Szerző Téma: Felház  (Megtekintve 55577 alkalommal)

Nem elérhető kis virág

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 377
  • Nem: Nő
  • Testvér
Re:Felház
« Dátum: 2016. Április 28. - 11:13:29 »Szia Szikla !

Értem amit írsz, a problémák tekintetében.

Nyilván mindenkinek van véleménye és a felekezetek is eltérő tanításokat vallanak.
DE, az alaptanítások nem térhetnek el, ezért ezekben, mármint az alaptanításokban a Szentírásra, egyéb másban pedig a Szent Szellemre kellene hagyatkoznia mindenkinek, nem más vagy mások véleményére. Persze ez sem ennyire egyszerű, függ az érettség mértékétől (is) nyilván. Az sem mindegy és szerintem a lényeg ebben van, hogy valaki "kereszténynek vagy Krisztus követőjének" vallja magát, nem mindegy. Az is különböző, hogy egyáltalán ki - mit vár, vagy vár el pl-l. egy ilyen szerveződéstől mint a Felház.

Viszont amikor egy - egy téma kapcsán, legyen az bármilyen jellegű kialakulnak véleménykülönbségek, szerintem az is lehet hasznos (nem a mindenféle vagdalkozásokra és az akarat ráerőltetése másokra - címűre gondolok), mert ha valaki keresi, kutatja az ezzel kapcsolatos igazságot, "válhat" érettebbé a szellemi dolgokban, sőt, ha kellően alázatosak vagyunk, akár egymástól is tanulhatunk - nánk. Persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő lelkület, mert lehet, hogy nem egyeznek a nézőpontok, de egy értelmes megindokolt véleményt én magam legalábbis, szívesen átgondolok, még ha aztán nem is tudom magamévá tenni.... de pl-l. az értelmetlen és érthetetlen, meg a - majdénmegondomazigazságotmertezatutifogaddelmerténénéntudomésakkorisígyvan - ... ezzel nem tudok mit kezdeni. Biztos érted mire gondolok ?

Ahogyan föntebb is írtam, én leteszem ezt a témát, majd látjuk a továbbiakat, Isten áldjon meg !Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Mariann, oszo, SziklaSimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu