Szerző Téma: Felház  (Megtekintve 55492 alkalommal)

Nem elérhető lucius

  • fórumtag
  • ***
  • Hozzászólások: 158
  • Nem: Férfi
  • Testvér
Re:Felház
« Dátum: 2016. Szeptember 11. - 09:36:23 »
Kedves Csilla67!

Látom, sok-sok kérdés merült fel benned.
Választ is fogsz mindegyikre kapni, -hiszem, azonban ez nem egyszerre történt egyikőnknél sem.
A válaszok néha annyira megdöbbentőek, annyira hihetetlenek, hogy csak Isten tudja, mikor van itt az ideje, hogy szembesüljünk velük. Ha korán mondja meg valaki ezeket, könnyen élből elutasítjuk őket, pedig helyes válaszok.

Van egy-két vezérelv, vezérfonal, amelyek segíthetnek Neked, hogy VALÓDI válaszokat találj, ezekre szeretném most a figyelmedet irányítani, ha megengeded.

1. Jézus sohasem mondta nekünk, hogy emberekben bízzunk, sőt az Ige szerint "átkozott, aki emberben bízik". E szerint nem járunk el helyesen, ha csak azért elfogadunk egy véleményt igaznak, mert azt sok ember hiszi, vagy mert azt egy nagyon tekintélyes vallásos ember állítja, egyszóval nem bízhatunk meg emberi véleményekben, sem egyházakban.

2. Jézus szerint Isten igéje "igazság". A bibliában megbízhatsz. Ha megismered Isten Igéjét, az segíteni fog, hogy kiszűrd a nyilvánvaló emberi tévedéseket, tévtanításokat.

Ez a megismerés azonban egy folyamat, ezért óhatatlan, hogy ne tévedjünk bizonyos dolgokban, és a felelősségünk az, hogy amikor felismerjük ezeket a tévedéseinket, megtérjünk, és az felismert új igazság szerint éljünk. Ez azonban sokszor csak áldozatok árán megvalósítható. Amikor az emberek felismerték Jézusban a Messiást, sokan követték, sokan azonban, bár tudták ki ő, nem merték követni, mert "inkább szerették az emberek dícséretét, semmint Istennek dícséretét".

Ez hatalmas kísértés mindannyiunk felé. Kövessük a felismert igazságot, de akkor az emberek, az egyházunk, vagy a hívő testvéreink esetleg elfordulnak tőlünk, vagy inkább alkudjunk meg, hunyjuk be a szemünket, és akkor élvezhetjük azokat a javakat, amelyekhez általuk jutunk??? Akkor nyerünk, ha inkább akarunk Istennek tetszeni, semmint az embereknek. A "menyasszony" ekkor hű marad az ő Urához, és Isten ebben nagy-nagy gyönyörűségét leli.

A megtérésedkor Isten újjáteremtett téged. A bemerítésed is ezt jelképezi. A lelkiismereted "megelevenedett", a szívedben Isten Szelleme él, aki elvezet Téged "minden igazságra". A feladatod ezek után az, hogy amit teszel, abban tiszta lelkiismereted legyen. Ímmár tudsz Istennel "beszélgetni", meg tudod "beszélni "vele a dolgokat, és a szívedben érzed, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy békességed legyen Istennel. KÖVESD MINDENBEN A SZÍVEDBEN ÉLŐ BÉKESSÉGET! Legyen békességed abban, amit teszel. Isten helyeslését érezni fogod a szívedben. Beszéld meg Istennel, amit tenni szándékozol. Beszéld meg vele, kérd el tőle, hogy mire akar használni, és a szívedben tudni fogod, mit kell tenned. Beszéld meg Vele a kérdéseidet. Ő a szívedben él, és vezetni fog. Tartsd tisztán a lelkiismeretedet, ez a legfontosabb! Tégy meg mindent ennek érdekében, a többi MÁSODLAGOS!!!!

Visszatérve a kérdéseidre:

Ez egy "emberi" vélemény :)
Isten nem egyházakban gondolkodik, hanem emberekben. A búza és a konkoly példázata is emberekre vonatkozik. A búza a világban,  a katólikus és más egyházakban is azokat jelképezi, akik valóban megtértek az egyházon belül, a konkoly pedig azokat, akik csak látszólag keresztények, de belül "ragadozó farkasok".

A katólikus egyház "közbenjáróiról, szentjeiről" pedig ezt mondja Isten Igéje: 1Tim 2:5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,   Sok-sok más tanításuk is téves. Valójában minden ember és minden egyház téved bizonyos dolgokban, de a katólikus egyház nagyon sokban téved, légy nagyon óvatos.

A mi feladatunk a következő: 1Thess 5:21 Mindent megvizsgáljatok, ami jó, azt megtartsátok!

Kövesd a neked adatott világosságot lépésről lépésre, tiszta őszinte lelkiismerettel továbbra is, vess össze mindent a bibliával, ne törődj az emberi véleményekkel, csak Istenével, és akkor biztonságban leszel, és egyre nagyobb világosságot kapsz majd Istentől. Az örök élet miatt pedig ne aggódj, mert aki hisz, annak MÁR örök élete van! Ez vagy Te.

Üdvözlettel: Lucius
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:
Csilla67, ovoneni
...Az Úr a mi igazságunk...SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu