudatlan, meg buta, meg buta...
5
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 19:41:43 »
Én még nem hallottam hogy konkrét időpontot mondott volna. Néhány éven belül, ez volt a legkonkrétabb. És van akinek ez indítja be a fantáziáját. Szerintem többen tértek meg ez miatt, mint ahányan elmentek. Ha Jézus azt mondta hogy hamar, akkor hamar.
6
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta zozi Dátum Tegnap - 19:37:02 »
De akkor is veszélyes dolog konkrét időpontot kitűzni.
Lehetne ennyi bölcsessége Sándor testvérnek.
Így könyen rásüthetik, hogy hamis próféta....
7
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta pulsar Dátum Tegnap - 19:30:29 »
Nos, hát Sándor már akkor is ezt mondta, amikor a Csernobili katasztrófa volt, 1986-ban. Mondom hogy neki ez a szívügye. De hát hiába mondja hogy egy-két év, vagy bármit, meg van írva hogy úgy jön el mint a tolvaj. Egyszóval ha valaki komolyan veszi, hogy prófétál, az nem olvasta vagy nem értette meg amit olvasott a Bibliában. De neki meg nekünk tényleg az a dolgunk, hogy várjuk az Urat. Lehet ezt félreérteni, meg megsértődni miatta, de én nem fogok. Én nagyon élvezem hogy várjuk az Urat, és egyáltalán nem tartom problémának hogy Sándor ilyen kijelentéseket tesz. Inkább inspirálónak tartom. Jézus azt mondta hogy hamar, 2000 éve. Nekem egyáltalán nem tűnik hamarnak, ez csak az örökkévalóságban hamar, itt a földön évezredekben mérhető idő. Én még mindig azt mondom hogy az első aki ilyen kijelentéseket tett, és hiszünk neki, az Jézus volt. Lehet hogy azért hogy mindenben Ő legyen az Első...?
8
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta zozi Dátum Tegnap - 19:24:23 »


.....Ellenőrizd le, vizsgáld meg, értsd meg. Sola Scriptura. Nem az a fontos hogy mit hirdet a Hit gyülekezete, hanem az a mi meg van írva. Fontos a Szentírás tekintélye......

"...Sándor testvér....."

Pulsar tesó, te egyre szimpatikusabb vagy nekem! De alkalmazd is a "SOLA SCRIPTURA" elvet, ne csak beszélj róla ;-)

Ezt a "Sándor testvér" kifejezést meg tényleg terjeszd a HGy-ben. Sok embernek helyre tenné az agyát, ha megértené, hogy ez mit is jelent a valóságban.

üdv.
9
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta zozi Dátum Tegnap - 19:19:34 »
És akkor még ne is beszéljünk Y2K őrületről annak idején.
NS sem tudta magát távol tartani tőle....
Nekem van a birtokomban olyan kazetta, amelyiken 2000-ben lesz a világvége.

De hagyjuk.....  c18
10
Panoráma / Re:Hírek az Egyházból
« Utolsó üzenet: írta Mariann Dátum Tegnap - 19:03:36 »
Ha Sándort felelőssé akarod tenni azért amit mondott, Jézussal kellene kezdened a felelősségre vonást.

Szia Pulsar !

Én azt gondolom, hogy ez a kijelentésed egyáltalán nem korrekt!! Azt is elmondom, hogy miért gondolom ezt.

Kb 6 vagy 7 évvel ezelőtt nem tudtam elmenni a szombati IT-re. Másnap találkoztam egy testvérnővel a lakótelepen ,ahol élek. Kérdeztem, hogy milyen volt a prédikáció . Akkor mondta , hogy arról volt szó , hogy Sándor kijelentette, hogy 2 év múlva visszajön az Úr!! Ez egy kőkemény kijelentés volt. Nem (ahogy te írod) örömteli várakozás, vágyakozás, egész egyszerüen Sándor ezt kijelentette Pesten , és a vidéki pásztorok ezt átadták ugyanígy a gyülekezetben. Amikor következő héten elmentem IT-re, meglepődve láttam, hogy több testvérnek vagy a Bibliája elején , vagy a jegyzetfüzetük elején egy hatalmas 2.szám van. volt, akinek több felkiáltójellel, van aki  többször aláhúzta. Meglepődtem, és megdöbbentem, mert ez a 2-es szám akkor nem azt jelentette, hogy "hamar" ahogy Jézus mondta , meg hogy nem tudjuk az órát stb...hanem ezt bizony sokan elhitték.

Tudod Pulsar , amikor egy embert , mint Sándort a gyülekezet nagy része valamiféle misztikummal övezi fel , magyarul sokszor a kijelentései , mondatai (törvényei) nagyon nagy súlyt nyomnak a latban , akkor Sándornak is óvatosabban kellene fogalmazni . Nem pedig kijelenti valamit hogy 2 év , tudván , hogy többen ezt szószerint veszik.  - kiváncsi lennék arra , hogy hányan húzták le azóta a 2-es számot, hisz azóta több év eltelt.

Ezért pedig nem hiszem, nem gondolnám, hogy Jézust kellene felelősségre vonni bármiért is. Mindenki vállaljon felelősséget a saját szavaiért, kijelentéseiért. Ha Sándor azt mondja, hogy két év múlva visszajön az Úr, és nem jött vissza, akkor minimum elnézést kérek . Minimum. Mert ahogy te is írtad , bizony nem az számít , hogy mit tanit a hit gyüli, hanem a Szentírás tekintélye a fontos.

Jézus nem mondott számot , hát ne mondjon más se ...Sokan mondjuk,mondtuk már , hogy bárcsak már itt lennél Jézus !!  azt nem sokan mondják szerintem, hogy bárcsak itt lennél Jézus , mondjuk két év múlva! Ez így nem helyes . Ha pedig prófécia , akkor be kellett volna, hogy teljesedjen .

ui: el szeretném neked mondani Pulsar, mert úgy gondolom, hogy azt hiszed, hogy úton-útfélen kötekszem minden szavaddal. De nem ez a célom , sőt nincs is célom ezzel kapcsolatban. Csak tudod , én is most szembesülök olyan dolgokkal, amiket én magam is egy az egyben elhittem , és nem mertem megcáfolni , amelyekről mostanra kiderültek , kivülállóként nézve , hogy emberi , testi , törvényeskedő-itélkező -kárhoztató , és sok esetben inkább romboló , mint épitő volt. Kaptam ott áldást is , nem is tagadom , de igazából most látom, hogy mennyire nem voltam szabad . Ezt most te úgyse értenéd , mint ahogy én sem értettem másokat , mikor még én voltam ott .
Oldalak: [1] 2 3 ... 10


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu